آرامگاه
مرقد علامه شوشتری مکان معنوی و آرامش بخش و دارای امکانات رفاهی خوبی است
جای خوبی و معنوی
محمدتقی شوشتری (۱۳۲۰ یا ۱۳۲۱-۱۴۱۵ق)، معروف به علامه شوشتری یا محقق شوشتری و شیخ محمدتقی تستری، از علمای شیعه قرن چهاردهم و پانزدهم هجری قمری بود. از محقق بیش از پنجاه اثر باقی مانده که قاموس الرجال، قضاء امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب، رسالة فی تواریخ النبی و الآل، بهج الصباغه فی شرح نهج البلاغه از مهمترین آنهاست.
مرقد علامه بزرگوار شیخ شوشتری مولف کتاب ارزشمند قاموس الرجال که در مکانی بلنددر ساحل شرقی رود کارون قرار دارد و چشم اندازی بسیار زیبا از رودخانه ، کوه ، دشت و شهر در محیط پیرامون خود دارد بنا و محوطه بسیار بزرگ و در حال تکمیلی که فضای راحت و خوبی برای پارک خودرو استراحت گردشگران شهر تاریخی و زیبای شوشتر و زوار شیخ و زیارتگاه مقام صاحب الزمان که در نزدیکی آن قرار دارد می باشد .
مرقد علامه شوشتری مکان معنوی و آرامش بخش و دارای امکانات رفاهی خوبی است
شیخ محمدتقی شوشتری (۱۲۸۱-۱۳۷۴ش) معروف به علامه شوشتری و علامه تُستَری از رجالیان شیعه در قرن چهاردهم شمسی است. شوشتری در حوزههای علمیه ایران، نجف و کربلا تحصیل کرد. وی در مخالفت با کشف حجاب به عتبات مهاجرت کرد و پس از سپری شدن حکومت رضاشاه به شوشتر بازگشت و به تدریس و تحقیق مشغول شد. او کتابخانه شخصی خود را وقف آستان قدس رضوی کرد. قاموس الرجال، قضاء امیرالمومنین، بهجالصباغه، الاخبار الدخیله و رسالة فی تواریخ النبی و الآل از او بر جای مانده است. وی در شرح زندگی خود میگوید: «محل تولد بنده نجف است، والدین مادرم اهل کرمان بودند در نجف ساکن و مجاور شده بودند و مادر بنده در نجف متولد شد. پدرم نزد آقا سید محمد کاظم یزدی و آخوند ملا کاظم خراسانی، مشغول تحصیل بود و سپس به شوشتر آمدند. مدت کمی از زندگی ما در شوشتر نگذشته بود که والده بنده فوت شد و بعد از مرگ والده نزد چندتن از آقایان مثل آقا سید حسین نوری و آقا سید مهدی آل طیب و… مشغول درس خواندن شدم. زمانی که دوران بیحجابی در ایران آغاز شد روزی که داشتند زنها را با طبل و علم کشف حجاب میکردند بنده به عراق رفتم و حدود شش سال در آنجا ماندم، درعتبات که بودم قاموس الرجال در دو جلد نوشتم، بعد چهار جلد شد، بعد مرتباً بر مطالبش اضافه کردم»[۵] وی در ادامه شرححال خود میگوید: «در عتبات که بودیم کفران نعمت زیاد میشد، در مساجد و جاهای دیگر نان و چیزهای دیگر میریختند، من هم گاهی از آن نان به منزل میبردم و دیگر نان نمیخریدیم و با پول نان کتاب میخریدم.»[۶] شوشتری در ۱۳۲۰ش پس از سپری شدن دوران حکومت رضا شاه، به شوشتر بازگشت و ضمن تدریس علوم اسلامی به تحقیقات خود ادامه داد.[۷] درگذشت شوشتری در ۲۹ اردیبهشت ۱۳۷۴ش برابر با ۱۹ ذیالحجه ۱۴۱۶ق درگذشت[۸] و دو روز بعد در ۳۱ اردیبهشت در شوشتر و در کنار بقعه سید محمد گلابی بهخاک سپرده شد.[۹] کتابخانه منزل شخصی او وقف کتابخانه آستان قدس رضوی است، شیخ شوشتری در این وقف اشاره میکند که کتابها از منزل شخصی من نباید خارج شوند، به همین دلیل، آستان قدس رضوی بخشی از منزل شخصی شیخ شوشتری را به کتابخانه آستان قدس رضوی تبدیل کرده است. [۱۲] آثار او در این کتابخانه و لوازم شخصیش در اتاق شخصیش به همان صورت نگهداری میشود. همه ساله هفتم محرم، هیأتهای عزاداری ضمن عزاداری برای امام حسین(ع) به سمت مرقد او روانه میشوند.[۱۳] مستندی از ایشان در ایران ساخته شده،[۱۴] که قرار است از شبکههای ملی و استانی پخش شود.[۱۵] آثار نوشتار اصلی: آثار علامه شوشتری محقق شوشتری مکتوباتی در موضوعات متعدد به یادگار گذاشته و طی ۹۶ سال عمر آثار متعددی نگاشت.[۱۶] مشهورترین اثر او کتاب قاموس الرجال است. او این کتاب را در نقد تنقیح المقال نوشته و در آن، اشتباهات و ایرادات کتاب علامه مامقانی را برطرف نموده است.[۱۷] نسخه الترونیکی ۱۴ کتاب در ۶۰ جلد از آثار محمدتقی شوشتری، به زبان عربی و فارسی، در قالب آثار محقق شیخ محمد تقی شوشتری توسط مرکز کامپیوتری علوم اسلامی نور فراهم گردیده است.[۱۸] .
مرقد علامه شوشتری (آرامگاه) در خوزستان، شهرستان شوشتر و بلوار صاحب الزمان، مسجد امام رضا، قائم 2 واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بند میزان و همچنین آرامگاه امام زاده سید محمد گلابی (بقعه سید محمد گیاهخوار)، آرامستان، مقبره آیت الله حاج شیخ بهاءالدین شریعت جعفری و انبار ضایعات پشم فروش قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این بنا یکی از آرامگاههای خوب این منطقه میباشد.