موزه
کاخ سلیمانیه مربوط به دوره قاجار بوده و امروزه در محوطه دانشکده کشاورزی کرج واقع شدهاست. این اثر در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۲۷ با شمارهٔ ثبت ۳۷۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. در مجاورت این کاخ برج چهار طبقهای متعلق به دوران صفویه موجود بوده که اکنون تنها طبقه همکف آن باقی ماندهاست.[۲] این بنا در دوره فتحعلی شاه قاجار و به دستور وی برای اقامت تابستانی در باغ بزرگی که هماکنون دانشکده کشاورزی است بنا شدهاست. کاخ سلیمانیه و باغ زیبای مقابل آن و نیز ساختمانهایی که جهت ملازمین موکب شاهی تعبیه شده بودند، مجموعه اقامتی و فرماندهی کوچک و بسیار زیبایی را ایجاد کرده بودند که در حال حاضر ساختمانهای ملازمین شاهی از بین رفتهاست.[۳] علت نامگذاری این ساختمان به پاس تولد سی و چهارمین پسر فتحعلی شاه با نام سلیمان میرزا ذکر شدهاست. در تالار این بنا، دو نقاشی از عبدالله خان نقاش باشی روی دیوارها کشیده شده که یکی تصویر آقا محمدخان و دیگری تصویر فتحعلی شاه و اطرافیانشان است. در تابلوی بارعام فتحعلی شاه، سلیمان میرزا به صورت کودکی در کنار تخت طاووس تصویر شدهاست.[۴] فرهاد میرزا زمان احداث بنا را در سنهٔ یک هزار و دویست و بیست و شش دانسته و از حاجی محمد حسین خان صدر اعظم اصفهانی به عنوان سازندهٔ بنا نام بردهاست.[۵] گاسپار دروویل، افسر فرانسوی که در همان سالهای ساخت این ساختمان در ایران به سر میبرده است، در سفرنامه خود روایت متفاوتی ارائه میکند. به گفته او محمدعلی میرزا دولتشاهپسر بزرگ فتحعلیشاه که از تعیین عباس میرزا به ولیعهدی خشمگین بود، برای اثبات لیاقت خود، باسلیمان پاشا والی بغداد وارد جنگ شد و او را شکست داد و غرامت جنگی هنگفتی از او گرفت. او تمام پول را برای فتحعلیشاه فرستاد تا به این ترتیب نزد او محبوبیتی کسب کند. فتحعلیشاه با پولی که دست آورده بود، این کاخ را بنیان گذاشت و نام آن را سلیمانیه نهاد تا خاطره شکست سلیمان پاشا را زنده نگاه دارد.[۶] ساختمان کاخ آجری است و نمای آن تزیینات ویژهای ندارد. بنای این کاخ روی پیلوت ساخته شده که در زمان خود نوعی نوآوری بهشمار میرود. در شرق ساختمان کاخ برجی در ۵ طبقه ساخته شده بوده که هماکنون تنها ویرانههای طبقه همکف آن باقیماندهاست.[۷]
توضیحات بسیاااار عااالی بود سپاااااسگزارم🙏🙏🙏
کاخ سلیمانیه کرج، البرز داخل محوطه دانشکده کشاورزی بنایی قدیمی از دوره قاجار قرار دارد که باقی مانده یکی از کاخ های مجلل و زیبای دوره فتحعلی شاه به شمار می رود. اهمیت و ویژگی خاص این بنا به لحاظ 2 تابلوی دیوارنگاره از سلاطین قاجار است که برروی دیوارهای شرقی (تصویر آغامحمدخان ) و غربی ( تصویرفتحعلی شاه ) تالار مرکزی ترسیم شده است. آنچه هم اکنون از این بنا باقی مانده عبارتست از یک کوشک یا بنای مستطیل شکل که بر روی ستون ها و جرزهای آجری ساخته شده و از سطح زمین حدود ۲.۵ متر ارتفاع دارد.
نقاشی های روی دیوارش دیدنیه
کاخ سلیمانیه البرز از دیدنی های شهر کرج است فقط عید ها باز است و اجازه ی بازدید دارد
کاخ سلیمانیه مکان زیبا و دلنشینی است منظره خوب و آرامبخشی داره معماری بینظیری داره حتما اگر علاقهمند هستید به این مکان بروید
کاخ سلیمانیه عمارتی است که بوی خانه میدهد پلههای فیروزهای رنگش پنجرههای بلند و نورگیر و اتاقهای تو در تو یادگاری از زندگی در گذشته هستند این بنای تاریخی از جاهای دیدنی است یکی از پسران فتحعلی شاه که سلیمان میرزا نام داشت فرمانروای منطقه کرج بود و این قصر مقر اقامت او محسوب میشد بنابراین طبیعی است که نام او روی این قصر گذاشته شود صدر اصفهانی بانی آن نیز پدر زن سلیمان میرزا بوده است علاوه بر این در یکی از تابلوهای نقاشی تالار اصلی کاخ تاریخ (سند ۱۲۲۸) خوانده میشود میتوان احتمال داد که ساختمان بنای اولیه در سال ۱۲۲۵ هجری قمری آغاز شده ودر سال ۱۲۲۷ هجری قمری فتحعلیشاه دستور تکمیل و گسترش این مجموعه را داده است با این حساب در این سال بنای اصلی به بنای اولیه الحاق شده و در سال ۱۲۲۸ هجری قمری با تکمیل تزیینات داخلی به پایان رسیده است سکونت در کاخ سلیمانیه عمر زیادی نداشت از علل متروک ماندن آن میتوان به فرار سلیمان میرزا اشاره کرد زیرا پس از درگذشت فتحعلی شاه در سال ۱۲۵۰ هجری قمری در اصفهان با وجود داشتن ۶۰ پسر نوه او محمدشاه بهموجب ماده هفت عهدنامه ترکمنچای پادشاه شد و به امر وی چند نفر از شاهزادگان را کور و جمعی را زندانی کرد چند نفری هم از ترس گرفتاری و کشته شدن به خارج از ایران فرار کردند از جمله شاهزادگان فراری سلیمان میرزا صاحب مجموعه بود کاخ سلیمانیه کرج بهعلت قرار گرفتن در کنار مدرسه منسوب به دانشکده کشاورزی سالها مورد تردد و عبور و مرور دانشآموزان قرار داشت و تزیینات و شیشههای الوان آن بازیچه سنگپرانیهای آنان شده بود پس از این دوره چند سالی با انجام عملیات حفاظتی شامل دیوارکشی و نصب پردههای سراسری روی نما و همچنین انجام عملیات مرمتی سعی در حفظ و احیای کاخ شد در حال حاضر درهای کاخ سلیمانیه کرج به روی عموم گشوده شده است
😊🥰😘
به دستور رکورددارترین حاکم جهان در زاد و ولد، فتحعلی شاه قاجار، به مناسبت تولد ۳۴ امین فرزندش، سلیمان میرزا، برای اقامت تابستانی، کاخی با نام کاخ سلیمانیه ساخته شد. این کاخ با باغ زیبای مقابلش و ساختمانهایی که برای ملازمین ساخته شده بودند، مجموعه اقامتی و فرماندهی کوچک و بسیار زیبایی را ایجاد کرده بود. این مجموعه از سبک معماری دوران قاجار پیروی کرده و دارای بنایی آجری است که در عین سادگی، آن را به یکی از زیباترین ساختمانهای دوران خودش تبدیل کرده؛ اما متاسفانه مانند اکثر آثار باستانی استان البرز، این بنا نیاز به رسیدگی بیشتری دارد. کاخ سلیمانیه در محدوده مرکزی شهر کرج و حدفاصل بلوارهای شهید چمران و امامزاده حسن، در محل کنونی دانشکده کشاورزی بنا شده است.
بسته بود محلی ها میگفتن بیشتر وقتها بسته س
جای واقعا زیبا. و فقط در ایام عید باز است
نه عزیزم، همیشه بازه، حتی من چند باری تو تابستون و پاییز هم رفتم به این باغ
مکانی زیبا در شهر کرج که حتما باید یک بار از آن دیدن کنید
کاخ سلیمانیه یکی از یادگاری های ارزشمند از دوره قاجار است که امروزه به موزه ای در شهر کرج تبدیل شده است. این بنای تاریخی در حال حاضر در محوطه دانشکده کشاورزی کرج قرار دارد و این اثر در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۲۷ با شماره ثبت ۳۷۰، در فهرست آثار ملی ثبت شد. کاخ سلیمانیه به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد و محلی برای اقامت خانواده اشرافی بود. از همین روی این کاخ در باغی بسیار بزرگ و زیبا قرار گرفته است که قدم زدن در آن هر شخصی را به وجد می آورد. نامگذاری این بنا به پاس از تولد سی و چهارمین پسر فتحعلی شاه با نام سلیمان میرزا انتخاب شده و اقامتگاهی شاهنشاهی است. ساختمان کاخ از مصالح آجری تعبیه شده و بر روی یک پیلوت ساخته شده است که از نوآوری های زمان قاجار محسوب می شود. در گذشته برجی 5 طبقه در کنار این بنا قرار داشت که امروزه تنها طبقه همکف از آن باقی مانده است. اگر بخواهیم از معماری این کاخ بگوییم تزئینات خاصی برای نمای خارجی آن به کار نرفته و شبیه به یک خانه است. اما داخل این بنا با پله های فیروزه ای رنگ و اتاق های تو در تو جلوه خاصی را به عمارت بخشیده است. این کاخ از بخش های مختلفی همچون تالارها، اتاق های دالان طور و سقف شیروانی تشکیل شده است که داخل بنا با آیینه کاری ها و نقاشی های زیبا مزین شده است. کاخ موزه سلییمانیه را می توان یکی از با صفاترین بناهای تاریخی دانست که در عین سادگی زیبایی چشم نوازی را به نمایش گذاشته است.
عید ها تا ساعت چند بازه
خیلی خوبه، حداقل یکبار هم شده بازدید کنید
بسیار دیدنیست ؛ مخصوصا تابلو بزرگ پادشاه و فرزندان .
کاخ سلیمانیه عمارتی است که بوی خانه میدهد. پلههای فیروزهای رنگش، پنجرههای بلند و نورگیر و اتاقهای تو در تو یادگاری از زندگی در گذشته هستند. این بنای تاریخی از جاهای دیدنی کرج است.یکی از پسران فتحعلی شاه که سلیمان میرزا نام داشت، فرمانروای منطقه کرج بود و این قصر مقر اقامت او محسوب میشد. بنابراین، طبیعی است که نام او روی این قصر گذاشته شود. صدر اصفهانی، بانی آن نیز پدر زن سلیمان میرزا بوده است. علاوه بر این در یکی از تابلوهای نقاشی تالار اصلی کاخ، تاریخ (سند ۱۲۲۸) خوانده میشود. میتوان احتمال داد که ساختمان بنای اولیه در سال ۱۲۲۵ هجری قمری آغاز شده ودر سال ۱۲۲۷ هجری قمری، فتحعلیشاه دستور تکمیل و گسترش این مجموعه را داده است؛ با این حساب در این سال بنای اصلی به بنای اولیه الحاق شده و در سال ۱۲۲۸ هجری قمری با تکمیل تزیینات داخلی به پایان رسیده است.سکونت در کاخ سلیمانیه عمر زیادی نداشت. از علل متروک ماندن آن میتوان به فرار سلیمان میرزا اشاره کرد؛ زیرا پس از درگذشت فتحعلی شاه در سال ۱۲۵۰ هجری قمری در اصفهان، با وجود داشتن ۶۰ پسر، نوه او محمدشاه بهموجب ماده هفت عهدنامه ترکمنچای پادشاه شد و به امر وی چند نفر از شاهزادگان را کور و جمعی را زندانی کرد؛ چند نفری هم از ترس گرفتاری و کشته شدن به خارج از ایران فرار کردند. از جمله شاهزادگان فراری سلیمان میرزا، صاحب مجموعه بود. کاخ سلیمانیه کرج بهعلت قرار گرفتن در کنار مدرسه منسوب به دانشکده کشاورزی، سالها مورد تردد و عبور و مرور دانشآموزان قرار داشت و تزیینات و شیشههای الوان آن بازیچه سنگپرانیهای آنان شده بود. پس از این دوره، چند سالی با انجام عملیات حفاظتی شامل دیوارکشی و نصب پردههای سراسری روی نما و همچنین انجام عملیات مرمتی، سعی در حفظ و احیای کاخ شد. در حال حاضر درهای کاخ سلیمانیه کرج به روی عموم گشوده شده است.
درود بر شما باد جهت اطلاع رسانی مفید شما
کاخ موزه سلیمانیه (موزه) در محله مصباح کرج و خیابان غلامرضا کیانپور واقع شده است. این مکان یکی از سه موزه در محله مصباح کرج میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند حمام تاریخی مصباح و مجتمع تجاری میلاد و همچنین مهد کودک و پیش دبستانی قرآن و عترت، موزه جانورشناسی پردیس، مسجد اعظم، فروشگاه ترنا مس و کلینیک سبز (اختلالات دهانی و بلع و تغذیه) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد.