info
عکس آرامستان رضوان
category

آرامستان رضوان محله شهرک فاطمیه، جهرم - شیراز

قبرستان

درباره‌ی آرامستان رضوان

آرامستان رضوان (قبرستان) در محله شهرک فاطمیه جهرم و بلوار بین الحرمین، رضوان واقع شده است. این مکان یکی از دو آرامستان در محله شهرک فاطمیه جهرم می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی گلزار شهدای رضوان جهرم ، امامزاده فضل بن موسی و مزار شهید عبدالرحمن رحمانیان قرار گرفته است.


نظرات کاربران در مورد آرامستان رضوان

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    Ali sin jim
    شنبه 24 تیر ماه 1402

    ⁉️چرا جهرم دو قبرستان دارد؟! شهر جهرم از دیرباز با ۱۲ محله شناخته می‌شود که که با گسترش شهر، محله‌های جدیدی به آن اضافه شده‌است. تا حدود ۱۰۰ سال پیش، این محلات به دو گروه: «محله‌ی بالا» و «محله‌ی پایین» تقسیم‌بندی می‌شد، اما امروزه این تفکیک کمتر به چشم می‌خورد. پیش از این تقسیم‌بندی و در سال ۱۲۵۰ خورشیدی، جهرم هشت محله داشت که از این تعداد، چهار محله‌یسنان، اسفریز، دشتاب و گازران داخل حصار بوده‌اند که بعدها محله‌ی کلوان(احتمالاً به دلیل توسعه‌ و وسط‌بودن بودن بین محلات شرقی و غربی) نیز به محلات داخل حصار می‌پیوندد. این پنج محله در بخش غربی شهر، یعنی در غرب مسیل پادگان جهرم قرار داشتند. محلات داخل حصار از نظر پاره‌ای ویژگی‌ها با سایر مناطق شهر متمایز بودند و همچنین به خاطر نزدیکی مقر حکومت و داشتن حصار، از سایر مناطق آبادتر بود و بازار و کاروان‌سرای جهرم، که نشان‌دهنده‌ی چهره‌ی سنتی شهرهای ایران است، در آنجا قرار داشت. از دیرباز معمولاً متوفیان هر محله در مسجد یا امامزاده‌ی آن محله دفن می‌شدند. یکی قبرستان‌های عمومی محلات غربی در جوار امامزاده و دروازه‌ی پیر شبیب بود که امروزه نیز بقایای قبور آن‌ها وجود دارد. حوالی مدرسه‌ای اسلامی در بلوار معلم کنونی نیز یکی از قبرستان‌های قدیم محلات داخل حصار جهرم بود. محلات کهن بخش شرقی جهرم که خارج از حصار بودند، بر روی هم ده‌نو نامیده می‌شدند. ده نو به دلیل به مسجد قبله‌ی دعا شهره بود و در زمان‌هایی که خشک‌سالی بود در آن، نماز باران می‌خواندند. واقعه‌ی اقامه‌ی نماز استسقا به امامت مرحوم آیت‌الله سیدعلی اکبر آیت‌اللهی در این محل و نزول باران رحمت در آن زمان، در جهرم مشهور است. حمامی عمومی هم در بخش مرکزی ده‌نو بود که با گسترش محلات، بعدها تخریب شد. با توسعه‌ی شهر و گسترش محلات، محله‌ی ده‌نو در  کوی علی پهلوان و کوشکک ادغام و بر روی مسجد قبله دعا، مسجد کنونی امام خمینی(ره) بنا شد. در شرق محله‌ی دهنو، قبرستان و امام‌زاده شاه‌حاجات (شاجات) وجود داشت که بر روی این قبرستان، جایگاه نماز جمعه کنونی ساخته شد. این قبرستان یکی از قدیمی‌ترین قبرستان شهر جهرم بود که محلات ده‌نو شامل: کوشکک، مصلی، جبذر، کوی علی پهلوان، متوفیان خود را در این قبرستان دفن می‌کردند و تا حدود ۱۳۴۴ خورشیدی دایر بود. با توجه به توسعه‌ی محله و نیاز به خروج قبرستان از وسط شهر، قبرستان کنونی رضوان در جوار شاهزاده فضل(ع) بنا شد که هم به نوعی خارج از محدوده‌ی محلات بود و هم به دلیل تقرب، افراد بسیاری پیش از آن در جوار امامزاده دفن شده بودند. این دو امر باعث شد قبرستان محلات شرقی به سمت این مکان توسعه یابد. قبرستان فردوس در سمت غرب شهر نیز با توجه قطعه‌ شعر مرحوم حاج عبداله اشراق درباره‌ی تاریخ ساخت، در سال ۱۳۳۶ خورشیدی برابر با ۱۳۷۶قمری در اراضی آلونی متعلق به مرحوم حاج سیدعباس مصباح در ازای وجوهات شرعی و با اجازه‌ی مرحوم آیت‌الله بروجردی به گورستان عمومی محلات غربی شهر تبدیل شد. ناگفته نماند که اقلیت‌های مذهبی جهرم نیز برای خود قبرستان‌هایی جدا داشتند؛ بقایای استودان‌های (استخوان‌دان) قلعه‌های گبری مربوط به دوران ساسانی هنوز در جهرم وجود دارد. مکانی نیز در فرهنگ شفاهی کهن جهرم به نام قبرستان جودان(جهودان=یهودیان) نامیده می‌شد که در خیابان جانبازان شرقی امروز قرار داشت و ساختمان مخابرات جدید جهرم بر روی آن ساخته شد. مرحوم طوفان، یکی از اماکنی که یهودیان جهرم در آن سکنا داشتند، مدرسه‌ی خواجه نصیر قدیم می‌داند.


سایر آرامستان‌های که در محدوده آرامستان رضوان واقع شده‌اند:

  • گلزار شهدای رضوان جهرم
    (5.0)
    بلوار بین الحرمین
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط هریوندی (شهریار سطح ۴ نشان) در تاریخ سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی آرامستان رضوان اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد آرامستان رضوان در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه آرامستان رضوان ندارد.
    neshan logo