info
عکس مصلای تاریخی سبزوارعکس مصلای تاریخی سبزوار
category

مصلای تاریخی سبزوار محله جهاد کشاورزی، سبزوار

مکان تاریخی

درباره‌ی مصلای تاریخی سبزوار

مصلی سبزوار مربوط به سدهٔ ۸ ه.ق است و در سبزوار، خیابان خواجه نظام الملک (شهدا) واقع شده این بنای آجری مصلی شهر در قرون گذشته بوده‌است که جهت برگزاری نمازهای جمعه و اعیاد مورد استفاده قرار می‌گرفته و مشتمل بر چهار طاقی اصلی (فضای مرکزی)، با گنبدی بر فراز آن و ایوانی بزرگ است. عناصر معماری طرفین ایوان به صورت برج‌های نیم استوانه‌ای نقش پشتیبان پایه‌های طرفین ایوان و جلوگیری از رانش دیوارهای این قسمت را داشته‌اند فضای معماری چهار طاقی انتهای ایوان دارای گنبدی بلند است که به وسیلهٔ آجرهای خفته- راسته پوشش یافته‌است. اگر چه برخی از صاحب نظران بنای مصلی را به دوره سربداریه نسبت می‌دهند اما شیوه ساختمانی آن قابل مقایسه با معماری دوره صفویه است؛ و این اثر در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۱۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
منبع: ویکی‌پدیا

مصلای تاریخی سبزوار (مکان تاریخی) در محله جهاد کشاورزی سبزوار و بلوار امام رضا، باهنر 49 واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی پوشاک سبز ، مرکز سرپناه شبانه شلتر، کافه اکسیژن، نانوایی صدف و صنایع چوب نزل آبادی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مصلای تاریخی سبزوار

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 09 اسفند ماه 1402

    مصلی تاریخی سبزوار بنایی است واقع در حاشیه شرقی شهر سبزوار که مربوط به سده ۸ ه. ق. است. این اثر در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۵۵ با شماره ثبت ۱۳۱۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و مشتمل بر چهارتاقی اصلی (فضای مرکزی) با گنبدی بر فراز آن و ایوانی بزرگ در جلوی بنا است. مصلی تاریخی سبزوار در ابتدا خانقاه چند تن از بزرگان سربداریه بوده و بعدها به‌عنوان جایگاهی برای نمازهای اعیاد بزرگ مورد استفاده قرار گرفته است. این مکان نمازگاهی بوده است که مردم سبزوار از دیر زمان برای برگزاری نمازهای عیدین و جمعه بدان جا می‌رفته‌اند. شما می‌توانید با کلیک روی هر نام هر یک از این جاذبه‌ها، آدرس آن را روی نقشه مشاهده کنید. مصلی شهر سبزوار در دوره سربداران احداث و اولین محلی است که در ایران نماز جمعه در آن بر پا شده است و اکنون به‌عنوان موزه نماز در ایران شناخته می‌شود و محل به دار آویخته شدن شیخ خلیفه سربدار به دست مغولان نیز است. اگرچه برخی صاحب‌نظران بنای مصلی را به دوره سربداران نسبت می‌دهند، اما شیوه ساختمانی آن قابل مقایسه با معماری دوران صفویه است.

    8
  • avatar
    دنیای من دنیا نبود. !!؟؟
    جمعه 14 اردیبهشت ماه 1403

    بنای تاریخی بسیار زیبا

    6
  • avatar
    آموزگار
    جمعه 10 فروردین ماه 1403

    مصلای تاریخی سبزوار یکی از قدیمی ترین اماکن مذهبی در ایران است. و از لحاظ زیبایی و تاثیر گذاری بر شرایط تاریخی و اجتماعی در دوران های مختلف در نوع خود بی نظیر بوده است .

    5
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    پنجشنبه 13 مهر ماه 1402

    سبزوار در دوره حکومت سربداران، پایتخت بود و در این زمان بناهای و آثار بسیاری در شهر ساخته شد. مصلی سبزوار در آن زمان خانقاه سربداران بود که بعدها با ورود اسلام، این خانقاه به مکانی برای برپایی نمازهای عید استفاده شد. در برخی منابع آمده است که مثلی سبزوار اولین مکان در ایران بوده که نماز جمعه در آن برگزار شد. بنای مصلی یک چهارطاقی زیباست که بر فراز آن گنبدی قرار دارد و در جلوی آن ایوانی دیده می‌شود. معماری مصلی سبزوار بسیار به معماری دوره صفویه شباهت دارد و قدمت آن به قرن هشتم هجری باز می‌گردد. این مصلی با کاشی‌های معرق و تزئینات گچی خود به یکی از زیباترین جاهای دیدنی سبزوار تبدیل شده است.

    3
  • avatar
    اکرمی
    پنجشنبه 28 اسفند ماه 1399

    اطراف مصلا حصار کشیدن مکان جالب و تاریخی هستش که راهنمایان ازلاعات لازم رو اختیارمون قرار دادن

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 13 اسفند ماه 1402

    مصلی تاریخی و جالب

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 29 مرداد ماه 1402

    مصلی تاریخی سبزوار مشتمل بر چهارتاقی اصلی (فضای مرکزی) با گنبدی بر فراز آن و ایوانی بزرگ در جلوی بنا است. این مصلی که از جاهای دیدنی سبزوار محسوب می‌شود، در ابتدا خانقاه چند تن از بزرگان سربداریه بود و بعدها به عنوان جایگاهی برای نمازهای اعیاد بزرگ مورد استفاده قرار گرفت. مصلی شهر سبزوار در دوره سربداران احداث و اولین محلی است که در ایران نماز جمعه در آن بر پا شده است و اکنون به‌ عنوان موزه نماز در ایران شناخته می‌شود و محل به دار آویخته شدن شیخ خلیفه سربدار به دست مغولان نیز است. اگر چه برخی صاحب‌ نظران بنای مصلی را به دوره سربداران نسبت می‌دهند، اما شیوه ساختمانی آن قابل مقایسه با معماری دوران صفویه است.

    1
  • avatar
    آموزگار
    شنبه 02 اردیبهشت ماه 1402

    یک بنای تاریخی و مذهبی که نیاز به رسیدگی بیشتر دارد.

    1
  • avatar
    متین نام آور
    چهارشنبه 27 اردیبهشت ماه 1402

    مکان تاریخی زیبایی هست

  • avatar
    آموزگار
    شنبه 02 اردیبهشت ماه 1402

    یک مکان تاریخی زیبا و نماد مذهبی منطقه است .

  • avatar
    Balad
    سه شنبه 04 بهمن ماه 1401

    مصلی سبزوار مربوط به سدهٔ ۸ ه.ق است و در سبزوار، خیابان خواجه نظام الملک (شهدا) واقع شده این بنای آجری مصلی شهر در قرون گذشته بوده‌است که جهت برگزاری نمازهای جمعه و اعیاد مورد استفاده قرار می‌گرفته و مشتمل بر چهار طاقی اصلی (فضای مرکزی)، با گنبدی بر فراز آن و ایوانی بزرگ است. عناصر معماری طرفین ایوان به صورت برج‌های نیم استوانه‌ای نقش پشتیبان پایه‌های طرفین ایوان و جلوگیری از رانش دیوارهای این قسمت را داشته‌اند فضای معماری چهار طاقی انتهای ایوان دارای گنبدی بلند است که به وسیلهٔ آجرهای خفته- راسته پوشش یافته‌است. اگر چه برخی از صاحب نظران بنای مصلی را به دوره سربداریه نسبت می‌دهند اما شیوه ساختمانی آن قابل مقایسه با معماری دوره صفویه است؛ و این اثر در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۱۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. در این مکان عده‌ای از سربداران در دفن شده‌اند.

  • avatar
    rasoul
    یکشنبه 18 دی ماه 1401

    معنوی بود

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 05 مهر ماه 1401

    رسیدگی بشه جای خوبیه

  • avatar
    AqMousa
    یکشنبه 29 اسفند ماه 1400

    جای قشنگیه که نیاز به محوطه سازی و سامان دهی داره


آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط derogar (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ دوشنبه 31 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مصلای تاریخی سبزوار اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: دوشنبه 31 اردیبهشت ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد مصلای تاریخی سبزوار در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مصلای تاریخی سبزوار ندارد.
neshan logo