مسجد
مسجد خوبیه و فضای مناسبی دارد
مسجد قدیمی در سراب داخل بافت قدیمی، ثبت شده در فهرست آثار باستانی ایران.
مسجد نسبتا خوبیه و تمیزه و تقریبا هم بزرگه
مسجد معمولی و ساده و مکانی مناسب برای راز و نیاز با خدا
مسجد جامع سراب مربوط به سدهٔ ۹ ه.ق است و در سراب، خیابان امام خمینی، داخل بافت قدیمی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ فروردین ۱۳۴۷ با شمارهٔ ثبت ۷۹۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مسجد دارای شبستانی با ۶۰ ستون و محراب کاشیکاری برجسته با نقوش اسلیمی و طلایی است و متعلق به قرن نهم هجری قمری است.
مسجد جامع سراب متعلق به قرن نهم هجری قمری است. این مسجد گلدسته و مناره ندارد و محراب آن با کاشیکاری و نقاشیهای اسلیمی تزیین شده است. مسجد شبستانی بزرگ با ۶۰ ستون، سه محراب و یک منبر دارد. مسجد جامع سراب در سال ۱۳۴۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ثبت شده است.
از قدیمی ترین مساجد سراب مربوط به دوران مغول ها احتمالا
مسجد جامع سراب یادگاری از قرن نهم هجری قمری است که مناره و گلدسته ندارد و بخش های مختلف آن شامل شبستان، حیاط، منبر، سه محراب، ستونهای متعدد، طاقهای جناقی و گنبدهای مدور میشود. این مسجد که از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب میشود، در تاریخ یک فروردین ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ثبت ۷۹۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.مسجد جامع سراب یکی از جاهای دیدنی سراب به شمار میرود که از قرن نهم هجری قمری بر جای مانده است. در ورودى شرقى مسجد مزین به کتيبهاى مرمرين با خط نسخ است که در دوره گورکانيان و ترکمانان آققويونلو و همعصر سلطنت ابوالنصر اوزون حسن آققويونلو رواج داشت. این اثر تاریخی در اول فروردین ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ثبت ۷بهعنوان یکی از آثار ملی ثبت شده است.اخیرا در حفاریهای به عمل آمده جهت تعمیرات در مسجد جامع سراب مشخص شد که این مسجد روی مسجدی بسیار قدیمی احداث شده است که آثار آن دیده میشود.مسجد جامع سراب بدون گلدسته و مناره ساخته شده و از يک شبستان بزرگ و حياط کوچکی در سمت غربى و دو در ورودى تشکيل شده است. بدنه داخلی مسجد فاقد تزیینات خاصی است و فقط در ضلع جنوبی آن سه محراب وجود دارد که دو محراب آن دارای تزیینات بسیار ساده گچی هستند و محراب سوم با کاشی لعابدار و زرینفام مزین شده است. ارتفاع محراب سوم به ۱۴۲ سانتیمتر و عرض آن از گوشه لچکها به ۱۵۲ سانتیمتر میرسد. داخل محراب از کاشی یکپارچه با نقش اسلیمی، ختایی و لعاب فیروزهای ساخته شده است و هر دو لچکی از همان جنس هستند. کتیبهای به عرض ۳۰ سانتیمتر از قطعات کاشی زرینفام با نقوش برجسته، زیبایی دوچندان به محراب بخشیدهاند. متاسفانه قسمت اعظم کتیبه آسیب دیده و تخریب شده است؛ اما با توجه به قسمتهای باقیمانده گمان میرود که حاوی تاریخ ساخت یا سازنده محراب باشد. این محراب مسجد که ۵۰۰ سال قدمت دارد، در سالهای اخیر به موزه آذربایجان سپرده شد.
مسجد معمولی و ساده و مکانی مناسب برای راز و نیاز با خدا
مسجد زیبا و قدیمی سراب خیلی قشنگه
مسجد قدیمی در سراب داخل بافت قدیمی، ثبت شده در فهرست آثار باستانی ایران.
مسجد نسبتا خوبیه و تمیزه و تقریبا هم بزرگه
مسجد خوبیه و فضای مناسبی دارد
مسجد جامع سراب (مسجد) در سراب و خیابان مطهری واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مردم شناسی عشایر آذربایجان، رودخانه تاجیار و برج میلاد سراب و همچنین ساندویچی امین خادمی، مسجد خلیفه بیگی، کتابفروشی ارشاد، قنادی تهران پیران و فرش و موکت محمد اوغلی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه میباشد.