info
عکس مسجد جامع سراب
category

مسجد جامع سراب سراب

درباره‌ی مسجد جامع سراب

مسجد جامع سراب (مسجد) در سراب و خیابان مطهری واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مردم شناسی عشایر آذربایجان، رودخانه تاجیار و برج میلاد سراب و همچنین ساندویچی امین خادمی، قنادی تهران پیران، کتابفروشی ارشاد، مسجد خلیفه بیگی و راسته بازار قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مسجد جامع سراب

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    جمعه 26 خرداد ماه 1402

    مسجد جامع سراب یادگاری از قرن نهم هجری قمری است که مناره و گلدسته ندارد و بخش های مختلف آن شامل شبستان، حیاط، منبر، سه محراب، ستون‌های متعدد، طاق‌های جناقی و گنبدهای مدور می‌شود. این مسجد که از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود، در تاریخ یک فروردین ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ثبت ۷۹۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.مسجد جامع سراب یکی از جاهای دیدنی سراب به شمار می‌رود که از قرن نهم هجری قمری بر جای مانده است. در ورودى شرقى مسجد مزین به کتيبه‌اى مرمرين با خط نسخ است که در دوره گورکانيان و ترکمانان آق‌‌قويونلو و هم‌عصر سلطنت ابوالنصر اوزون حسن آق‌قويونلو رواج داشت. این اثر تاریخی در اول فروردین ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ثبت ۷به‌‌عنوان یکی از آثار ملی ثبت شده است.اخیرا در حفاری‌های به عمل آمده جهت تعمیرات در مسجد جامع سراب مشخص شد که این مسجد روی مسجدی بسیار قدیمی احداث شده است که آثار آن دیده می‌شود.مسجد جامع سراب بدون گلدسته و مناره ساخته شده و از يک شبستان بزرگ و حياط کوچکی در سمت غربى و دو در ورودى تشکيل شده است. بدنه داخلی مسجد فاقد تزیینات خاصی است و فقط در ضلع جنوبی آن سه محراب وجود دارد که دو محراب آن دارای تزیینات بسیار ساده گچی هستند و محراب سوم با کاشی لعابدار و زرین‌فام مزین شده است. ارتفاع محراب سوم به ۱۴۲ سانتی‌متر و عرض آن از گوشه لچک‌ها به ۱۵۲ سانتی‌متر می‌رسد. داخل محراب از کاشی یک‌پارچه با نقش اسلیمی، ختایی و لعاب فیروزه‌ای ساخته شده است و هر دو لچکی از همان جنس هستند. کتیبه‌ای به عرض ۳۰ سانتی‌متر از قطعات کاشی زرین‌فام با نقوش برجسته، زیبایی دوچندان به محراب بخشیده‌اند. متاسفانه قسمت اعظم کتیبه آسیب دیده و تخریب شده است؛ اما با توجه به قسمت‌های باقی‌مانده گمان می‌رود که حاوی تاریخ ساخت یا سازنده محراب باشد. این محراب مسجد که ۵۰۰ سال قدمت دارد، در سال‌های اخیر به موزه آذربایجان سپرده شد.

  • avatar
    ابوالفضل جعفری سرابی
    یکشنبه 11 دی ماه 1401

    از قدیمی ترین مساجد سراب مربوط به دوران مغول ها احتمالا

  • avatar
    negar._.kh
    سه شنبه 28 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد نسبتا خوبیه و تمیزه و تقریبا هم بزرگه

  • avatar
    FAKOOR
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد معمولی و ساده و مکانی مناسب برای راز و نیاز با خدا

  • avatar
    Tourist
    شنبه 27 آذر ماه 1400

    مسجد زیبا و قدیمی سراب خیلی قشنگه

  • avatar
    رحمانزاده
    چهارشنبه 10 شهریور ماه 1400

    مسجد خوبیه و فضای مناسبی دارد

  • avatar
    هاشمی
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد قدیمی در سراب داخل بافت قدیمی، ثبت شده در فهرست آثار باستانی ایران.


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد جامع سراب واقع شده‌اند:

  • مسجد شاهزاده قاسم
    بهشتی بلوار سربازان گمنام امام زمان عج، قدس شمالی، کوچه شاهزاده قاسم، بین خیابان ولیعصر و بن بست بنایی
  • پایگاه شهید حسین پور آزاد
    امام خمینی، شهید اسماعیل موذنی
  • مسجد زینبیه (ولیعصر)
    (4.0)
    خیابان مطهری، فردوسی، بین خیابان شهیید وثاقی و لاله
  • مسجد حاجی عظیم
    (5.0)
    خیابان مطهری، کوچه شهید جلیل مصباحی
  • مسجد امیرالمومنین
    (5.0)
    خیابان مطهری، فردوسی، بین دروازه و مرتضوی
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط hosein.m7688 (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع سراب اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع سراب در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع سراب ندارد.
    neshan logo