مکان تاریخی - باز است : ۹ تا ۱۶
ساعت کاری: باز است - ۹ تا ۱۶
برای اولین بار قصد دیدن این مکان را داشتم که به محض ورود آقایی که ظاهرا مدیر مجموعه بود به شکل بی ادبانه ای اعلام کرد الان تعطیله و اجازه بازدید نداد. در صورتی که روز پنج شنبه و بعد از ظهر بود که معمولا تایم دیدن همچین جاهایی است
مکان تاریخی زیبا و دنج که کافهی خوبی هم داشت. راهنمای تاریخی برای مجموعه وجود نداشت که البته شاید به این خاطر بود که شب رفته بودیم. در مجموع هم فال بود و هم تماشا
یک مکان تاریخی با دیزاین عالی با کار کنان بسیار خوش برخورد ، با کافه ای دلنشین و جذاب و زیبا ، بهترین کافه بجنورد از نظر من
عمارت تاریخی جاجرمی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در بجنورد، خیابان طالقانی شرقی، کوچه جاجرمی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۸۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. این بنا در واقع منزل شخصی حاج علی اکبر جاجرمی از تجار شهر جاجرم و نماینده ی بجنورد در مجلس شورای ملی بوده است. در حال حاظر میتوان برای خرید صنایع دستی ، کافی شاپ و استفاده از فضای سنتی به این مجموعه مراجعه کرد که واقعا تجربه جالبی است. ورود برای عموم رایگان است.
سلام خدمت همه عزیزانی که نظر بنده رو میخونند.نظر من کمی طولانی هست. یک موضوعی در خصوص این مجموعه نظر من رو جلب کرد اون هم اینکه در بین نظرات چند نفری شکایت داشتند برای مدیریت مجموعه و اینکه توی این شهر چرا فقط همینجا!!!! چرا برای بنا های دیگه اش نه!!!! برای همین تصمیم گرفتم خودم وارد عمل شم و ببینم واقعا همینطور هست یا نه؟! امروز دوشنبه ۷ اسفند ماه۱۴۰۲ من برای بازدید به این مجموعه مراجعه کردم. اولین موضوعی که جالب به نظر رسید جذابیت های حضور رشته های مختلف صنایع دستی این بنا بود که به محض ورود میتونید اون رو ببینید.که به حق به خوبی مدیریت شده بود تا معرف موضوع فعالیت این مجموعه باشه. دوم فضای دلنشینی که در اوج شلوغی مرکز شهر در نهایت آرامش بود. مخصوصا فواره زیبای وسط حیاط. فعالیت رشته های صنایع دستی که اتفاقا ساعت ها منو مشغول کرد به بازدید این مکان. سومین نکته جالب توجه فضای کافه ای بود که در این هوای سرد زمستونی باز بود و تعدادی کرسی فراهم کرده بود که واقعا با این فضا تناسب داشت. پرسنل کافه هم بسیار مودب و با شخصیت بودن. چهارمین مسئله موضوع مدیریت بود که من اصلا واسه همین اومده بودم.�� سراغ آقای مدیر رو که در بین نظرات گفتند بد اخلاق و بی ادب هست رو گرفتم از حجره داران اونجا و بهم گفتن که خانوم هست!!!! اصلا مدیر این مکان آقا نیست. رفتم سراغشون و من رو به دفترشون دعوت کردند . به مهربانی میزبانی کردن و براشون شرح حال این موضوع رو دادم کلی صحبت کردم اتفاقا خانوم بسیار با اخلاق و باشخصیتی بودند. وقتی ماجرای این موضوع رو جویا شدم بهم گفتند که متاسفانه مثل اینکه مدتی یک آقا در این مجموعه مسئولیت نگهبان و سرایداری رو به عهده داشته که با توجه به همین شکایت های مردمی تصمیم به اخراج ایشون گرفتن تا دیگه شاهد این موارد نباشن. و الان حقیقتا من چیزی جز اخلاقیات خوب و برخورد مناسب چیزی ندیدم. در آخر هم خوشحال شدن که پیگیر بودم و این مسئله بهشون انتقال دادم . شما هم میتونید تشریف ببرید و مثل من از نزدیک با مدیر این بنای تاریخی که یک خانوم هم هست از نزدیک دیدن کنید و باهاشون گپ وگفتی داشته باشید. بعدش بیایین ونظراتتون رو همینجا مثل من با بقیه به اشتراک بذارین.
سلام ممنون برای تجربه ای که در اختیار گذاشتین. خاستم بپرسم اونجا جا برای شب موندن داره یاخیر
حال و هوای نوروز ۱۴۰۳ عکاس مهدی پورناظری
حسینیه جاجرمیها از بناهای اواخر دوره قاجار در شهر بجنورد است. با توجه به کتیبه موجود، بنا در سال ۱۳۲۵ ه.ق به دست استاد غلامرضا بنا یزدی ساخته شده است. این بنا نمونهای از معماری سنتی از نوع حیاط مرکزی است که نوعی معماری درونگرا قلمداد میشود و در آن تمام درب و پنجرهها و نورگیرها رو به حیاط باز میشوند. طرح کلی پلان بنا مربع شکل است و در ضلع شرقی و غربی از دو طبقه تشکیل شده که در مجموع حدود ۶۰۰ مترمربع مساحت دارد. ورودی حسینیه از طریق یک هشتی به حیاط مرکزی متصل شده که با دو رشته پلکان در گوشههای شمال شرقی و جنوب غربی به مهتابیهای طبقه فوقانی راه مییابد. سقف هشتی بنا در قسمت ورودی و تمام حجرههای طبقه پایین با قوس کلیل پوشش یافته و طبقه بالا به صورت تیرپوش است. بخشهای مختلف بنا با آرایههای معماری از قبیل آجرکاری، گچبری، مقرنسکاری و کتیبههایی تزیین شده است. قسمت بالایی دیوار ایوان شرقی یک افریز تزیینی با کتیبه به خط نستعلیق دارد که در آن گزیدهای از ترکیببند مشهور محتشم کاشانی در مرثیه شهدای کربلا (باز این چه شورش است) گچبری شده است. این اشعار متناسب کاربری اصلی این بنا به عنوان حسینیه و محل عزاداری سوگواران سیدالشهدا (ع) است. این اثر در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۰۵۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
حسینیه جاجرمی از دیدنی ترین بناهای شهر بجنورد بوده و معماری سنتی بی نظیری را داراست. بجنورد یکی از شهرهای خراسان شمالی است که جاذبه های گردشگری بسیاری را در خود جای داده است. این شهر در شمال شرقی ایران، مرکز استان خراسان شمالی واقع شده و پوشیده از فلات های مرتفع و مناطق کوهستانی است. حسینیه، یکی از مکانهای مذهبی و عمومی است که بیشتر در آن، مراسم عزاداری و تعزیه امام حسین (ع) و شهدای کربلا در ماه محرم برپا می شود. اکثر حسینیه ها دارای معماری ساده ای بوده و فضایی سرپوشیده برای اجتماع مردم به شمار می روند. حسینیه ها بر عکس مساجد معمولا بناهایی هستند که به صورت منفرد ساخته می شوند اما گاهی در نقاط مختلف ایران به حسینیه هایی برمی خوریم که در یک مجموعه مانند باغ، مسجد، ایوان، حمام و بازارچه نیز احداث می شوند.
حسینیه جاجرمی از بناهای تاریخی اواخر دوره قاجار در شهر بجنورد است که به استناد کتيبه موجود در سال ۱۳۲۵ هجری قمری، بانی ساخت این بنا استاد غلامرضا بنا يزدي بوده است. مالک این حسینیه در ابتدا در آن زندگی می کرده و بعدها وقف حسینیه شده است. اکنون این حسینیه به مرکز آفرینش هنرهای سنتی و صنایع دستی تبدیل شده است. این بنای تاریخی در ۱۷ مرداد ماه سال ۱۳۸۳ با شماره سند ۱۱۰۵۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. حسینیه جاجرمی از دیدنی ترین بناهای شهر بجنورد بوده و معماری سنتی بی نظیری را داراست. بجنورد یکی از شهرهای خراسان شمالی است که جاذبه های گردشگری بسیاری را در خود جای داده است. این شهر در شمال شرقی ایران، مرکز استان خراسان شمالی واقع شده و پوشیده از فلات های مرتفع و مناطق کوهستانی است. حسینیه، یکی از مکانهای مذهبی و عمومی است که بیشتر در آن، مراسم عزاداری و تعزیه امام حسین (ع) و شهدای کربلا در ماه محرم برپا می شود. اکثر حسینیه ها دارای معماری ساده ای بوده و فضایی سرپوشیده برای اجتماع مردم به شمار می روند. حسینیه ها بر عکس مساجد معمولا بناهایی هستند که به صورت منفرد ساخته می شوند اما گاهی در نقاط مختلف ایران به حسینیه هایی برمی خوریم که در یک مجموعه مانند باغ، مسجد، ایوان، حمام و بازارچه نیز احداث می شوند.
جای قشنگ و تاریخی بود ، اما حیف که توی ایران هیچ بنای تاریخی به شکل ابتدایی خودش حفظ نمیشود، دیوارهای آجری متأسفانه گچکاری شده و دودکش لوله بخاری در اتاق ها و ... فقط نمای کلی ساختمان حالت تاریخی خود رو حفظ کرده ، کاش قدر این میراث ها دانسته شود .
از بناهای دوره قاجار می باشد
برای اولین بار قصد دیدن این مکان را داشتم که به محض ورود آقایی که ظاهرا مدیر مجموعه بود به شکل بی ادبانه ای اعلام کرد الان تعطیله و اجازه بازدید نداد. در صورتی که روز پنج شنبه و بعد از ظهر بود که معمولا تایم دیدن همچین جاهایی است
مجموعه فرهنگی تاریخی جاجرمی (مکان تاریخی) در محله جاجرمی بجنورد و خیابان طالقانی شرقی، جاجرمی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مجتمع تجاری ارم و همچنین کافه دزیره، درمانگاه شبانه روزی شفا، کتاب فروشی گوتنبرگ بجنورد، فرش دستباف قالین (مه بافت) و گالری موسیقی نت سوم قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.