info
عکس عمارت امیر اعظم شاهرود
category

عمارت امیر اعظم شاهرود محله ساحلی شمالی، شاهرود

مکان تاریخی

درباره‌ی عمارت امیر اعظم شاهرود

عمارت امیر اعظم شاهرود (مکان تاریخی) در محله ساحلی شمالی شاهرود و خیابان شهید قاسم سلیمانی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بیمارستان فوق تخصصی بهار و همچنین رستوران هفت خوان، کافه فست فود سورنا، پل تاریخی سرچشمه، کافی شاپ رستوران استار و گالری مبل جوان قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد عمارت امیر اعظم شاهرود

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    tdx
    چهارشنبه 06 اردیبهشت ماه 1402

    این بنا در اواخر دوره قاجار و در سال 1304 بر روی مقبره امیر اعظم در ابتدای ورودی شهر شاهرود از سمت گرگان و مشهد بنا شده است. این بنای تاریخی مقبره امیر اعظم حاکم مشروطه خواه استرآباد و قومس در دوره قاجار و در واقع شناسنامه فرهنگی منطقه قلمداد می شود. او مشهورترین حاکم ایالت قومس در دوران مظفرالدین شاه قاجار بوده و آرامگاه او یکی از مهمترین بناهای تاریخی استان سمنان بوده است. پس از درگذشت نصرت الله خان امیر اعظم او را در باغ و خانه خودش به خاک می سپارند. این بنا که امروزه از باغ اصلی آن تنها قسمت هایی باقی مانده شامل یک حیاط در قسمت جلویی بنا است که با تعدادی پله میتوان وارد فضای ایوان شد. بنا شامل سه اتاق است که اتاق میانی به صورت سه دری است و استفاده از آجرکاری بسیار زیبا در نمای آن جلوه ای باشکوه برای بنا خلق کرده است. اتاق میانی با تناسبات مستطیل شکل، دارای دو شومینه و طاقچه بوده و در مرکز این فضا سه قبر مشاهده می شود. قبر مرکزی براساس مدارک موجود، قبر نصرت الله خان امیر اعظم حاکم شاهرود استرآباد و قومس و در کنارش، فرزندش یدالله خان عضدی و قبر آخر مربوط به بانو شمس الملوک عضدی، دختر امیر اعظم بوده که در سال 1346 درگذشت. در کنار سه قبر موجود در فضا یک در چوبی وجود دارد که با باز کردن آن پلکانی مشاهده می شود که ما را به یک زیر زمین کوچک می رساند، در این زیر زمین سه قبر موجود است که قبور اصلی بوده و در بالا سنگ های قبر آنان گذاشته شده است. عمارتی زیبا و تاریخی،که بدلیل کم توجهی سازمان میراث فرهنگی شهرستان شاهرود،آسیبهای زیادی به این بنا وارد گردیده.

    6
  • avatar
    نیسان بارمشهد۰۹۳۵۷۹۹۶۶۱۹
    دوشنبه 29 خرداد ماه 1402

    آرامگاه امیر اعظم در اتاق اصلی یا همان هال مرکزی می‌باشد پس از درگذشت نصرت‌الله امیراعظم او را در باغ و خانه خودش به خاک می‌سپارند. این بنا که امروزه از باغ اصلی آن تنها قسمت‌هایی باقی مانده شامل یک حیاط در قسمت جلویی بنا می‌باشد که با تعدادی پله می‌توان وارد فضای تراس شد. بنا شامل سه اتاق که اتاق میانی به صورت سه دری می‌باشد. استفاده از آجرکاری بسیار زیبا در نمای آن جلوه ای با شکوه را برای بنا خلق کرده‌است. اتاق میانی با تناسبات مستطیل شکل که دارای دو شومینه و طاقچه بوده و در مرکز این فضا سه قبر مشاهده می‌شود. به ترتیب قبر مرکزی که در مدارک موجود است قبر نصرت‌الله امیراعظم حاکم شاهرود[۸] استرآباد و قومس و در کنارش، فرزندش یدالله عضدی (امیراعظم ثانی که این لقب به او در زمان احمد شاه قاجار به پاس قدردانی از زحمات پدر به او داده شد) که در سال ۱۳۴۰ به عنوان سفیر کبیری ایران در آرژانتین درگذشت و قبر آخر مربوط به بانو شمس الملوک عضدی دختر امیر اعظم[۹] بوده که در سال ۱۳۴۶ درگذشت. اما در کنار سه قبر موجود در فضا یک در چوبی وجود دارد که با باز کردن آن پلکانی مشاهده می‌شود که مارا به یک زیر زمین کوچک می‌رساند، در این زیر زمین سه قبر موجود است که که قبور اصلی بوده و در بالا سنگ‌های قبر آنان گذاشته شده است. از فضای میانی به دو اتاق کناری راه دارد و بنا شامل یک صفه در پشت بنا بوده که این اتاق‌ها به حیاط پشتی راه داشته که بعدها به علت تفکیک کردن این زمین‌ها بسته شده‌اند. در نماهای غربی و شرقی هرکدام دو پنجره وجود دارد که در اطراف آن آجر کاری و هره کاری بسیار زیبایی دور آن انجام شده. سقف بنا به صورت شیروانی می‌باشد و ارتفاع آن از سطح زمین و بخشیدن دید منظری بسیار زیباست[۱۰] مرمت[ویرایش] مرمت اضطراری خانه تاریخی امیر اعظم شاهروددر تیر ماه ۱۳۹۷ به اتمام رسید. در این مرحله از مرمت کار پی‌بندی و اجرای مجدد تزئینات ایوان، بازسازی ستون فرو ریخته شده، طاق زنی، مرمت سقف و مرمت ناودان‌ها انجام شد[۱۱][۱۲][۱۳] https://fa.everybodywiki.com/Everybodywiki:%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87

    4
  • avatar
    Balad
    چهارشنبه 28 تیر ماه 1402

    یکی از مهمترین بناهای موجود در شاهرود از دوره قاجار در حاشیه بلوار شهید سلیمانی خانه نصرت الله امیراعظم که حالا محل دفن او و دختر و پسر او هم هست. امیر اعظم حاکم کرمان و بعدا منطقه سمنان و شاهرود تا استرآباد بود. قبرحمید عضدی فرزند او که مدتی وزیر خارجه ایران در دوران پهلوی بود نیز در همین بناست. این خانه به تازگی بازسازی شده و فعلا امکان ورود به آن وجود ندارد. One of the most important buildings in Shahrood from the Qajar period. Nusratullah Amir Azam's house, which is now the burial place of him and his daughter and son. Amir Azam was the ruler of Kerman and later the region of Semnan and Shahrood up to Estrabad. The grave of Hamid Azdi, his son, who was Iran's foreign minister during the Pahlavi era, is also in this building. This house has been recently renovated

    3
  • avatar
    habib_3156
    دوشنبه 25 اردیبهشت ماه 1402

    کسی اطلاع داره امکان بازدید از داخلش وجود داره یانه؟

    2
  • avatar
    حبیب
    پنجشنبه 28 اردیبهشت ماه 1402

    این بنا در اواخر دوره قاجار و در سال 1304 بر روی مقبره امیر اعظم در ابتدای ورودی شهر شاهرود از سمت گرگان و مشهد بنا شده است. این بنای تاریخی مقبره امیر اعظم حاکم مشروطه خواه استرآباد و قومس در دوره قاجار و در واقع شناسنامه فرهنگی منطقه قلمداد می شود. او مشهورترین حاکم ایالت قومس در دوران مظفرالدین شاه قاجار بوده و آرامگاه او یکی از مهمترین بناهای تاریخی استان سمنان بوده است. پس از درگذشت نصرت الله خان امیر اعظم او را در باغ و خانه خودش به خاک می سپارند. این بنا که امروزه از باغ اصلی آن تنها قسمت هایی باقی مانده شامل یک حیاط در قسمت جلویی بنا است که با تعدادی پله میتوان وارد فضای ایوان شد. بنا شامل سه اتاق است که اتاق میانی به صورت سه دری است و استفاده از آجرکاری بسیار زیبا در نمای آن جلوه ای باشکوه برای بنا خلق کرده است. اتاق میانی با تناسبات مستطیل شکل، دارای دو شومینه و طاقچه بوده و در مرکز این فضا سه قبر مشاهده می شود. قبر مرکزی براساس مدارک موجود، قبر نصرت الله خان امیر اعظم حاکم شاهرود استرآباد و قومس و در کنارش، فرزندش یدالله خان عضدی و قبر آخر مربوط به بانو شمس الملوک عضدی، دختر امیر اعظم بوده که در سال 1346 درگذشت. در کنار سه قبر موجود در فضا یک در چوبی وجود دارد که با باز کردن آن پلکانی مشاهده می شود که ما را به یک زیر زمین کوچک می رساند، در این زیر زمین سه قبر موجود است که قبور اصلی بوده و در بالا سنگ های قبر آنان گذاشته شده است.

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 15 شهریور ماه 1402

    این بنا در اواخر دوره قاجار و در سال 1304 بر روی مقبره امیر اعظم در ابتدای ورودی شهر شاهرود از سمت گرگان و مشهد بنا شده است. این بنای تاریخی مقبره امیر اعظم حاکم مشروطه خواه استرآباد و قومس در دوره قاجار و در واقع شناسنامه فرهنگی منطقه قلمداد می شود. او مشهورترین حاکم ایالت قومس در دوران مظفرالدین شاه قاجار بوده و آرامگاه او یکی از مهمترین بناهای تاریخی استان سمنان بوده است. پس از درگذشت نصرت الله خان امیر اعظم او را در باغ و خانه خودش به خاک می سپارند. این بنا که امروزه از باغ اصلی آن تنها قسمت هایی باقی مانده شامل یک حیاط در قسمت جلویی بنا است که با تعدادی پله میتوان وارد فضای ایوان شد. بنا شامل سه اتاق است که اتاق میانی به صورت سه دری است و استفاده از آجرکاری بسیار زیبا در نمای آن جلوه ای باشکوه برای بنا خلق کرده است. اتاق میانی با تناسبات مستطیل شکل، دارای دو شومینه و طاقچه بوده و در مرکز این فضا سه قبر مشاهده می شود. قبر مرکزی براساس مدارک موجود، قبر نصرت الله خان امیر اعظم حاکم شاهرود استرآباد و قومس و در کنارش، فرزندش یدالله خان عضدی و قبر آخر مربوط به بانو شمس الملوک عضدی، دختر امیر اعظم بوده که در سال 1346 درگذشت. در کنار سه قبر موجود در فضا یک در چوبی وجود دارد که با باز کردن آن پلکانی مشاهده می شود که ما را به یک زیر زمین کوچک می رساند، در این زیر زمین سه قبر موجود است که قبور اصلی بوده و در بالا سنگ های قبر آنان گذاشته شده است. براساس مقاله عمارت امیر اعظم از آثار ارزشمند و تاریخی شاهرود است باید بدانید که فضای میانی به دو اتاق کناری راه دارد و بنا شامل یک صفه در پشت بنا بوده که این اتاق ها به حیاط پشتی راه داشته که بعدها به علت تفکیک کردن این زمین ها بسته شده اند. در نماهای غربی و شرقی هرکدام دو پنجره وجود دارد که در اطراف آن آجرکاری و هره کاری بسیار زیبایی جلب نظر می کند. سقف بنا به صورت شیروانی است و ارتفاع آن از سطح زمین و دید منظری بسیار زیبایی که به ابتدای ورودی شهر بخشیده، قابل توجه است.

  • avatar
    morgh_eshgh
    دوشنبه 29 خرداد ماه 1402

    یکی از اصیل تمرین بناهای موجود در استان است. حتما دیدم فرمایید


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده عمارت امیر اعظم شاهرود واقع شده‌اند:

  • باغ و عمارت تاریخی سراب
    (5.0)
    بلوار امام رضا، یکم
  • پل تاریخی سرچشمه
    (5.0)
    شهید قاسم سلیمانی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط tdx (شهریار سطح ۱۰ نشان) در تاریخ سه شنبه 25 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی عمارت امیر اعظم شاهرود اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 25 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد عمارت امیر اعظم شاهرود در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه عمارت امیر اعظم شاهرود ندارد.
    neshan logo