امامزاده عبدالله همدان، میدان امامزاده عبدالله همدان، به علت وجود این بارگاه مطهر در وسط آن از شهرت زیادی برای اهالی شهر برخوردار است. این مکان مقدس مدفن دو امامزاده می باشد که پدر و پسر هستند: احمد (پدر) و عبدالله (پسر)، ولیکن شهرت این بارگاه به امامزاده عبدالله مشهور است. بنای جدید و تحولات بسیاری در بازسازی معماری آن در سال ۱۳۷۵ انجام شده است. امامزاده عبدالله در وسط میدانی با همین نام در دل شهرستان همدان واقع شده است که در آن دو مزار وجود دارد. این مزار ها متعلق به پدر و پسری سادات با نام های احمد و عبدالله است که نسب این دو امامزاده به امام موسی کاظم (ع) بر می گردد. مردم همدان اعتقادات زیادی به این امامزاده دارند و پس از برآورد شدن حاجاتشان، نذورات خود را در این محل ادا می کنند. این دو امامزاده از پیشوایان دین و بزرگان علم نیز بودهاند و نسب برخی از رجال علم و تقوی به این دو منتهی می شود. در حدود سال ۲۹۴ هجری قمری که مصادف با آغاز خلافت المقتدر بالله عباسی بوده، احمد به شهادت می رسد. بنای این امامزاده در سال های اخیر دچار تغییر و تحولات بسیاری شده است و بنای کنونی به جای بنای قدیمی که طاق سنگی چهار ضلعی با گنبدی از شیروانی بود، ساخته شد. ضریح روی مزار، مشبک، آهنی و نوساز است. مردم همدان اعتقاد زیادی به این امامزاده ها دارند و به همین جهت معمولاً پس از برآورده شدن حاجاتشان، نذورات خود را در این محل ادا می نمایند. یکی دیگر از اعتقادات مردم نسبت به این امامزاده این است که عروس و داماد برای تبرک و آغاز زندگی سعادتمندانه، دور این امامزاده طواف می کنند. ار آنجایی که همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین و یک شهر توریستی است، باید این اماکن متبرکه از جمله امامزاده عبدالله را به یک قطب فرهنگی و محلی برای آرامش و آسایش مردم تبدیل کنیم. در سال های اخیر، تغییر و تحول بسیاری در این بنا صورت گرفته و بنای کنونی به جای بنای قدیمی که طاق سنگی چهار ضلعی با گنبدی از شیروانی بود، ساخته شد. ضریح روی مزار، مشبک آهنی و نوساز است. مزارها متعلق به پدر و پسری از سادات به نام های احمد و عبدالله بن احمد از اولاد با واسطهٔ امام موسی بن جعفر است. آرامگاه امامزاده عبدالله در همدان، در وسط میدانی به همین نام واقع شده و مدفن دو امامزاده است، كه پدر و پسر هستند. نامهای این دو امامزاده احمد (پدر) و عبدا... (پسر)، است؛ ولی امامزاده به نام عبدالله شهرت یافته است. این دو امامزاده، علاوه بر كسوت سیادت و امامزاده بودن، از اعلام دین و پیشوایان بزرگ و ناشران علم و قسط، مربی نفوس و مجری حدود بودهاند و نسب تعدادی از رجال علم و تقوی، به این دو منتهی میشود. به هنگام تسلط قرامطه بر شهرهای غربی ایران (حدود ۲۹۴ هجری) كه مصادف با آغاز خلافت المقتدرباا... عباسی بوده، احمد به شهادت میرسد. نصب این دو امام زاده به امام موسی كاظم بر میگردد. در این امامزاده آمده است: «قتیل القامطه جناب احمد بن محمد ابن ابراهیم بن عبیدا... بن موسی الكاظم (ع)» «جناب عبدا... بن احمد بن محمد بن براهیم بن عبیدا.. بن موسی الكاظم (ع)» از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۵۷ساختمان قبلی بقعه این امامزادگان تخریب و بنایی جدید به جای آن احداث شد. این مكان به دلیل اینكه وسط استان واقع است مسیر حركت به آن از جاده اصلی امكانپذیر بوده وگردشگر میتواند ازامكانات رفاهی داخل شهر استفاده نماید. آدرس این امامزاده: همدان - میدان امام زاده عبدا... است
امامزاده عبدالله مکانی کوچک و دنج در شهر همدان قرار دارد مکان پر از آرامش، دسترسی به امامزاده راحت و آسان
امامزاده عبدالله محلی برای زیارت و عبادت با دسترسی آسان در مرکز میدان، در حال بازسازی مکان هستند
هر وقت دلت گرفت نامش را تکرار کن. بدون لحظه ای تامل حال دلت خوب می شود و دوباره سرشار از انرژی خواهی شد. خدا را میگویم همانکه نامش آرامبخش دلهاست.
یکی از زیباترین و دلنشین و آرام بخش ترین مکان های همدان اینجاست حتماً بیاید.
به لطف خدا سلام علیکم خدا رو شکر امامزاده عبداللّٰه علیه السّلام پنجمین نسل از امام موسیٰ کاظم علیه السّلام است که همراهِ پدرِ بزرگوارشان در این محل تدفین شده اند. یکی از زیباترین و آرامش بخش ترین جا ها هست. حتماً دیدن کنید.
پنجمین گردهمایی ذاکرین و شاعران آیینی غرب کشور "همایش طلایه دار ادب" با حضور و سخنرانی آیت الله شعبانی در جمع ذاکرین و شاعران آیینی استانهای غرب کشور در آستان مقدس امام زاده عبدالله همدان برگزار شد.
امام زاده عبدالله ابتدای صبح پاییزی
بقعه متبرکه امامزاده عبدالله(ع) نهتنها در همدان و غرب کشور بلکه در بین مسلمانان سایر کشورها جایگاه نیز ویژهای داشته و موردتوجه گردشگران خارجی است. یکی از میدانهای شهر همدان، میدان امامزاده عبدالله(ع) است. موقعیت جغرافیایی این میدان نسبت به میدان اصلی(میدان امام خمینی) شمال غربی بوده و با اینکه تنها نزدیک به 800 متر با میدان اصلی فاصله دارد از میدانهای مرکزی شهر همدان محسوب میشود. دلیل نامگذاری این میدان، وجود آرامگاه دو نفر از امامزادگان منسوب به امام موسی کاظم(ع) در این میدان است. این آرامگاه دربرگیرنده مزار امامزاده عبدالله(ع) و پدر بزرگوارش امامزاده احمد(ع) بوده و در شجرهنامه این دو امامزاده بزرگوار چنین آمده است: " جناب عبدالله بن احمد بن محمد بن ابراهیم بن عبیدا... بن موسی الکاظم(ع)". نقل کرامات این آرامگاه، محدودههای جغرافیایی را نیز پشت سر گذاشته و به دیگر استانها رسیده است به طوری که اشخاصی از شهرهای دیگر برای ادای نذورات خود به شهر همدان و زیارت امامزاده عبدالله(ع) میآیند. کرامات شفاهی درباره این امامزاده بسیار است، اما از سخنهای معتبر در شأن این امامزاده میتوان به این دو سخن اشاره کرد: "آیتالله علی دامغانی به هنگام بامداد، امام عصر(عج) را ملاقات میکند، درحالیکه از این بقعه خارج میشده است". مرحوم حجتالاسلام عندلیب زاده نیز نقل کرده است که "پس از فراغت از شناسایی بقعه و نگارش شجره در عالم رؤیا دیدم از کنار این مزار عبور میکنم. دو سید بزرگوار را مشاهده کردم که از این بقعه خارج شدند و یک جعبه پر از شیرینیهای ویژه به من مرحمت فرمودند و دیدم درون شیرینیها جواهراتی بس زیباست". آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) دارای تعدادی اشیاء قدیمی همچون سنگ قبری با قدمت 400 سال است که با ساخت موزه به این مکان منتقل میشود. مردم همدان به امامزاده عبدالله(ع)، اعتقاد ویژهای دارند به طوری که گشتن دور این بقعه متبرکه در شب عروسی برای نوعروسان و نو دامادان همدانی به یک رسم تبدیلشده است. مردم شهر همدان از دیرباز، آن گونه که نقلشده، ارادت خاصی برای این آرامگاه قائل بوده و با جان و دل در حفظ و نگهداری آن میکوشیده و برای گرفتن حاجات خود و زیارت به این آرامگاه مشرف میشدند.
جای خوب و با صفا سرویس بهداشتی تمیز و مجانی آبسرد کن و عالی
جای خوبیه ولی رفتار خدام خانوم به خصوص مسولین خیلی بد رفتارم در خانم ها ولی جای خوبیه
مکانی عالی برای زیارت استراحت و دارای سرویس های تمیز بهداشتی و چایخانه
با صفاست. ما مردم پناهگاهی جز در خونه خاندان اهل بیت نداریم
امامزاده عبدالله (محل عبادت) در محله امامزاده عبدالله همدان و میدان امامزاده عبدالله واقع شده است. این مکان یکی از سه محل عبادت در محله امامزاده عبدالله همدان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مشاغل سنتی و سرای ایرانی و همچنین شبانه روزی زارع، کبابی گلپایگانی، اداره امور آب و فاضلاب شهر همدان ، مسجد امامزاده عبدالله و حوزه علمیه دامغانی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از محلهای عبادت خوب این منطقه میباشد.