info
عکس موزه باستان شناسی و مردان نمکیعکس موزه باستان شناسی و مردان نمکیعکس موزه باستان شناسی و مردان نمکیعکس موزه باستان شناسی و مردان نمکی
category

موزه باستان شناسی و مردان نمکی محله sadi vasat، زنجان

موزه

درباره‌ی موزه باستان شناسی و مردان نمکی

مردان نمکی نامی است که به شش مومیایی کشف‌شده در زمستان سال ۱۳۷۲ ه‍.ش (۱۹۹۳ میلادی) در معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شده‌است. در میان آن‌ها جسد یک زن و یک پسر نوجوان نیز وجود دارد. تعدادی از مردان نمکی بر اثر ادامهٔ کار معدن با بولدوزر، به‌شدت آسیب دیده‌اند. در سال ۲۰۰۸ میلادی بهره‌برداری از معدن متوقف شد و جسد ششمین مرد نمکی به دلیل کمبود امکانات لازم برای نگهداری از آن، دست نخورده در معدن باقی ماند.از میان مردان نمکی یافت‌شده، سه مرد نمکی مربوط به زمان هخامنشیان (حدود ۴۰۰ پیش از میلاد) و دو مرد نمکی دیگر نیز مربوط به اواخر دوران ساسانی (حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ پس از میلاد) هستند.
منبع: ویکی‌پدیا

موزه باستان شناسی و مردان نمکی (موزه) در محله sadi vasat زنجان و خیابان زینبیه غربی واقع شده است. این مکان یکی از پنج موزه در محله sadi vasat زنجان می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بازار تاریخی زنجان، موزه رختشویخانه و پاساژ سبزه میدان و همچنین فست فود پیتزا پیتزا شعبه زنجان، کباب ساطوری بناب (رحیم بنابی)، بیمه ایران شعبه مرکزی، عمارت و موزه دارایی و مجتمع تجاری هشت بهشت قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد موزه باستان شناسی و مردان نمکی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    نظرت را بنویس و ❤️ کن.👇
    سه شنبه 10 خرداد ماه 1401

    موزه مردان نمکی  زنجان از عجیب ترین و حیرت آور ترین جاذبه های گردشگری ایران است. مردان نمکی نامی است که به شش جسد یافت شده در معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شده است. این اجساد در سال ۱۳۷۲ یافت شدند. جسد یک زن و یک نوجوان نیز در بین این ۶ جسد می باشد. گفته شده از میان مردان نمکی یافت شده، سه تای آنها متعلق به دوره هخامنشیان و دو تای آنها متعلق به اواخر دوره ساسانی است. در مطلب جاذبه های گردشگری زنجان، می توانید با دیگر جاهای دیدنی زنجان آشنا شوید.

    6
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 03 فروردین ماه 1403

    یادتون باشه از مردای نمکی عکس و فیلم نگیرید چون آسیب میبینن😊 ما درخواست راهنما کردیم و با یه سی دی و بروشور عکسارو دراختیارمون گذاشتن

    5
  • avatar
    ایران شگفت انگیز
    پنجشنبه 07 دی ماه 1402

    موزه باستان شناسی و مردان نمکی زنجان در بافت تاریخی شهر زنجان و در ضلع شمالی پارک سبزه میدان قرار گرفته است. مردان نمکی به پنج مومیایی کاملا طبیعی گفته می‌شود که در معدن نمک چهرآباد زنجان کشف شده‌اند.قدمت این مردان نمکی به دوران هخامنشی و ساسانی باز می گردد که بیشتر انها کارگرانی بوده اند که بر اثر ریزش تونل زیر آوار مانده اند. یک نمونه از این مردان نمکی هم در موزه ایران باستان تهران وجود دارد.برای ورود به این موزه باید بلیط تهیه کنید و موزه را دو طبقه بازدید کنید.عکاسی از همه موزه بجز اتاق مردان نمکی آزاد است. در داخل حیاط موزه دستشویی و سرویس بهداشتی وجود دارد. این بنا در اسفند ماه سال 1375 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.

    5
  • avatar
    Dark Star
    پنجشنبه 12 مرداد ماه 1402

    این بنا در یکی از محلات قدیمی شهر زنجان موسوم به محله «دالان آلتی» در ضلع شمالی سبزه میدان و مسجد جامع و جنوب دروازه ارگ و محله سبزه میدان قرار دارد. این بنا ساختمان مسکونی و اداری حکمران زنجان بوده و از مجموعه هفت باب عمارت اندرونی و یک باب عمارت بیرونی و بخش‌های مختلفی چون کالسکه خانه و ... تشکیل یافته بود. از این مجموعه در حال حاضر فقط عمارت بیرونی باقی‌مانده که به نام «عمارت محمود خان ذوالفقاری» معروف است و با وجود این که متعلق به کلیه فرزندان اسعدالدوله ذوالفقاری بود. این عمارت توسط سردار اسعدالدوله ذوالفقاری (پدر محمود خان) دراواخر حکومت قاجار تجدید بنا گردیده و پس از وی محمودخان و سایر برادران در آن اقامت داشته‌و از آن به عنوان دفتر کار و عمارت بیرونی جهت پذیرایی از میهمانان و عموم استفاده شده است. در گذشته این بخش از شهر زنجان محله اعیان‌نشین بوده و مجموعه بناهایی در سبک و الگویی همسان همچون خانه وزیری، خانه خدیوی، عمارت دارایی و… در این محل ساخته شده بود. بعد از انقلاب، عمارت ذوالفقاری مدت‌ها دراختیار یکی از نهادهای انقلابی بود و تا ثبت این بنا در فهرست آثار ملی کشور به دلیل متروک ماندن و عدم مراقبت‌های لازم آسیب فراوانی دید. در جریان توسعه و تعریض خیابان طالقانی دیوار و سردر ورودی بنا به‌طور کامل تخریب گردید. در سال‌های اخیر نیز با اجرای طرح‌های عمران شهری، آسیب زیادی به بنا وارد آمده‌است. از جمله با احداث خیابان زینبیه و عبور آن از داخل حیاط عمارت، قسمتی از عرصهٔ بنا از بین رفت و بخش عمده دیگر به پارک تبدیل شد. در سال ۱۳۷۹ میراث فرهنگی استان زنجان تصمیم به حفاظت و مرمت عمارت ذوالفقاری گرفت و در این راستا بنای مذکور در چندین مرحله مرمت و بازسازی گردید. با انتقال مجموعه آثار بدست آمده از معدن نمک چهر آباد در سال ۱۳۸۶ موزه موقت مومیایی‌ها در این مکان به وجود آمد و در سال ۱۳۸۸ اولین موزه باستانشناسی استان زنجان در عمارت ذوالفقاری افتتاح گردید.

    5
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 12 فروردین ماه 1403

    ب جرات میشه گفت یکی از غنی ترین موزهای مومیایی در ایران هست. شما انسانی رو میبیند ک کفش پوتین نیزه موها لباس ها و.. همگی سالم ولی برای حدود ۱۵۰۰ سال پیش هست.خیلی جالب بود برای من

    4
  • avatar
    parsa
    شنبه 04 فروردین ماه 1403

    مردان نمکی بسیارشگفت انگیزوسالم هستن دراین موزه

    4
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    جمعه 19 آبان ماه 1402

    زمستان سال ۱۳۷۲ در حال حفاری یک معدن نمک در چهرآباد استان زنجان بودند که به طور اتفاقی یک جسد مومیایی کشف شد. احتمال وجود مومیایی‌های بیشتر باعث شد باستان‌شناسان در سال‌های بعد ۶ تا مومیایی دیگه‌ هم کشف کنند! بعد از بررسی‌های زیاد در نهایت معلوم شد این مومیایی‌ها کارگران معدن نمک بودند که بر اثر ریزش معدن سال‌ها زیر نمک مدفون شدند و به همین دلیل این موزه به موزه مردان نمکی معروف شد.

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 19 مهر ماه 1402

    دیدنی و جالب بود

    4
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    عمارت ذوالفقاری (موزه باستان شناسی) در یکی از محلات قدیمی شهر زنجان موسوم به محله «دالان آلتی» در ضلع شمالی سبزه میدان و مسجد جامع قرار دارد. این بنا، ساختمان مسکونی و اداری حکمران زنجان بوده است که در حال حاضر فقط عمارت بیرونی آن باقی مانده است. بنا به روایاتی، این خانه توسط سردار اسعدالدوله (پدر محمود خان) در اواخر حکومت قاجار بنا گردیده و پس از وی محمودخان در آن زندگی گذرانیده است. در سال 1379 میراث فرهنگی استان زنجان تصمیم به حفاظت و مرمت عمارت ذوالفقاری گرفت و در این راستا بنای مذکور در چندین مرحله مرمت و بازسازی شد معادن نمک چهرآباد در شهر زنجان شش مومیایی را در دل خود جا داده بود که در حین حفاری و استخراج نمک از این معادن پیدا شدند. نخستین مومیایی کشف شده، جسد نیم‌تنه‌ای با ریش، موی بلند و حلقه‌ی گوشواره‌ی طلا در گوش بود و در اطراف آن مومیایی اشیایی چون تکه‌ی سبد، میخ‌های چوبی و طناب‌های گیاهی هم وجود داشت که در حین خاکبرداری در زمستان 1372 از معادن نمک پیدا شد و بعد از کاوش‌های باستان‌شناسی به پژوهشکده‌ی حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی سازمان میراث فرهنگی فرستاده شد در این معدن 5 مومیایی دیگر نیز کشف و استخراج شد که به این مومیایی ها مردان نمکی نیز گفته می شود. در پاییز سال 83 کارگران در حین کار مجددا با بقایای اسکلت انسانی مواجه شدند که به دلیل کار با بولدوزر تا حد زیادی از بین رفته بود. با جستجوی معدن‌کاران در میان خاک‌های آشفته، علاوه بر جمع‌آوری قسمت‌هایی از بقایای انسانی تکه تکه شده، شماری از اشیا به دست آمده توسط بهره‌بردار به اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان منتقل شد. بقایای انسانی این مومیایی پس از انتقال به میراث فرهنگی، مرد نمکی 2 نام‌گذاری شد. این بقایا متعلق به مردی میانسال با میانگین قد حدود 180 سانتی‌متر بوده که در جریان ریزش دیواره‌­ها و سقف تونل کشته شده بوده است.

    4
  • avatar
    علی تنکابنی
    چهارشنبه 11 اسفند ماه 1400

    موزه باستان شناسی و مردان نمکی زنجان در عمارت ذوالفقاری این شهر واقع شده است. عمارتی متعلق به دوران قاجار که در نمای بیرونی آن می‌توان نمودهای بارزی از معماری آن دوران از جمله آجرکاری‌ها و طرح‌های هندسی را به وضوح تماشا کرد و خودش به تنهایی یکی از جاهای دیدنی زنجان به شمار می‌رود. این موزه در اواخر سال ۱۳۸۷ تاسیس شد. البته مومیایی‌ های موجود در موزه باستان شناسی و مردان نمکی زنجان در زمستان سال ۱۳۷۲ کشف شده بودند اما به خاطر کمبود امکانات لازم برای نگهداری از این مومیایی‌ها، انتقالشان به این موزه با تاخیر زیادی انجام شود. بالاخره در سال ۱۳۸۶ اجساد به طور موقت به این موزه انتقال یافتند و یک سال پس از آن این موزه به صورت رسمی، به عنوان اولین موزه باستان شناسی استان زنجان تاسیس شد همانطور که اشاره شد، کشف تاریخی مردان نمکی در سال ۱۳۷۲ به وقوع پیوست. در حقیقت، این اجساد در دل یک معدن نمک در منطقه چهرآباد استان زنجان و در یک کیلومتری روستای حمزه لو و ۷۵ کیلومتری شهر زنجان قرار داشتند. جالب اینجاست که تا همان سال ۱۳۷۲ ، بهره‌برداری از نمک این معدن به شکل دستی و سنتی توسط کارگران انجام می‌شد اما پس از آن، با ورود شرکتی جدید به این موضوع، قرار شد که کار بهره‌برداری با ابزارآلات مکانیکی ادامه یابد. اما در همان بار اول، نیم تنه‌های انسانی و مو و ریش‌هایی از گذشته‌های دور در مقابل بولدزرهای این شرکت ظاهر شدند تا از این پس، دری به وسعت تاریخ بر روی باستان شناسان گشوده شده باشد. البته کشف مومیایی‌ها به این سادگی هم نبود. در ابتدا، مسئولان و کارشناسان توجه چندانی به دیده شدن نیم تنه انسانی نداشتند. اما کشف جسدی دیگر در سال ۱۳۸۳ ، دیگر همه را مجاب به توجه بیشتر به این موضوع کرد مردان نمکی یافت شده در این موزه به دوران هخامنشیان و ساسانیان تعلق دارند. مومیایی شماره یک که به او لقب مرد چکمه پوش را داده‌اند، ظاهرا از ثروتمندان و اشراف دوران خود بوده است. چراکه همراه با خودش لباس‌ها و اجناسی مزین به طلا، نقره و سایر زیورآلات را دارد. مومیایی بعدی، با نام مرد میانسال که گفته می‌شود به خاطر ریزش سقف تونل از دنیا رفته، مقداری پارچه، میخ، طناب و سبد در دست داشته است. مومیایی سوم، به خاطر جسدش که تکه تکه شده است، لقب مرد چند تکه را دارد. بر خلاف او، مومیایی چهارم، نامش مرد کامل است. پسری ۱۶ ساله با قدی ۱۷۰ سانتی متری که کامل‌ترین جسد کشف شده است. از شواهد به دست آمده به نظر می‌رسد که این جوان با موهای خرمایی رنگ خودش را می‌توان خوش‌چهره‌ترین مرد نمکی این غار نیز دانست. مومیایی پنجم، فقط یک سر به یادگار مانده و متاسفانه تنش در زیر سنگ‌های بزرگ از بین رفته است. مومیایی آخر را نیز مرد ساسانی نامیده‌اند. مردی که به دوران ساسانیان تعلق دارد موزه باستان شناسی و مردان نمکی را با پرداخت ورودیه بسیار اندکی می‌توان مورد بازدید قرار داد. تعداد مومیایی‌های این موزه فقط شش عدد است اما همین شش مومیایی می‌توانند ساعت‌ها شما را بر سر جای خود میخکوب کنند و باعث شوند که مدت زمان بازدید شما از این موزه حداقل به ۲ ساعت برسد

    4
  • avatar
    saeide_hp
    یکشنبه 08 فروردین ماه 1400

    خیلی عالی بود چیزایی دیدم که واقعا برام جالب بود. ممنون از راهنمای عزیزی که اونجا بود و همرو دونه دونه یا صبر و حوصله توضیح میداد

    4
  • avatar
    گرجی
    جمعه 24 فروردین ماه 1403

    مردان نمکی به 5 جسد متعلق به سه هزار سال پیش در دوره هخامنشیان گفته میشود اینان معدنچیانی بوده اند مشغول به کار در معدن نمک و بر اثر ریزش معدن از گذشته تا به سال 83 مدفون بودند. از این جهت مهم هستند که پوشش مردمان ان زمان را به طور کامل با خود دارند

    3
  • avatar
    کاربر نشانavesta
    چهارشنبه 22 فروردین ماه 1403

    موزه مردان نمکی زنجان بسیار زیبا

    3
  • avatar
    Soroush
    دوشنبه 08 خرداد ماه 1402

    عمارت ذلفقاری که شخص سر شناس و بزرگی در تاریخ غیران و استان زنجان هستن واقعا دیدنیه و مردان نمکی هم شگفت انگیز هستند

    3
  • avatar
    مسافر
    جمعه 26 اسفند ماه 1401

    بق گفته راهنمای مجموعه ، عمارت ذوالفقاری قبلا منزل حاکم زنجان بوده که بعدها به موزه باستان شناسی زنجان تغییر کاربری داده شد. این عمارت اعیانی از بخش‎های گوناگونی شامل اندرونی و بیرونی تشکیل شده بود. ناگفته نماند از این خانه تاریخی در حال حاضر فقط عمارت بیرونی آن باقی ‌مانده که به نام مالک آن، «عمارت محمود خان ذوالفقاری» معروف شده است.

    3
  • avatar
    ابوالفضل
    یکشنبه 06 فروردین ماه 1402

    کامل ترین مومیایی ها رو داره با بهترین راهنمای گردشگری

    3
  • avatar
    DADmehr.mehrDAD
    جمعه 31 اردیبهشت ماه 1400

    موزه باستان شناسی و مردان نمکی موزه باستان شناسی زنجان واقع در عمارت تاریخی ذوالفقاری این شهر، مومیایی‌های کشف شده از یک معدن نمک تاریخی را در خود جای داده است

    3
  • avatar
    sh
    پنجشنبه 26 مرداد ماه 1402

    اگر به تا یه علاقمند هستین جای خوبیه وسایلی که مربوط به دوران پیش از تاریخ هست و مردان نمکی رو میتونین بازدید کنین هزینه بلیط نفری ۴ تومن بود

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 12 اردیبهشت ماه 1402

    موزه باستانشناسی و مرد نمکی زنجان اردیبهشت ۱۴۰۲

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 06 فروردین ماه 1402

    فوق العاده قشنگ زیبا برید حتما

    2
  • avatar
    ali
    دوشنبه 07 فروردین ماه 1402

    مکانی تاریخی با بنایی زیبا و دیدنی

    2
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    خاندان ذوالفقاری از قدیمی‌ترین و سرشناس‌ترین خا‌نواده‌های زنجان هستند كه در گذشته از قدرت و نفوذ زیادی برخوردار بوده‌اند. بنا به روایاتی، این خانه را سردار اسعدالدوله (پدر محمود خان) در اواخر حکومت قاجار بنا کرد و پس از وی، محمودخان در آن اقامت داشت. از مجموعه تاریخی ذوالفقاری در حال حاضر فقط عمارت قسمت بیرونی باقی مانده که به نام «عمارت محمود خان ذوالفقاری» معروف است. در گذشته، این بخش از شهر زنجان محله  اعیان‌نشین بود و مجموعه بناهایی در سبک و الگویی همسان همچون خانه وزیری، خانه خدیوی، عمارت دارایی و... در این محل ساخته شده است.بعد از انقلاب اسلامی، عمارت ذوالفقاری مدت‌ها در اختیار یکی از نهادهای انقلابی بود و تا ثبت این بنا در فهرست آثار ملی کشور، به‌دلیل متروک ماندن و عدم مراقبت‌های لازم، آسیب فراوانی دید؛ تاجایی که در جریان توسعه و تعریض خیابان طالقانی، دیوار و سردر ورودی بنا به‌طور کامل تخریب شد. در سال‌های اخیر نیز با اجرای طرح‌های عمران شهری، آسیب زیادی به بنا وارد آمده است. از جمله اینکه  با احداث خیابان زینبیه و عبور آن از داخل حیاط عمارت، قسمتی از عرصه‌ بنا از بین رفت و بخش عمده دیگر به پارک تبدیل شد.  در سال ۱۳۷۹ میراث فرهنگی استان زنجان تصمیم به حفظ و مرمت عمارت ذوالفقاری گرفت و در این راستا بنای مذکور در چندین مرحله مرمت و بازسازی شد. سپس با انتقال مجموعه آثار به دست آمده از معدن نمک چهرآباد در سال ۱۳۸۶ موزه موقت مومیایی‌­ها در این مکان به وجود آمد. در سال ۱۳۸۸ اولین موزه باستان‌شناسی استان زنجان در عمارت ذوالفقاری افتتاح شد. این بنا در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۳۷۵ به شماره ۱۸۵۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

    2
  • avatar
    سعدی
    جمعه 24 تیر ماه 1401

    بسیار عالی اگر با صبر و حوصله بررسی کنید آثار ما قبل تاریخ ۸۰۰۰ سال پیش تا دوره قاجار رو میتونید ببینید و مومیایی های طبیعی بسیار جذاب هستن

    2
  • avatar
    بهنام
    سه شنبه 14 اردیبهشت ماه 1400

    موزه باستان شناسی و مردان نمکی جای جذاب و دیدنی است و جسد مردانی رو نشون میده که چند هزار سال پیش در حال حفاری معدن نمک مدفون میشن و جسدشون سالم مونده

    2
  • avatar
    sayber. x
    دوشنبه 20 شهریور ماه 1402

    اگر اهل موزه و علاقه مند به باستان شناسی نیستین بهتون توصیه نمیکنم ولی من دوست داشتم

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 10 شهریور ماه 1402

    زنجان زیبا ❤

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 04 شهریور ماه 1402

    عمارت ذولفقاری واقع در سبزه میدان زنجان

    1
  • avatar
    m.ezzefar
    شنبه 06 فروردین ماه 1401

    جای باحال و دیدنی ای بود مخصوصا بخش معدن نمک که اجساد مردان فسیل شده توسط نمک و بقایای کشف شده از معدن نمک رو نگه داری می کردن(متاسفانه عکس برداری تو این بخش ممنوع بود)راهنمای موزه هم کاملا این بخشو کنفرانس میدادن.در کل درجه یک بود و پیشنهاد میکنم اگه گذرتون به زنجان افتاد حتما یه سری به این موزه بزنید

    1
  • avatar
    سلمان
    دوشنبه 27 تیر ماه 1401

    سلام جای باستانی و زیبا در دل بافت تاریخی زنجان دوست داشتنی.

    1
  • avatar
    Tourist
    جمعه 09 اردیبهشت ماه 1401

    نوزه باستان شناسی خوبیه بخصوص مرد نمکی حتما برید ببنید

    1
  • avatar
    امیررضا
    دوشنبه 29 فروردین ماه 1401

    حتماً دیدن کنید

    1
  • avatar
    محمد امین
    شنبه 18 دی ماه 1400

    عالی

    1
  • avatar
    yasin khan
    دوشنبه 18 مهر ماه 1401

    مردان نمکی واقعا شگفت انگیز هستن ، اگر چه خود بنای موزه هم تاریخی و دیدنی هست

    1
  • avatar
    امینی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    در این موزه جسدهای طبیعی مردانی وجود دارد که چندین هزار سال پیش و در حال انجام کار حفاری نمک مدفون شده اند.مکانی جذاب است که پوشش مردم در چند هزار سال پیش را نیز به نمایش گذاشته اند.موزه ای زیبا است که دیدنش را توصیه میکنم

    1
  • avatar
    قربانعلی
    دوشنبه 08 دی ماه 1399

    جالب بود. راهنما به سوالاتمون پاسخ میداد و اشراف کامل به موزه داشت

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 10 اردیبهشت ماه 1403

    بسیار زیبا و عالی ، حیف که بعضی از بازدید کنندگان عکاسی میکنن با توجه به اینکه چندین جای موزه علائم تذکر ممنوعیت عکاسی نصب شده . متاسفانه بعضی ها به داراییشان ارزش قائل نیستن .

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 25 دی ماه 1402

    موزه باستان شناسی زنجان یا عمارت ذوالفقاری زنجان که داخل این موزه علاوه بر اشیای قدیمی مردان نمکی رو می تونین ببینید.

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 02 شهریور ماه 1402

    زیبا و دیدنی از جمله قسمت مومیای ها

  • avatar
    جانم فدای رهبر
    شنبه 18 شهریور ماه 1402

    مهمان نوازی عالی

  • avatar
    momo
    شنبه 27 خرداد ماه 1402

    از خود مردان نمکی نمیشه عکس گرفت

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 02 اردیبهشت ماه 1402

    بسیار جالب و دیدنی بود .

  • avatar
    امیررضا
    شنبه 22 بهمن ماه 1401

    واقعا موزه جالبی بود، ورودی و گرفتن بلیط اصلا طول نکشید چون دستگاه لمسی وجود داشت به راحتی میشه خودتون بلیط رو تهیه کنید هم داخل موزه چیزای جالبی داشت هم ساختمون موزه زیبا بود.

  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 04 دی ماه 1401

    این موزه واقعا فوق‌العاده است

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 18 تیر ماه 1401

    بسیار جذاب و دیدنی هم ساختمان عمارت و هم اشیاء داخل موزه،مخصوصا سه مرد نمکی ۲۰۰۰ ساله. راهنمایان مودب و با حوصله ای دادند که کارشان را به خوبی انجام میدهند.

  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 06 شهریور ماه 1401

    بسیار عالی به دیدنش میرزه واقعا زیباست نگاهی به ژرفای تاریخ ممنون از راهنما موزه


سایر موزه‌ها که در محدوده موزه باستان شناسی و مردان نمکی واقع شده‌اند:

  • موزه نسخ خطی و چاپ سنگی
    (5.0)
    امام خمینی
  • موزه صنایع دستی مقدم زنجان
    (5.0)
    زینبیه غربی، کریم انصاری
  • موزه آثار دفاع مقدس، خانه توفیقی
    (4.8)
    خواجه نصیر، بین زهره و 6
  • موزه گیاهان دارویی زنجان
    (4.8)
    فردوسی، راسته بازار تاریخی بالا زنجان، حاج ابراهیم، بین لطفعلی خان و رهبری
  • عمارت و موزه دارایی
    (4.6)
    زینبیه غربی، بین سرچشمه و کریم انصاری
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Nafis (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ دوشنبه 10 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی موزه باستان شناسی و مردان نمکی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 10 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد موزه باستان شناسی و مردان نمکی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه موزه باستان شناسی و مردان نمکی ندارد.
    neshan logo