info
عکس آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینیعکس آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینیعکس آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینیعکس آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینی
category

آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینی

آرامگاه

درباره‌ی آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینی

آرامگاه بزرگمهر قائنی در فاصله چهار کیلومتری جنوب غربی شهر قائن و در دامنه کوهی موسوم به کوه ابوذر قرار دارد. بنای مقبره از بناهای قرن ششم و هفتم هجری است به فرم چلیپایی و با معماریی بسیار زیبا ساخته شده‌است. مصالح اصلی در ساخت بنا سنگ گچ و آجر است. درخت بنه ۷۰۰ ساله ای نیز در کنار این مقبره وجود دارد که به زیبایی اثر افزوده است.
بقعه آن چهار ایوانی است و گنبد بر فراز این ایوان‌ها استوار شده‌است. نوادگان بزرگمهر، خانواده «نوری ابوذری» هستند که هم‌اکنون اکثراً ساکن همین شهر می‌باشند. پسوند خانوادگی «ابوذری» متعلق به این خانواده و برگرفته از نام بوذر جمهر می‌باشد.
منبع: ویکی‌پدیا

آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینی (آرامگاه) در خراسان جنوبی، شهرستان قائنات واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی درخت بنه 700 ساله قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این بنا یکی از آرامگاه‌های خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    m_ansari
    چهارشنبه 01 بهمن ماه 1399

    معماری جالب و زیبایی داره.

    11
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 27 اسفند ماه 1400

    مکان عاااالی ایه شدیدا توصیه میکنم

    5
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 17 خرداد ماه 1402

    بوذر جمهر یکی از بزرگان منطقه قاینات بود که گاهی او را با بزرگمهر حکیم، وزیر دانای انوشیروان، یکی می‌دانند.قائن یا قاین یکی از شهرهای استان خراستان جنوبی است که به علت زعفرانش شهرت زیادی دارد. شهر قائن که در گذشته دارای برج و بارو، کهندژ، خندق و ارگ بوده همراه با شهر تون (فردوس امروزی) از شهرهای مهم ایالت قهستان محسوب می‌شده است.با وجود ویژگی‌های آب و هوای کویری این خطه جاذبه‌های فراوانی در گوشه و کنار این دیار به چشم می‌خورد که هر بیننده‌ای را به تعجب وامی‌دارد. تا کنون در این شهر ۱۷۰ اثر باستانی و تاریخی از جمله تپه‌ها و محوطه‌های باستانی، قلعه‌ها، مساجد، مقابر و آرامگاه‌ها، خانه‌های تاریخی، درختان کهنسال، غارها، پناهگاه‌های سنگی و دژهای زیرزمینی شناسایی شده است.در حاشیه‌ی جنوب این شهر و بر دامنه‌ی رشته‌کوه قهستان، مقبره‌ای قرار دارد که متعلق به یکی از عرفای نامدار و شاعران قرن چهارم و پنجم هجری قمری به نام بوذرجمهر قاینی است. بنای مقبره بوذرجمهر که در قرن ۶ و ۷ هجری قمری، به صورت چلیپایی و با معماری زیبایی ساخته شده است، امروزه از جاهای دیدنی استان خراسان جنوبی به شمار می‌‌رود. این بقعه چهار ایوانی است و گنبدی برفراز ایوان‌ها قرار دارد.طاق ایوان‌ها به صورت کلیل اجرا شده اما جرز اصلی طاق‌ها به صورت نیمه بیضی باز کار شده و بعد با استفاده از پوشش کاذب به شکل کلیل درآمده است. برای تزئین داخلی بنا از گچ استفاده شده و نوع کاربندی پیشانی ایوان‌ها به شکل طاق‌نماهای جناقی است. تزئینات گچ‌کاری زیر گنبد نیز یکی از زیباترین بخش‌های این بنا محسوب می‌شود که لچکی‌های ۴ به ۸ آن مقرنس‌ها و گچ‌بری‌های خفیف و هنرمندانه‌ای دارد. در این مکان اتاق‌های بسیار جالبی دیده می شود که یکی از آن ها گنبد زیبایی دارد که با سنگ کار شده است.

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 14 فروردین ماه 1403

    مدفن و آرامگاه بوذرجمهری(بزرگمهر) قاینی، مشرف به شهر قائن، دارای محوطه ای زیباست. بنایی سنگی با اناقهایی برای استراحت در آن و خوش منظره و خنک در عصرهای تابستان

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 05 اردیبهشت ماه 1402

    آرامگاه بزرگمهر قائنی در فاصله چهار کیلومتری جنوب غربی شهر قائن و در دامنه کوهی موسوم به کوه ابوذر قرار دارد. بنای مقبره از بناهای قرن ششم و هفتم هجری است به فرم چلیپایی و با معماریی بسیار زیبا ساخته شده‌است. مصالح اصلی در ساخت بنا سنگ گچ و آجر است. درخت بنه ۷۰۰ ساله ای نیز در کنار این مقبره وجود دارد که به زیبایی اثر افزوده است. بقعه آن چهار ایوانی است و گنبد بر فراز این ایوان‌ها استوار شده‌است. نوادگان بزرگمهر، خانواده «نوری ابوذری» هستند که هم‌اکنون اکثراً ساکن همین شهر می‌باشند. پسوند خانوادگی «ابوذری» متعلق به این خانواده و برگرفته از نام بوذر جمهر می‌باشد. یکی از عرفای نامدار، سیاست‌مدار و شاعر قرن چهارم و پنجم هجری قمری به نام قسیم بن ابراهیم بن منصور معروف بزرگمهر قائنی است.بزرگمهر قائنی حکیم ادیب، فرزانه، سیاست‌مدار و شاعر سده چهارم و ربع اول پنجم قمری است که در دربار سلطان مسعود غزنوی خدمت کرده‌است. وی به زبان فارسی و عربی سخن می‌گفته و از وی اشعار و قصیده‌هایی به جای مانده که قصیده بهاریه او از شهرت خاصی بر خوردار است. بوذر جمهر بعد از مرگ سلطان محمود تا زمان فروپاشی حکومت غزنویان در دربار سلطان مسعود غزنوی به سر برد و در اواخر حکومت غزنویان از غزنه که پایتخت بود به قائن آمد و پس از مدتی در گذشت.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 30 آبان ماه 1401

    عالیهههههه

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 18 مهر ماه 1401

    بسیار عالی

    1
  • avatar
    Mohammad
    جمعه 02 تیر ماه 1402

    جای تاریخی ودیدنی زیبا و منحصربفرد


آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط AmirDiesel1990 (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ دوشنبه 02 مهر ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: دوشنبه 02 مهر ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینی ندارد.
location استان خراسان جنوبی، جنوب قاین، دامنه رشته‌کوه قهستان
clock - مشاهده ساعات کاری

ساعت کاری آرامگاه بوذرجمهر (بزرگمهر) قاینی

شنبه 09:00 تا 17:00
یک‌شنبه 09:00 تا 17:00
دوشنبه 09:00 تا 17:00
سه‌شنبه 09:00 تا 17:00
چهارشنبه 09:00 تا 17:00
پنج‌شنبه 09:00 تا 17:00
جمعه 09:00 تا 17:00
ثبت نظر و تصویر
neshan logo