مکان تاریخی
قبل از بازدید از این مکان پیشنهاد میکنم اطلاعاتی رو که از منابع مختلف جمع آوری کردم رو مطالعه بفرمایید از برنامه نشان سپاسگزارم که این بستر رو فراهم کرد تا بتونیم نظراتمون روبه اشتراک بگذاریم و به راحتی به اون مکان سفر کنیم.. این قلعه در سال 1507 میلادی به فرمان آلفونسو آلبركرک در ضلع شمالی جزیره قشم ساخته شد و با شمارهی ثبت 2202 در تاریخ 16 آذر ماه سال 1377 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. در زمانی که جنوب ایران به استعمار پرتغالیها در آمد، پرتغالیها برای دفاع از خود در برابر شورش احتمالی مردم بندرنشین این قلعه را ساختند و چیرگی پرتغالیها بر این آبراه مهم حدود 110 سال طول کشید. قلعههای ساخته شده توسط پرتغالیها تقریبا در بیشتر مناطق حاشیهی خلیج فارس وجود دارد، در قشم، در عمان، هرمز و … . در سال 1623 میلادی، در زمان شاه عباس صفوی، این قلعه و دیگر پایگاههای ساخته شده، توسط پرتغالی ها در حاشیه خلیج فارس، توسط یک سردار صفوی (امام قلی خان) تصرف شد. این قلعه مساحتی بیش از 2 هزار متر مربع دارد و با استفاده از سنگهای آهکی، گچی و ساروج به صورت چهار ضلعی نامنظم ساخته شده است. قلعه پرتغالیها ، دو حصار و چهار برج در چهار گوشهی خود دارد و بازوهای بلند برای استقرار توپها و منجنیقها را داراست. قلعه قشم در اصل یک انبار بزرگ یا جای نگهداری مهمات و سلاحها بوده که در مواقع اضطراری قلعههای دیگر را پشتیبانی میکرده است. در پشت حصار یبرونی، خندق وجود داشته که اکنون پر شده است و درون قلعه تعدای لوله توپ که زنگزده است وجود دارد. در اکثر این قلعهها، انبارهای اسلحه، آب انبار بزرگ، اتاقهای سرباز خانه، زندان، کلیسا، مقر فرماندهی و تالار وجود دارد. کلیسای موجود در بعضی از این قلعهها، دارای دو ردیف ستونهای سنگی دایرهای شکل است که با قوسهای زیبایی از سنگهای مرجانی، تراش خورده است. در سال 1378 آقای احسان یغمایی این قلعه را از زیر خاک بیرون آورد. در آبان ماه سال 1387 در پی حفاریهای شرکت برق در محدوده 500 متری قلعه، تونلهای قدیمی که این قلعه را به شهر قشم متصل میکند یافت شد که از این تونل برای نگهداری مهمات و فرار فرماندهان و نیروهای نظامی استفاده میشده است.
سپاس از وقتی که گذاشتید
از جمله جاذبه های گردشگری جزیره ی قشم، قلعه ی پرتغالی ها است. این قلعه، در ضلع شمالی جزیره ی قشم و توسط دریانوردی پرتغالی به نام آلفونسو آلبرکرک، در سال ۱۵۰۷ بنا شد. با ساخت چندین قلعه در بنادر و جزایر جنوبی ایران، پرتغالی ها، استیلای کامل را بر جنوب ایران تثبیت کردند و از این طریق، بر راه بازرگانی دریایی بین هند و اروپا تسلط یافتند.چیرگی پرتغالی ها بر این آبراه مهم دریایی ۱۱۰ سال طول کشید. در این مدت، آنها به ساختن دژها و استحکاماتی پرداختند که از آن جمله دژهای هرمز ، قشم و لارک است. درباره استحکامات و مصالح به کار برده شده در ساخت قلعه، لازم به ذکر است که قلعه پرتغالی ها در قشم با مساحتی بیش از ۲ هزار متر مربع از سنگ های آهکی و گچی، با ملاط ساروج محلی ساخته شده و طی یک قرن، چندین بار استحکام آن افزایش یافته است. این دژ، راست گوشه است. چهار برج در چهارگوشه، بازوهایی بلند داشته اند و توپ و منجنیق ها بر روی پهنای آن مستقر می شده اند. قلعه قشم، کاربردی چون یک انبار بزرگ یا جای نگهداری مهمات و سلاح داشته که در مواقع اضطراری به دیگر دژها کمک می رسانده است. قلعه پرتغالیها یک قلعه تدارکاتی در گذشته بوده که برای ارتباط با قلعه هرمز و رساندن تدارکات و خدمات به این قلعه مرکزی در قشم ساخته شده است. آب مصرفی قلعه را آب باران و آب چاه تأمین میکردند که توسط کانالی زیرزمینی در برکهها و حوضهای قلعه نگهداری میشد. و اما سرانجام در سال ۱۶۲۳ میلادی، این قلعه و دیگر پایگاهها در دهانه خلیج فارس را یکی از سرداران صفوی تصرف کرده و ایرانیان تا امروز بر این پر ارزش ترین آبراهه دنیا مسلط هستند. در آبان ۱۳۸۷ نیز در پی حفاری های شرکت برق منطقه ای قشم، در محدوده ۵۰۰ متری قلعه پرتغالی ها، تونل قدیمی متصل به این قلعه در شهر قشم، کشف شد. این تونل که به قلعه پرتغالی ها متصل می باشد، راه فرار فرماندهان و نیروهای نظامی پرتغالی و همچنین مکان نگهداری مهمات نظامی آنان بوده است. این تونل تا محدوده میدان سعدی شهر قشم به طول حدود سه کیلومتر، ادامه دارد. گفته می شود که تونل مذکور براساس برخی روایات، از قلعه پرتغالی ها در شهر قشم تا غارهای خربس (در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر قشم) نیز ادامه دارد. در کاوشهای قلعهی پرتغالیها تعدادی ظروف چینی متعلق به چین، شیشههای ساخت ونیز و توپهای جنگی یافت شده بود.
چیز جذابی برای دیدن نداره
یکی از مناطق دیدنی و تاریخی قشم، قلعه پرتغالی ها است. در گذشته پرتغال یکی از کشورهایی بود که با نیروهای دریایی مجهز خود بر بومیان مناطق بکر و دست نخورده مسلط می شد و آن نواحی را به تصرف خود در می آورد. جنوب ایران و جزایر کلیدی خلیج فارس از جمله قشم جزء همین مناطق بودند. پرتغالی ها پس از تسلط بر قشم قلعه هایی را در آن جا ایجاد کردند که اکنون به قلعه پرتغالی ها معروف است.
نه توضیحاتی نه مشخص شدن مکانها نه امکاناتی مثل آبخوری نه از اون داستانهای الکی که کشورهای دیگه واسه آثار مثلاً باستانی شون میسازن وارد یه خرابه میشی دو تا توپ و یه نوشته و یه خرابه رو میبینی و والسلام
فضای قلعه بسیار تخریب شده کاش بهش برسند. کلیسای زیرزمینی جالب بود. یک ساندویچی هم کنارش بود
مکان های دیدنی مثل کوه و موزه و پارک ها و خیلی جاهای دیگه برای داشتن حس قشنگ هستش
مکانی دیدنی در قشم به نام قلعه پرتغالی ها دارای دیوارهای بلند و قدیمی و معماری بسیار زیبا اما به صورت مناسبی محافظت نمی شود .
با سلام خدمت دوستان قلعه پرتغالیها سازه ای مظلوم و مانند سایر بناهای تاریخی که کمترین اهمیت بهشون داده میشه اما در کل تاریخی پر فراز و نشیب داره که حتما از گوگل بخونید
آلبوکرک، سردار پرتغالی، بر این باور بود که تسلط بر سه منطقه راهبردی هرمز، خلیج عدن و مالاگا به آنها فرصت برتری نسبت به سایر رقبای تجاری میدهد. به همین منظور، او تنگه استراتژیک هرمز را فتح کرد و استحکاماتی چون این قلعه را در جزیره قشم بنا ساخت. این قلعه از بزرگترین بقایای برجایمانده از دوران استعمار پرتغال در جنوب ایران محسوب میشود. این قلعه که در طول قریب به ۳۰ سال ساخته شده، مرکز فرماندهی پرتغالی ها در خلیج فارس آن دوران بوده است.
جای باحالیه حتما یک سری بزنید
مکانی واقعا زیبا که اگر تمام اون توضیحات روی تابلوهارو بخونین براتون جذابیت بیشتری به همراه داره
واقعا جای باحالیه
قلعه پرتغالیها نام قلعهای تاریخی مربوط به دورهٔ صفوی است و در جزیرهٔ قشم واقع شده و این اثر در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۳۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست .اما متأسفانه درحال تخریب و فرسایش است
قلعههای پرتغالیها تقریباً در بیشتر مناطق حاشیه خلیج فارس وجود دارد، در بندر قشم، کنگ، در عمان، در رأس الخیمه، در قشم، در جزیره هرمز، وجاهای دیگر. این قلعهها با پلان چهار ضلعی نامنظم، دارای دیوارهای به قطر حدود ۳/۵ متر و برجهایی به ارتفاع حدود ۱۲ متر در چهار گوشه قلعهاست. قلعه پرتغالیهای قشم شامل انبارهای جنگافزار، آب انبار بزرگ، اتاقهای سرباز خانه، زندان، کلیسا، مقر فرماندهی، تالار است. کلیسای بعضی از این قلعهها، دارای دو ردیف ستونهای سنگی دایرهای شکل با قوسهای زیبایی از سنگهای مرجانی تراش خوردهاست. قلعههای پرتغالیها یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان است.
نمیتونم باور کنم که تعدادی نیروی نظامی به ظرفیت یک قلعه اومدن بخشی از کشور ما را اشغال کردن و مدتهای متمادی در اون مناطق حکمرانی کردن، تاریخ کشور ما نقاط کور بسیاری داره ، به نظر من حضور پرتغالیها در آنجا با توافق پشت پرده ای بین آنها و یکی از صاحب منصبان خیانت کار داخلی بوده و لا غیر ، یک نفر غیرت برای برای بیرون راندن آنها کافی بود، قطعا پرتغالیها تحت الحمایه فرد یا افرادی از داخل کشور چنین جسارتی را انجام داده اند،
از اول هم داشتن با صلح زندگی میکردن
خیلی جالبه و ارزش داره که از نزدیک دیده بشه
ساعت کاریش چه جوریه ساعت ۷ شب که تعطیل بود
قلعه پرتغالی ها (مکان تاریخی) در قشم و خیابان قلعه ۵ واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی پاساژ طلا و جواهر قشم و همچنین رستوران سنتی خاله، کانون فرهنگ جوانان قشم، نانوایی صداقت، بستنی نعمت و فروشگاه وزرا فروش لوازم قنادی وآشپزخانه قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.