نقشه نمای شب
layersلایه‌های نقشه
©OpenStreetMap Contributors©Neshan
cursor
شمال
کنترل بزرگنمایی نقشه
نمایش موقعیت من

عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
place icon

قلعه جلالی و حصار سلجوقی

مکان تاریخی

4/9
22 رای
به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات برگزیده قلعه جلالی و حصار سلجوقی

  • abolfazl
    abolfazl
    1400/12/26
    • گزارش نظر

    بررسی ها نشان می دهد که قدمت این حصار سلجوقی به اوسط قرن پنجم هجری یعنی دوره سلجوقیان می رسد. در آن زمان شخصیت برجسته ای به نام مجد الدین ابولقاسم کاشانی دستور ساخت این بنا را داده بود. قلعه جلالی هم به دستور سلطان جلال الدین ملک شاه سلجوقی ساخته شده و زمانی مرکز حکومتی شهر کاشان بوده است. قلعه جلالی و حصار سلجوقی نه تنها در دوره سلجوقی بلکه در در زمان صفویه هم به عنوان محافظ شهر و مردم کاربری داشتند ولی روزهای اوج این بناها در دوره قاجار به انتهای خود رسیدند. قلعه جلالی درست در کنار حصار سلجوقی قرار دارد و طبق نوشته هایی که در کتب تاریخی ثبت شده، این قلعه متصل به باروی شهر بنا شده، به گونه ای که دیوار جنوبی آن باروی شهر بوده و دور تا دور آن خندقی حفر کرده بودند. ۴ برج از طول و ۴ برج از عرض هم آن را محاصره کرده بودند و برخلاف دیگر قلعه ها و حصارها که دارای مجموعه ای از عمارت ها و بناها هستند در داخل حصار سلجوقی اثری از بناهای دیگر نبود و مردم به کار زراعت مشغول بودند. اولین چیزی که نگاه همه گردشگران را به سمت خود جلب می کند ۲ بنای گنبدی شکلی است که در قسمت بیرونی و درونی قلعه جلالی واقع شده اند و به یخچال های حصار سلجوقی معروفند. در زمان های گذشته آب این ۲ یخچال از چشمه های کوه کرکس تامین می شدند و اهالی شهر کاشان گوشت، لبنیات و یخشان را در این یخچال ها نگهداری می کردند. خوشبختانه Ghal'eh Jalali Fortress Walls در اوایل دهه ۷۰ و همچنین اوایل دهه ۹۰ توسط سازمان میراث فرهنگی کاشان مرمت شدند و حال چندان بدی ندارند. وقتی از ورودی آن به داخل حصار قدم می گذارید با زمینی زراعی روبرو می شوید که دورتا دور آن را دیوار کاهگلی گرفته و در دو سمت آن یخچال های قدیمی قرار گرفته اند. انگار که به یک باره از خیابان امروزی وارد دنیای چند قرن پیش شده باشید.


  • شیروانی پور فیل آبادی
    شیروانی پور فیل آبادی
    1400/11/14
    • گزارش نظر

    قلعه جلالی درست در کنار حصار سلجوقی قرار دارد و طبق نوشته هایی که در کتب تاریخی ثبت شده، این قلعه متصل به باروی شهر بنا شده، به گونه ای که دیوار جنوبی آن باروی شهر بوده و دور تا دور آن خندقی حفر کرده بودند. ۴ برج از طول و ۴ برج از عرض هم آن را محاصره کرده بودند و برخلاف دیگر قلعه ها و حصارها که دارای مجموعه ای از عمارت ها و بناها هستند در داخل حصار سلجوقی اثری از بناهای دیگر نبود و مردم به کار زراعت مشغول بودند. در قلعه جلالی و حصار سلجوقی از چه چیزهایی می توان بازدید کرد؟ اولین چیزی که نگاه همه گردشگران را به سمت خود جلب می کند ۲ بنای گنبدی شکلی است که در قسمت بیرونی و درونی قلعه جلالی واقع شده اند و به یخچال های حصار سلجوقی معروفند. در زمان های گذشته آب این ۲ یخچال از چشمه های کوه کرکس تامین می شدند و اهالی شهر کاشان گوشت، لبنیات و یخشان را در این یخچال ها نگهداری می کردند. خوشبختانه Ghal'eh Jalali Fortress Walls در اوایل دهه ۷۰ و همچنین اوایل دهه ۹۰ توسط سازمان میراث فرهنگی کاشان مرمت شدند و حال چندان بدی ندارند. وقتی از ورودی آن به داخل حصار قدم می گذارید با زمینی زراعی روبرو می شوید که دورتا دور آن را دیوار کاهگلی گرفته و در دو سمت آن یخچال های قدیمی قرار گرفته اند. انگار که به یک باره از خیابان امروزی وارد دنیای چند قرن پیش شده باشیدمجموعه قلعه جلالی و حصار سلجوقی کاشان در انتهای خیابان علوی و در نزدیکی های آثار دیگری همچون خانه های بروجردی و طباطبائی و بقعه سلطان امیر احمد (ع) واقع شده است . در طرفین خیابان، دو دیوار بلند کاهگلی به چشم می خورد که از بقایای حصار معروف عهد سلجوقی است. این دژ تسخیر ناپذیر آن دوران در اواسط قرن پنجم هجری به همت یکی ازرجال نامدار و سخاوتمند در دولت سلجوقیان به نام خواجه مجدالدین ابوالقاسم کاشانی ساخته شده است . اسناد معتبر تاریخی نشان می دهد که این دژ بلند، مستحکم و حصین چند بار اهالی کاشان را از دست حملات سخت لشگریان مهاجم و از قتل عام های وحشیانه و غارت عمومی نجات داده است.بررسی ها نشان می دهد که قدمت این حصار سلجوقی به اوسط قرن پنجم هجری یعنی دوره سلجوقیان می رسد. در آن زمان شخصیت برجسته ای به نام مجد الدین ابولقاسم کاشانی دستور ساخت این بنا را داده بود. قلعه جلالی هم به دستور سلطان جلال الدین ملک شاه سلجوقی ساخته شده و زمانی مرکز حکومتی شهر کاشان بوده است. قلعه جلالی و حصار سلجوقی نه تنها در دوره سلجوقی بلکه در در زمان صفویه هم به عنوان محافظ شهر و مردم کاربری داشتند ولی روزهای اوج این بناها در دوره قاجار به انتهای خود رسیدند.این قلعه و حصار بخشی از هویت تاریخی شهر کاشان را بازتاب می کنند از بالای دیوار آن می توانید نگاهی به قاب تاریخی کاشان بیاندازید این مجموعه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است اگر تابحال یخچال های قدیمی مربوط به چند قرن پیش را ندیده اید، به دیدن این جاذبه بروید هرچه بازدید از این جاذبه بیش تر شود، نگاه و توجه مسئولین به چنین آثار ارزشمند تاریخی بیش تر می شود


  • رضا
    رضا
    1401/03/11
    • گزارش نظر

    این قلعه در انتهای خیابان علوی و در نزدیکی‌های آثار دیگری همچون خانه بروجری ها و خانه طباطبایی ها و همینطور بقعه سلطان امیر احمد قرار گرفته است. با رسیدن به این خیابان بقایایی از دو دیوار بلند کاهگلی دیده می‌شود که قدمت آن به عهد سلجوقی می‌رسد. عده‌ای از مردمان این دیار معتقدند که این دیواره‌های مستحکم چند باری اهالی کاشان را از دست حملات سخت لشگریان نجات داده است. در کنار نظاره‌ی این دیواره‌های کاهگلی می‌توانید به بازدید از قلعه‌ای با شکوه بروید که آن را به دستور سلطان جلال الدین ملک شاه سلجوقی بنا کرده‌اند. این بنای عظیم که از خشت و گل بنا شده بود مدت‌ها از اهالی کاشان حراست می‌کرد و زمانی هم مرکز حکومتی و ارگ این دیار بوده است. گردشگرانی که از مجموعه قلعه جلالی و حصار سلجوقی کاشان دیدن می‌کنند به تماشایِ داخل و خارج از دو بنای گنبدی شکل می‌روند که به یخچال شهرت دارد. روستاییان در فصول سرد زمستان با نگهداری یخ در این یخچال‌ها، نیاز خود به یخ را در تابستان تامین می‌کردند. اگر می‌خواهید شهری کویری را مقصد نهایی خود برای سفر انتخاب کنید، پیشنهاد می‌کنیم که سری به دیگر دیدنی های کاشان همچون خانه عطارها و خانه حسینی بزنید و بقایایی از دوران‌های گذشته را ببینید

مکان‌های مشابه

عکس آب انبار کوشک صفی

آب انبار کوشک صفی

star5
عکس منار زین الدین

منار زین الدین

star5
عکس خانه و گالری تاریخی دال

خانه و گالری تاریخی دال

star4
عکس آب انبار مهستان

آب انبار مهستان

عکس اب انبار

اب انبار

به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات درباره‌ی قلعه جلالی و حصار سلجوقی

  • خان
    خان
    1403/04/10
    • گزارش نظر

    این قلعه و حصار از دوران سلجوقی به یادگار مانده که امروزه یکی از جاذبه های کاشان می باشد. من و همسرم در سفر به کاشان از این جاذبه دیدن کردیم گرچه در حال حاضر داخل حصار زمینی متروکه هست اما در گذشته همین حصار بلند کاهگلی از مردم در برابر حملات دشمنان محافظت میکرده. در محوطه خارجی این حصار پارکی ساخته شره که میتونید در اون دقایقی استراحت کنید. از دیگر جاذبه های اطراف این حصار میشه به خانه تاریخی عباسی، بروجردی، عامری، طباطبایی و حمام و امام زاده سلطان امیر احمد اشاره کرد.


  • مسافر
    مسافر
    1402/01/10
    • گزارش نظر

    در داخل شهر کاشان بقایایی از حصار دوران سلجوقی وجود دارد که شهرت بسیاری دارند. از این حصار مستحکم و نفوذناپذیر تنها دو دیوار باقی مانده است که از جنس کاه‌گل می‌باشند. قدمت این دژ به قرن پنجم هجری قمری باز می‌گردد. بانی ساخت این حصار تاریخی خواجه مجدالدین ابوالقاسم کاشانی فردی قدرت‌مند در دولت سلجوقیان بوده است. بر اساس آن‌چه در کتب تاریخی وجود دارد، دژ سلجوقی بارها مردم کاشان را از حمله دشمنان و غارت‌گری‌ها در امان نگاه داشته است. در کنار این حصار قدیمی باقی‌مانده قلعه‌ای به چشم می‌خورد که بنابر اظهارات تاریخی به دستور سلطان جلال‌الدین ملک‌شاه سلجوقی ساخته شده است. قلعه مذکور در دوره‌ای مقر حکومتی کاشان بوده است. این قلعه تاریخی به قلعه جلالی شهرت یافته و در کنار حصار سلجوقی یک مجموعه تاریخی بی‌نظیر را تشکیل داده‌اند.


  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/01/10
    • گزارش نظر

    خیلی عالی


  • اینترنت آسیاتک مرکزی
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    1402/09/17
    • گزارش نظر

    جاذبه ی تاریخی بی نظیریه


  • بی غم
    بی غم
    1402/03/10
    • گزارش نظر

    خیلی جایی جذابی بود

    عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی

  • matin
    matin
    1401/12/19
    • گزارش نظر

    قلعه جالبیه حیف که بهش رسیدگی نمیکنن و داخلش راحت میشه یه مجموعه ای چیطی درست کرد با حفظ حالت سنتی بودنش


  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1401/11/10
    • گزارش نظر

    قلعه زیبای است و یکی از جا های دیدنی این شهر است


  • سیدسبحان
    سیدسبحان
    1401/07/25
    • گزارش نظر

    قلعه ای با قدمت بالا ک قشنگی خاصی داده ب شهر و نشون میده وقتی میگن کاشان شهر هفت هزار ساله اس؛ غلو نکردن و واقعا شهری با قدمت بالاست. بارها شده ک مهمون داشتم و حسادت کردن ب بناهای تاریخی شهرمون ک این قلعه هم جزو بناهای خاص و قدمت دار هست.


  • _
    _
    1401/07/25
    • گزارش نظر

    در بافت تاریخی شهر کاشان و نزدیک دیگر آثار به جامانده از دوران گذشته، دو دیوار بلند کاهگلی به چشم می خورد که از بقایای حصار معروف عهد سلجوقی است که دقیقا به همین عنوان هم مشهور است. این دژ تسخیر ناپذیر، در قرن پنجم هجری به همت یکی از مردان قدرتمند و با نفوذ دولت سلجوقیان به نام خواجه مجدالدین ابوالقاسم کاشانی ساخته شده است و اسناد معتبر تاریخی نشان می دهد که این دژ بلند چند بار اهالی کاشان را از دست حملات مهاجمان و غارت عمومی نجات داده است.در کنار این دژ، بقایای قلعه ای دیده می شود که به دستور سلطان جلال الدین ملک شاه سلجوقی ساخته شده است.

    عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی

  • پارسا نشان
    پارسا نشان
    1401/09/09
    • گزارش نظر

    دیوار بلند کاهگلی که در این منطقه می بینید در گذشته دژ تسخیر ناپذیری بوده که چندین بار اهالی آن منطقه را از حمله های مهاجمان و غارتگران حفظ کرده است. این دیوار از بقایای حصار عهد سلجوقی و قلعه جلالی کاشان است که حالا از بالای آن می توان چشم اندازی از بافت تاریخی شهر کاشان را تماشا کرد. قلعه جلالی درست در کنار حصار سلجوقی قرار دارد و طبق نوشته هایی که در کتب تاریخی ثبت شده، این قلعه متصل به باروی شهر بنا شده، به گونه ای که دیوار جنوبی آن باروی شهر بوده و دور تا دور آن خندقی حفر کرده بودند. ۴ برج از طول و ۴ برج از عرض هم آن را محاصره کرده بودند و برخلاف دیگر قلعه ها و حصارها که دارای مجموعه ای از عمارت ها و بناها هستند در داخل حصار سلجوقی اثری از بناهای دیگر نبود و مردم به کار زراعت مشغول بودند.بررسی ها نشان می دهد که قدمت این حصار سلجوقی به اوسط قرن پنجم هجری یعنی دوره سلجوقیان می رسد. در آن زمان شخصیت برجسته ای به نام مجد الدین ابولقاسم کاشانی دستور ساخت این بنا را داده بود. قلعه جلالی هم به دستور سلطان جلال الدین ملک شاه سلجوقی ساخته شده و زمانی مرکز حکومتی شهر کاشان بوده است. قلعه جلالی و حصار سلجوقی نه تنها در دوره سلجوقی بلکه در در زمان صفویه هم به عنوان محافظ شهر و مردم کاربری داشتند ولی روزهای اوج این بناها در دوره قاجار به انتهای خود رسیدند.

تصاویر قلعه جلالی و حصار سلجوقی

    • ۷ ماه پیش
      عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    • ۷ ماه پیش
      عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    • ۱ سال پیش
      عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    • ۱ سال پیش
      عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    • ۷ ماه پیش
      عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    • ۷ ماه پیش
      عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    • ۱ سال پیش
      عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    • ۱ سال پیش
      عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    • ۱ سال پیش
      عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی
    • ۱ سال پیش
      عکس قلعه جلالی و حصار سلجوقی

درباره‌ی قلعه جلالی و حصار سلجوقی

قلعه جلالی و حصار سلجوقی (مکان تاریخی) در محله سوریجان کاشان و خیابان علوی، باستان 16 واقع شده است. این مکان یکی از ده مکان تاریخی در محله سوریجان کاشان می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه موزه عروسک و اسباب بازی های ستنی و بازارچه صنایع دستی کاشان و همچنین خانه تاریخی بروجردی ها، شربت و دمنوش خانه فیروزه کاشان، پارک ملت، اغذیه سید و دبیرستان غیردولتی پسرانه رویش قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.