info
عکس پل تاریخی محمد حسن خان قاجارعکس پل تاریخی محمد حسن خان قاجارعکس پل تاریخی محمد حسن خان قاجارعکس پل تاریخی محمد حسن خان قاجار
category

پل تاریخی محمد حسن خان قاجار محله ملا کلا، بابل

مکان تاریخی

درباره‌ی پل تاریخی محمد حسن خان قاجار

پل تاریخی محمد حسن خان قاجار (مکان تاریخی) در محله ملا کلا بابل و جاده قدیم آمل - بابل، جاده حبیبی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مجتمع تجاری احمد زاده و همچنین خانه ایرانی یزدانی، فست فود امید آرام، داروخانه دکتر موسوی، سنگستان اشفاقی و مرغ کبابی سیمرغ (مدیریت حسنی روشن) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد پل تاریخی محمد حسن خان قاجار

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 28 تیر ماه 1402

    پل محمدحسن خان قدیمی‌ترین جذاب ترین وقوی ترین وطولانی ترین پل آجری استان زیبای مازندران است که انسان به روی این پل احساس غرور وسرفرازی می‌کند 💞🙏

    13
  • avatar
    حبیب
    چهارشنبه 23 فروردین ماه 1402

    پل محمدحسن‌خان پلی قدیمی است که از روی رودخانه بابلرود در شهر بابل می‌گذرد. این پل از آثار دوره قاجار است که به جای پل قدیمی‌تری ساخته شده‌است. به نوشته تاریخ بیهقی، در دوره غزنوی در این محل پلی چوبی وجود داشته‌است، که به نوشته تاریخ طبرستان ابن اسفندیار، بعدها به دستور نصیرالدوله شاه غازی (۵۵۸-۵۳۶ هجی قمری) «زر به خروارها ریخته شد و پارو در میان زد و … پلی از خشت و آهک بنا کردند».این پل در ۲ کیلومتری مرکز شهر بابل و در جنوب قرار دارد و اطراف آن متشکل از ۵ محله شامل شهرک شهید چمران، شهرک فرهنگیان، محله سرپل محمدحسن‌خان بخش دو و سه و محله سرپل محمدحسن‌خان بخش مرکزی است. در اوایل حکمرانی کریم‌خان زند، به سال ۱۱۴۶، محمدحسن‌خان قاجار پدر آغامحمدخان قاجار، که شهر بارفروش (شهر بابل فعلی) و سایر نقاط مازندران را تصرف کرده و در جنگ بر کریم‌خان زند پیروز شده‌بود به پاس قدردانی از مردم بابل،با صرف هزینه ۱۲۰۰۰ تومان بر روی رودخانه بابل پل بزرگی احداث کرد که تا امروز باقی مانده و به پل محمدحسن‌خان معروف است. این پل دارای هفت چشمه (طاق) اصلی و دو چشمه فرعی است که ارتفاع آن از بستر رودخانه ۱۱ متر است. این پل با طول ۱۴۰ متر و عرض ۶ متر، یکی از پل‌های مهم استان از نظر مسائل اقتصادی و ارتباطی به‌شمار می‌آید. تا سال ۱۳۴۳ارتباط بابل و آمل از طریق همین پل ممکن بود تا اینکه در همین سال راه جدیدی که از سوی غرب شهر آغاز می‌شد ساخته شد، اما با این که سالیان زیادی از قدمت این پل می‌گذرد کماکان پابر جاست و ماشین‌های سنگین از آن عبور می‌کنند،] که این امر با خود انتقادهایی را هم به دلیل صدماتی که می‌تواند به این اثر ملی وارد کند به همراه داشته‌است. هم اکنون از این پل هیچ ماشینی عبور نمی کند و با ساخت مجسمه هایی به یاد قدیم و عبور اسب ها از این به بعد این مکان تنها محل پیاده رو شده است و حتی عبور ماشین های سنگین از زیر ان نیز ممنوع است. به همین منظور و به دلیل قابلیت عبور تنها یک باند سواره‌رو و ترافیک سنگین بر روی پل محمدحسن‌خان و به دلیل حجم ترافیک سنگین در محور قدیم بابل به آمل چندی پیش معاونت ساخت و توسعه راه‌های وزارت راه و ترابری تصمیم به ایجاد پلی بتنی یک‌طرفه در کنار پل قدیمی موجود گرفت،که اکنون در حال استفاده می‌باشد. این پل بزرگ‌ترین راه ارتباطی بخش‌های گتاب، بندپی شرقی و بندپی غربی شهرستان بابل نیز می‌باشد.این پل پیش از این یک‌بار به وسیلهٔ رضاشاه پهلوی مرمت شده‌است] یکی از موارد شاخص این پل معماری صفوی بنا و استفاده از سفیده تخم‌مرغ (البته به گفته برخی زرده تخم‌مرغ و ساروج) در ساخت آن است.این اثر در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ با شمارهٔ ثبت ۱۴۱۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

    6
  • avatar
    عابدین حسین نژادموزیرجی
    جمعه 04 فروردین ماه 1402

    اگر فکر کرده‌اید که جاهای دیدنی بابل در جاذبه‌های طبیعی خلاصه می‌شود، سخت در اشتباهید. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، بابل به خاطر عقبه تاریخی‌اش، بقایای تاریخی مناسبی دارد. سازه‌های بسیاری در شهرستان بابل وجود دارند که عمر آنها به قرن‌ها پیش باز می‌گردند. یکی از معروف‌ترین سازه‌های تاریخی بابل، پل محمدحسن‌خان نام دارد. این پل که ساخت آن به اواخر دوره حکومت زندیه برمی‌گردد، توسط اجداد آقا محمدخان قاجار احداث شده است. گفته می‌شود که شاهان قاجار به بابل علاقه‌مند بودند و این پل هم پس از تصرف بابل برای قدردانی از مردم این شهر توسط اجداد شاهان قاجار احداث شده است. ارزش تاریخی این پل برای شهرستان بابل بسیار زیاد است و امروزه برای حفاظت از بنای این پل، هیچ خودرویی از روی آن تردد نمی‌کند.

    4
  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    یکشنبه 23 بهمن ماه 1401

    پل محمدحسن‌خان پلی قدیمی است که از روی رودخانه بابلرود در شهر بابل می‌گذرد. این پل از آثار دوره قاجار است که به جای پل قدیمی‌تری ساخته شده‌است. به نوشته تاریخ بیهقی، در دوره غزنوی در این محل پلی چوبی وجود داشته‌است، که به نوشته تاریخ طبرستان ابن اسفندیار، بعدها به دستور نصیرالدوله شاه غازی (۵۵۸-۵۳۶ هجی قمری) «زر به خروارها ریخته شد و پارو در میان زد و … پلی از خشت و آهک بنا کردند» این پل در ۲ کیلومتری مرکز شهر بابل و در جنوب قرار دارد و اطراف آن متشکل از ۵ محله شامل شهرک شهید چمران، شهرک فرهنگیان، محله سرپل محمدحسن‌خان بخش دو و سه و محله سرپل محمدحسن‌خان بخش مرکزی است. در اوایل حکمرانی کریم‌خان زند، به سال ۱۱۴۶، محمدحسن‌خان قاجار پدر آغامحمدخان قاجار، که شهر بارفروش (شهر بابل فعلی) و سایر نقاط مازندران را تصرف کرده و در جنگ بر کریم‌خان زند پیروز شده‌بود به پاس قدردانی از مردم بابل، با صرف هزینه ۱۲۰۰۰ تومانبر روی رودخانه بابل پل بزرگی احداث کرد که تا امروز باقی مانده و به پل محمدحسن‌خان معروف است. این پل دارای هفت چشمه (طاق) اصلی و دو چشمه فرعی است که ارتفاع آن از بستر رودخانه ۱۱ متر است. این پل با طول ۱۴۰ متر و عرض ۶ متر، یکی از پل‌های مهم استان از نظر مسائل اقتصادی و ارتباطی به‌شمار می‌آید. تا سال ۱۳۴۳ارتباط بابل و آمل از طریق همین پل ممکن بود تا اینکه در همین سال راه جدیدی که از سوی غرب شهر آغاز می‌شد ساخته شد، اما با این که سالیان زیادی از قدمت این پل می‌گذرد کماکان پابر جاست و ماشین‌های سنگین از آن عبور می‌کنند،که این امر با خود انتقادهایی را هم به دلیل صدماتی که می‌تواند به این اثر ملی وارد کند به همراه داشته‌است. هم اکنون از این پل هیچ ماشینی عبور نمی کند و با ساخت مجسمه هایی به یاد قدیم و عبور اسب ها از این به بعد این مکان تنها محل پیاده رو شده است و حتی عبور ماشین های سنگین از زیر ان نیز ممنوع است.  به همین منظور و به دلیل قابلیت عبور تنها یک باند سواره‌رو و ترافیک سنگین بر روی پل محمدحسن‌خان و به دلیل حجم ترافیک سنگین در محور قدیم بابل به آمل چندی پیش معاونت ساخت و توسعه راه‌های وزارت راه و ترابری تصمیم به ایجاد پلی بتنی یک‌طرفه در کنار پل قدیمی موجود گرفت، که اکنون در حال استفاده می‌باشد. این پل بزرگ‌ترین راه ارتباطی بخش‌های گتاب، بندپی شرقی و بندپی غربی شهرستان بابل نیز می‌باشد. این پل پیش از این یک‌بار به وسیلهٔ رضاشاه پهلوی مرمت شده‌است. یکی از موارد شاخص این پل معماری صفوی بنا و استفاده از سفیده تخم‌مرغ (البته به گفته برخی زرده تخم‌مرغ و ساروج) در ساخت آن است. این اثر در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ با شمارهٔ ثبت ۱۴۱۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است

    4
  • avatar
    Marco Polo
    چهارشنبه 23 فروردین ماه 1402

    پل محمدحسن خان یکی از آثار تاریخی و مکان های دیدنی بابل است که قدمت آن به اوایل حکومت کریم خان زند بازمی‌گردد. این اثر به دلیل احداث آن توسط جد «آقا محمدخان قاجار» محمدحسن‌خان، پس از پیروزی بر «کریم‌خان زند» و تصرف شهر بابل و نیز دیگر نقاط مازندران، برای قدردانی از مردم بابل، این پل را روی رودخانه‌ی بابل احداث کرده است.

    3
  • avatar
    باقری
    سه شنبه 10 فروردین ماه 1400

    پل تاریخی محمد حسن خان قاجار دارای طراحی زیبا و چشم انداز عالی، مکانی توریستی و گردشی

    3
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 21 مرداد ماه 1402

    پل محمدحسن خان یکی از آثار تاریخی و مکان های دیدنی بابل است که قدمت آن به اوایل حکومت کریم خان زند بازمی‌گردد. این اثر به دلیل احداث آن توسط جد «آقا محمدخان قاجار» محمدحسن‌خان، پس از پیروزی بر «کریم‌خان زند» و تصرف شهر بابل و نیز دیگر نقاط مازندران، برای قدردانی از مردم بابل، این پل را روی رودخانه‌ی بابل احداث کرده است.

    2
  • avatar
    sarir
    پنجشنبه 10 فروردین ماه 1402

    پلی زیبا و استوار بر روی بابل رود با قدمت 268 سال

    2
  • avatar
    آلما نفس بابا
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    پل قدیمی و بسیار زیبا

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 05 اردیبهشت ماه 1402

    شاهکاره

    1
  • avatar
    ascii
    چهارشنبه 17 فروردین ماه 1401

    پلی قدیمی و تاریخی بر روی روخانه بابلرود در شهرستان بابل که به دور قاجار میرسه و بجای پل قدیمی چوبی ساخته شده این پل هفت طاق اصلی و دو طاق فرعی و در گذشته دور راه ارتباطی اصلی بین بابل و امل بود

    1
  • avatar
    آریا
    جمعه 21 اردیبهشت ماه 1403

    بد ترین پلی که تو عمرم رفتم

  • avatar
    ایران نشان
    دوشنبه 31 مرداد ماه 1401

    تاریخ وجذاب دستخوش

  • avatar
    ماف
    سه شنبه 07 تیر ماه 1401

    تاریخ بابل

  • avatar
    Aziz
    یکشنبه 20 فروردین ماه 1402

    برای اهل تاریخ خوبه

  • avatar
    فرشاد
    یکشنبه 26 دی ماه 1400

    پل تاریخی محمد حسن خان در سال ۱۱۴۶ در اوایل حکومت کریم خان زند این پل با سفیده یا زرده تخم مرغ و ساروج دست شده است . که هم اکنون آثار باستانی و بر روی آن مجسمه ساخته شده است .

  • avatar
    عظیم فرامرزی
    شنبه 20 فروردین ماه 1401

    از آثار تاریخی و کهن دیار مازندران


آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط خیامی نژاد (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ یکشنبه 11 شهریور ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی پل تاریخی محمد حسن خان قاجار اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: یکشنبه 11 شهریور ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد پل تاریخی محمد حسن خان قاجار در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه پل تاریخی محمد حسن خان قاجار ندارد.
neshan logo