info
عکس مسجد جامع زوارهعکس مسجد جامع زوارهعکس مسجد جامع زواره
category

مسجد جامع زواره زواره

مسجد

درباره‌ی مسجد جامع زواره

مسجد جامع زواره (مسجد) در زواره و کوچه مسجد جامع واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه زواره و بازار هفتگی زواره و همچنین خانه هشت بهشت، حسینیه بزرگ زواره، هتل نقشینه کویر، کافه سنتی زواره و موبایل آریانا سبیلان قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مسجد جامع زواره

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    علی کوچولو
    جمعه 18 فروردین ماه 1402

    مسجد جامع زواره رو جزو اولین مساجد چهار ایوانی ایران می دانند که در دوران سلجوقیان ساخته شده است. این مسجد در زمره ی بهترین نمونه برجای مانده در زمینه ی آجرکاری و گچ بری دوره ی سلجوقیان است که زیباترین گچ بری ها رو می توانید در قسمت محراب مسجد وهمچنین زیر طاق های ایوان جنوبی مشاهد کنید.

    2
  • avatar
    redboy
    چهارشنبه 31 خرداد ماه 1402

    مسجدی زیبا با قدمتی کهن

    1
  • avatar
    علی تنکابنی
    شنبه 07 اسفند ماه 1400

    مسجد جامع زواره مربوط به دوره سلجوقیان است و در زواره، متری حسن‌آباد، کوچه پامنار واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۱۵ با شمارهٔ ثبت ۲۸۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این مسجد اولین مسجد جامع چهار ایوانی تاریخ جهان اسلام است و دومین مسجد نیز، مسجد جامع اردستان در جوار شهر زواره است اولین مسجدی که اساساً با طرح چهار ایوانه ساخته شده‌ است، مسجد جامع زواره می‌باشد ساختمان این مسجد در سال ۵۳۰ هجری قمری اتمام یافت و محراب آن نیز که از زیباترین بخش‌ های بنا است در سال ۵۵۱ هجری قمری ساخته شده‌ است محراب که در وضعیّتی عالی حفظ شده، حاوی کتیبه‌ای است به خطّ کوفی به همراه دو کتیبه دیگر به خطّ نسخ. قسمت بالای کتیبة خارجی شامل آیة ۵۲ از سوره ۷ است. یکی از دو کتیبه‌ای که به خطّ نسخ است، همان آیه‌ای که در کتیبة صحن آمده یعنی آیة ۱۸ از سوره ۹ را تکرار کرده‌است و کتیبة سوّم آیات ۱۸۷ و ۱۸۸ از سورهٔ ۳ یعنی همان آیاتی را که کتیبة نواری شکل گردن گنبد را آذین کرده‌اند، عرضه می‌دارد

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 21 خرداد ماه 1402

    مساجد جامع که بزرگ‌ترین مسجد هر شهر محسوب می‌شدند، جدا از اهمیت مذهبی، نقش مهمی در اداره امور اجتماعی و فرهنگی شهرها نیز داشتند. مسجد جامع زواره که یکی از قدیمی‌ترین مساجد استان اصفهان به‌حساب می‌آید، اهمیت زیادی در تاریخ شهر زواره داشته است.مسجد جامع زواره، در بخش مرکزی زواره، در ۱۵ کیلومتری شمال شرقی اردستان قرار دارد. این مسجد در کوچه‌ پامنار این شهر واقع شده و تاریخ کهنی در خشت‌خشت آن نهته است. مسیر دسترسی به مسجد جامع زواره برای دسترسی به مسجد زواره از میدان طالقانی در مرکز شهر زواره، به‌سمت خروجی شمال‌شرقی حرکت کنید و وارد خیابان امام‌خمینی (ره) شوید. پس از رسیدن به میدان امام‌خمینی (ره)، به‌سمت راست بپیچید و وارد خیابان منتظری شوید. از طریق خیابان فرعی محمود مختاریان قادر خواهید بود تا به کوچه‌ پامنار (مسجد جامع) دسترسی پیدا کنید.مسجد جامع زواره که به مسجد جمعه شهرت دارد، یکی از جاهای دیدنی زواره محسوب می‌شود. از این مسجد با عنوان نخستین مسجد جامع چهارایوانی تاریخ جهان اسلام یاد می‌کنند. مسجد جامع زواره در ۱۲ اسفند سال ۱۳۱۵، با شماره‌ ثبت ۲۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مسجد جامع زواره در دوران سلجوقی ساخته شده و کار ساخت آن در سال ۵۳۰ هجری قمری پایان یافته است. قدمت محراب این مسجد که از زیباترین بخش‌های بنا محسوب می‌شود، نیز به سال ۵۵۱ هجری قمری بازمی‌گردد؛ با این وجود، از «مجیرالدوله آل بویه» یا «عمر بن عبدالعزیز آل ابی‌دلف‌» نیز به‌عنوان بانیان اولیه این مسجد در قرن سوم هجری قمری یاد کرده‌اند. از سوی دیگر، با توجه به این نکته که این مسجد شباهت بسیار زیادی به مسجد جامع اردستان دارد و تقریبا این دو بنا در یک زمان ساخته شده‌اند، می‌توان ادعا کرد که بانی ساخت مسجد جامع زواره و مسجد جامع اردستان، فردی به نام «ابوطاهر بنغالی» بوده است. شاهد دیگر این مدعا کلمه «احمد» به‌حساب می‌آید که در کتیبه‌‌های هر دو مسجد وجود دارد. گرچه مسجد جامع زواره را نخستین مسجد جامع چهارایوانی تاریخ جهان اسلام می‌دانند، برخی از تاریخ‌نگاران معتقدند که این مسجد در ابتدا سه ایوانی بوده‌ است و در قرن‌های بعدی، ایوانی دیگر به‌آن افزوده‌اند.

  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    یکشنبه 15 اسفند ماه 1400

    مسجد جامع زواره مربوط به دوره سلجوقیان است و در زواره، متری حسن‌آباد، کوچه پامنار واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۱۵ با شمارهٔ ثبت ۲۸۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌استتاریخ ساخت بنا به صورت کتیبه‌ای در بخش بالای نمای رو به صحن حک شده است. این کتیبه به خط کوفی و با آجر تراشیده شده است و جلوه بسیار خوبی دارد. روی این کتیبه نام بانی ساخت این مسجد و نام پادشاه آن دوران نگاشته شده است. بنا بر نوشته این کتیبه، مسجد جامع زواره در زمان حکومت معزالدین ابو الحارث سلطان سنجر سلجوقی و به دستور احمد بن علی، حاکم وقت زواره بنا گشته است

  • avatar
    رضا
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مسجدی با معماری زیبا و درجه یک با زیور آلات زیبا فضایی آرام و دلنشین

  • avatar
    مرادی
    یکشنبه 06 تیر ماه 1400

    مسجد‌خوبیه

  • avatar
    JT
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    این مسجد دارای فضایی زیبا و معنوی می باشد. اولین مسجد دارای چهار ایوانی هست.


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد جامع زواره واقع شده‌اند:

  • مسجد امام خمینی
    بلوار رهبر، امام خمینی
  • مسجد صاحب الزمان
    هاشمی رفسنجانی، خیابان منتظری
  • مسجد عسکریه دربند
    هاشمی رفسنجانی، خیابان منتظری، پامنار، دربند
  • مسجد حسن آباد
    هاشمی رفسنجانی، خیابان منتظری، پامنار، کوچه شهید نمازی
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط sarah_y (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع زواره اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع زواره در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع زواره ندارد.
    neshan logo