info
عکس آتشکده نطنزعکس آتشکده نطنزعکس آتشکده نطنزعکس آتشکده نطنز
category

آتشکده نطنز نطنز

مکان تاریخی

درباره‌ی آتشکده نطنز

آتشکده ساسانی مربوط به دوره ساسانیان است و در نطنز، خیابان مالک اشتر، کوی مسجد جامع، محله قصبه واقع شده‌است. آتشکده ساسانی نطنز که یکی از آتشکده‌های چهارطاقی متعلق به دوره ساسانی است، از مهمترین محورهای گردشگری این شهرستان محسوب می‌شود و در راستای مسجد جامع، حسینیه تاریخی، گذر تاریخی و بازار نطنز واقع شده‌است.
منبع: ویکی‌پدیا

آتشکده نطنز (مکان تاریخی) در نطنز و خیابان مالک اشتر، گلستان 5 واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند مسجد کوی میر و موزه باستان شناسی نطنز و همچنین خانه تاریخی توسلیان، نمایشگاه نطنز قدیم، مسجد جامع نطنز، رستوران سنتی چارسوق و قلم زنی برجسته نطنز قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد آتشکده نطنز

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 17 فروردین ماه 1402

    مکان تاریخی و با ارزشی هست که متاسفانه ازش محافظت نمیشه

    4
  • avatar
    آنکل حسین
    یکشنبه 10 مهر ماه 1401

    آتشکده ساسانی مربوط به دوره ساسانیان است و در نطنز، خیابان مالک اشتر، کوی مسجد جامع، محله قصبه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۱۱ با شمارهٔ ثبت ۱۸۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. آتشکده نطنز از آتشکده های چهاتاقی است که قدمت آن را به دوران ساسانیان نسبت میدهند . این بنا در کوچه پشت مسجد جامع نطنز در باغی موسوم به باغ امام جمعه قرار دارد . در حال حاضر توسط خانه های خالی از سکنه اطراف احاطه شده و چون مسئولین مربوطه در آن را برای هر کسی باز نمی کنند ، راه رسیدن به آن دشوار و از داخل باغها است . البته از روی بام خانه ها میتوان فقط به قسمت بالایی آن نزدیک شد . از بالای بام مسجد جامع و همچنین از کنار مسجد به راحتی میتوان بقایای گنبد فرو ریخته آن را دید . بقایای بنای چهارتاقی بر روی سکویی به ارتفاع حدود 5/2 متر از زمین قرار گرفته است . در حال حاضر دو جرز شمالی بصورت منفرد و دو جرز جنوبی همراه با یک تاق قرار دارند . بخش جنوبی بنا به دیوار خانه های مجاور چسبیده است و در دیوار غربی آن هنوز آثار در یکی از منازل که به آن متصل بوده دیده می شود . بخش شمالی و غربی اما بصورت آزاد مانده و توسط باغ و زمین کشاورزی احاطه شده است . چهارتاقی محوطه ای در حدود 122 متر را اشغال کرده است . از چهارتاق ، چهار جرز آن بر روی دو سکو ، که یکی بر فراز دیگری ساخته شده دیده می شود . ارتفاع مجموع دو سکو 15/2 متر و ابعاد حرزها 67/2 در 78/2 می باشد که هر کدام پس نشستگی به ابعاد 67 سانتیمتر دارد و بر روی آن در قسمت ساقه گنبد ، گوشواره قرار گرفته است . سالم ترین قسمت بنا ضلع جنوبی آن است که در آنجا دو گوشواره از چهارتاق ، و یکی از تاقهای چهارگانه باقی مانده است . مصالح به کار رفته در این بنا از قلوه سنگ رودخانه ای و ملات گچ و خاک می باشد . برای کلاف کشی تاق ها الوار چوبی به کار رفته و از اندود گچ و کاهگل در پوشش بنا استفاده گردیده . آثار موریانه حاکی از حمله آنها به الوارها است که با از میان رفتن الوارها ، بر اثر تکان زلزله گنبد تخریب شده است . بر روی لایه نازکی از گچ آثار رنگ آمیزی وجود دارد . در زیر این لایه گچی اندود کلفتی از کاهگل وجود دارد و کاه درون اندود را موریانه خورده است . احتمالا این آثار رنگ آمیزی متعلق به دوره های بعدی بوده که آتشکده کاربرد اولیه خود را از دست داده بوده است . در واقع شاید بتوان گفت مربوط به زمانی است که مسجد دوره آل بویه در نزدیکی آن ساخته شد . نزدیک بودن آتشکده و مسجد حاکی از آن است که مسجد در اراضی آتشکده ساخته شده است . کهنسالان محل به نقل از پیشینیان اظهار داشته اند که در داخل محوطه آتشکده آثار قبوری وجود داشته که مالکین زمین های اطراف آنها را محو نموده اند . پس بعید نیست که از این مکان در دوران آل بویه به عنوان آرامگاه استفاده شده باشد . در سال 1320 هنگام نوسازی خانه شخصی به نام حاج جعفر مهربانی واقع در جنوب آتشکده ، چاهی در حیاط حفر شد . این چاه به کانال زیر زمینی که ابتدا و انتهایش نامعلوم بود برخورد کرد و در گود برداری حیاط نیز به گودالی با پوشش گچ مواجه گردیدند که مجددا آن را با خاک پر کردند .

    3
  • avatar
    kian9b
    جمعه 29 دی ماه 1402

    خیلی مکان جالبی هست حیف که رسیدگی نمیشه بهش

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    آتشکده زرتشتیان مربوط به دوره ساسانی واقع در چند قدمی مسجد جامع نطنز عموم کسانی که از مسجد جامع نطنز دیدن میکنند از وجود این آتشکده در نزدیکی آن بی اطلاع هستند

    2
  • avatar
    مهرابی
    دوشنبه 21 فروردین ماه 1402

    قدمت رو به چشم میشه دید . حتما توصیه میکنم ببینید

    2
  • avatar
    Bakhtiari
    چهارشنبه 15 بهمن ماه 1399

    مکان تاریخی و با ارزشیه ولی متاسفانه در حال تخریبه و میراث فرهنگی بهش رسیدگی نمیکنه

    2
  • avatar
    گلحسینی
    دوشنبه 25 اسفند ماه 1399

    مکان قدیمی و با ارزشی که متاسفانه رها شده و در حال تخریب است. جالب اینجاست که در همین مکان میراث فرهنگی امده از مکان هایی با قدمت خیلی کمتر مثل مسجد داره محافظت میکنه (که البته باید هم محافظت کنه)ولی اتشکده با قدمت بیشتر را رها کرده

    2
  • avatar
    میثم
    چهارشنبه 30 شهریور ماه 1401

    بسیار با شکوه و زیبا .قطعا در عکس شکوه و عظمت بنا درک نمی شود و توصیه می شود که حتما از شهر نطنز و این بنا دیدن کنید

    1
  • avatar
    مجتبی خادمی
    دوشنبه 20 تیر ماه 1401

    عالی

    1
  • avatar
    m_taslimi
    پنجشنبه 30 اردیبهشت ماه 1400

    آتشکده نطنز اثار دیدنی وبقایای یک چهارتاقی به جا مانده است. و فرهنگ پدران ما وتمام امامزاده ومسجد را در کنار اتش نشانی بیابید، معبدی قشنگ ونزدیک به مسجدجامع نطنز، پیشنهاد میشه.

    1
  • avatar
    حسین
    سه شنبه 16 خرداد ماه 1402

    عالی و باشکوه


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده آتشکده نطنز واقع شده‌اند:

  • آب انبار
    (3.5)
    اکبر عظیمی
  • خانه تاریخی میر ترابی
    (5.0)
    بلوار شهید بهشتی، مولوی
  • کاروانسرای شاه عباسی نطنز
    (4.4)
    بلوار شهید بهشتی، میرابوالمعالی
  • مسجد جامع نطنز
    (4.4)
    مالک اشتر، گلستان 5
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط rostampoor.a (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ پنجشنبه 20 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی آتشکده نطنز اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 20 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد آتشکده نطنز در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه آتشکده نطنز ندارد.
    neshan logo