info
عکس موزه گرمابه حضرتعکس موزه گرمابه حضرتعکس موزه گرمابه حضرت
category

موزه گرمابه حضرت سمنان

موزه

درباره‌ی موزه گرمابه حضرت

حمام حضرت یا حمام پهنه بين مسجد جامع و امامزاده يحيي در سمنان واقع شده است. در سال ۸۵۶ هجري قمري در زمان سلطنت ابوالقاسم بابر خان پادشاه تيموری و به دستور وزير وی خواجه غياث الدين بهرام سمنانی ساخته شده است. اين حمام در سال ۱۳۱۲ هجری قمری در اوایل سلطنت مظفرالدين شاه و به دستور حاج ملاعلی حکيم الهی، نسبت به تعمير و تجديد بنای آن اقدام شد. يکی از قسمتهاي جالب توجه اين حمام، سر در زيبا و کاشيکاری شده آن است و در بالای در ورودي اشعاری به خط نستعليق خوانا و استادانه نوشته شده است. اين حمام از موقوفات مسجد جامع است.

حمام پهنه به مساحت تقريبي ۱۰۰۰متر مربع در شمال غربي تکيه پهنه ساخته شده و دو در ورودی آن برای ورود آثاين و خانم ها پيش بيني گرديده است. در مردانه که داراي دو صفه مي باشد از سه طرف داراي کاشيکاري است در بالای در نيز کتيبه ای از کاشي به رنگ سفيد بر زمینه لاجوردی وجود دارد. بر سر در اين ورودی علامت شير و خورشيد با کاشی های زرد رنگ در دو لچک و به صورت يک نيم دايره مشخص می باشد. در دو طرف اين در تصوير دو سرباز قاجار کاشيکاری شده است که در آن جمله (عمل زين العابدين سمنان۱۳۳۰) به چشم می خورد.
این اثر در تاریخ ۳۰ دی ۱۳۵۳ با شمارهٔ ثبت ۱۰۲۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منبع: ویکی‌پدیا

موزه گرمابه حضرت (موزه) در سمنان و خیابان طالقانی، امام خمینی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مهر و سکه کومش و مرکز خرید نصر و همچنین هتل سنتی اسفنجان (خانه تاریخی طاهریان)، مسجد امام، کبابی اخلاقی، آستان مقدس امامزاده یحیی ابن موسی (ع) و بازار شیخ علاءالدوله قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد موزه گرمابه حضرت

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    موسوی
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    موزه ای با کاشیکاری و طراحی متفاوت. همراه با راهنماهای بسیار خوش برخورد و با معلومات. اجناس در معرض دید بیشتر مربوط به عصر آهن بوده و بهترین قسمت بازدید از بانوی باردار کاوش شده از تپه حصار میباشد. موردی بسیار خاص در ایران.

    7
  • avatar
    النسا
    سه شنبه 29 اسفند ماه 1402

    سمنان، موزه گرمابه حضرت ،اسکلت مربوط به زن باردار حدودا ۴۰۰۰ سال پیش

    6
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 08 اسفند ماه 1402

    موزه و حمام حضرت سمنان گرمابه‌ی حضرت سمنان با نام گرمابه‌ی پهنه نیز شناخته می‌شود و مربوط به دوره‌ی صفوی و قاجاریه است. این حمام بین مسجد جامع و امامزاده یحیی قرار دارد و گفته می‌شود در سال ۸۵۴ هجری قمری در دوران سلطنت‌ ابوالقاسم‌ بابرخان‌ پادشاه‌ تیموری‌، به دستور وزیر او، خواجه‌ غیاث‌‌الدین‌ بهرام‌ سمنانی‌ ساخته‌ شده‌ است‌. در سال ۱۳۱۲ هجری قمری در دوران حکومت مظفرالدین شاه قاجار نیز به دستور حاج‌ ملا علی‌ حکیم‌ الهی‌، دانشمند معروف‌ تعمیر و بازسازی شد. این حمام از ۳ قسمت رختکن یاسر بینه، گرمخانه و خزانه تشکیل شده و جذاب‌ترین قسمت‌های آن می‌توان به کاشی‌کاری زیبا در سردر آن اشاره کرد. در بالای در ورودی نیز با خط نستعلیق اشعاری نوشته شده که زیبایی آن را دوچندان کرده است. حمام حضرت از موقوفات مسجد جامع این شهر است و بعد از مرمت آن توسط سازمان میراث فرهنگی، در سال ۱۳۷۳ آن را به موزه‌ی مردم‌شناسی تبدیل کردند. این بنای تاریخی در ۳۰ دی‌ماه سال ۱۳۵۳ با شماره‌ی ۱۰۲۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

    6
  • avatar
    nikpour
    دوشنبه 14 فروردین ماه 1402

    متاسفانه این حموم درست در کنار همون مسجد معروف بقول شاعرش یوسفی در زندان.. غریب مونده اگه به شهر کرمان و اون حموم معروفش در کل دنیا رفته باشید متوجه عظمت در زیبایی و بزرگی و تمیزی این حموم حضرت در سمنان خواهید شد واقعا ده ها برابر از اون حموم در کرمان زیباتره ...اما کمترین تبلیغی در موردش نمیشه دریغ از یک بنر ...

    3
  • avatar
    محسن
    سه شنبه 12 اسفند ماه 1399

    موزه مردم شناسیه که قدمت تاریخی داره

    1
  • avatar
    دماوند
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    بیشتر سفالینه ها و اجسام مفرقی مربوط به دوران اشکانی میباشند که یا مربوط به تپه حصاره و راهنماهای خوبی داست خیلی خوش برخورد و با حوصله برامون توضیح میدادن

    1
  • avatar
    زاهد
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    موزه گرمابه پهنه یه گرمابه بسیار زیبای به همراه اسکلت انسان ها، که کارکنان آنجا توضیحاتی در مورد این مکان برای شما میدهند، برخورد کارکنان بسبار خوب و مودبانه هست، برای ورود باید مبلغی را پرداخت کنید این گرمابه به زمان تیموریان بر میگردد.

    1
  • avatar
    Omid
    پنجشنبه 23 فروردین ماه 1403

    حمام حضرت یا حمام پهنه بین مسجد جامع و امامزاده یحیی در سمنان واقع شده‌است. در سال ۸۵۶ هجری قمری در زمان سلطنت ابوالقاسم بابر خان پادشاه تیموری و به دستور وزیر وی خواجه غیاث الدین بهرام سمنانی ساخته شده‌است. این حمام در سال ۱۳۱۲ هجری قمری در اوایل سلطنت مظفرالدین شاه و به دستور حاج ملاعلی حکیم الهی، نسبت به تعمیر و تجدید بنای آن اقدام شد. یکی از قسمتهای جالب توجه این حمام، سر در زیبا و کاشیکاری شده آن است و در بالای در ورودی اشعاری به خط نستعلیق خوانا و استادانه نوشته شده‌است. این حمام از موقوفات مسجد جامع است.

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 24 خرداد ماه 1402

    حمام حضرت یا حمام پهنه از بناهای تاریخی و جاهای دیدنی سمنان و از موقوفات مسجد جامع‌ سمنان‌ است که در دوره تیموریان ساخته شده است. این بنا بعدها پس از عملیات مرمت و بازسازی به موزه مردم‌شناسی تبدیل شده که این موزه شامل چند غرفه است که در هر یک از این غرفه‌ها ویترین‌های شامل لوازم و اشیای تاریخی وجود دارد. گرمابه حضرت که نام دیگر آن گرمابه پهنه است، از بناهای تاریخی شهر سمنان است که با گذشت ۵۶۷ سال از تاریخ بنای اولیه آن، بين مسجد جامع و امامزاده يحیی قرار دارد.این حمام مورد بازدید یکی از تاریخ‌نویسان دوره قاجار به نام محمد حسن خان صنيع‌الدوله قرار گرفته و متن کتيبه سر در حمام را در کتاب «مطلع الشمس» نوشته است. با توجه به این کتیبه می‌توان نتیجه گرفت که این حمام در زمان حکومت ميرازا ابوالقاسم بابرخان، پادشاه دوره تيموريان و به دستور وزيرش خواجه غياث الدين محمد بن خواجه تاج الدين بهرام سمنانی در ماه شوال سال ۸۶۵ هجری قمری ساخته شده است.حمام پهنه تقریبا هزار مترمربع وسعت دارد که در شمال غربی تکيه پهنه ساخته شده و شامل سه‌ قسمت‌ رختکن‌ یا سر بینه‌، گرمخانه‌ و خزانه‌ است و دارای دو ورودی مجزا برای خانم‌ها و آقایان است.

  • avatar
    حکیمی
    چهارشنبه 22 اردیبهشت ماه 1400

    حتما دیدن کنین


سایر موزه‌ها که در محدوده موزه گرمابه حضرت واقع شده‌اند:

  • موزه مهر و سکه
    حافظ، حافظ 29
  • موزه مهر و سکه کومش
    (5.0)
    طالقانی، امام خمینی
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط negin.sharaf (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ شنبه 25 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی موزه گرمابه حضرت اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 25 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد موزه گرمابه حضرت در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه موزه گرمابه حضرت ندارد.
    location استان سمنان، سمنان، طالقانی، امام خمینی
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری موزه گرمابه حضرت

    شنبه 09:00 تا 19:00
    یک‌شنبه 09:00 تا 19:00
    دوشنبه 09:00 تا 19:00
    سه‌شنبه 09:00 تا 19:00
    چهارشنبه 09:00 تا 19:00
    پنج‌شنبه 09:00 تا 19:00
    جمعه 09:00 تا 19:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo