محل عبادت - باز است : ۰ تا ۲۴، ۰ تا ۲۴
ساعت کاری: باز است - ۰ تا ۲۴، ۰ تا ۲۴
امامزاده جعفر (ع)، فرزند حضرت امام موسی بن جعفر (ع) و برادر حضرت امام علی بن موسی الرضا (ع) و از شخصیت های با کرامت و مورد احترام شیعیان است. آرامگاه این امامزاده عظیم الشان در شهر پیشوا و ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی تهران قرار دارد. بنای این آرامگاه در سال ۱۳۱۷ به شمارهٔ ۳۱۹ ثبت ملی شده است امامزاده جعفر (ع) که وی را «خواری» و اولاد او را «خواریون» نیز میخوانند، پس از رشد و نمو، برادرش امام رضا (ع) را یاری کرد. پس از آنکه امام رضا (ع) دعوت مأمون الرشید را پذیرفت و از مدینه راهی شهر طوس شد، وی نیز با کاروانی به سرپرستی خود و با فرزندان و فرزندزادگان امام کاظم (ع) همچون ابراهیم و ابوالجواد از بغداد به ولایت خراسان رفت در میانهٔ راه به ناحیه ساوجبلاغ رسیدند و پس از درگیری با سپاهیان مأمون، حضرت حسن بن موسی الکاظم (ع) شهید شده و برخی دیگر از همراهانش، زخمی شدند و پس از این پیکار با فرا رسیدن شب، همگی در اطراف این منطقه پراکنده شدند. حضرت جعفر بن موسی الکاظم (ع) که در منطقهٔ ساوجبلاغ در حین دفاع مجروح شده بود، در روستای «سناردک» شهرستان پیشوا، در منزل جلالالدین نام (شاید همین قتلگاه فعلی باشد) بر اثر شدت جراحات وارده در تاریخ ۱۵ جمادی الثانی سال ۲۱۷ هجری قمری به شهادت رسید و در پیشوا دفن شد بقعهٔ امامزاده جعفر بن موسی الکاظم (ع) در زمان سلطنت شاه طهماسب صفوی ساخته شد و محراب داخلی حرم در قسمت جنوب بنای بقعه قرار دارد
فضایی معنوی و عرفانی
امامزاده جعفر ع فرزند بلافصل حضرت موسی ابن جعفر ع و یکی از پنج امامزاده واجب التعظیم ایران میباشند
نام اصلی امامزاده جعفر، جعفر الخواری است که از فرزندان امام موسی کاظم و برادر امام رضا(ع) است، این امامزاده از یاران امام رضا بوده و زمانی که امام هشتم به ایران آمد، امامزاده جعفر نیز رفت. با کاروان خانواده و بستگانش به ایران رفتند اما در میانه راه سربازان مامون به آنها حمله کردند و آنها را مجروح کردند. امامزاده جعفر به پیشوا بازگشت و در خانه یکی از شیعیان پنهان شد، اما در همانجا درگذشت و پیکرش را در قبرستان شهر دفن کردند. اولین بقعه امامزاده جعفر در زمان شاه طهماسب صفوی ساخته شد، بخشهایی از این بقعه به مرور زمان بازسازی و یا قسمتهایی به آن اضافه شده است. ارزش امامزاده جعفر در بین مردم استان تهران بسیار بالاست و احترام زیادی برای این امامزاده قائل هستند و در حرم امامزاده جعفر بخش های زیادی مانند کتابخانه، عبادتگاه، صحن، ایوان، تالار تشریفات، دارالعلم وجود دارد. -شفا، نقاره خانه، دارالدیافه و… وجود شخصیت های معروفی چون جنید رضی و شهید مصطفی اردستانی در صحن حرم مدفون هستند، بازار سنتی پیشوا یکی از جاذبه های این شهر است. که یک طرف آن به حرم امامزاده جعفر می رسد. آدرس: استان تهران، شهرستان پیشوا، شهیدگاه، خیابان امام خمینی، خیابان امامزاده جعفر، حرم امامزاده جعفر (ع)
پنج تا مسجد رفتم نماز بخونم، یکی مخروبه بود بقیه هم بسته بود. از یه نفر پرسیدم : اینجا یه مسجد باز نداره؟ با تبسم گفت : برو امامزاده نمازت بخون و زیارتم کن. قسمتت بوده بری امامزاده. خیلی باصفا بود. کیف کردم.
یه امامزاده نسبتا خلوت اما پر از انرژی مثبت ، اولین بار بود می اومد ، خوشم اومد ، حال آدم رو خوب میکنه ، بیرون امامزاده فضای سبز و آلاچیق داره
یا جعفر ابن موسی الکاظم (ع)
حتمامشرف شوید
هرکس از پیشوایا دلش شکست فقط میره صحن آدم آروم میشه عالیه
شهادت امام رضا
اگر دوست دارید جاذبه های مذهبی شهر ورامین را بشناسید، باید امامزاده جعفر را به شما معرفی کنیم. روی کتیبه ای که بر در منبت کاری شده ضریح امامزاده جعفر قرار دارد، نام امامزاده جعفر حوازی، فرزند امام هفتم نوشته شده است. امامزاده جعفر که او را جوادی و فرزندانش را جواریون یا شجریون می نامیدند، در کنار برادرش حضرت امام رضا علیه السلام رشد کرد و تربیت شد. زمانی که امام رضا علیه السلام به دعوت مامون از مدینه راهی شهر طوس شد، امامزاده جعفر نیز همراه برادرش از بغداد به سمت خراسان به راه افتاد. در ناحیه ساوجبلاغ درگیری با سپاهیان مامون رخ داده بود؛ در همین هنگام امامزاده جعفر به شهادت رسید و در محل کنونی آستان مقدس امامزاده جعفر دفن شد. همچنین افراد دیگری در این درگیری زخمی و کشته شدند. بنای این امامزاده در دوران حکومت طهماسب صفوی ساخته شد. گنبد این بنا یکی از آثار ارزشمند معماری مذهبی ایران به شمار میرود. این گنبد ۲۱ متر ارتفاع و حدود ۶ متر قطر دارد. گنبد امامزاده جعفر به صورت دو لایه ساخته شده و بین این دو لایه هفت متر فضای خالی وجود دارد. ۸ پنجره روی این گنبد تعبیه شده که چهار مورد از آن ها با شیشههای رنگی تزئین شده اند. به مرور زمان در دوران سلطنت افراد مختلف تا به امروز، بخشهای متعددی به آستان مقدس امامزاده جعفر اضافه شد تا به عظمت و شکوه امروزیاش برسد.
فضایی معنوی و عرفانی
امامزاده جعفر ابن موسی کاظم (ع) (محل عبادت) در پیشوا و خیابان امامزاده واقع شده است. و بهصورت شبانهروزی به مراجعهکنندگان خدمات ارائه میدهد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند مجسمه سازی شمس و بازار سنتی پیشوا و همچنین عسل فروشی تخصصی مهندس عابدی، کافی نت بلوط، آرامستان امامزاده جعفر ابن موسی کاظم، فستفود عمو حسن و مطب دکتر بتول نواری قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از محلهای عبادت خوب این منطقه میباشد.