info
عکس کاروانسرای شاه عباسی سرایانعکس کاروانسرای شاه عباسی سرایان
category

کاروانسرای شاه عباسی سرایان سرایان

مکان تاریخی

درباره‌ی کاروانسرای شاه عباسی سرایان

کاروانسرای سرایان مربوط به دوره صفوی است و در سرایان، میدان کوثر واقع شده است. این کاروانسرا که متعلق به دوره صفویه می‌باشد و به رباط شاه عباسی نیز مشهور است می‌باشد، به روش دو ایوانی ایجاد گشته است و شامل محوطه‌های معماری مختلفی از جمله سردر ورودی، صحن، حجره‌های متعدد، ایوان، انبار، فضای خدمات و اصطبل شتران می‌باشد که امروزه به موزه مبدل گشته است.کاروانسرای سرایان در سال ۱۳۸۴ مرمتش آغاز گردید و در سال ۱۳۸۸ نیز پایان یافت و فاز اول موزه مردم‌شناسی شهرستان نیز در محل شترخانه این بنای تاریخی در سال ۸۸ افتتاح گردید.
این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۷۳۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منبع: ویکی‌پدیا

کاروانسرای شاه عباسی سرایان (مکان تاریخی) در سرایان و خیابان امام خمینی، جانبازان واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند آب انبار ، موزه سرایان و پاساژ خسروی و همچنین حمام قدیمی سرایان، بیمه دانا، مسجد جامع سرایان، بابا بستنی و مهسان الکتریک قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد کاروانسرای شاه عباسی سرایان

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 14 اسفند ماه 1402

    کاروانسرای سرایان کاروانسرای سرایان در دوران حکومت خاندان صفوی در سال ۱۰۵۱ هجری در شهر سرایان در استان خراسان جنوبی ساخته شده و یکی از بزرگترین کاروانسراهای ایران است که امکانات متنوعی همچون یک حمام باستانی با کتیبه‌ای سنگی، چند حجره و یک آب انبار دارد. کاروانسرا در داخل شهر واقع شده و یکی از جاذبه‌های تاریخی خراسان جنوبی است. آدرس کاروانسرای سرایان: استان خراسان جنوبی، شهر سرایان، کاروانسرای سرایان.

    12
  • avatar
    مهدی
    شنبه 08 بهمن ماه 1401

    اقامتگاه و سفره خانه سنتی کاروانسرا انواع غذا های سنتی و رستورانی انواع نوشیدنی های سرد و گرم منتظر حضور گرمتون هستیم

    2
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    جمعه 22 بهمن ماه 1400

    کاروانسرای سرایان به همراه آب انبار ، مسجد ، حمام و بازار یک مجموعه تاریخی را تشکيل مي دهند. بنا به شيوه دو ايواني ساخته شده و فضاهاي معماري آن عبارتند از سر در ورودي ، هشتي ، صحن ، ايوان ها و حجره هاي متعدد. سردر ورودي بنا که در ضلع جنوبي آن واقع شده داراي طاق جناغي و تزئينات کاربندي است.پس از ورودي هشتي بنا قرار دارد كه از طرفين به اتاق هاي فرعي و از مقابل به صحن منتهي مي شود.در اطراف صحن حجره هاي متعدد براي استراحت و اقامت كاروانيان ايجاد شده.دو ايوان بنا در دو ضلع شمالي جنوبي قرار دارند و قوس طاق آنها از نوع جناغي است.در چهارگوشه صحن راهروهايي تعبيه شده كه به بخش هاي واقع در پشت ايوان ها و حجره ها راه دارند. راهروي واقع در گوشه شمال غربي به فضاي اصطبل منتهي مي شود.جهت سهولت در بارگيري يا پايين گذاشتن بار حيوانات،كف صحن كاروانسرا از كف ايوان ها و حجره ها گودتر ساخته شده است.اين كاروانسرا از بناهاي دوره صفوي است و به رباط شاه عباسي معروف است.   اين بنا در سال ۸۲ و با شماره۸۷۳۳ در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است. در راستای حفظ ، احیاء و مرمت آثار و ابنیه تاریخی مرمت کاروانسراي سرايان به محض استقرار دفتر نمايندگي با حمايت هاي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري از معرض آسيب مصون نگه داشته شده و تا کنون مرمت قسمت هاي مختلف اين بناي ارزشمند شامل ؛ آواربرداري داخلي ،استحکام بخشي قسمت هاس آسيب ديده، سفيدکاري اتاق ها ، آجرفرش اتاق ها ، کف سازي ورودي ، ساخت و نصب درب هاي چوبي ، اجراي سيستم روشنايي و نورپردازي ، بام سازي و اجراي آجر فرش پشت بام ، كف سازي حياط و ... به انجام رسيده است. راه اندازي موزه تجميعي صنايع دستي و مردم شناسي در اين مكان كه فاز اول و دوم آن افتتاح شده و بزودي در صورت تخصيص اعتبارات مورد نياز به عنوان موزه تجميعي مورد استفاده قرار خواهد گرفت همچنين احيا و كاربري زنده و بهره گيري از اين بنا بعنوان ساختمان اداري نمايندگي ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري شهرستان از ديگر اقدامات صورت گرفته در مورد اين بناي تاريخي ارزشمند مي باشد. از دیگر کارونسراهای سرایان که هنوز آثاری از آن برجا مانده و در مسیر حرکت کاروان ها به سمت سرايان قرار دارد کاروانسراي مورشك يا رباط مورشك است كه در منطقه اي خشك و كويري در حاشيه دق رباط، در فاصله ۴۲ كيلومتري جنوب غرب سه قلعه در مسير كارواني يزد و مناطق مركزي فلات ايران به طرف قهستان و خراسان واقع شده است. اين بنا با ۵۷۷ مترمربع وسعت، با نقشه چهارضلعي كامل داراي سردر ورودي، حياط، راهرو دور تا دور حياط و حجره هايي براي سكونت و استراحت كاروانيان است. مصالح استفاده شده در ساخت بنا به ترتیب فراوانی اول سنگ و سپس آجر است. از سنگ حتی در سقفها، طاقها و گنبدها نیز استفاده شده و از آجر در نقاطی که ضرورت داشته استفاده شده است. ويژگي خاص اين بنا اين است که مصالح مورد استاده در آن بر خلاف ساير کاروانسراهاي هم دوره که از آجر است سنگ ومقدار کمتري آجر ميباشد واز اين نظر نمونه جالب توجهي است.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 24 مرداد ماه 1401

    عالی

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 28 خرداد ماه 1402

    کاروانسرای سرایان در داخل شهر سرایان و در محدوده‌ی بافت تاریخی شهر واقع شده است. در گذشته، این کاروانسرا به‌همراه چند بنای دیگر از جمله آب‌انبار، مسجد، حمام و بازار، مجموعه‌ای شهری را تشکیل می‌دادند. در ساخت بنای کاروانسرا از شیوه دو ایوانی استفاده شده است و مصالح به‌‌کار رفته در آن بیشتر شامل آجر می‌شود. این کاروانسرا که با نام رباط شاه‌عباسی نیز شناخته می‌شود، در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شماره‌ی ثبت ۸۷۳۳ به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی استان خراسان جنوبی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. موزه صنایع دستی و مردم‌ شناسی سرایان نیز در محل شترخانه کاروانسرای سرایان راه‌اندازی شده است و مجموعه آن شامل لوازم زندگی مردم منطقه در گذشته و صنایع دستی قدیمی همچون ابریشم‌بافی، شال‌بافی و چاقوسازی می‌شود.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 11 مهر ماه 1403

    با سلام . امن ترین شهر ایران سرایان. و پر از جاذبه های دیدنی عالی از جمله همین کاروانسرا. اطاق های تمیز مسولین خوش برخورد آب قنات گوارا و دیگه نگم براتون. حتما از اقامت فوق ارزان و آرام این اقامت گاه تاریخی بهره ببرید.


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده کاروانسرای شاه عباسی سرایان واقع شده‌اند:

  • آب انبار
    (5.0)
    امام خمینی، امام خمینی 24، امام خمینی 12، کشاورز
  • حمام قدیمی سرایان
    (4.8)
    بیرجند - سرایان، کشاورز
  • آرامگاه تورانشاه
    (4.6)
    امام خمینی، شهدا
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط مهدی (شهریار سطح ۳ نشان) در تاریخ پنجشنبه 12 مهر ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی کاروانسرای شاه عباسی سرایان اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 12 مهر ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد کاروانسرای شاه عباسی سرایان در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه کاروانسرای شاه عباسی سرایان ندارد.
    neshan logo