info
عکس مسجد جامع ورامینعکس مسجد جامع ورامینعکس مسجد جامع ورامین
category

مسجد جامع ورامین ورامین

مسجد

درباره‌ی مسجد جامع ورامین

مسجد جامع ورامین (مسجد) در ورامین و خیابان شهید حبیبی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مجتمع تجاری گل نرگس و همچنین تهیه غذای نارین، باشگاه طلوع طلایی، دندانپزشکی ایمپلنتیوم، دنیای دوچرخه یوسفی و تزئینات ساختمانی سید قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



ایستگاه‌های نزدیک به مسجد جامع ورامین

نظرات کاربران در مورد مسجد جامع ورامین

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    علی تنکابنی
    پنجشنبه 05 اسفند ماه 1400

    مسجد جامع ورامین یا مسجد جمعهٔ ورامین مسجدی مربوط به دورهٔ ایلخانی و یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌ های شهر ورامین است. ساخت مسجد در دورهٔ سلطان محمد خدابنده آغاز و در دورهٔ پسرش، ابوسعید بهادرخان در ۷۲۲ هجری به پایان رسید در سدهٔ ششم، خاندان ابوسعد ورامینی مسجد جامعی در ورامین ساختند ولی بنای فعلی در سال ۷۲۲ به دستور عزالدین قوهدی ساخته شد. به نظر می‌رسد به علت حادثه‌ای دچار خرابی شد و در سدهٔ نهم، امیر سویف خواجه دستور مرمت بنا را داد. پس از آن به مدت ۵۰۰ سال در بنا ساخت و سازی نشد. به طوری که ژان دیولافوا که در دورهٔ قاجار مسجد را دیده دربارهٔ آن نوشته است که کسی در آن نماز نمی‌خواند و «فرنگی‌های کافر» می‌توانند آزادانه آن را تماشا کنند. این مسجد در سال ۱۳۱۰ شمسی در ایران ثبت ملی شد و حریم فعلی آن تعریف شد. در سالهای ۱۳۴۵ و ۱۳۵۴ مورد کاوش باستان شناسان قرار گرفته و در دههٔ ۶۰ بنا مرمت شد

    7
  • avatar
    زراعتکار0903278641۱
    دوشنبه 29 اسفند ماه 1401

    چقد قدمت داره؟؟؟

    6
  • avatar
    yadakpars
    پنجشنبه 17 فروردین ماه 1402

    مسجد جامع ورامین مسجدی مربوط به دورهٔ ایلخانی و یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های شهر ورامین است. ساخت مسجد در دورهٔ سلطان محمد خدابنده آغاز و در دورهٔ پسرش، ابوسعید بهادرخان در ۷۲۲ هجری به پایان رسید.

    4
  • avatar
    ایران
    سه شنبه 03 فروردین ماه 1400

    مسجد جامع ورامین دارای محیطی تاریخی و بسیار زیبا با محیطی معنوی

    4
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    چهارشنبه 06 اردیبهشت ماه 1402

    مسجد جامع ورامین یک بنای چهار ایوانی است که ضلع شمالی که ورودی مسجد است از طریق ایوان‌های شرقی و غربی به ضلع جنوبی که نمازخانه در آن قرار گرفته، می‌رسد و ضلع شرقی هم نقش ورودی - خروجیِ فرعی را داشته و امروز اطراف مسجد خالی است و معلوم نیست در گذشته، معماری اطراف آن چگونه بوده است.ساختمان مسجد جامع ورامین در دوران حکومت سلطان محمد خدابنده (الجایتو) که یکی از معروف‌ترین ایلخانان مغول است آغاز شد. دوران الجایتو دوران نسبتا آرامی بود. الجایتو برخلاف مغولان چنگیزی فکر آبادانی ایران بود. او مسلمان شد و فرهنگ مردم ایران را رعایت کرد. مسجد جامع ورامین، مستطیلی است به طول حدود 66متر و عرض تقریبا 43 متر. در ساختمان آن از آجر استفاده شده. این آجرها در قسمت‌های مختلف به شکل‌های مختلف کنار هم قرار گرفته‌اند و جنبة تزئینی دارند. سبک معماری مسجد، ایلخانی است که در حقیقت ادامة سبک سلجوقی بوده استاین مسجد یک بنای چهار ایوانی است. ضلع شمالی که ورودی مسجد است از طریق ایوان‌های شرقی و غربی به ضلع جنوبی که نمازخانه در آن قرار گرفته، می‌رسد. ضلع شرقی هم نقش ورودی - خروجیِ فرعی را داشته. امروز اطراف مسجد خالی است و معلوم نیست در گذشته، معماری اطراف آن چگونه بوده است. ساخت مسجد در سال726 تمام شده. در آن سال الجایتو زنده نبود. دوران، دورانِ حکومت ایلخانی دیگر، به نام ابوسعید بهادر بود. اگرچه این ابوسعید بهادرخان از جوانانِ نیک روزگار نبود، اما به هرحال در کتیبة مسجد نام او را ثبت کردند. البته آن کتیبه حالا دیگر وجود ندارد.

    3
  • avatar
    جان ویک
    دوشنبه 24 مرداد ماه 1401

    در حال تخریب باید دوباره بازسازی شود

    3
  • avatar
    حسین
    جمعه 24 بهمن ماه 1399

    یکی از زیباترین مساجد شهر که بازسازی هم شده و بهش میرسن

    3
  • avatar
    کارگاه تولیدی قادری
    شنبه 27 آذر ماه 1400

    مسجدی با قدمت بالا.... که بیانگر قدمتی صدها ساله برای ورامین به امید پیشرفت ورامین ان شا الله مسئولین و مدیران دلسوز صندلی های ریاست رو اِشغال کنند

    3
  • avatar
    مازنه
    چهارشنبه 25 فروردین ماه 1400

    مسجد جامع ورامین مسجدی خوب و با صفا در شهر ورامین است که جدیدا دارن اطرافش خیابون سازی میکنن

    3
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    یکشنبه 12 شهریور ماه 1402

    مسجد جامع شهرستان ورامین یک نمونه کامل از معماری اسلامی است که در دوره ایلخانی ساخته شده. این مسجد چهار ایوان دارد. گچ‌بری‌های زیبا از ویژگی‌های مثال‌زدنی این مسجد است. داخل شبستان مسجد کتیبه‌های بسیاری به زبان کوفی وجود دارد. یکی از مهم‌ترین کتیبه‌ها، کتیبه سوره جمعه است. نام دیگر این بنا «مسجد جمعه ورامین» است.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 13 مهر ماه 1401

    بسیار زیبا

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 25 اسفند ماه 1400

    خیلی قشنگه

    2
  • avatar
    bahar
    سه شنبه 20 اردیبهشت ماه 1401

    از آثار تاریخی قشنگ ورامین

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 01 مرداد ماه 1401

    محیطی زیبا جهت عکاسی

    2
  • avatar
    saeedsamadi
    پنجشنبه 26 آبان ماه 1401

    عالی و بینظیر آدم رو میبره به گذشته

    2
  • avatar
    mahan
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد جامع ورامین یک بنای تاریخی مربوط به چندصدسال پیش دارای معماری زیبا و جز مساجد چهار ایوان است

    2
  • avatar
    متین
    پنجشنبه 02 دی ماه 1400

    خوبه

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 24 اسفند ماه 1402

    تاریخی ترین مسجد در ورامین خیلی زیبا است 🤩🤩🤩

    1
  • avatar
    آقای ملکی
    جمعه 09 تیر ماه 1402

    از آثار دوره ایلخانیان

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 01 شهریور ماه 1402

    نشان دهنده قدمت شهر تاریخی ورامین

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    دوشنبه 22 خرداد ماه 1402

    مسجد جامع ورامین یا مسجد جمعه ورامین، ساختمانی تاریخی مربوط به دوره ایلخانی است که ساخت آن در دوره سلطان محمد خدابنده آغاز و در دوره پسرش، ابوسعید بهادرخان به پایان رسید. این اثر به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی ورامین در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۷۶ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. مسجد جامع ورامین یکی از بناهای منحصربه‌فرد تاریخی در جنوب شرق استان تهران است که به‌گفته کارشناسان، گچ‌بری‌های موجود در آن از تزیینات بی‌نظیر در ایران محسوب می‌شود. همچنین این مسجد با نوع معماری‌اش جامع‌ترین شاخصه‌های اثر هنری معماری ایرانی-اسلامی را در خود جای داده است.مسجد جامع ورامین که به مسجد جمعه ورامین نیز خوانده می‌شود، از بناهای تاریخی دوره ایلخانی در ورامین است. این مسجد تنها نمونه کامل مساجد چهار ایوانی کشور به حساب می‌آید که نه‌تنها از لحاظ ساختمان عظیم و گنبد عالی آجری اهمیت دارد؛ بلکه به‌واسطه تزیینات فراوان، کاشی‌کاری‌های معرق، گچ‌بری‌، کتیبه‌های تاریخی و انواع خطوط مختلف جزو آثار مهم هنری ایران به شمار می‌رود.مادام دیولافوا، جهانگرد و ایرانگرد مشهور فرانسوی که بسیاری از شهرها و مناطق مختلف ایران را از نزدیک بازدید کرده بود، در زمان ناصرالدین شاه در سفری که به منطقه ری داشت، از مسجد جامع شهرستان ورامین به‌عنوان یکی از بناهای تاریخی و بی‌نظیر یاد کرده بود. وی در سفر نامه خود از گنبد مینایی مسجد جامع یاد کرده است و می نویسد که این مسجد دارای چند کتیبه جالب است و اولین کتیبه در سردر صحن مسجد قرار دارد. در سفرنامه ژان دیولافوا درباره مسجد آمده است: پس از تعارفات معموله و کمی استراحت به تماشای مسجد جامع ورامین رفتیم. این بنا در قدیم بسیار عالی و باشکوه بوده است؛ ولی اکنون ویرانه‌ای بیش نیست. مومنان هم از ترس فرودآمدن طاق برای عبادت به آنجا نمی‌روند و بنابراین سیاحت آن مانعی ندارد و هرکس می‌تواند آزادانه و بدون اشکال به تماشای این خرابه بپردازد. اهمیت این اثر از آنجا مشخص می‌شود که در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی به ثبت ملی می‌رسد؛ زمانی که بسیاری از بناهای مهم کشور در فهرست آثار ملی قرار نگرفته بودند. 

  • avatar
    آقای ملکی
    جمعه 09 تیر ماه 1402

    این مسجد از آثار دوره ایلخانی در شهر ورامین می باشد...


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد جامع ورامین واقع شده‌اند:

  • مسجد امام هادی(ع)
    شهید بهشتی
  • مسجد الشهدا
    شهید بهشتی، بین حیدری و محمد امین
  • مسجد سیدالشهدا
    شهید بهشتی، کوچه امام رضا
  • مسجد قبا
    (5.0)
    بلوار معلم، خیابان شهید بهشتی، بعد از میدان امام حسین
  • مسجد حضرت ابوالفضل
    (5.0)
    شهید رجایی شمالی، خیابان شهید زواره، کوچه مسحد ابوالفضل، بین یاس و دوم
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط hokmi (شهریار سطح ۴ نشان) در تاریخ سه شنبه 29 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع ورامین اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 29 خرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع ورامین در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع ورامین ندارد.
    neshan logo