مسجد - باز است : ۸ تا ۱۸
ساعت کاری: باز است - ۸ تا ۱۸
مسجد جامع ورامین یا مسجد جمعهٔ ورامین مسجدی مربوط به دورهٔ ایلخانی و یکی از قدیمیترین ساختمان های شهر ورامین است. ساخت مسجد در دورهٔ سلطان محمد خدابنده آغاز و در دورهٔ پسرش، ابوسعید بهادرخان در ۷۲۲ هجری به پایان رسید در سدهٔ ششم، خاندان ابوسعد ورامینی مسجد جامعی در ورامین ساختند ولی بنای فعلی در سال ۷۲۲ به دستور عزالدین قوهدی ساخته شد. به نظر میرسد به علت حادثهای دچار خرابی شد و در سدهٔ نهم، امیر سویف خواجه دستور مرمت بنا را داد. پس از آن به مدت ۵۰۰ سال در بنا ساخت و سازی نشد. به طوری که ژان دیولافوا که در دورهٔ قاجار مسجد را دیده دربارهٔ آن نوشته است که کسی در آن نماز نمیخواند و «فرنگیهای کافر» میتوانند آزادانه آن را تماشا کنند. این مسجد در سال ۱۳۱۰ شمسی در ایران ثبت ملی شد و حریم فعلی آن تعریف شد. در سالهای ۱۳۴۵ و ۱۳۵۴ مورد کاوش باستان شناسان قرار گرفته و در دههٔ ۶۰ بنا مرمت شد
مسجد جامع ورامین دارای محیطی تاریخی و بسیار زیبا با محیطی معنوی
مسجد جامع ورامین مسجدی خوب و با صفا در شهر ورامین است که جدیدا دارن اطرافش خیابون سازی میکنن
یکی از زیباترین مساجد شهر که بازسازی هم شده و بهش میرسن
مسجد جامع ورامین یک بنای تاریخی مربوط به چندصدسال پیش دارای معماری زیبا و جز مساجد چهار ایوان است
مسجدجامعورامینیکیازمساجدقدیمیوتاریخیایرانکه دردورهایلخانیودردورهسلطانمحمدخدابندهساختآن آغازودردورهپسرشبهپایانرسیدهاست.اینمسجدیکیاز مساجدچهارایوانیایراناستکههنرهایآجرکاری،کاشی کاری،گچبریوسوزنکاری،محراباینبنااززیباتریننمونه هایهنرمعماریبعدازاسلامدرایراناست.اینآثارتاریخیدر سال۱۳۱۰بهآثارملیایرانبهثبترسیدهاست.
مسجد جامع ورامین یا مسجد جمعهٔ ورامین مسجدی مربوط به دورهٔ ایلخانی و یکی از قدیمیترین ساختمانهای شهر ورامین است. ساخت مسجد در دورهٔ سلطان محمد خدابنده آغاز و در دورهٔ پسرش، ابوسعید بهادرخان در ۷۲۲ هجری به پایان رسید.این اثر بهعنوان یکی از جاهای دیدنی ورامین در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۷۶ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. مسجد جامع ورامین یکی از بناهای منحصربهفرد تاریخی در جنوب شرق استان تهران است که بهگفته کارشناسان، گچبریهای موجود در آن از تزیینات بینظیر در ایران محسوب میشود. همچنین این مسجد با نوع معماریاش جامعترین شاخصههای اثر هنری معماری ایرانی-اسلامی را در خود جای داده است.این مسجد تنها نمونه کامل مساجد چهار ایوانی کشور به حساب میآید که نهتنها از لحاظ ساختمان عظیم و گنبد عالی آجری اهمیت دارد؛ بلکه بهواسطه تزیینات فراوان، کاشیکاریهای معرق، گچبری، کتیبههای تاریخی و انواع خطوط مختلف جزو آثار مهم هنری ایران به شمار میرود.اهمیت این اثر از آنجا مشخص میشود که در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی به ثبت ملی میرسد؛ زمانی که بسیاری از بناهای مهم کشور در فهرست آثار ملی قرار نگرفته بودند. سر در مسجد از نظر طرح و اجرا به سردرهای مسجد جامع نطنز و مسجد جامع مظفری کرمان شباهت دارد. بازدید از مسجد جامع رایگان است و بهراحتی میتوانید از تماشای هنر معماری و تزیینات آن لذت ببرید. 🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
خوب مرفح
این مسجد خیلی بزرگ،قدیمی و زیبا هست واقعا ارزش دیدن داره
این ساعت فعالیت ظاهراً دقیق نیست ما چهار و نیم عصر رسیدیم درش بسته بود. البته ساعت یازده روز بعدش رفتیم درش باز بود و بلیت هم نمیخواست. واقعاً لذتبخش دیدنش مخصوصا اونجاهایی که هنوز باقیمونده و دستکاری نشده. یه حس خوبی داشت. شانس ما همون موقع یه نفر داربست های زده شده داخل حیاط رو جمع میکرد و سر وصدا زیاد بود. یه بنده خدایی هم که نمیتونست صحبت کنه هم همونجا میچرخید و ظاهراً نگهبان بود . مثل جاهای تاریخی دیگه مون اینجا هم انباشته از زائدات بود. تر و تمیز آنچنان نبود. فضای پارکینگ هم نداره و باید دور میدون دورش یه جایی پارک کرد.
مسجد جامع ورامین که به مسجد جمعه ورامین نیز خوانده میشود، از بناهای تاریخی دوره ایلخانی در ورامین است. این مسجد تنها نمونه کامل مساجد چهار ایوانی کشور به حساب میآید که نهتنها از لحاظ ساختمان عظیم و گنبد عالی آجری اهمیت دارد؛ بلکه بهواسطه تزیینات فراوان، کاشیکاریهای معرق، گچبری، کتیبههای تاریخی و انواع خطوط مختلف جزو آثار مهم هنری ایران به شمار میرود.
تاریخی ترین مسجد در ورامین خیلی زیبا است 🤩🤩🤩
چقد قدمت داره؟؟؟
مسجد جامع ورامین مسجدی مربوط به دورهٔ ایلخانی و یکی از قدیمیترین ساختمانهای شهر ورامین است. ساخت مسجد در دورهٔ سلطان محمد خدابنده آغاز و در دورهٔ پسرش، ابوسعید بهادرخان در ۷۲۲ هجری به پایان رسید.
مسجد جامع ورامین یک بنای چهار ایوانی است که ضلع شمالی که ورودی مسجد است از طریق ایوانهای شرقی و غربی به ضلع جنوبی که نمازخانه در آن قرار گرفته، میرسد و ضلع شرقی هم نقش ورودی - خروجیِ فرعی را داشته و امروز اطراف مسجد خالی است و معلوم نیست در گذشته، معماری اطراف آن چگونه بوده است.ساختمان مسجد جامع ورامین در دوران حکومت سلطان محمد خدابنده (الجایتو) که یکی از معروفترین ایلخانان مغول است آغاز شد. دوران الجایتو دوران نسبتا آرامی بود. الجایتو برخلاف مغولان چنگیزی فکر آبادانی ایران بود. او مسلمان شد و فرهنگ مردم ایران را رعایت کرد. مسجد جامع ورامین، مستطیلی است به طول حدود 66متر و عرض تقریبا 43 متر. در ساختمان آن از آجر استفاده شده. این آجرها در قسمتهای مختلف به شکلهای مختلف کنار هم قرار گرفتهاند و جنبة تزئینی دارند. سبک معماری مسجد، ایلخانی است که در حقیقت ادامة سبک سلجوقی بوده استاین مسجد یک بنای چهار ایوانی است. ضلع شمالی که ورودی مسجد است از طریق ایوانهای شرقی و غربی به ضلع جنوبی که نمازخانه در آن قرار گرفته، میرسد. ضلع شرقی هم نقش ورودی - خروجیِ فرعی را داشته. امروز اطراف مسجد خالی است و معلوم نیست در گذشته، معماری اطراف آن چگونه بوده است. ساخت مسجد در سال726 تمام شده. در آن سال الجایتو زنده نبود. دوران، دورانِ حکومت ایلخانی دیگر، به نام ابوسعید بهادر بود. اگرچه این ابوسعید بهادرخان از جوانانِ نیک روزگار نبود، اما به هرحال در کتیبة مسجد نام او را ثبت کردند. البته آن کتیبه حالا دیگر وجود ندارد.
مسجد جامع ورامین (مسجد) در ورامین و خیابان شهید حبیبی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مجتمع تجاری گل نرگس و همچنین باشگاه طلوع طلایی، تهیه غذای نارین، دندانپزشکی ایمپلنتیوم، سوخاری سنتر و تزئینات ساختمانی سید قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه میباشد.