برج رادکان واقع در 26 کیلومتری شمال غربی شهرستان چناران استان خراسان رضوی و تا 17 سال قبل به عنوان یک آرامگاه و بنای تاریخی عادی شناخته میشد تا اینکه مهندس منوچهر آرین راز این برج را کشف کرد. این بنا اثری تاریخی مربوط به قرن هفتم هجری است آژانس مسافرتی مارال خرید اینترنتی بلیط هواپیما، قطار، خودرو، هتل menu مجله سفر ایرانگردی اماکن گردشگری ایران اسرار برج رادکان پس از 800 سال برملا شد!!! مجله سفر ایرانگردی اطلاعات گردشگری اسرار برج رادکان پس از 800 سال برملا شد!!! اسرار برج رادکان پس از 800 سال برملا شد!!! برج رادکان واقع در 26 کیلومتری شمال غربی شهرستان چناران استان خراسان رضوی و تا 17 سال قبل به عنوان یک آرامگاه و بنای تاریخی عادی شناخته میشد تا اینکه مهندس منوچهر آرین راز این برج را کشف کرد. این بنا اثری تاریخی مربوط به قرن هفتم هجری است. اسرار برج رادکان پس از 800 سال برملا شد!!! احداث این بنای تاریخی برج رادکان در سال 407 هجری قمری آغاز و در سال 411 هجری قمری به پایان رسید، معمار این بنا احمد بن عمر نام داشته است. میل رادکان چناران بر دشت میان توس و رادکان سایه افکنده و همتای دیگر آن نیز در کردکوی وجود دارد که به رادکان غربی مشهور است. همین موضوع باعث شده برخی نام رادکان را با راه و مسیر هم پیوند بدانند چنان که "راد" و "رد" در زبان پهلوی به معنای نظم و ترتیب و "رده" آمده و برج رادکان در مسیر راه و جاده درست همین کار را می کند که از نامش پیداست. این بنای تاریخی و بلند با توجه به اینکه در مسیر جاده ابریشم قرار دارد در گذشته به عنوان راهنمای بازرگنان و مسافران مورد توجه قرار می گرفت. در زمینه نحوه ساخت برج رادکان باید گفت که مصالح بنا از آجر و نوعی گچ است که در نمای خارجی آن نیز در بین سر آجرها تزئینات گچی تو رفته با انگشت دست وجود دارد. زیبا ترین قسمت نمای خارجی بنا در بخش فوقانی آن است که دو ردیف تزئینات آجری با گچبری گل های مشابه گل لاله به همراه کتیبه کوفی و پهلوی دورادور قسمت زیرین گنبد را گرفته است. بر اساس نظر کارشناسان میراث فرهنگی وجود کتیبه های پهلوی نشان دهنده حضور و تداوم زبان و خط پهلوی تا اواسط سده های اولیه اسلامی در این منطقه است. کتیبه های موجود در این بنا به زبان کوفی و در زیر گنبد مخروطی آن نوشته شده اند.
با این یادبود تاریخی به خوبی رفتار نشده و مسئولان کلا فراموشش کردن و بیخیالش شدن
بعد اون وقت چرا شما ۳ ستاره دادی؟
بنای خاص و عجیبیه جالب بود در اون سالها چنین چیزی ساخته شده
برج رادکان، که تصور میشد آرامگاه یکی از ایلخانیان است تنها برجی است که توانایی تعیین چهار فصل، سال کبیسه و آغاز نوروز را دارد. این برج اثر ریاضیدان، ستارهشناس و دانشمند بزرگ ایرانی، خواجه نصیرالدین توسی است. برج به ۱۲ دیوار خشتی بیرونی با پهنا و بلندی پایهگذاری شده که برج را به ۱۲ بخش ۳۰ درجهای تقسیم میکند و هر دیواره ۳۰ درجه از زاویه افق را دربر میگیرد، دو در دیوار مقابل هم ساخته شده و بر دیواره ۳۶۵ ترک نی ستونی وجود دارد که برج را به ۳۶ ترک ۱۰ درجهای تقسیم کردهاست
برج رادکان یک میل و بنای تاریخی است که در فاصله ۷۴ کیلومتری شمال مشهد و ۲۶ کیلومتری شمال غربی چناران واقع شدهاست. برج رادکان به ارتفاع ۲۵ متر، با بدنه استوانهای و گنبد مخروطی شکل، اثری تاریخی مربوط به قرن هفتم هجری است. نمای خارجی بنا تا ارتفاع ۳ متری به صورت ۱۲ ضلعی و پس از آن تا زیر گنبد دارای ۳۶ ترک یا نیم استوانه بوده و داخل آن هشت ضلعی است.برج رادکان چناران بر دشت میان توس و رادکان سایه افکنده و همتای دیگر آن نیز در کردکوی وجود دارد که به رادکان غربی مشهور است. همین موضوع باعث شده برخی نام رادکان را با راه و مسیر هم پیوند بدانند چنانکه «راد» و «رد» در زبان پهلوی به معنای نظم و ترتیب و «رده» آمده و برج رادکان در مسیر راه و جاده درست همین کار را میکند که از نامش پیداست.بلندای این برج ۳۵ متر، قطر داخلیاش ۱۴ متر و قطر خارجی آن ۲۰ متر میباشد. منظر بیرونی بنا تا ارتفاع ۵/۲ متری به شکل ۱۲ ضلعی و از آن جا تا زیر گنبد به صورت ۳۶ ترک نیم ستونی ساخته شدهاست. برج رادکان دارای گنبد مخروطی شکل است که ساختمان آن احتمالاً در سال ۶۰۷ قمری به پایان رسیدهاست. تاریخ احداث برج رادکان را ماکس افن برشم آلمانی سال ۶۰۰ و اندی و هرتسفلد سال ۶۸۰ ذکر کردهاند. هرتسفلد برج را مقبره یکی از حکام مغول میداند که برخی وی را امیر ارغون مغول میدانند. گدار مستشرق فرانسوی آن را آرامگاه یک زن و مطلع الشمس آن را از آثار دیلمیها میداند. علاوه بر راهنمایی مسافران و مقبره به دلیل وجود منفذهایی به تعداد بروج دوازدهگانه برخی برای این برج کارکرد تقویم و ستارهشناسی نیز قائلند. برج رادکان، در روزگار اوج خود، تنها تعیینکننده فصل، سال و نوروز در جهان بودهاست.
حیف نیست نام خودتون را روی آثار باستانی بنویسید و باعث خرابی و بد ریخت شدن این آثار گرانبهای ایران زمین 🇮🇷 شوید
چو ایران نباشد تن من مباد
برج یا میل رادکان کردکوی با بیش از هزار سال قدمت، ۳۲ متر ارتفاع و ۱۵ متر قطر دارد و گنبد دو پوستهای آن، بهصورت کشیده و مخروطی بلند است. این برج در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و در گذشته راهنمای بازرگانان و مسافران بوده است. در بخش فوقانی این بنا، دو ردیف تزیینات آجری با گچبری گلهای مشابه گل لاله به چشم میخورند که بههمراه کتیبه کوفی و پهلوی دورادور قسمت زیرین گنبد را پوشاندهاند. این بنا در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
برج رادکان در شهر چناران خراسان رضوی تنها برجی است که توانایی تعیین چهار فصل، سال کبیسه و آغاز نوروز را دارد. این برج تاریخی از آثار بجا مانده از خواجه نصیرالدین طوسی دانشمند بزرگ ایران است.
برج رادکان
اگر یک لیدر خوب همراهتون باشه دقیق میتونه بهتون بگه که از این برج چه استفاده هایی میشده.
برج رادکان چرا باید پولی باشه مگه مال شخصه بعدا اگه دولیه بیست هزار تومنه که هیچیم نداره چرا انقدر داغونه چرا رسیدگی نمیکنن خدایی حیف پول که بدی هیچیم نداره واسه دیدن چند نفر از بچه ها روستا آمدن زندگی میکنن پول میگیرن
برج رادکان یک میل و بنای تاریخی است که در فاصله ۷۴ کیلومتری شمال مشهد و ۲۶ کیلومتری شمال غربی چناران واقع شدهاست. برج رادکان به ارتفاع ۲۵ متر، با بدنه استوانهای و گنبد مخروطی شکل، اثری تاریخی مربوط به قرن هفتم هجری است. نمای خارجی بنا تا ارتفاع ۳ متری به صورت ۱۲ ضلعی و پس از آن تا زیر گنبد دارای ۳۶ ترک یا نیم استوانه بوده و داخل آن هشت ضلعی است
برج رادکان واقع در 26 کیلومتری شمال غربی شهرستان چناران استان خراسان رضوی و تا 17 سال قبل به عنوان یک آرامگاه و بنای تاریخی عادی شناخته میشد تا اینکه مهندس منوچهر آرین راز این برج را کشف کرد. این بنا اثری تاریخی مربوط به قرن هفتم هجری است.درون این برج که 25 متر طول، 12 دریچه و 12 دیوار، با بدنه استوانه ای و گنبد مخروطی شکل دارد که براساس عبور نور از این دریچه ها ماه های سال و طلوع و غروب خورشید مشخص می شود. اگر در هنگام عصر خورشید در راستای این دریچه قرار گرفت تابستان است اگر هنگام صبح در این دریچه قرار گرفت زمستان است. گفته می شود حدود 800 سال قبل در دوره ایلخانان این بنا توسط خواجه نصیرالدین طوسی طراحی شد، و تا 17 سال قبل یک بنای عادی بوده و کمتر کسی از آن بازدید میکرده است. این بنا در حال تخریب بود پس از زحمات فراوان مهندس منوچهر آرین مورد توجه قرار گرفت و توسط سازمان میراث فرهنگی مرمت شد.
عالی.سپاس
برج رادکان (مکان تاریخی) در خراسان رضوی، شهرستان چناران واقع شده است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.