مکان تاریخی - باز است : شبانهروزی
ساعت کاری: باز است - شبانهروزی
این تپه یکی از کهنترین آثار تاریخی در منطقه شهریار استان تهران محسوب میشود. بازدید از آن شما را با خود به دل تاریخ و گذشتههای دورودراز میبرد. با ما تا پایان مقاله همراه باشید تا با این جای دیدنی در استان تهران بیشتر آشنا شوید این تپه در شهر وحیدیه از توابع شهریار استان تهران در محدوده شمال ایران واقع شده است. شهر وحیدیه در مسافت ۱۰کیلومتری شهریار و در جنوب غرب این شهر قرار دارد. برای دسترسی به این مکان، کافی است خودتان را از تهران به شهریار برسانید. پس از آن، با حرکت در بلوار شهید حسن مداحی، به شهر وحیدیه خواهید رسید. پس از رسیدن به بلوار امام خمینی و عبور از آن، تپه جوقین شهریار را در روبهروی شهرداری وحیدیه خواهید دید. درباره وجه تسمیه جوقین باید گفت این عنوان را به بهرام چوبین سردار دلاور و قهرمان زمان خسروپرویز ساسانی نسبت میدهند. جوقین نام روستایی است که تپه و قلعه جوقین در آن واقع شده است. این روستا در زمان یزدگرد سوم رونق پیدا کرده بود. با این حساب، مشخص میشود قدمت تپه جوقین شهریار به دوران ساسانیان بازمیگردد این تپه در واقع قلعه جوقین نام داشت. در اثر گذشت زمان و فرسودگی، بهشکل تپهای درآمده است. همان طور که گفته شد، این قلعه در زمان یزدگرد سوم رونق زیادی داشته است. ازاینرو، به نام قلعه یزدگرد سوم وحیدیه هم مشهور است. این تپه در زمان خودش یکی از بزرگترین و کهنترین عمارتهای خشتی این منطقه بوده است. با نگاه به برج و باروهای آن، به هنر و معماری ایران پیش از اسلام پی میبرید. آثار و اشیایی همانند سفالینهها (که از این بنا کشف شده است) همگی در موزه ایران باستان نگهداری میشوند و در معرض دید علاقهمندان به آثار تاریخی و باستانی ایران زمین قرار گرفتهاند.
عالیه. جالبه که مکانی تاریخی در این منطقه هست . سپاس از اطلاع رسانی
قدیمی وزیبا
قلعه یزگرد سوم
مکان تاریخی زیبا و یکی از جاذبه های گردشگری شهریار حیف که درست نگهداری نمیشود
تپه جوقین از جمله آثار باستانی دوران ساسانی در شهریار است که چون نگینی بر بستری از گل و گیاه آرمیده؛ قلعه ای کهنسال و افسانه ای که در عین اینکه یکی از کهن ترین آثار باستانی منطقه به شمار میآید یکی از ناشناخته ترین آنان نیز است. قلعه ای عظیم که با همه عوامل ویرانگر مقابله کرده و با عظمت و شکوه دیرینش استوار مانده است. تپه و قلعه جوقین در۱۰ کیلومتری جنوب غرب شهریار در شهر وحیدیه واقع شده است. تپه جوقین در وحیدیه شهریار واقع شده و این اثر در تاریخ ۵ آذر ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۸۸۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در این قلعه تاریخی که بخشی از آثار باستانی به دست آمده از آن در موزه ایران باستان نگهداری می شود، هنوز حفاری و کاوشهای باستان شناسانه در مراحل اولیه است، تپه جوقین یکی از مهمترین و بزرگترین بناهای خشتی منطقه است که برج و باروهای آن و مصالح و خشت های استفاده شده در آن آثار معماری پیش از اسلام را نشان می دهد. قدمت و استقرار مردم در آن با توجه به مسکوکات و سایر اشیای مکشوفه دست کم به دوره یزدگرد سوم ساسانی می رسد. تپه جوقین یکی از مهمترین و بزرگترین بناهای خشتی منطقه است که برج و باروهای آن و مصالح و خشت های استفاده شده در آن آثار معماری پیش از اسلام را نشان می دهد. سفالینه های کشف شده در تپه جوقین نیز نظر به اینکه هیچکدام از آنها دارای لعاب نمی باشد حائز اهمیت دیرین شناسانه است. نام جوقین، بنا به برخی گفته ها گویا برگرفته از نام بهرام چوبین سردار و قهرمان ملی ایران درعهد خسرو پرویز ساسانی است که بعدها در دوره یزدگرد سوم رونق گرفته و مورد استفاده بوده است. تپه جوقین و قلعه دیگری که در مرکز روستای قدیمی جوقین واقع است را نیز به همین دلیل به بهرام چوبین نسبت می دهند . افسانه های بسیاری در مورد این اثر باستانی، گنجهای موجود در آن و ... توسط مردم محلی نقل می شود که جمع آوری و توجه به آنها جدا از مسائل باستان شناسانه، از نظر اسطوره شناسی و مردم شناسی حائز اهمیت است.
عکس ها خیلی گول زنک هستند. توجه نکنید. اصلاً جایی نیست که بگید میرم و یکی دو ساعت وقت می گذرونم و تفریحی میشه واسه یه روز تعطیل! با دیدنش هم به حال اون افسوس می خورید و هم وقتي که واسه رفتن و دیدنش گذاشتید. این اسم جوقین هم به نظرم به بهرام چوبین هیچ ربطی نداره...😂 😂 😂
یکی از هزاران بنای تاریخی که تمام طلاهای آن به دور از چشم مردم خارج شد و توسط آقایان فروخته شد و چند کاسه و سفال بی ارزش آن به موزه اهدا شد.
مکان تاریخی خیلی خوبیه ولی حیف اینکه درست نگهداری نشده و داره روز به روز به سمت نابودی میره ولی خوب هنوز زیبایی خودش رو داره و آدم و به فکر فرو میبره
یکی از بکرترین و زیباترین جاذبههای شهرستان شهریار، تپه جوقین است. به نظر برخی کارشناسان تپه جوقین متعلق به دوران تاریخی بعد از اسلام بوده و این بنا در سال ۱۳۷۹ به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسید. تپه جوقین را مهمترین بنای خشتی منطقه میدانند. برج و باروهای موجود بر روی تپه نشان میدهد که ممکن است بنا در دروان پیش از اسلام ساخته شده باشد. به صورت کلی تپه جوقین یک قلعه نظامی و تمام خشتی بوده که نشانههای از معماری ساسانیان را با خود حمل میکند. با این حال هنوز هیچ کاوشی بر روی تپه انجام نشده است. مردم محلی اما این قلعه نظامی را به بهرام چوبین نسبت میدهند.
شهرداریش درست نکرده ک ادمها بیان به صورت توریستی نگاه کنن.وگرنه قشنگه
مصالحی که باوجود سادگی ایقدراستحکام دارند
حیف این مناطق باستانی که توو این شهر قرارگرفته، عدم رسیدگی و برخی مردم بی ملاحظه
چرت
اصلا خوب نیست👎
زیبا و باستانی
تپه و قلعه باستانی جوقین (مکان تاریخی) در وحیدیه و بلوار شهدا واقع شده است. و بهصورت شبانهروزی به مراجعهکنندگان خدمات ارائه میدهد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مخابرات وحیدیه، باغ تالار قصر سفید، امامزاده شاهزاده قاسم، قلعه یزدگرد سوم و انجمن NA شهریار(پیمان وحیدیه) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.