آرامگاه
آرامگاه محتشم کاشانی آرامگاه کوچکی هست که در کوچه های ساکت و خلوت کاشان قرار دارد
مکان خوب و خلوتیه اما کسی به شعرهای محتشم توجهی نداره حس و حال معنوی خوب
توی محله محتشم قرار داره و فضای خوب و خلوتی داره
کمالالدین علی مُحْتَشَم کاشانی (۹۰۵ -۹۹۶ ه ق)، شاعر فارسیسرای سدهٔ دهم در عهد صفوی است. معروفترین اثرش، ترکیببند اوست که در ایام عزاداری امام حسین(ع)، مساجد، تکایا و مجالس سوگواری را با کتیبههای منقوش به این اشعار، سیاهپوش میکنند. این ترکیببند در دوازده بند، سروده شده و پس از او شاعران بسیاری در استقبال از این ترکیببند شعر سرودهاند. محتشم با آنکه در عصر شاعران سبک هندی بوده، از پیروان مکتب وقوع است. او در کاشان به بزازی یا شَعربافی مشغول بوده است. محتشم کاشانی در ۹۱ سالگی درگذشت و در زادگاهش، کاشان دفن شد. شمسالشعرای کاشانی، حسان العجم، مولانا سید کمال الدّین علی، فرزند خواجه میر احمد کاشانی متخلّص به محتشم، شاعر اوایل عهد صفوی و از معاصرین شاه طهماسب صفوی است. او در حدود سال ۹۰۵ ق در کاشان متولّد شد، نزدیک به ۹۱ سال زیست و به سال ۹۹۶ ق در زادگاه خود درگذشت. محتشم، پس از تحصیل مقدمات علوم زمان خود به «شعربافی» پرداخت که در اشعار عدیدهای به حرفۀ خود اشاره کرده است. مدفن وی در کاشان به «محلّۀ محتشم» شهرت دارد.محتشم به دلیل درد مزمن پا، سفرهای زیادی نداشته ولی در شمار سفرهای او، چند سفر به اصفهان، عتبات عالیات و خراسان را نوشتهاند. قصاید او در این سفرها خواندنی است.او اشعاری در مدح سلاطین و شاهزادگان صفوی، به ویژه شاه طهماسب و فرزندان او سرود. همچنین شش رباعی در تاریخ جلوس شاه اسماعیل دوم به سلطنت سروده که مشهور است و از آنها ۱۱۲۸ مادۀ تاریخ به دست میآید. وقار شیرازی (م ۱۲۹۸ق) رسالهای در شرح این شش رباعی نوشته است. محتشم در دورۀ گسترش روابط شعرای ایرانی با شبه قارۀ هندوستان میزیست و با اینکه خود به هندوستان نرفت، ولی اشعارش توسط برادرش عبد الغنی به نزد سلاطین آن خطّه فرستاده شد.او اشعاری در مدح شاهان و امرای هند مانند اکبر شاه و عبد الرحیم خان، خان خانان دارد.
آرامگاه محتشم کاشانی بزرگ مرثیه سرای ایران ، کمال الدّین علی بن میر احمد کاشانی ملقّب به « شمس الشعرای کاشانی » و متخلّص به « محتشم کاشانی » ، از شاعران اوایل عهد صفوی است. وفات او درسال 996 ه.ق روی داده است آرامگاه او در یکی از محلات مرکزی شهر کاشان موسوم به کوی محتشم است. ترکیب بند معروف شهدای کربلا او را جاودانه و زبانزد خاص و عام ساخت. بقعه محتشم که امروزه زیارتگاه دلباخته و عاشقانه اهل بیت (ع) است دارای گنبدی کوچک که با کاشی کاری زیبا یی مزین شده است. بر دیوارهای چهار جانب بقعه ، بند هایی از ترکیب بند مشهور او به خط نستعلیق سفید بر زمینه ای سرمه ای قرار گرفته است.
خانه مرحوم محتشم کاشانی که پشت آرامگاه در کوچه ای تنک قرار داره و متاسفانه به خاطر بی توجهی به خرابه ای تبدیل شده
باز این چه شورش است، که در خلق عالم است باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است؟ باز این چه رستخیز عظیم است؟ کز زمین بی نفخ صور، خاسته تا عرش اعظم است این صبح تیره باز دمید از کجا، کزو کار جهان و خلق جهان جمله درهم است گویا، طلوع می کند از مغرب آفتاب کآشوب در تمامی ذرات عالم است گر خوانمش قیامت دنیا، بعید نیست این رستخیز عام، که نامش محرم است در بارگاه قدس که جای ملال نیست سرهای قدسیان همه بر زانوی غم است جن و ملک بر آدمیان نوحه میکنند گویا، عزای اشرف اولاد آدم است خورشید آسمان و زمین، نور مشرقین پرورده کنار رسول خدا، حسین کشتی شکست خورده طوفان کربلا در خاک و خون طپیده میدان کربلا گر چشم روزگار بر او زار میگریست خون میگذشت از سر ایوان کربلا نگرفت دست دهر گلابی به غیر اشک زآن گل که شد شکفته به بستان کربلا از آب هم مضایقه کردند کوفیان خوش داشتند حرمت مهمان کربلا
مقبره محتشم کاشانی، از جاذبه های گردشگری تاریخی شهر کاشان میباشد که در یکی از محله های تاریخی این شهر واقع شده است. این مقبره در خیابانی به نام خیابان محتشم کاشانی قرار دارد. گنبد آرامگاه محتشم کاشانی، فیروزه ای بوده و کاشی کاری و سنگ وسط آن از مرمر میباشد. مساحت این مقبره هشتاد متر بوده و ارتفاع آن نیز چهارده متر است. دور تا دور بقعه محتشم کاشانی آجری و مقرنس و کاشی کاری شده و با ابیات این شاعر بزرگ تزئین شده است. مقبره محتشم کاشانی در محله ای قدیمی که دارای کوچه هایی باریک و تنگ میباشد واقع شده است.
باصفا
دنج و عالی خیلی حس قشنگی دارد
عالی
فضای سر بسته ۳۰متری که یه در وردی خیلی کوچیک داره
توی محله محتشم قرار داره و فضای خوب و خلوتی داره
آرامگاه محتشم کاشانی آرامگاه کوچکی هست که در کوچه های ساکت و خلوت کاشان قرار دارد
آرامگاه محتشم کاشانی (آرامگاه) در محله پاقپان کاشان و خیابان گذر سه سوک واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بازار کاشان و همچنین هتل سنتی نگین، نانوایی سنگکی شاطر خلیل، مسجد الحسین (ع) - مسجد میرنشانه کاشان، سرای منبت و دیزی سرا قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این بنا یکی از آرامگاههای خوب این منطقه میباشد.