مکان تاریخی - بهزودی بسته میشود : ۸ تا ۱۸
ساعت کاری: بهزودی بسته میشود - ۸ تا ۱۸
مسجد جامع ساوه از اولین مسجدهایی است که درایران و در شهر ساوه ساخته شده و طی دورههای مختلف توسط هنرمندان ایرانی تزئین و مرمت شدهاست. بهطوریکه نوسازیهای انجامشده موجب شدهاست که اثری از بنای اولیه مسجد در روزگار کنونی باقی نماند. این مسجد تماماً از خشت و گل ساختهاست و در نوع خود بینظیر میباشد.[۱] این مسجد مشتمل بر یک صحن و گنبدی در جنوب، دو ایوان، یک مناره، چند شبستان، محرابهایی متعدد و قدیمی با خطوط کوفی و دو محراب از دوره صفویه با خط ثلث است. خصوصیت این بنای تاریخی-مذهبی آن است که نمودهایی از سه مقطع تاریخی (قبل از اسلام، قرون اولیه اسلام و دوران صفوی) در آن دیده میشود.[۲] آثار و بقایای موجود بیانگر این مطلب است که در مکان مسجد فعلی در دوران ایران باستان، آتشکده بوده و در دوره اسلامی تبدیل به مسجد شدهاست.[۳] این مسجد در جنوبیترین نقطه شهر ساوه، در انتهای خیابان سلمان ساوجی واقع است. تاریخچه ساخت در دو گوشه ضلع جنوبی مسجد، ساختمانی است خشتی و گلی به شکل علامت بعلاوه، (متقاطع) که از وجود آتشکده در روزگار پیش از اسلام حکایت دارد. تا به حال بهطور دقیق تاریخ بنای مسجد جامع ساوه تعیین نشده است، اما قدیمیترین شیء که در این مجموعه پیدا شده، کتیبههایی است که در سده ۴ هجری قمری نوشته شدهاند؛ بنابراین این مسجد حداقل ۱۰۰۰ سال قدمت دارد. مسجد جامع ساوه در طول تاریخ تغییرات زیادی کرده؛ گنبدخانه مسجد که یکی از قدیمیترین بخشهای آن است، در سدههای چهارم و پنجم در ضلع جنوبی بنا شده، مناره مسجد متعلق به سده ششم است و ایوان غربی در سده هشتم ساخته شدهاست. این مسجد مانند شهر ساوه در زمان حمله مغولآسیبهای بسیاری دیدهاست این بنا دارای شبستانها و دهلیزهای زیبای آجری است که هر چشمه به عرض ۵٫۳ و طول ۲۰ متر میباشد و از آثار سده ششم و عصر سلجوقیانبهشمار میرود. محراب آن دارای کتیبههای متعدد عمودی و افقی است که سه جانب آن را فرا گرفته و روی آن سورههایی از قرآن (سوره قدر، اخلاص، جمعه) به خط ثلث و کوفی گچبری شده و در ضلع غربی میان شبستانهای این بنا، ایوان باشکوه و رفیعی قرار دارد و در هر جانب این ایوان، حجرهای با درگاه تنگ و کوتاه نمودار است. گنبد مسجد به قطر ۱۴ و ارتفاع ۱۷ متر میباشد که ساق یا گردنه گنبد ۴ متر ارتفاع دارد و آراسته به کاشیهای معقر میباشد.[۵] در گوشه شمال شرقی و بیرون از مسجد، منارهای رفیع و آجری مربوط به دوره سلجوقی واقع شدهاست. قسمت پایین این مناره ساده و قسمتهای بالایی آن با نقوش آجری مزین شده و بر اساس شواهد و مستندات، به مرور زمان قسمتی از آن تخریب یا ریزش کردهاست و ارتفاع فعلی آن ۱۴ متر و با قطر ۵٫۳ متر میباشد. راه پلهای مارپیچ که به نقوش متنوع و برجسته مزین شده، امکان دسترسی به نوک مناره را فراهم میآورد.[ مسجد جامع ساوه که ۴ هزار و ۲۰۰ متر مربع وسعت دارد، در سال ۱۳۱۰ به عنوان نخستین مکان تاریخی استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاست.[۷
مسجد جامع تاریخی ساوه مسجد زیبا و تاریخی با امکانات خوبی است
اینکه بیشتر از هزار سال قدمت داره واقعا برام جذاب بود ولی چون خیلی قدیمیه نیاز به مرمت زیاد هم داره، حتما یه سر بزنید انگار که وارد تاریخ شُدید
در و پیکر مشخصی برای بازدید نداره. ولی بنای تاریخی زیبایی داره. امیدوارم به زودی امکان بازدید برای عموم فراهم بشه.
مسجد جامع ساوه اثری باشکوه و بینظیر از هنرنمایی اساتید ایرانی و گوهری گرانبها از لحاظ معماری و تزیینات خاص ایرانی است که علاوه بر اهمیت مذهبی، از لحاظ نقاشی، معماری، کاشیکاری و تزیینات انجام شده روی آن مانند گچبری ارزش بسیار زیادی دارد. در این بنا میتوانید سه دوره تاریخی از قبیل ساسانیان، قرون اولیه اسلامی و همچنین دوران پادشاهی حاکمان صفوی را مشاهده کنید. مسجد جامع ساوه همچنین از مساجد کهن و از نخستین مسجدهای کشور به شمار میرود.
مسجد جامع ساوه اثری باشکوه و بینظیر از هنرنمایی اساتید ایرانی و گوهری گرانبها از لحاظ معماری و تزیینات خاص ایرانی است که علاوه بر اهمیت مذهبی، از لحاظ نقاشی، معماری، کاشیکاری و تزیینات انجام شده روی آن مانند گچبری ارزش بسیار زیادی دارد. در این بنا میتوانید سه دوره تاریخی از قبیل ساسانیان، قرون اولیه اسلامی و همچنین دوران پادشاهی حاکمان صفوی را مشاهده کنید. مسجد جامع ساوه همچنین از مساجد کهن و از نخستین مسجدهای کشور به شمار میرود.
بسیار عالی ما رفتیم خیلی خوبه❤️
مسجد جامع ساوه یکی از بناهای بسیار ارزشمند در ایران و شهرستان ساوه است که از هر نظر تاریخی که فکرش را بکنید، ارزشمند و مهم است. این مسجد تاریخی کاملا از موادی همچون خشت و گل ساخته شده است و در نوع خود بنایی بسیار بی نظیر می باشد. محوطه ی این مسجد بزرگ از یک صحن و گنبدی در قسمت جنوبی آن، ۲ ایوان، ۱ مناره، چند شبستان و محراب هایی متعدد و چندگانه و قدیمی که با خط کوفی تزئین شده است. البته لازم به ذکر است که این مسجد از ۲ محراب نیز تشکیل شده است که از دوره ی صفویه برای این مسجد به یادگار مانده است و با خط ثلث بر روی آن نوشته شده است. از جمله ی خصوصیت های این بنای مهم تاریخی و مذهبی در شهرستان ساوه این است که در خود به صورتی کاملا واضح نمودهایی از ۳ مقطع مختلف تاریخی که شامل دوره ی قبل از اسلام، قرون اولیه ی ورود اسلام به ایران و دوران حکومت صفوی در آن به وضوح دیده می شود.این مسجد از لحاظ مذهبی، معماری، نقاشی، کاشی کاری و نیز تزئینات انجام شده در این مسجد همچون گچ بری و خطوط کوفی و ثلثی بسیار ارزشمند می باشد. در بنای این مسجد می توان ۳ دوره ی تاریخی مختلف از جمله حکومت ساسانیان، قرون اولیه ی اسلامی و همچنین دوران پادشاهی حاکمان صفوی را به وضوح مشاهده نمود.
زیبا به قدمت تاریخ
یکی از محراب ها
مسجد جامع ساوه از جاهای دیدنی استان مرکزی و اولین مساجد ساخته شده در ایران است و میتوان آثاری از سه دوره تاریخی پیش از اسلام، قرون نخستین اسلام و عصر صفویه را در ساختمان آن مشاهده کرد. این بنا از لحاظ معماری، نقاشی، کاشیکاری و نیز تزئینات انجام شدهای همچون گچبری بسیار ارزشمند است، چرا که در بنای آن میتوان سه دوره تاریخی ساسانیان، قرون اولیهی اسلامی و همچنین دوران پادشاهی حاکمان صفوی را مشاهده کرد. این مسجد کهن که از جاهای دیدنی ساوه به شمار میرود، دارای مساحتی بالغ بر ۴ هزار و ۲۰۰ متر مربع بوده و اثری است باشکوه و بینظیر از هنرنمایی اساتید ایرانی و میتوان آن را گوهری گرانبها از معماری و تزئینات خاص ایرانی نامید که در صحن، مناره، شبستانها، محرابهای قدیمی، ایوانها، گنبد، دو محراب از عهد صفوی و دیگر قسمتهای آن مشاهده کرد.البته نباید از این مسئله غافل شد که به دلیل مرمتهایی که در دوران مختلف در مسجد جامع ساوه انجام شد، متاسفانه بنای اولیه تغییرات بسیاری داشته و تقریبا اثری از آن باقی نمانده و آنچه که امروزه شاهد آن هستیم، متفاوت از ساختمان اولیهی مسجد است. از مهمترین ویژگیهای معماری در این مسجد قدیمی، ساخت آن به وسیلهی خشت و گل است؛ درواقع این مسجد بهطور کامل از خشت و گل ساخته شده و همین امر آن را بنایی بینظیر و منحصربهفرد ساخته است.
از اولین مساجد ساخته شده در ایران است و میتوان آثاری از سه دوره تاریخی پیش از اسلام، قرون نخستین اسلام و عصر صفویه را در ساختمان آن مشاهده کرد. این بنا از لحاظ معماری، نقاشی، کاشیکاری و نیز تزئینات انجام شدهای همچون گچبری بسیار ارزشمند است، چرا که در بنای آن میتوان سه دوره تاریخی ساسانیان، قرون اولیهی اسلامی و همچنین دوران پادشاهی حاکمان صفوی را مشاهده کرد. این مسجد کهن که از دیدنی ها به شمار میرود، دارای مساحتی بالغ بر ۴ هزار و ۲۰۰ متر مربع بوده و اثری است باشکوه و بینظیر از هنرنمایی اساتید ایرانی و میتوان آن را گوهری گرانبها از معماری و تزئینات خاص ایرانی نامید که در صحن، مناره، شبستانها، محرابهای قدیمی، ایوانها، گنبد، دو محراب از عهد صفوی و دیگر قسمتهای آن مشاهده کرد.
مسجدجامع ساوه که مربوط به دوره ی تاریخی سلجوقیان است و یک مناره در کنار خود دارد. این مسجد دارای استبل بوده که در زمان قدیم هم به عنوان مکانی برای استراحت اسب های نمازگزاران بوده و هم به عنوان کاروانسرا استفاده میشده است. از ویژگی های مهم این مسجد: 1 یکی از لوکیشن و یا محل فیلم برداری سریال تاریخی کلاه پهلوی که در این مسجد به انجام رسید 2 برگزاری نخستین نمایشگاه بین المللی انار که سفیران کشور های مختلف و مقامات لشگری و کشوری در آن حضور یافتند. 3 برگزاری کلاس های آموزشی عکاسی
مسجد جامع ساوه از اولین مسجدهایی است که در ایران و در شهر ساوه ساخته شده و طی دورههای مختلف توسط هنرمندان ایرانی تزئین و مرمت شدهاست. بهطوریکه نوسازیهای انجامشده موجب شدهاست که اثری از بنای اولیه مسجد در روزگار کنونی باقی نماند. این مسجد تماماً از خشت و گل ساختهاست و در نوع خود بینظیر میباشد.این مسجد مشتمل بر یک صحن و گنبدی در جنوب، دو ایوان، یک مناره، چند شبستان، محرابهایی متعدد و قدیمی با خطوط کوفی و دو محراب از دوره صفویه با خط ثلث است. اگه ساکن ساوه هستید یا به ساوه سفر کردید پیشنهاد میکنم حتماًاز این بنای تاریخی ارزشمند هم دیدن فرمایید.
مسجد جامع تاریخی ساوه (مکان تاریخی) در محله سلمانیه ساوه و خیابان سلمان ساوجی ۱۸ واقع شده است. این مکان یکی از دو مکان تاریخی در محله سلمانیه ساوه میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی موزه مسجد جامع ساوه و همچنین پت شاپ ساوه، مناره مسجد جامع تاریخی ساوه، داروخانه دامپزشکی دکتر خردمند، آزمایشگاه آب و خاک و باشگاه تخصصی ژیمناستیک قائم قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.