info
عکس مقبره سیف الدولهعکس مقبره سیف الدولهعکس مقبره سیف الدوله
category

مقبره سیف الدوله ملایر

آرامگاه

درباره‌ی مقبره سیف الدوله

مقبره سیف الدوله (آرامگاه) در ملایر و بلوارشهید روحیان، کوشا واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی خورشید طلایی و دریاچه سیفیه و همچنین دبیرستان پسرانه نمونه سیف الدوله، رستوران میثم چاکلز، بوستان بانوان، بستنی فروشی بابا بستنی و باشگاه پردیس قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این بنا یکی از آرامگاه‌های خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مقبره سیف الدوله

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    mohammad
    شنبه 06 خرداد ماه 1402

    عبدالمحمد میرزا سیف الدوله فرزند سلطان احمد میرزا عضدالدوله، از  نوادگان فتحعلی شاه قاجار بود که در سفرش از کرمانشاه به تهران، در استراحت بین راهی در شهر ملایر اقامت کرد. وی پس از سفر تصمیم گرفت که شهر ملایر را از دولت خریداری کند و درآمد حاصل از شهر را برای احداث بیمارستان اختصاص دهد. باغ و مقبره سیف الدوله در شمال شرقی ملایر و در انتهای بلوار پارک قرار دارد. سیف الدوله در باغی با مساحت 10 هکتار که در دامنه کوه گرمه قرار داشت، خانه‌ای جهت سکونت و مسجدی ساخت. نام این باغ را به پاس زحمات بانی‌اش باغ سیف الدوله نامیدند تا نامش برای همیشه جاودان باقی بماند. وی وصیت کرد او را پس از مرگ در همین باغ دفن کنند. باغ سیف الدوله که زمانی باغ اختصاصی خاندان سلطنتی بود، در سال 1304 ه.ش سیف الدوله دستور ساخت آن را به عنوان تفرجگاهی برای عموم مردم داد تا مردم نیز بتوانند از فضای سبز، خنکای آب قنات و سایه‌سار درختان چنار استفاده کنند. با توجه به اقامت سیف الدوله در اصفهان، معماران در ساخت باغ سیف الدوله از شیوه‌های باغ‌سازی دوران صفویه در اصفهان الهام گرفته‌اند. معماران برای ادامه حیات و زندگی درختان باغ، آب را توسط مقنیان یزدی از فاصله 8 کیلومتری به باغ سیف الدوله آوردند. در اویل دوران مشروطیت که هرج و مرج در شهرهای کشور غوغا می‌کرد باغ سیف الدوله نیز به دفعات تخریب شد و مورد بازسازی مجدد قرار گرفت. پس از وفات سیف الدوله بنابه وصیتش وی را بر فراز تپه مناجات در همین باغ دفن کردند. بر روی مزارش، مقبره‌ای آجری با پلانی چهار ضلعی و سقفی گنبدی شکل ساختند و با تزئینات کاشی‌کاری فیروزه‌ای آن را آراستند. در اطراف اتاق اصلی ساختمان باغ 4 اتاق با پوشش نیم‌گنبدی قرار دارد. در مقبره سیف الدوله، 7 قبر دیگر و قبر عضدالدوله نوه سیف الدوله نیز به چشم می‌خورد. پس از مرگ سیف الدوله، نوه‌ی او امیرالموید مسئولیت باغ را بر عهده گرفت و در سال 1354 ه.ش آن را به شهرداری ملایر واگذار کردند.

    3
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    چهارشنبه 20 بهمن ماه 1400

    عبدالمحمد میرزا سیف الدوله فرزند سلطان احمد میرزا عضدالدوله، از  نوادگان فتحعلی شاه قاجار بود که در سفرش از کرمانشاه به تهران، در استراحت بین راهی در شهر ملایر اقامت کرد. وی پس از سفر تصمیم گرفت که شهر ملایر را از دولت خریداری کند و درآمد حاصل از شهر را برای احداث بیمارستان اختصاص دهد. باغ و مقبره سیف الدوله در شمال شرقی ملایر و در انتهای بلوار پارک قرار دارد. سیف الدوله در باغی با مساحت 10 هکتار که در دامنه کوه گرمه قرار داشت، خانه‌ای جهت سکونت و مسجدی ساخت. نام این باغ را به پاس زحمات بانی‌اش باغ سیف الدوله نامیدند تا نامش برای همیشه جاودان باقی بماند. وی وصیت کرد او را پس از مرگ در همین باغ دفن کنند. باغ سیف الدوله که زمانی باغ اختصاصی خاندان سلطنتی بود، در سال 1304 ه.ش سیف الدوله دستور ساخت آن را به عنوان تفرجگاهی برای عموم مردم داد تا مردم نیز بتوانند از فضای سبز، خنکای آب قنات و سایه‌سار درختان چنار استفاده کنند. با توجه به اقامت سیف الدوله در اصفهان، معماران در ساخت باغ سیف الدوله از شیوه‌های باغ‌سازی دوران صفویه در اصفهان الهام گرفته‌اند. معماران برای ادامه حیات و زندگی درختان باغ، آب را توسط مقنیان یزدی از فاصله 8 کیلومتری به باغ سیف الدوله آوردند. در اویل دوران مشروطیت که هرج و مرج در شهرهای کشور غوغا می‌کرد باغ سیف الدوله نیز به دفعات تخریب شد و مورد بازسازی مجدد قرار گرفت. پس از وفات سیف الدوله بنابه وصیتش وی را بر فراز تپه مناجات در همین باغ دفن کردند. بر روی مزارش، مقبره‌ای آجری با پلانی چهار ضلعی و سقفی گنبدی شکل ساختند و با تزئینات کاشی‌کاری فیروزه‌ای آن را آراستند. در اطراف اتاق اصلی ساختمان باغ 4 اتاق با پوشش نیم‌گنبدی قرار دارد. در مقبره سیف الدوله، 7 قبر دیگر و قبر عضدالدوله نوه سیف الدوله نیز به چشم می‌خورد. پس از مرگ سیف الدوله، نوه‌ی او امیرالموید مسئولیت باغ را بر عهده گرفت و در سال 1354 ه.ش آن را به شهرداری ملایر واگذار کردند

    2
  • avatar
    دایی علی
    سه شنبه 03 اسفند ماه 1400

    زیبا و دیدنی

    1
  • avatar
    99990000
    پنجشنبه 13 خرداد ماه 1400

    باغ و مقبره سیف الدوله در شمال شرقی ملایر و در انتهای بلوار پارک قرار داردجای آرام وقشنگی برای استراحت میان راهی است

    1
  • avatar
    اصلانی
    یکشنبه 09 خرداد ماه 1400

    اگه واسه مسافرت همدان میاید حتما یک سر به ملایر هم بزنید ارزش دیدن رو داره

    1
  • avatar
    man
    پنجشنبه 29 تیر ماه 1402

    بنای زیبا و قدیمی آجری است موسوم به مقبره سیف الدوله قاجار ، ایشان شخصیتی است که آثار خیریه قابل توجهی در ملایر از خود به یادگار گذاشته است ، محیط سرسبز و پر طراوت آرامگاه و پارک و بوستان های پیرامونش محیط دلنشین و فرحبخشی است و ارزش دیدن و حضور گردشگران را دارد و باید بیشتر و بهتر معرفی بشه .

  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    شنبه 10 تیر ماه 1402

    آرامگاه مرحوم سیف الدوله از خیرین بنام ملایر

  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    پنجشنبه 01 تیر ماه 1402

    مقبره سیف الدوله در هر ضلع دارای یک ورودی بزرگ در مرکز ایوان با پوشش طاقی شکل است که طول ایوان 4 متر و عرض آن 1.5 متر می شود و دو ورودی کوچکتر به طول 1.5 متر که با اتاق های کوچک واقع در چهار گوشه گنبدخانه راه پیدا می کند فقط در ضلع جنوبی است که دارای یک ورودی بزرگ در مرکز ایوان و دو پنجره در طرفین آن و باعث وجه تمایز آن از دیگر اضلاع شده که طول اضلاع مقبره مربعی شکل هر کدام 15.45 سانتیمتر است. در داخل مقبره علاوه بر اتاق بزرگی در وسط که با پوشش گنبدی و در زیر گنبد با آجرکاری زیبا و نقوش هندسی رنگی تزیین شده است. دارای 5 اتاق کوچک مربع شکل به ضلع 5 متر با پوشش نیم گنبدی بنا شده است که هر کدام با دو ورودی به بیرون راه پیدا می کند و با دو ورودی نیز به داخل مقبره ارتباط پیدا می نماید، یعنی، دو اتاق ضلع شمالی هر کدام دارای 5 ورودی است و دو اتاق ضلع جنوبی هر کدام دارای سه ورودی و یک پنجره و در داخل مقبره تابلویی بزرگ که بر روی آن آیه ای از قرآن کریم با خطی بسیار زیبا نگاشته شده است، به چشم می خورد. در محوطه مقبره و در ضلع شمالی آن حوض بزرگ دایره ای شکلی که از سنگ و با ملاط ساروج ساخته و یک حوض تو شکل کوچکی در جنوب حوض دایره شکل واقع شده است، جلب نظر می نماید و احتمالاً در گذشته در محوطه اطراف حوض چمن کاری شده بوده است که راه هایی سنگ فرش مانند، برای قدم زدن در داخل محوطه چمن کاری شده ایجاد کرده اند. در داخل بنا می توانید شاهد عکس هایی از سیف الدوله در زمان های مختلفی باشید.

  • avatar
    دیانا
    جمعه 06 فروردین ماه 1400

    یه جای دیدنی خیلی ارامش بخش حیف رفتیم بسته بودن فقط توحیاطش گشتیم


آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان AM69 (شهریار سطح ۷ نشان) در تاریخ شنبه 18 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مقبره سیف الدوله اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: شنبه 18 فروردین ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد مقبره سیف الدوله در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مقبره سیف الدوله ندارد.
location استان همدان، ملایر، بلوارشهید روحیان، کوشا
clock - مشاهده ساعات کاری

ساعت کاری مقبره سیف الدوله

شنبه 06:30 تا 22:30
یک‌شنبه 06:30 تا 22:30
دوشنبه 06:30 تا 22:30
سه‌شنبه 06:30 تا 22:30
چهارشنبه 06:30 تا 22:30
پنج‌شنبه 06:30 تا 22:30
جمعه 06:30 تا 22:30
ثبت نظر و تصویر
neshan logo