موزه - باز است : ۷ تا ۱۸
ساعت کاری: باز است - ۷ تا ۱۸
ساعت کاری دقیق و مشخصی نداره باید قبل از رفتن حتما هماهنگ کنی تا اجازه ورود بهت بدن.
مکانی فوق العاده قشنگ و تاریخی مناسب تفریح گردشگران داخلی و خارجی
فقط میشه بیرونش رو دید، داخل راه نمیدن کسی رو
خیلی جالب بود
بجنورد آیینه خانه مفخم قدمت دوره قاجار بسیار زیبا و هنرمندانه
این موزه دقیقا شما رو یاد گذشته های میندازه که ای کاش همون دوره اون زمان به دنیا می اومدین خیلی جذاب بود خود من آرزوم بود تو همچین جاهایی زندگی میکردم
جای تاریخی بسیار زیبا توصیه میکنم حتما بازدید
آیینه خانه سردار مفخم فاخرترین و باشکوه ترین اثر به جا مانده از دوران قاجار است که امروزه با کاربری موزه اسناد و نسخ خطی مورد استفاده قرار گرفته است. این بنا که روبروی عمارت سردار مفخم واقع شده، روزگاری جزو مجموعه تاریخی دارالحکومه بوده و به همراه کلاه فرنگی، سردر و حوضخانه در باغ بزرگی واقع شده بود. امروزه شناخت حال و هوای دوران قدیم، آن هم در عالم معماری، تجربه دلنشینی است که گردشگران زیادی را ترغیب به ماجراجویی هایی از این دست می کند.حدود ۱۳۰ سال پیش و در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، حاکم خراسان و استرآباد یار محمد خان سهام الدوله بجنوردی ملقب به سردار مفخم دستور ساخت این بنا و عمارتی را داد که محل سکونت خانواده اش باشد. آیینه خانه نیز محل پذیرایی از مهمانان دولتی و مکان دیدار رجال سیاسی و رایزنی های آن ها شد. Sardar Mofakham Mirror House از سال ۱۳۷۹ کاربری خود را به موزه اسناد و نسخ خطی تغییر داد و از آن زمان تاکنون با همین کاربری به فعالیت خود ادامه می دهد. ساختمان ۲ طبقه آیینه خانه دارای ۹ اتاق است و هر سه ورودی آن به راهروی طبقه اول ختم می شوند. در بدو ورود به داخل ساختمان با حجره هایی در یک سمت و ۴ اتاق در سمت دیگرش روبرو می شوید و اگر راهرو را تا انتها بروید به پلکانی می رسید که شما را به تالار آیینه می برد. در این طبقه علاوه بر تالار آیینه، ۴ اتاق دیگر نیز وجود دارد. تماشایی ترین قسمت این بنا همان تالار آیینه آن است که آیینه خانه نامش را از همان جا گرفته است. وقتی از یکی از ۳ راه ورودی وارد تالار شوید خود را در احاطه آیینه کاری های زیبایی می بینید که به صورت کاملا ماهرانه اجرا شده اند و طرح های متنوعی دارند. ۱۷ طرح مختلف در این آیینه کاری ها پیاده شده که شامل طرح های زیبای هندسی و گیاهی هستند. البته چلچراغ های این تالار نیز جلوه زیبایی به آن داده اند.
آیینه خانه سردار مفخم فاخرترین و باشکوه ترین اثر به جا مانده از دوران قاجار است که امروزه با کاربری موزه اسناد و نسخ خطی مورد استفاده قرار گرفته است. این بنا که روبروی عمارت سردار مفخم واقع شده، روزگاری جزو مجموعه تاریخی دارالحکومه بوده و به همراه کلاه فرنگی، سردر و حوضخانه در باغ بزرگی واقع شده بود. امروزه شناخت حال و هوای دوران قدیم، آن هم در عالم معماری، تجربه دلنشینی است که گردشگران زیادی را ترغیب به ماجراجویی هایی از این دست می کنداین بنا یکی از آثار ملی ایران به شمار می رود. تاثیرپذیری معماری آیینه خانه از معماری غرب بنای منحصر به فردی را خلق کرده است.حدود ۱۳۰ سال پیش و در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، حاکم خراسان و استرآباد یار محمد خان سهام الدوله بجنوردی ملقب به سردار مفخم دستور ساخت این بنا و عمارتی را داد که محل سکونت خانواده اش باشد. آیینه خانه نیز محل پذیرایی از مهمانان دولتی و مکان دیدار رجال سیاسی و رایزنی های آن ها شد. Sardar Mofakham Mirror House از سال ۱۳۷۹ کاربری خود را به موزه اسناد و نسخ خطی تغییر داد و از آن زمان تاکنون با همین کاربری به فعالیت خود ادامه می دهد.آیینه خانه سردار مفخم همچون دیگر آثار مربوط به دوره قاجار از الگوهای معماری مشخصی پیروی می کند ولی معمار این بنا تلفیقی از ویژگی های معماری غربی و ایرانی را در طراحی خود به کار برده است و به وضوح می توان تاثیرپذیری او از معماری غربی را دید. استفاده از نقوش اساطیری، ستون و نیم ستون در نما، قوس نیم دایره در نما، سقف شیروانی با پوشش سفال و چوب از جمله این ویژگی ها هستند.ساختمان ۲ طبقه آیینه خانه دارای ۹ اتاق است و هر سه ورودی آن به راهروی طبقه اول ختم می شوند. در بدو ورود به داخل ساختمان با حجره هایی در یک سمت و ۴ اتاق در سمت دیگرش روبرو می شوید و اگر راهرو را تا انتها بروید به پلکانی می رسید که شما را به تالار آیینه می برد. در این طبقه علاوه بر تالار آیینه، ۴ اتاق دیگر نیز وجود دارد. تماشایی ترین قسمت این بنا همان تالار آیینه آن است که آیینه خانه نامش را از همان جا گرفته است. وقتی از یکی از ۳ راه ورودی وارد تالار شوید خود را در احاطه آیینه کاری های زیبایی می بینید که به صورت کاملا ماهرانه اجرا شده اند و طرح های متنوعی دارند. ۱۷ طرح مختلف در این آیینه کاری ها پیاده شده که شامل طرح های زیبای هندسی و گیاهی هستند. البته چلچراغ های این تالار نیز جلوه زیبایی به آن داده اند. در این تالار عکس های قدیمی ۱۳۴ تن از رجال سیاسی و شخصیت های والامقام دوران صفوی و قاجار از جمله شاه عباس، آقا محمدخان، کریم خان زند و همچنین سران کشورهای همسایه به نمایش گذاشته شده است و اما قاب های خوشنویسی شده محتوای اصلی این موزه را شامل می شوند. ۱۳ قاب از آیات قرآنی که با خط های نستعلیق و شکسته نستعلیق نوشته و تذهیب شده اند و قدمت یک نمونه از آن ها به سال ۱۲۲۶ هجری قمری برمی گردد.برخلاف اکثر خانه های تاریخی، جذابیت اصلی این بنا در داخل ساختمان است، یعنی حتی اگر علاقه ای به بازدید از گنجینه های موزه آن نداشته باشید باید تالار آیینه را ببینید. احتمالا این بازدید در کمتر از یک ساعت به پایان برسد. البته برای دیدن موزه این ساختمان باید مبلغی را به عنوان ورودی پرداخت کنید.
این بنای معروف با بناهای دیگری از جمله عمارت کلاهفرنگی و حوضخانه، در باغ بزرگی قرار داشته که آنها مجموعه دارالحکومه مفخم را تشکیل دادهاند. این بنا در دهه ۱۲۵۰خورشیدی همزمان با دوره حکومت ناصرالدین شاه به دستور یارمحمدخان شادلو معروف به سردار مفخم ساخته شده و به عنوان فضای اداری و دیوانی برای انجام دیدارهای رسمی سردار مفخم با رجال سیاسی عهد قاجار و نیز انجام مراسم تشریفات نظامی و رایزنی دربارهٔ مسائل سیاسی واجتماعی سران ایل مناطق تحت حکومت، مورد استفاده قرار میگرفتهاست
ساعت بازدید تا ۶ بعدازظهر است.
جای بسیار زیبا
مکانی فوق العاده قشنگ و تاریخی مناسب تفریح گردشگران داخلی و خارجی
موزه آینه خانه سردار مفخم (موزه) در محله صفا بجنورد و خیابان دکتر شریعتی واقع شده است. این مکان یکی از دو موزه در محله صفا بجنورد میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان امام رضا (ع)، عمارت مفخم و موزه نسخ خطی و همچنین دبیرستان تیزهوشان شهید بهشتی دوره اول، داروخانه امام رضا (ع)، کافه سرای یاقوت سرخ، نمایشگاه پدیده و کارشناسی رنگ ببری قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد.