info
عکس مجموعه تاریخی فرح آبادعکس مجموعه تاریخی فرح آبادعکس مجموعه تاریخی فرح آبادعکس مجموعه تاریخی فرح آباد
category

مجموعه تاریخی فرح آباد

مکان تاریخی

درباره‌ی مجموعه تاریخی فرح آباد

مجموعه تاریخی فرح‌آباد مجموعه‌ای از بناهای تاریخی مربوط به بقایای شهر قدیمی فرح‌آباد است که در کنار راه ساری-فرح‌آباد داخل فرح آباد قرار دارد. این ابنیه در زمان شاه عباس صفوی بنا شده و در آن زمان بندری پر رونق محسوب می‌شده است. در دوران صفوی به دلیل رونق فراوان به آنجا دارالسرور و دارالسلطنه گفته می‌شد.این اثر در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۷۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منبع: ویکی‌پدیا

مجموعه تاریخی فرح آباد (مکان تاریخی) در مازندران، شهرستان ساری، بخش رودپی شمالی و جاده پلاژ، جاده فرح آباد - دریا واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مسجد جامع شاه عباسی، رستوران محلی سیکا، فروشگاه و تعمیرات موبایل جامع موبایل 2، دفتر پیشخوان دولت و بخش عمومی و پاسگاه خزر آباد قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مجموعه تاریخی فرح آباد

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 23 بهمن ماه 1400

    لطفاً ساعت فعالیت را ذکر کنید که بعد از طی مسیر تعطیل نباشد

    4
  • avatar
    حبیب
    پنجشنبه 24 فروردین ماه 1402

    مجموعه تاریخی فرح‌آباد مجموعه‌ای از بناهای تاریخی مربوط به بقایای شهر قدیمی فرح‌آباد است که در کنار راه ساری-فرح‌آباد، داخل فرح آباد قرار دارد. این ابنیه در زمان شاه عباس صفوی بنا شده‌اند. در دوران صفوی به‌دلیل رونق فراوان به این شهر دارالسرور و دارالسلطنه گفته می‌شد. بسیاری از بناهای قدیمی شهر تاریخی فرح‌آباد در اثر حمله روس‌ها از میان رفتند و مسجد فرح‌آباد، مدرسه، بخشی از پل شاه عباسی، دیواری متعلق به یک قصر و حمام دوره صفوی از بناهای باقیمانده در این مجموعه هستند. کاخ جهان‌نما نیز که قصر شاه عباس بوده است، در اثر حمله قزاق‌ها تخریب شد. مجموعه تاریخی فرح‌آباد که از مکان های دیدنی ساری به شمار می‌آید، در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۵۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. وارد حوض داخل حیاط مرکزی مسجد می شد و به این ترتیب آب مسجد تامین می گردید. مدرسه و مسجد فرح آباد در میان تمامی بناهای موجود در مجموعه فرح آباد مسجد آن نسبت به بقیه بناها کمتر تخریب شده است و این بنای چهار ایوانی دارای ابعاد 65*75 متر می باشد. ایوان اصلی، محراب و گنبد آجری مسجد در بخش جنوبی آن قرار گرفته و دو طرف ایوان توسط شبستان ها احاطه شده است. همچنین در داخل حیاط مسجد نیز حجره هایی وجود دارد که برای کلاس های درس طلاب مورد استفاده قرار می گرفتند. ساختمان هایی که در ضلع شمالی مسجد قرار داشتند نیز همانند کاروانسرا و رباط بودند و احتمالا مسافران به منظور استراحت از آن ها استفاده می کردند. پل شاه عباسی این پل که بر روی رودخانه تجن احداث شده امروزه تنها پل آجری تخریب شده ای است که فقط چند چشمه طاق از آن باقی مانده است. در ساخت این پل از آجر و ملات ساروج استفاده شده است و در گذشته دارای 7 چشمه بود. مسجد جامعه فرح آباد کاخ جهان نما این بنا به جهت داشتن معماری بی نظیری که ترکیبی از معماری شرق و غرب می باشد و همچنین نقاشی های زیبایی که بر روی دیوارهای آن کار شده است موجب شده که شهرتی جهانی داشته باشند. این عمارت باشکوه در غرب رودخانه تجن و شمال مجموعه فرح آباد واقع شده است. وجود کاخ ها و عمارت های عظیم، ساختمان های منحصر به فرد، باغات زیبا، زمین بازی چوگان و … موجب شده مورخان آن را از برجسته ترین شهرهای دوره صفویه بدانند و از آن یاد کنند. شرایط بازید مجموعه تاریخی فرح آباد همه روزه پذیرای گردشگران است و برای بازدید از آن به زمانی حدود 1 الی 2 ساعت نیاز می باشد. با توجه به گرم و شرجی بودن هوای این منطقه در بیشتر روزهای تابستان اگر می خواهید از این بنا بازدید نمایید بهتر است فصل بهار را انتخاب کنید که دارای آب و هوا مناسب تر و طبیعت زیباتری است. همچنین توجه داشته باشید به دلیل تقاضای بسیاری که برای بلیط هواپیما ساری، قطار و اتوبوس آن در فصل بهار و به ویژه نوروز وجود دارد بهتر است از مدتی قبل به فکر رزرو بلیط باشید.

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 26 فروردین ماه 1403

    مجموعه تاریخی فرح‌آباد مجموعه‌ای از بناهای تاریخی مربوط به بقایای شهر قدیمی فرح‌آباد است که در کنار راه ساری-فرح‌آباد داخل فرح آباد قرار دارد. این ابنیه در زمان شاه عباس صفوی بنا شده و در آن زمان بندری پر رونق محسوب می‌شده است. در دوران صفوی به دلیل رونق فراوان به آنجا دارالسرور و دارالسلطنه گفته می‌شد.این اثر در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۷۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    2
  • avatar
    man
    پنجشنبه 29 تیر ماه 1402

    این مجموعه بزرگ تاریخی که بنا بر تواریخ مربوط به عصر صفوی است و قسمت های زیادی از آن در گذر زمان تخریب شده و امروز فقط بخش های از آن از جمله مسجد آن باقی مانده ، مجموعه زیبایی است که به ثبت ملی نیز رسیده و ارزش بازدید توسط گردشگران را داره ولی بنظر می‌رسد کمتر شناخته شده و معرفی می گردد و ضروری است ضمن رسیدگی بیشتر به داخل و پیرامون آن نسبت به معرفی بهتر آن به خیل عظیم گردشگران استان سرسبز و زیبای مازندران اقدام شود

    1
  • avatar
    aria
    سه شنبه 02 فروردین ماه 1401

    خوب نیست فقط دیواره

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 19 اسفند ماه 1400

    من هر وقت از کنارش می‌گذرم بهش یه نگاهی ميندازم

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 21 مرداد ماه 1402

    مجموعه تاریخی فرح‌آباد مجموعه‌ای از بناهای تاریخی مربوط به بقایای شهر قدیمی فرح‌آباد است که در کنار راه ساری-فرح‌آباد، داخل فرح آباد قرار دارد. این ابنیه در زمان شاه عباس صفوی بنا شده‌اند. در دوران صفوی به‌دلیل رونق فراوان به این شهر دارالسرور و دارالسلطنه گفته می‌شد. بسیاری از بناهای قدیمی شهر تاریخی فرح‌آباد در اثر حمله روس‌ها از میان رفتند و مسجد فرح‌آباد، مدرسه، بخشی از پل شاه عباسی، دیواری متعلق به یک قصر و حمام دوره صفوی از بناهای باقیمانده در این مجموعه هستند. کاخ جهان‌نما نیز که قصر شاه عباس بوده است، در اثر حمله قزاق‌ها تخریب شد. مجموعه تاریخی فرح‌آباد که از مکان های دیدنی ساری به شمار می‌آید، در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۵۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. 

  • avatar
    eitaa.com/saeed_khavas
    یکشنبه 29 مرداد ماه 1402

    بسیار عالی و دیدنی


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مجموعه تاریخی فرح آباد واقع شده‌اند:

  • حمام قاجاری
    (5.0)
    جاده فرح آباد - دریا
  • پل صفوی
    (5.0)
    جاده فرح آباد - دریا
  • مسجد جامع شاه عباسی
    (4.5)
    جاده پلاژ، جاده فرح آباد - دریا
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط fereshte😎 (شهریار سطح ۱۱ نشان) در تاریخ دوشنبه 04 تیر ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مجموعه تاریخی فرح آباد اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 04 تیر ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مجموعه تاریخی فرح آباد در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مجموعه تاریخی فرح آباد ندارد.
    neshan logo