رودخانه کشف رود (جاذبه طبیعی) در خراسان رضوی، شهرستان مشهد واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی ایستگاه آبگیری تانکرهای آب غیرشرب فضای سبز شهرداری مشهد قرار گرفته است.
آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط علیرضا باباطاهری (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ پنجشنبه 01 شهریور ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و بهروز شدهاند. (چنانچه در اطلاعات ثبتشده یا موقعیت جغرافیایی رودخانه کشف رود اشکالی مشاهده کردید میتوانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)
بخش این رود در مشهد قرار دارد اما شهرستانهای گلبهار و چناران نیر در حوضه آن قرار دارند. این رود که مهمترین رودخانه مشهد به حساب میآید در پنج کیلومتری شمال شرق مشهد قرار گرفته است رودخانه کشف که از آبریزهای جنوبی کوههای هزار مسجد سرچشمه میگیرد با ۲۹۰ کیلومتر طول و پنج درصد شیب، از شمال غرب به سوی جنوب شرق جریان دارد. همچنین دو رودخانهی گلمکان و فریزی که از آبریزهای شمالی کوههای بینالود سرچشمه میگیرند به رودخانهی کشف رود میریزند. در آخر، این رود در پل خاتون سرخس که در روستای تاریخی زور آباد، شهرستان صالح آباد از توابع تربت جام است، در رود هَربِرود میریزد و به نام تجن داخل ترکمنستان میشود و در بیابان قره قوم این کشور فرو میرود. در سالهای اخیر، طرحی موسوم بر ساماندهی کشف رود به شهرداری مشهد داده شد و قرار بر این شد که این رودخانه و اطراف آن را تبدیل به تفرجگاهی بزرگ به نام بوم پارک کنند اما همانطور که میدانید به دلیل خشکسالی و ساخت سدهایی بر روی این رود همچون سدهای طرق، کارده، ارداک و غیره بر روی سرشاخه رود، کشف رود نیز دچار خشکی شده و فقط به هنگام سیلابها این رود آب فراوانی دارد همچنین این رود دچار مشکل سرازیری پساب شهری در طول سال شده است بر روی رودخانه کشف رود، چند پل تاریخی مانند پلشاهی، پل کشف رود و پل خاتون نیز ساخته شده است که جزعی از مکانهای دیدنی این رود به حساب میآید. مجموعهای از محوطههای زمان پارینه سنگی قدیم در فاصله ۳۵ کیلومتری تا ۸۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر مشهد، در اطراف بستر اصلی رودخانه کشف شدهاند که به آن حوضه کشف رود میگویند این حوضه در شرق مشهد در سالهای ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۴ توسط زمین شناس فرانسوی (کلود تیبو) و (علی آریایی) زمین شناس ایرانی مورد بررسی قرار گرفت. در طی این جستجوها ۸۰ نمونه دست ساخته سنگی از هفت محوطه جمعآوری شد. بعد از بررسی این مجموعه به موزه باستان در موزه ملی ایران اهدا شد
4آلوده،غیر بهداشتی،فاضلاب
1فقدان مدیریت ضعیف