مسجد جامع کرمانشاه که گاه به اشتباه مسجد چهل ستون نیز نامیده می شود، در بافت قدیم شهر کرمانشاه، در خیابان مدرس (سپه سابق)، نبش جلو خان و نرسیده به خیابان رشید یاسمی (نواب صفوی) واقع شده و از آثار قابل توجه اواخر دورهٔ زندیه است. این مسجد در سال ۱۱۹۶ ه. ق (۱۷۸۱ میلادی) در زمان پادشاهی «علی مرادخان زند»، توسط علی خان زنگنه حاکم کرمانشاه ساخته شده است. مسجد جامع در حال حاضر مکان برگزاری نماز جمعه اهل تشیع در شهر کرمانشاه است مسجد جامع کرمانشاه از نظر ساخت شبیه مساجد دوره زندیه است. شبستان کنونی به جز محراب تزیینات خاصی ندارد. در گوشهٔ جنوب غربی بنا، پلکانی برای دسترسی به بالاخانهای که گویا زمانی قسمتی از مدرسه بود، ساخته شده است. در نخستین دهنهٔ سمت راس ورودی، سه کتیبه با تاریخ ۱۲۰۰ ه. ق (۱۷۸۵ میلادی) و مطالبی مربوط به خرید و فروش و موقوفات مسجد نصب شده است در قسمت جنوبی مسجد، مسجد دیگری با صحن و شبستان کنونی وجود دارد که به «مسجد امیری» معروف است که بعدها توسط «امیر نظام زنگنه» از امرای دوره محمد شاه قاجار و اوایل سلطنت ناصر الدین شاه قاجار ساخته شد و در بمب باران سال ۱۳۵۹ ویران شد
مسجد جامع کرمانشاه دارای معماری زیبای ایرانی است دارای محیطی بسیار بزرگ.
مسجد جامع کرمانشاه مکان زیبا و ارامشبخشیه محیط تمیزی داره حتما اگه تونستید ازش دیدن کنید
بنای قدیمی مسجد جامع کرمانشاه از مسجد، مدرسه و حسینیه تشکیل شده بوده که البته در گذر سالها تغییرات بسیاری روی این بنا انجام دادند. یکی از این مرمتها در دوره قاجار، به دستور امیرنظام زنگنه، مسجدی به نام امیری بود که در بمبارانهای سال 1359 ویران شد. آنچه که از بنای قدیمی مسجد جامع کرمانشاه برجای مانده، بخشی از شبستان ستوندار و هشتی ورودی است. اما در حال حاضر شبستان جدید، مربعی به ارتفاع تقریبی 7 متر که پوشش طاق و گنبد آن روی 16 ستون در 4 ردیف ستون 4 تایی قرار دارد. ستونهای مسجد جامع کرمانشاه چهارگوش در ابعاد یک در یک متر است. روی هر کدام از این ستونها و دیوارهای کناری آن، 25 پوشش گنبدی از نوع چهار بخشی نصب شده است. محراب بنا در زاویه جنوب شرقی قرار گرفته و روبهرویش درب ضلع شمالی را نصب کردهاند. همچنین در گوشه جنوب غربی بنا، پلههایی برای دسترسی به بالاخانهای که گفته میشود زمانی قسمتی از مدرسه بوده، ساختهاند. همچنین لازم به ذکر است که در اولین قسمت سمت راست ورودی، سه کتیبه متعلق به سال 1200 هجری قمری نصب شده که مربوط به خرید، فروش و موقوفات مسجد روی آن حکاکی کردهاند. این بنا در حال حاضر کاربری مذهبی دارد. در این مسجد کارهایی از قبیل برگزاری نمازهای واجب مراسمات مذهبی مانند اعتکاف، جلسات قرآنخوانی و غیره و مراسمات اهل سنت کرمانشاه را انجام میدهند.
ما در مسیر برگشت از پیادهروی اربعین حسینی، سر راهمون که از کرمانشاه رد میشدیم به این مسجد اومدیم. اسکان و پذیرایی فراهم بود. همچنین سرویس بهداشتیهای تمیز و حمام نیز از امکانات خوب این مسجد هست. محل استراحت هم دارای تهویه مناسب بود.
بسیار عالی امکانات فول
مسجد جامع کرمانشاه از نظر ساخت شبیه مساجد دوره زندیه است. شبستان کنونی به جز محراب تزیینات خاصی ندارد. در گوشهٔ جنوب غربی بنا، پلکانی برای دسترسی به بالاخانهای که گویا زمانی قسمتی از مدرسه بود، ساخته شدهاست. در نخستین دهنهٔ سمت راس ورودی، سه کتیبه با تاریخ ۱۲۰۰ ه. ق (۱۷۸۵ میلادی) و مطالبی مربوط به خرید و فروش و موقوفات مسجد نصب شدهاست.
سلام . دوستان کسی میدونه امروز نماز جمعه هست یا خیر.؟
مسجدی تاریخی با قدمت زیاد، در اواسط خیابان مدرس ،که محیط ساده وبا صفاش، حال و هوای آدمرا خوب میکنه .من هروقت کرمانشاه میرم ،حتما به این مسجد میرم و عباداتم را اون جا انجام میدم.
مسجد جامع کرمانشاه ، مکان بزرگ و خوبیه. تاریخی هم هست مربوط به دوره زندیه می باشد.
مسجد زیبا و تاریخی
یه مسجد قدیمی
مسجد خیلی قشنگیه ولی نمیذارن داخلش رو ببینیم
چرا نمیزارن
مسجد جامع کرمانشاه (مسجد) در محله جوانشیر کرمانشاه و خیابان مدرس واقع شده است. این مکان یکی از هشت مسجد در محله جوانشیر کرمانشاه میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان حضرت ابوالفضل ناجا، موزه پارینه سنگی زاگرس (تکیه بیگلر بیگی) و راسته بازار زرگر ها و همچنین بازار سنتی، مسجد عمادالدوله، هتل سنتی ریوار، فروشگاه حاج ابوالقاسم پیروز و صرافی نوری - Nouri Exchange قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه میباشد.