info
عکس بقعه پیرسرخ
category

بقعه پیرسرخ لار

بنای تاریخی دوره صفوی

درباره‌ی بقعه پیرسرخ

بقعه پیرسرخ (مکان تاریخی) در لار و خیابان مدرس جنوبی، شهید تسلیم واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی شرکت یکتادیجی، شیرینی فدک مسقطی عادلی، پارک علم و فناوری لارستان (مرکز رشد)، نانوایی ریگی و آب انبار قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد بقعه پیرسرخ

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    ۰۹۱۶۰۹۷۳۹۸۶
    شنبه 27 اسفند ماه 1401

    بقعه ای بسیار قدیمی و زیبا مورخان عمر این بنا رو به دوره صفوییان تخمین زده متاسفانه بخشی از این اثر گرانبها بدلیل بی توجهی و گذر زمان تخریب شده نمی دانم که ما مردم به خواب غفلت فرو رفته ایم یا مسئولین به فکر مرمت و بازسازی این گونه آثار قدیمی نیستند این گونه آثار نشانگر قدمت و شکوه ایران زمین است که ما این گونه با دستان خودمان در حال ویران کردن اینگونه آثار هستم

    7
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    چهارشنبه 18 اسفند ماه 1400

    آرامگاه پیرسرخ در جنوب غربی شهرقدیم لار در محله کوریچان واقع شده است. قدمت این بنا به دوران صفویه میرسد. گرچه امروزه بخش عمده آن ویران شده، معهذا یکی از اماکن مقدس لار می باشد. این بنا با ستونهای دوسوم عمودی در گوشه ها، احتمالا قبلا مفروش بوده است. روی برخی از دیوارها، در طرف بیرونی هنوز آثار نقش و نقوش دیده می شود. روی پایه بسیار باریک روی هر دیوار بیرونی، سنگ کاری باریکی مشاهده می شود که از سه ردیف کار شده است. بالای آنها یک فرورفتگی چهارگوش دیده می شود که با فاصله تزئین نشده از قسمت سنگ کاری مجزّا شده است. در دو طرف درب ورودی، دو ستون به جلو آمده مشاهده می شود. اتاق درونی هشت گوش با قطر ۵.۶۰ متر دارای فرورفتگیهایی است که در دیوارهاست و برخلاف جداره بیرونی و دیوارهای سنگ فرش شده، فقط گچ کاری شده بودند. طبق عقیده اهالی، این بنا برای برادر شاهچراغ ساخته شده استاین امامزاده امروز برای اهالی محلی مقدّس است. گفته می شود که در حفریات مربوط به هفتاد سال پیش در داخل ساختمان یک پنجه طلائی ظاهر شده است، ولی در سال ۱۳۶۹ خورشیدی، اثری از آن دیده نشده است. زیر قبر به راه پلّه ای دست یافته اند که منتهی به یکی از منازل مجاور می شود و تا عمق هفت متر پیش رفته اند، ولی از ادامه کار به خاطر ترس از وجود ارواح خودداری شده است. بطوری که دیوارها امروزه فقط تا ارتفاع دو متر وجود دارند و بقیه از بین رفته است. متاسفانه علیرغم ثبت این اثر درفهرست آثار ملی، نگهداری شایسته ای از این بنا بعمل نمی آید.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 07 فروردین ماه 1402

    بسیار عالی و

    1
  • avatar
    narges
    دوشنبه 04 اسفند ماه 1399

    بنابر روایانی میگن اینجا آرامگاه مزدک بنیانگذار آیین بوندوس هست

    1
  • avatar
    یابن میرزا
    شنبه 12 اسفند ماه 1402

    چرت بدون توضیحات تاریخچه


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده بقعه پیرسرخ واقع شده‌اند:

  • خانه تاریخی محمودی
    میر عبدالعظیم، قنبربیگی، بین قنبربیگی 1 و مسجد قنبربیگی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط محمدباقری (شهریار سطح ۱۰ نشان) در تاریخ دوشنبه 20 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی بقعه پیرسرخ اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 20 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد بقعه پیرسرخ در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه بقعه پیرسرخ ندارد.
    neshan logo