اکثریت مساجد باستانی ایران به جای کاخهای ساسانیان یا معابد آنها بنا نهاده شده است و مسجد پامنار نیز بر همین اساس زمانی که اسلام به کشور وارد شد به جای یک آتشکده دوره ساسانیان
مسجد پامنار و منار آن مربوط به دوره سلجوقیان است و در زواره، کوچه پامنار (بن کوی) واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۱۵ با شمارهٔ ثبت ۲۸۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.مکان فعلی آن در عهد باستان آتشکدهای بوده که از ظهور اسلام تبدیل به مسجد گردیده است. در این مسجد که اساس آن متعلق به زمان سلجوقیان است، شش ایوان کوچک و شش محراب و یک مناره با تزئینات متنوع و پرکار آجری و یکرشته تزئینات هنری از نوع گچبریهای ظریف جلب توجه میکند.منارۀ این مسجد که از نظر قدمت دومین منارهای است که در ایران ساخته شده دارای کتیبهای کمربندی به خط کوفی آجری است که بانی آن را محمد بن ابراهیم و سال ساختمان آن را 461 تعیین میکند.بیشتر مساجد باستانی ایران به جای کاخهای ساسانیان یا آتشکدهها بنا نهاده شدهاند؛ بنای اصلی و پیشین مسجد پامنار نیز مربوط به آتشکدهای کهن باقیمانده از دوران ساسانیان است. این مسجد در زواره دارای یک مناره بلند کتیبهدار است که شهرت مسجد به همین علت است. مناره این مسجد را دومین مناره بلند کتیبهدار تاریخ بعد از اسلام میدانند. بانی این مسجد دهدار زواره، فردی به نام «ابوعبدالله محمدابنابراهیم» در قرن پنجم بوده است. با توجه به کتیبه مناره، زمان دقیق ساخت مسجد و مناره آن در سال ۴۶۱ قمری بوده است. بر اساس نوع معماری انجامشده روی بنا، متوجه میشویم که این شاهکار مربوط به دوره تاریخی سلجوقیان بوده که متأسفانه بخشی از مسجد که در دوره ساسانیان ساختهشده بود، به همراه یکی از محرابها تخریب شده است.
مسجد پامنار و منار آن مربوط به دوره سلجوقیان است و در زواره، کوچه پامنار (بن کوی) واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۱۵ با شمارهٔ ثبت ۲۸۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.مکان فعلی آن در عهد باستان آتشکدهای بوده که از ظهور اسلام تبدیل به مسجد گردیده است. در این مسجد که اساس آن متعلق به زمان سلجوقیان است، شش ایوان کوچک و شش محراب و یک مناره با تزئینات متنوع و پرکار آجری و یکرشته تزئینات هنری از نوع گچبریهای ظریف جلب توجه میکند. منارۀ این مسجد که از نظر قدمت دومین منارهای است که در ایران ساخته شده دارای کتیبهای کمربندی به خط کوفی آجری است که بانی آن را محمد بن ابراهیم و سال ساختمان آن را 461 تعیین میکند.بیشتر مساجد باستانی ایران به جای کاخهای ساسانیان یا آتشکدهها بنا نهاده شدهاند؛ بنای اصلی و پیشین مسجد پامنار نیز مربوط به آتشکدهای کهن باقیمانده از دوران ساسانیان است. این مسجد در زواره دارای یک مناره بلند کتیبهدار است که شهرت مسجد به همین علت است. مناره این مسجد را دومین مناره بلند کتیبهدار تاریخ بعد از اسلام میدانند. بانی این مسجد دهدار زواره، فردی به نام «ابوعبدالله محمدابنابراهیم» در قرن پنجم بوده است. با توجه به کتیبه مناره، زمان دقیق ساخت مسجد و مناره آن در سال ۴۶۱ قمری بوده است. بر اساس نوع معماری انجامشده روی بنا، متوجه میشویم که این شاهکار مربوط به دوره تاریخی سلجوقیان بوده که متأسفانه بخشی از مسجد که در دوره ساسانیان ساختهشده بود، به همراه یکی از محرابها تخریب شده است.
بسیار با شکوه و قدیمی
اکثریت مساجد باستانی ایران به جای کاخهای ساسانیان یا معابد آنها بنا نهاده شده است و مسجد پامنار نیز بر همین اساس زمانی که اسلام به کشور وارد شد به جای یک آتشکده دوره ساسانیان
این مناره دومین مناره تاریخ دار ایران است به ارتفاع ۲۰ متر و درسال ۴۶۱ هجری قمری ساخته شده است
مسجد بنکویه یا پامنار زواره از گنجینه های ارزشمند و بی نظیری است که در زمان سلجوقیان به سال ۴۶۱ هـ ق بنای آ“ به پایاه رسیده است. این مسجد ابتدا دارای ۷ محراب با گچبریهای نفیس بوده اما متاسفانه بخش هایی از این مسجد در سال ۱۳۵۹ هـ ش توسط گروه نوسازی مسجد تخریب و کتیبه های زیبا همراه با چندین محراب جایش را به سالن اجتماعات داد این مناره دومین مناره تاریخ دار در ایران است .این مناره بیش از ۲۰ متر ارتفاع دارد و جدار آن از آجر ، خاک و گچ است و استوانه ای است بر روی یک هشت ضلعی که در کوچکی به داخل آن باز می شود و یک میله آجری چون محور در داخل آن قرار گرفته و پله هایی در گرداگرد آن در جهت عقربه ساعت به طرف بالا ساخته شده است.
منار تاریخی زواره (مکان تاریخی) در زواره و خیابان پامنار واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه زواره و بازار هفتگی زواره و همچنین مسجد پامنار، قلعه سنگ بست زواره، هتل بوتیک دربند زواره، آب انبار پامنار و کتابخانه پامنار قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.