info
عکس مسجد جامع کاشانعکس مسجد جامع کاشانعکس مسجد جامع کاشانعکس مسجد جامع کاشان
category

مسجد جامع کاشان کاشان

مسجد

درباره‌ی مسجد جامع کاشان

مسجد جامع کاشان (مسجد) در کاشان و خیابان آیت الله کاشانی، شهید ابهری مقدم، سنگین باف واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان میلاد، خانه کاج و بازار کاشان و همچنین سرای بابا افضل، خانه استیو، داروخانه دکتر محمودی، تالار نور جهان و فروشگاه مرکزی شرکت زمرد کویر قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد جامع کاشان

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    🦋قلب💞 آرام،حریم کبریا🦋
    شنبه 26 فروردین ماه 1402

    مسجد جامع یا مسجد جمعه در گذشته های دور یک آتشکده بوده و بعد از ورود اسلام به ایران این بنای تاریخی تبدیل به مسجد شد و هم اکنون هم از آن با عنوان مسجد در کتب تاریخی یاد می شود.

    4
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    سه شنبه 16 اسفند ماه 1401

    این مسجد قدیمی‌ترین بنای تاریخی کاشان است و به گفته اهالی، توسط «صفیه خاتون»، دختر مالک اشتر، بنا شده است. در گذر زمان نیز «کریم خان زند» و «عبدالرزاق خان» که حاکم کاشان بود، این بنا را مرمت کرده‌اند. در کتیبه‌هایی که مربوط به این مرمت‌ها هستند، نام «عبدالکریم» و «ابن محمد حسین محمد کاظم اصفهانی» به‌عنوان خطاطان دیواره‌های این مسجد مشاهده می‌شود. گچ‌بری‌های محراب شبستان را نیز استاد «باقر اصفهانی» ساخته استباستان‌شناسان در لایه‌‌بردای‌های اخیری که از گچ‌بری‌های محراب این مسجد انجام داده‌اند، آثار و تزییناتی پیدا کرده‌اند که قدمت آن‌ها به دوران آل بویه برمی‌گردد. شبستان تابستانی مسجد زیر شبستان زمستانی آن قرار دارد و طرح‌های کاشی‌کاری آن بسیار زیبا هستند. در گذشته از کف این شبستان آثاری از کوره‌های پخت ظروف چینی توسط کارشناسان میراث فرهنگی کشف شده است و آن‌ها معتقدند که قدمت مسجد به اوایل دوره‌ اسلامی بازمی‌گردد. همچنین گفته می‌شود حضرت سلطان علی ابن محمد باقر (ع) در این مسجد نماز گزارده است و به همین علت، مسجد جامع کاشان بسیار مورد احترام مردم قرار دارد. این مسجد در ۳۰ خرداد سال ۱۳۱۵ با شماره‌ ثبت ۲۵۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    2
  • avatar
    علی تنکابنی
    جمعه 06 اسفند ماه 1400

    مسجد جامع کاشان مربوط به دوره سلجوقیان است و در کاشان، خیابان بابا افضل، محلهٔ میدان کهنه واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۱۵ با شمارهٔ ثبت ۲۵۲ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است در لایه‌ برداری های اخیر از گچبری های محراب دوره سلجوقی، آثار و تزییناتی متعلق به دوره آل بویه کشف و شناسایی شده است. در شبستان تابستانی این بنا که در زیر شبستان زمستانی قرار دارد، طرح های بسیار زیبای کاشی کاری دیده می‌ شود و در کف این شبستان آثاری از کوره‌ های پخت ظروف چینی به وسیله کارشناسان سازمان میراث فرهنگی در گذشته کشف شده است. این بنا دارای گنبد آجری است که احتمالاً پس از زلزله معروف سال ۱۱۹۲هجری قمری که‌ این مسجد آسیب فراوانی دید، به وسیله «عبدالرزاق خان کاشی» به صورت اساسی تعمیر و این موضوع در کتیبه خط ثلث در زیر گنبد مسجد به سال ۱۲۰۷ هجری قمری نیز مشخص شده است. مسجد جامع کاشان از کهنسال‌ ترین بناهای تاریخی این شهر به شمار می‌رود و بر روی بنایی کهنسال تر پایه‌ گذاری شده که به عقیده برخی از کارشناسان قدمت آن مربوط به قبل از اسلام است. برخی دیگر از کارشناسان با توجه به آثار کوره‌ های پخت سفال و سایر فضا های کاوش شده در زیر شبستان‌ های مسجد، آن را مربوط به قرون اولیه دوره اسلامی می‌دانند، بنا به برخی روایات تاریخی این مسجد به دستور صفیه خاتون دختر مالک اشتر بنا نهاده شده است. این مسجد دارای دو قبله می‌باشد که یکی از آنها به دلیل رعایت نشدن جهات دقیق قبله (به گفته متخصصان میراث فرهنگی) از عمد تخریب شده که آثار گچبری بسیار نفیسی بوده که به دلیل اینکه برای نمازگزاران مشتبه نشود ، محراب دیگری در نزدیکی همان محراب ساخته‌اند. اما مردم عامی اعتقاد دارند که این محراب به طرف بیت المقدس بوده و بعد از اینکه قبله در سال دوم هجرت تغییر یافت ، این محراب تخریب شده است. در محراب دیگر که به سمت مسجدالحرام است آیه تغییر قبله از بیت المقدس به طرف مکه به چشم می‌خورد که خود دلیل بر اعتقاد مردم نسبت به این موضوع است. گفته می‌شود در این مسجد حضرت سلطان علی بن محمد باقر (ع) نماز گزارده، از این رو مردم کاشان این مسجد را بسیار قابل احترام می‌دانند و قدیمی‌ ترین کتیبه‌ای که در مسجد وجود دارد به تاریخ ۴۶۶ هجری قمری است که بر روی منار آن آمده است «این منار سومین منار تاریخ دار قدیمی ایران به شمار می‌رود». این مسجد مرکز بزرگترین و قدیمی‌ ترین هیئت مذهبی کاشان (هیئت ابوالفضل کاشان-مشتی) می‌باشد که قدمتی بیش از صد سال دارد این بنا دارای گنبد آجری با مقصوره و ایوان مرتفع، صحن وسیع و حوض خانه‌ای در وسط و سه شبستان بزرگ است

    2
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    سه شنبه 28 شهریور ماه 1402

    این مسجد قدیمی‌ترین بنای تاریخی کاشان است و به گفته اهالی، توسط «صفیه خاتون»، دختر مالک اشتر، بنا شده است. در گذر زمان نیز «کریم خان زند» و «عبدالرزاق خان» که حاکم کاشان بود، این بنا را مرمت کرده‌اند. در کتیبه‌هایی که مربوط به این مرمت‌ها هستند، نام «عبدالکریم» و «ابن محمد حسین محمد کاظم اصفهانی» به‌عنوان خطاطان دیواره‌های این مسجد مشاهده می‌شود. گچ‌بری‌های محراب شبستان را نیز استاد «باقر اصفهانی» ساخته است.باستان‌شناسان در لایه‌‌بردای‌های اخیری که از گچ‌بری‌های محراب این مسجد انجام داده‌اند، آثار و تزییناتی پیدا کرده‌اند که قدمت آن‌ها به دوران آل بویه برمی‌گردد. شبستان تابستانی مسجد زیر شبستان زمستانی آن قرار دارد و طرح‌های کاشی‌کاری آن بسیار زیبا هستند. در گذشته از کف این شبستان آثاری از کوره‌های پخت ظروف چینی توسط کارشناسان میراث فرهنگی کشف شده است و آن‌ها معتقدند که قدمت مسجد به اوایل دوره‌ اسلامی بازمی‌گردد. همچنین گفته می‌شود حضرت سلطان علی ابن محمد باقر (ع) در این مسجد نماز گزارده است و به همین علت، مسجد جامع کاشان بسیار مورد احترام مردم قرار دارد. این مسجد در ۳۰ خرداد سال ۱۳۱۵ با شماره‌ ثبت ۲۵۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.مسجد جامع کاشان دو محراب دارد که قبله‌ یکی چپ و دیگری راست است. کارشناسان میراث فرهنگی می‌گویند به‌دلیل رعایت نشدن جهت دقیق قبله، این محراب تخریب شده و محراب جدیدی در نزدیکی محراب قبلی، در جهت صحیح قبله ساخته شد. در قسمت تخریب شده‌ محراب اولی، آثار بسیار نفیسی از گچبری وجود داشت و آثاری از آیه‌ای از سوره جمعه (... رحیم یا ایها الذین آمنو اذا نودی ... ذکر الله ...) در فضیلت روز و نماز جمعه تشخیص داده می‌شود. این امر نشان می‌دهد این مسجد برای اولین بار به‌عنوان مصلای نماز جمعه‌ کاشان بنا شده است. با این وجود مردم محلی با استناد به آیه‌ قرآنی موجود در این محراب، می‌گویند که قبله‌ قبلی به‌سمت مسجد القصی بود و پس از تغییر قبله‌ مسلمین به‌سمت مسجدالحرام، این محراب تخریب و محراب جدید ساخته شده است. این مسجد، گنبدی آجری با مقصوره و ایوانی مرتفع زیر آن دارد و شامل یک صحن وسیع، دو شبستان بزرگ و یک شبستان تحتانی در ضلع شمالی و حوض‌خانه‌ای در وسط است. در کتیبه‌ گنبدی که شبستان و محراب اصلی را پوشانده نام ملکشاه و وزیر او، خواجه نظام الملک طوسی، نیز آمده است. ارتفاع ایوان اصلی که در ضلع غربی مسجد قرار گرفته است، در بلند‌ترین نقطه برابر ۱۳٫۸ متر و در قسمت همسطح پشت بام ۱۱٫۲ متر است.

    1
  • avatar
    abolfazl
    سه شنبه 24 اسفند ماه 1400

    مسجد قدیمی و جذابی هست

    1
  • avatar
    خباززاده
    پنجشنبه 07 اسفند ماه 1399

    معماری منحصر بفردی داره که آدم مجذوبش میشه ولی توی مرمت و بازسازیش کوتاهی شده

    1
  • avatar
    عالمی
    چهارشنبه 27 اسفند ماه 1399

    مسجد جامع کاشان مکان زیبا و ارامشبخشی است محیط تمیزی داره معماری خیلی خوبی داره

    1
  • avatar
    اسماعیل پناه
    جمعه 07 خرداد ماه 1400

    مسجد جامع کاشان یک مسجد بزرگ و با شکوه است معماری این بنا بسیار خاص است نماز های جماعت بردباری در این مسجد برگزار می‌شود

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 07 اسفند ماه 1402

    مسجد جامع کاشان کهن‌ترین بنای تاریخی در کاشان، مسجد جامع این شهر است که قدمت آن به دوران حکومت سلجوقیان بازمی‌گردد. این اثر ارزشمند تاریخی به‌همت دختر مالک اشتر، صفیه خاتون، ساخته شده است.  این بنای تاریخی و ارزشمند مذهبی، در ادوار مختلفی همچون کریم‌خان زند و عبدالرزاق خان (حاکم کاشان)، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. از زیبایی‌های قابل‌توجه این مسجد می‌توان به هنر خطاطی استادانی چون عبدالکریم و ابن محمد حسین محمد کاظم اصفهانی اشاره کرد که بر دیواره‌های آن وجود دارد.

  • avatar
    mostafameraji
    سه شنبه 15 فروردین ماه 1402

    مسجد جامع شهر تاریخی کاشان


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد جامع کاشان واقع شده‌اند:

  • مسجد قائمیه پاپک
    خیابان ملا حبیب اله شریف، یوسف پور 21، بین اسدزاده و بابک 4
  • مسجد جعفریه (هیئت انصارالجوادکاشان)
    محتشم، قدر 17
  • مسجد حوضخانه
    خیابان آیت الله کاشانی، کازرونی 3، افشاری 1
  • مسحد سرو
    خیابان آیت الله کاشانی، ذوالفقارپور، سرو
  • مسجدکفشدوزها
    محتشم، درب زنجیر 7
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط mehran_jym (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ دوشنبه 07 اسفند ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع کاشان اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 07 اسفند ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع کاشان در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع کاشان ندارد.
    neshan logo