info
عکس امامزاده قاسم (ع)عکس امامزاده قاسم (ع)عکس امامزاده قاسم (ع)عکس امامزاده قاسم (ع)
category

امامزاده قاسم (ع) محله مراد بيک، بابل

محل عبادت

درباره‌ی امامزاده قاسم (ع)

امامزاده قاسم (ع) (محل عبادت) در محله مراد بيک بابل و خیابان مرحوم آیت الله روحانی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی پاساژ ملت و همچنین کافه فست فود دروتخته، Shekar Sara شکار سرا، لابراتوار دندانسازی رومانیت (بابایی)، محصولات غذایی گندم و کتابخانه روحانی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از محل‌های عبادت خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد امامزاده قاسم (ع)

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 09 اسفند ماه 1402

    آستان مقدس امامزاده قاسم (ع) بابل که به بقعه آستانه یا کلاج مشهد نیز شناخته می‌شود، از نوادگان امام هفتم (ع) است. این آستان که از آثار قرن نهم هجری قمری به حساب می‌آید، در ایام سوگواری ماه محرم، مرکز مهم عزاداری دسته‌های سینه‌زنی و هئیت‌های عزاداری شهر است. در نظر اول، گنبد مخروطی‌شکل بقعه خودنمایی می‌کند و پس از ورود، مسجد کوچکی با تزیینات آینه‌کاری قرار دارد. بقعه نیز مزین به در منبت‌کاری و صندوق چوبی زیبایی است. 

    6
  • avatar
    اشتیانی
    شنبه 04 بهمن ماه 1399

    توی بازسازی که انجام شده بقعه قدیمی محصور شده و زیباییش دیده نمیشه، مسیرش کمی پر ترافیکه

    3
  • avatar
    حبیب
    چهارشنبه 23 فروردین ماه 1402

    آستانه امام‌زاده قاسم (نزد اهالی محلی مشهور به آستانه) یکی از آثار تاریخی کهن بابل است. این بنا در مرکز شهر بابل و در محلهٔ «آستانه» بابل جای دارد. محمدتقی دانش پژوه در مجلهٔ «معارف اسلامی» دو سند متفاوت برای امامزاده قاسم می‌آورد که در نام پدر و محل گور تفاوت دارند. این دو سند از اسناد خانوادگی مهدی میرمیرانی هستند که در پایین آورده شده‌اند. سند نخست قاسم را فرزند محمد تقی، امام نهم شیعیان معرفی می‌کند که آرامگاه‌اش در «بارفروش‌ده» (بابل کنونی) است. سند دوم قاسم را فرزند موسی کاظم، امام هفتم شیعیان می‌داند که آرامگاه‌اش در «دابوی بزرگ» است.عباس شایان، واژهٔ «کلاج مشهد» را که عنوان محلی این مزار بوده است مادهٔ تاریخ قتل امامزاده می‌داند و تاریخ قتل امامزاده را ۴۰۲ (قمری) می‌آورد. با این وجود واژهٔ «کلاج مشهد» به ابجد برابر ۴۰۳ می‌شود. از سویی دیگر، موسی کاظم بنابر روایت‌های گوناگون، در سال ۱۸۱ یا ۱۸۳قمری درگذشته و فرزند دیگر او، علی بن موسی الرضا در سال ۲۰۳ درگذشته است. پس امکان‌پذیر نیست که قاسم فرزند دیگر موسی کاظم بوده باشد؛ چرا که در این صورت باید بیش از ۲۰۰ سال عمر کرده باشد. پس یا این ماده تاریخ نادرست است، یا این مکان آرامگاه قاسم نیست.در سال ۱۳۳۴، «حاج محمدعلی ایمانی» بنای آستانه را بازسازی کردکه این بازسازی آسیب‌های جدی را به بنای تاریخی امام‌زاده وارد کرده‌است. این آسیب‌ها را می‌توان به صورت زیر فهرست کرد: کاشی‌های سدهٔ نهم ق؛ که روی آن عبارت «عمل سید علی‌ابن سیدکمال‌الدین آملی غفر الله ذنوبهما» نگاشته شده بود و یاسنت لویی رابینو در سال ۱۹۰۹ (میلادی) در بازدید از امام‌زاده این کاشی را دیده و متن‌اش را در سفرنامهٔ خود آورده بود، از بین رفتند. کتیبهٔ گچی درون صحن آرام‌گاه را محو نمودند و روی آن، آیینه‌کاری کردند و عکس بانی بازسازی را گذاشتند. نبشتهٔ سنگ گور کنار ضریح را که گفته می‌شد گور امام‌زاده حمزه است، با سیمان ماله‌داده پنهان کردند. صندوق چوبی متحرک روی گور را که کار همان نجاز سازندهٔ صندوق درون ضریح است (در سال ۸۸۸ ق)، با اکلیل سفید رنگ کردند؛ به همین دلیل رنگ اصلی صندوق از بین رفته‌است. بر روی در نفیس درون امام‌زاده که از شاهکارهای منبت‌کاری سدهٔ نهم (در سال ۸۰۹ ق) است، میخ‌های بزرگی کوبیدند و عکس برادر درگذشتهٔ بانی بازسازی و کسان دیگر را آویختند. این میخ‌کاری بخش بالای در را سوراخ کرده و از بین برده‌است. در بخش شرقی آستانه، در کنار در ورودی امام‌زاده، سقاخانه‌ای ساختند که به نمای بیرونی در و گنبد آسیب زده‌است. کاشی‌های بالای نمای بیرونی صحن بیرونی را که برای سدهٔ نهم قمری بوده از بین بردند و به جای آن کاشی‌های تازه‌ای نصب کردند که نام بانی بازسازی و تاریخ بازسازی روی‌شان حک شده‌است. در بالای صحن خارجی درب شرقی کتیبه‌ای آویخته‌اند که این متن را بر خود دارد: «کاشی‌کاری و تعمیر مسجد امام‌زاده قاسم را حاج محمدعلی ایمانی فرزند مرحوم محمدمهدی اصفهانی نمود در سال ۱۳۳۳ ش، مطابق با ۱۳۷۳ ق». بالای گنبد در درون و هم‌چنین بر روی گور پهلویی، نوشتهٔ گچی که در بالا و نیز نوشتهٔ سنگی که در پایین روی گور بوده، پاک کردند.

    2
  • avatar
    karim zade
    پنجشنبه 03 تیر ماه 1400

    اینجا قبلا بقعه قدیمی بود اما بعد از بازسازی به نظرم بدتر شده. اما جای معنوی و خوبیه

    2
  • avatar
    amir_anDi
    چهارشنبه 25 بهمن ماه 1402

    بسیار مکان زیباییست

    1
  • avatar
    بی نشان
    پنجشنبه 20 مرداد ماه 1401

    عالی

    1
  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    یکشنبه 23 بهمن ماه 1401

    عرفانی و روح انگیز ❤️🧡 ❤️🧡

    1
  • avatar
    اولیایی
    سه شنبه 10 فروردین ماه 1400

    امامزاده قاسم (ع) مکانی مقدس و آرام بخش در بابل برنامه های مناسب برای مراسم و عزاداریها داره

    1
  • avatar
    محمدعلی
    دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403

    شهادت در راه خداوند چیزی نیست که بتوان آن را با سنجش های بشری و انگیزه های عادی ارزیابی کرد

  • avatar
    مقیم پور
    دوشنبه 23 بهمن ماه 1402

    مکانیست مقدس برای عموم که در بیشتر ایام مخصوصا ایام محرم عزاداری برپا می گردد

  • avatar
    کانشا
    پنجشنبه 21 اردیبهشت ماه 1402

    امامزاده قاسم ابن زین العابدین

  • avatar
    eshqmola.110
    یکشنبه 31 اردیبهشت ماه 1402

    عالیه

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 21 مرداد ماه 1402

    بقعه‌ امامزاده قاسم (ع) یکی از اماکن مذهبی و جاهای دیدنی بابل است. امامزاده قاسم (ع) از فرزندان امام موسی کاظم (ع) است که در محله‌ی آستانه‌ بابل قرار دارد. این بارگاه مطهر از درب ورودی و صندوقی چوبی بسیار نفیس و ارزشمندی برخوردار است که می‌توان شاهکار هنر ایرانیان در ادوار بسیار دور را مشاهده کرد.

  • avatar
    m zahedpasha
    پنجشنبه 05 خرداد ماه 1401

    گلدسته هاش رو چرا نمی زنن؟

  • avatar
    جیران
    شنبه 01 خرداد ماه 1400

    امامزاده قاسم (ع) در شهر بابل، مکانی مذهبی و زیارتی دارای حس و حال معنوی بسیار خوب، محیط تمیز


سایر محل‌های عبادت که در محدوده امامزاده قاسم (ع) واقع شده‌اند:

  • تکیه دباغ خانه پیش
    بلوار ولی عصر، ملا نصیرا، پویا 3
  • مقبره ملا اشرفی
    امام خمینی، فرهنگ 13
  • مسجدنرجس خاتون
    بلوار ولی عصر، بوستان 26، قاسمی، بین پویا 4 و ملاصدرا
  • تکیه مرادبیک
    نواب صفوی، ملا نصیرا، بین شهید قدس و شهید مسعودیان
  • حسینیه مرحوم حاج علی بزاز
    خیابان امام خمینی، ایثار ١٩، بین چراغعلی زاده 4 و ایثار 17
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۸ نشان) در تاریخ جمعه 08 تیر ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی امامزاده قاسم (ع) اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: جمعه 08 تیر ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد امامزاده قاسم (ع) در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه امامزاده قاسم (ع) ندارد.
    location استان مازندران، بابل، مرحوم آیت الله روحانی، بین میدان آستانه و معصومیان 12
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری امامزاده قاسم (ع)

    شنبه 05:00 تا 11:30
    یک‌شنبه 05:00 تا 11:30
    دوشنبه 05:00 تا 11:30
    سه‌شنبه 05:00 تا 11:30
    چهارشنبه 05:00 تا 11:30
    پنج‌شنبه 05:00 تا 11:30
    جمعه 05:00 تا 11:30
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo