info
عکس حمام صفویهعکس حمام صفویهعکس حمام صفویه
category

حمام صفویه نیاسر

مکان تاریخی

درباره‌ی حمام صفویه

حمام صفویه (مکان تاریخی) در نیاسر و خیابان نیاسر - کاشان، ولیعصر واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند غار تالار نیاسر و آبشار نیاسر و همچنین غار باستانی رئیس، آسیاب آبی نیاسر، بوستان آبشار، رستوران پاییزان و پارکینگ آبشار قرار گرفته است.


نظرات کاربران در مورد حمام صفویه

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    شایان
    یکشنبه 29 اسفند ماه 1400

    در مصیر رسیدن به آبشار نیاسر می توان از حمام به جا مانده از دوران صفویه دیدن کرد

    3
  • avatar
    نظرتو بنویس و لایک کن👈❤️
    شنبه 20 فروردین ماه 1401

     تاریخی صفویه از دیگر آثار تاریخی شهرکاشان است، که از نظر کارشناسان و تحقیقات به عمل آمده و نوع معماری به کاررفته در این بنا حکایت از آن دارد که این حمام در دوره صفویه بنا نهاده شده است و وجه تسمیه آن نیز به همان دلیل است. نحوه انتقال آب به داخل حمام نیز جالب است و در خور توجه و بدین شکل است که آب از آبشار به وسیله کولهای گلی به داخل هشت گوش زیبایی و از آنجا به داخل حمام هدایت می‌شد و از آنجا به کل حمام انتقال می‌یافت و آب شرب حمام نیز به وسیله کولهای جداگانه بداخل حمام هدایت می شده که هنوز آثارش باقی است. سوخت حمام از هیزم بوده است و حمام دارای خزینه بوده است و ورودی هشت ضلعی شکل آن بوسیله دالانهایی از بیرون حمام جدا شده است. حمام دارای دو ورودی مجزادر ضلع شمالی می باشد ورودی اصلی به هشتی باز شده وورودیدیگر مستقیما وارد گرم خانه می شود که هردو دالان ورودی ،موازی هم ساخته شده اند ورودی که به هشتی می رسد بالاتر از ورودی دیگر بوده وخود حمام در زیر زمین قرار گرفته است ريال،پس ازوراد شدن از  ورودی اصلی ذوگذر از چند پله به هشتی کوچکی  بر می خوریم که هشت ضلعی بوده وطاق نماهای آن قاجاری می نماید . در ضلع غربی هشتی ،دالان پیچیده ای قرار گرفته که به سمت سر بینه هدایت می شود پوشش دالان با طاق آهنگ وبه صورت ضربی می باشد .هشتی نیز دارای طاق تاوه ای با دور بسیار کم می باشد .بعد از هشتی وارد فضای سر بینه می شویم که فضای بسیار روشن تری به دلیل نور گیر وسط طاق دارد .در کف سر بینه ودر قسمت وسط آن حوض سنگی زیبایی به چشم می خورد .اطراف حوض را جوی آب باریکی پوشانده است سر بینه به صورت هشت ضلعی غیر منتظم ساخته شده است . صفه با طاق وتویزه پوشیده شده وطاق اصلی سر بینه لنگه های گچی باربر ونیز به روی تویزه های صفه ها که درمجموع کاربندی زیبایی را تشکیل میدهند  کار شده است در ضمن پوشش به صورت پاتوپااجرا شده است .بعد از سر بینه با گذر از دالانی پیچ داربه گرمخانه می رسیم البته در بین این ورودی ،ورودی دیگری به سمت اتاق نظافت باز می شود . گرمخانه کاملا قرینه نیست وبه صورت پد جفت کار شده است . که از خصوصیات معماری قاجاری است طاق آن به صورت طاق چشمه بوده که بیشتر آنها به صورت پاتوپا وبر روی تویزه ها تیزه درا استوار است . در فضای میانی گرمخانه چها رستون هشت ضلعی آجری قرار گرفته اصلی بر روی این چها ر ستون اجرا شده است در وسط طاق میانی گرمخانه ،نور گیر بزرگتر ودر طاق های اطراف آن نور گیر های کوچکترقرار گرفته اند این نور گیر ها بطور کلی کار تهویه وروشنایی را انجام می دهند در قسمت وسط دیوار جنوبی گرمخانه دود کش واقع شده که عمدتا متصل به گربه رویی می باشد که از خزینه شروع شده وبه آنجا می رسد . گربه روها معمولا کار گرم کردن کف گرمخانه وفضای حمام ونیز انتقال دود به بیرون را داشته است . در کنار دیوار غربقی گرمخانه حوضی وجود دارد که به صورت هشت ضلعی غیر منتظم قرار گرفته است در ضلع شمالی گرمخانه خزینه قرار گرفته است که احتمالا یک دیوار الحاقی در وسط خزینه ساخته شده است وفضای دیگری در پشت آن به وجود آمده است.

    2
  • avatar
    Ramin_Gh1
    شنبه 08 اردیبهشت ماه 1403

    حمام صفویه بااینکه درحال حاضر تغییر کاربری داده ولی همچنان بافت تاریخیش حفظ کرده

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 13 شهریور ماه 1402

    حمامی با صفا با کاسبانی خوش رو . که امروزه در حمام سماور جای گرمی در اختیار شما با خرج جیب خودتون مهمانتان میکنن .

    1
  • avatar
    هادی بلوک
    شنبه 31 شهریور ماه 1403

    حمام تاریخی صفویه از دیگر آثار تاریخی شهر نیاسر است، که از نظر کارشناسان و تحقیقات به عمل آمده و نوع معماری به کاررفته در این بنا حکایت از آن دارد که این حمام در دوره صفویه بنا نهاده شده است و وجه تسمیه آن نیز به همان دلیل است. نحوه انتقال آب به داخل حمام نیز جالب است و در خور توجه و بدین شکل است که آب از آبشار به وسیله کولهای گلی به داخل هشت گوش زیبایی و از آنجا به داخل حمام هدایت می‌شد و از آنجا به کل حمام انتقال می‌یافت و آب شرب حمام نیز به وسیله کولهای جداگانه بداخل حمام هدایت می شده که هنوز آثارش باقی است. سوخت حمام از هیزم بوده است و حمام دارای خزینه بوده است و ورودی هشت ضلعی شکل آن بوسیله دالانهایی از بیرون حمام جدا شده است. حمام دارای دو ورودی مجزادر ضلع شمالی می باشد ورودی اصلی به هشتی باز شده و ورودی دیگر مستقیما وارد گرم خانه می شود که هردو دالان ورودی ،موازی هم ساخته شده اند ورودی که به هشتی می رسد بالاتر از ورودی دیگر بوده وخود حمام در زیر زمین قرار گرفته است ،پس ازوارد شدن از  ورودی اصلی وگذر از چند پله به هشتی کوچکی  بر می خوریم که هشت ضلعی بوده وطاق نماهای آن قاجاری می نماید . در ضلع غربی هشتی ،دالان پیچیده ای قرار گرفته که به سمت سر بینه هدایت می شود پوشش دالان با طاق آهنگ وبه صورت ضربی می باشد .هشتی نیز دارای طاق تاوه ای با دور بسیار کم می باشد .بعد از هشتی وارد فضای سر بینه می شویم که فضای بسیار روشن تری به دلیل نور گیر وسط طاق دارد .در کف سر بینه ودر قسمت وسط آن حوض سنگی زیبایی به چشم می خورد .اطراف حوض را جوی آب باریکی پوشانده است سر بینه به صورت هشت ضلعی غیر منتظم ساخته شده است . صفه با طاق وتویزه پوشیده شده وطاق اصلی سر بینه لنگه های گچی باربر ونیز به روی تویزه های صفه ها که درمجموع کاربندی زیبایی را تشکیل میدهند  کار شده است در ضمن پوشش به صورت پاتوپااجرا شده است .بعد از سر بینه با گذر از دالانی پیچ داربه گرمخانه می رسیم البته در بین این ورودی ،ورودی دیگری به سمت اتاق نظافت باز می شود . گرمخانه کاملا قرینه نیست وبه صورت پد جفت کار شده است . که از خصوصیات معماری قاجاری است طاق آن به صورت طاق چشمه بوده که بیشتر آنها به صورت پاتوپا وبر روی تویزه ها تیزه درا استوار است . در فضای میانی گرمخانه چها رستون هشت ضلعی آجری قرار گرفته اصلی بر روی این چها ر ستون اجرا شده است در وسط طاق میانی گرمخانه ،نور گیر بزرگتر ودر طاق های اطراف آن نور گیر های کوچکترقرار گرفته اند این نور گیر ها بطور کلی کار تهویه وروشنایی را انجام می دهند در قسمت وسط دیوار جنوبی گرمخانه دود کش واقع شده که عمدتا متصل به گربه رویی می باشد که از خزینه شروع شده وبه آنجا می رسد . گربه روها معمولا کار گرم کردن کف گرمخانه وفضای حمام ونیز انتقال دود به بیرون را داشته است . در کنار دیوار غربقی گرمخانه حوضی وجود دارد که به صورت هشت ضلعی غیر منتظم قرار گرفته است در ضلع شمالی گرمخانه خزینه قرار گرفته است که احتمالا یک دیوار الحاقی در وسط خزینه ساخته شده است وفضای دیگری در پشت آن به وجود آمده است

  • avatar
    ابراهیم
    دوشنبه 10 اردیبهشت ماه 1403

    یه جای معمولی

  • avatar
    امین
    شنبه 29 مهر ماه 1402

    بسیار جالب و زیبا داخل این مجموعه ، فروشگاه محصولات سنتی و عرقیجات و سوغات کاشان هم داره

  • avatar
    آرین
    دوشنبه 09 مرداد ماه 1402

    معماری بسیار باشکوه و زیبای حمام صفویه آن را جذاب و دیدنی کرده است. می توان با جرات گفت که نیاسر آثار دیدنی خوبی دارد و حمام صفویه تنها یکی از این آثار است.

  • avatar
    تابان
    جمعه 29 اردیبهشت ماه 1402

    با توجه به کوچک بودن شهر نیاسر معماری این حمام هم در نوع خودش جالب بود و نظر منو جلب کرد قدمتش به دوره صفوی بر میگرده و از آب آبشار برای این حمام استفاده می‌شده ،،، بازدید از این اثر تاريخی خالی از لطف نیست


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده حمام صفویه واقع شده‌اند:

  • کوشک صفوی
    (3.7)
    جاده نیاسر
  • برج تاریخی چالقاب
    (3.7)
    نیاسر - کاشان، منتظری
  • آسیاب آبی نیاسر
    (4.4)
    نیاسر - کاشان، ولیعصر
  • چارتاقی زیگورات (آتشکده نیاسر)
    (4.3)
    جاده نیاسر
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط pariya.pilates (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ شنبه 07 مهر ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی حمام صفویه اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 07 مهر ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد حمام صفویه در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه حمام صفویه ندارد.
    location استان اصفهان، نیاسر، نیاسر - کاشان، ولیعصر
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری حمام صفویه

    شنبه 08:00 تا 19:00
    یک‌شنبه 08:00 تا 19:00
    دوشنبه 08:00 تا 19:00
    سه‌شنبه 08:00 تا 19:00
    چهارشنبه 08:00 تا 19:00
    پنج‌شنبه 08:00 تا 19:00
    جمعه 08:00 تا 19:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo