info
عکس بقعه علامه میر حیدر آملی و سه سید
category

بقعه علامه میر حیدر آملی و سه سید محله امام حسن عسگری، آمل

محل عبادت

درباره‌ی بقعه علامه میر حیدر آملی و سه سید

بقعه علامه میر حیدر آملی و سه سید (محل عبادت) در محله امام حسن عسگری آمل و خیابان امین ۱۲ واقع شده است. این مکان یکی از دو محل عبادت در محله امام حسن عسگری آمل می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مسجد امام حسن عسکری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرستان راهنمایی شریعت زاده، فروشگاه برق و روشنایی آموشید و دفتر آیت الله جوادی آملی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از محل‌های عبادت خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد بقعه علامه میر حیدر آملی و سه سید

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    حبیب
    جمعه 18 فروردین ماه 1402

    بنای اصلی مقبره میر حیدر آملی متعلق به قرن ۶ هجری قمری بوده که در دوران مختلف بازسازی شده ولی شکل اولیه خود را حفظ نموده این ساختمان آجی با برج ۸ ضلعی و گنبد هرمی با ارتفاع ۱۲ متر در نزدیکی گنبدهای ناصر الحق و شمس طبرسی در منطقه چاکسر آمل و در مجاورت بلوار شهید بهشتی قرار دارد. این مکان مدفن ابوالقاسم پسر ابوالحسنی الرویانی است که در سده ششم هجری قمری وفات یافته است. در طی قرون هشتم و نهم هجری قمری، سه تن از سادات و عرفا در این محل مدفون گردیدند که یکی از آنها علامه می حیدر آملی است که از متفکران و مشاهیر شبیه بوده است . بانی این مکان سيد عزالدین بن سيد بهاالدین آملی است.آرامگاه میر حیدر آملی: برج آرامگاهی میر حیدرآملی یا آرامگاه سه سید، مقبره میر حیدر آملی مربوط به سدهٔ ۹ ه‍جری قمری است و در آمل، محله پائین بازار، چاکسر واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۶۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این بنا در محیطی تاریخی و قدیمی با وجود حیاط زیبا و موزه تاریخی بنا شده و یکی از نمادهای معماری آرامگاه‌سازی در ایران است. حکیم عارف صوفی، بهاء الدین سید حیدر بن علی بن حیدر معروف به شیخ حیدر آملی یا میر حیدر آملی عارف و صوفی و مفسر شیعه دوازده امامی قرن هشتم است. وی از نوادگان علویان مازندران است. این بنا آجری با برج ۸ ضلعی و گنبد هرمی با ارتفاع ۱۲ متر است. قسمت پایین بنا چهارگوش است و در ورودی با طاق جناقی در ضلع شرقی است؛ و ضلع مقابل آن از خارج دارای دو طاقنمای باریک است به خلاف ضلع دیگر که هر کدام یک طاقنما به پهنای ۲۰۷ سانتیمتر در میان آن بنا شده‌است بالای طاقنما محلی برای نصب کتیبه دارد؛ و بالای آن‌ها در هر ضلع ده قرنیس سینه کفتری و کشکولی است و بالای هر دو قرنیس کشکولی نیم دایره‌ای از کاشی است. چهار کنج بالای نما را از داخل جمع کرده و چهار ضلع دیگر به وجود آورده‌اند که با چهار ضلع اصلی مجموعاً ۸ ضلع می‌شود که کمربند گنبد را تشکیل می‌دهد و سقف را بر آن بنا کرده‌اند و با آن از خارج گنبد مثمن القاعده است. مصالحی که در این بنا به کار رفته آجر و گچ است که در نوع خود در بین برج‌ها و مقبره‌های چهار ضلعی و قرنیس جالب توجه و خاص است. در داخل حیاط مقبره پارک کوچک و مقبره ۶ شهید گمنام هم دیده می‌شود. متن کتیبه صراحت دارد که در این گور جد ابوالقاسم پسر ابوالمحاسن رویانی آملی به خاک سپرده شده‌است نه خود ابوالمحاسن رویانی که به دست اسماعیلیان کشته شد. بسم الله الرحمن الرحیم. لا اله الا الله. محمد رسول‌الله الملک لیله العزه لله الحمدلله هذه قبر الامام السعید القاضی القضاه تاج الدین فخرالاسلام ابوالقاسم بن الامام الشهید فخر الاسلام ابوالمحاسن الرویانی آملی قدس الله الروحه این کتیبه سنگی قبر سید سه تن یا میر حیدر آملی است.

    3
  • avatar
    JET
    شنبه 25 آذر ماه 1402

    رضوان الله تعالی علیهم. فضایی معنوی و روحانی داره.

    1
  • avatar
    کرامتی
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مکانی آرامش بخش یه صفای خاصی داره بقعه میر حیدر و سه سید


سایر محل‌های عبادت که در محدوده بقعه علامه میر حیدر آملی و سه سید واقع شده‌اند:

  • حسینیه لاله های زهرایی
    بلوار طبرسی، امین 12
  • امامزاده تقی (ع)
    (5.0)
    خیابان طالب آملی، شهید محمود قندی - دریایی، شهید قدی
  • تکیه امیری
    (5.0)
    مهدیه، مفتح
  • مسجد سادات نیاکی
    (5.0)
    آیت الله جوادی آملی، نیاکی تکیه
  • تکیه حضرت ابوالفضل
    (4.0)
    آیت الله جوادی آملی، مصلی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط اندرابی (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ شنبه 26 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی بقعه علامه میر حیدر آملی و سه سید اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 26 خرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد بقعه علامه میر حیدر آملی و سه سید در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه بقعه علامه میر حیدر آملی و سه سید ندارد.
    neshan logo