info
عکس موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی)عکس موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی)عکس موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی)عکس موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی)
category

موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی) محله بالا محله، دامغان

موزه

درباره‌ی موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی)

محمدرضا لطفی (زادهٔ ۱۷ دی ۱۳۲۵ – درگذشتهٔ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳) ردیف‌دان، موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز، نوازندهٔ برجستهٔ تار و سه‌تار و کمانچه همچنین پژوهشگر و مدرس موسیقی سنتی ایرانی بود. او از چهره‌های تأثیرگذار موسیقی ایرانی بود و با خلق آثاری چون «ایران ای سرای امید»، «کاروان شهید»، «برادر بی‌قراره» و «عشق داند» به میان تودهٔ مردم راه یافت.
لطفی بنیان‌گذار کانون فرهنگی و هنری چاووش، گروه شیدا و مکتب‌خانه میرزا عبدالله بود و هنرمندان بسیاری از جمله مجید درخشانی، صدیق تعریف، حمید متبسم و حسین بهروزی‌نیا را تربیت کرد. او در کنار تار و سه‌تار، کمانچه، دف، نی و سنتور نیز می‌نواخت.
لطفی تجربه همکاری با خوانندگان چون تاج اصفهانی، غلامحسین بنان و شجریان و شهرام ناظری را داشت و همچنین خوانندگانی چون هنگامه اخوان، صدیق تعریف، محمد گلریز و محمد معتمدی، علیرضا شاه‌محمدی و امیر اثنی‌عشری را نخستین بار او به جامعهٔ موسیقی معرفی کرد.
منبع: ویکی‌پدیا

موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی) (موزه) در محله بالا محله دامغان و خیابان دوازدهم فروردین واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه بازی هپی لند و پاساژ خندق و همچنین میدان امام خمینی، شیرینی سرای گلاب، خانه صدیق، اداره آموزش و پرورش و پاساژ ولیعصر قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی)

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    مسافر
    شنبه 09 دی ماه 1402

    درباره موزه تاریخی دامغان (خانه لطفی) در مرکز شهر دامغان عمارتی قدیمی و بسیار زیبا به نام خانه لطفی قرار دارد که موزه تاریخی شهر دامغان در دل آن قرار گرفته است. در این موزه انواع مختلفی از اشیای تاریخی از قبیل وسایل زندگی، لباس های محلی، سند ها، ابزارآلات آهنگری و غیره … را می توانید ببینید. این موزه در سال 1392 افتتاح شده است. علاوه بر آثار مردم شناسی، اشیا تاریخی که توسط مردم به موزه اهدا شده است هم در این مکان نگهداری می شوند. تاریخچه موزه تاریخی دامغان (خانه لطفی) جالب است بدانید که قدمت خانه لطفی به زمان قاجار برمی گردد و دارای بخش های مختلفی مثل اصطبل، خانه مستخدم ها و … است. در واقع این خانه محل زندگی و اقامت ارباب های شهر دامغان بوده است، بنابراین چشم نواز بودن این خانه دور از انتظار نیست. خانه لطفی حدود 110 سال قبل مقر حکومت یکی از حاکمان دوره قاجار به نام شجاع لشکر بوده است و اکنون در موزه آن حدود 500 اثر مختلف نگهداری می شود. به طور دقیق این عمارت در زمان مظفرالدین شاه قاجار و در زمینی به وسعت 10 هزار متر مربع ساخته شد. معماری زیبا و مقاوم این بنا یکی از اولین ویژگی هایی است که توجه تان را جلب خواهد کرد. نقشه و معرفی بخش های مختلف اولین چیزی که در هنگام ورود به عمارت با آن مواجه می شوید راهنمایی است که در مورد بخش های مختلف و همینطور تاریخچه این عمارت و موزه آن به شما اطلاعات جامعی می دهد. عمارت خانه لطفی دارای آب انبار، حیاط داخلی و بیرونی و همچنین یک زیر زمین مجزاست که از طریق دالان های شرقی و غربی که ایوان های ساختمان هستند می توان وارد آن جا شد. در حیاط این خانه حوض بزرگی وجود دارد که همراه با طاق نماهای این بنا آن را به شدت دیدنی و با صفا کرده است. یکی دیگر از ویژگی های این خانه وجود دیوار های بلندی است که علاوه بر سایه انداختن، یکی از راه های محافظت در برابر باد ها و طوفان های فصلی محسوب می شده اند. در قسمتی از این موزه شما قادر خواهید بود تا علاوه بر اشیاء قدیمی و آثار مردم شناسی از بخشی به نام آثار دانش آموزی دیدن کنید که شامل دست نوشته ها، عکس ها و وسایلی از دانش آموزان سال 1327 است. اگر به مشاهیر و افراد معروف علاقه دارید هم در این موزه جایی را پیدا می کنید که برای افراد معروف و شاعران دامغانی ایجاد شده است. در اتاق مشاهیر این موزه تاریخی، زندگی نامه و عکس های مشاهیر به همراه تندیس های آنان موجود است. اشیاء قدیمی و تاریخی در کنار فضا و معماری این عمارت شما را به زمان های قدیم می برد و قطعا بازدید از آن خالی از لطف نیست و تجربه فوق العاده ای برای تان خواهد شد. شرایط بازدید موزه تاریخی دامغان (خانه لطفی) ساعت بازدید: 7:30 صبح الی 14:30 بعد از ظهر. برای بازدید از خانه لطفی و موزه تاریخی آن به تهیه بلیط احتیاج خواهید داشت که طبق اخرین به روز رسانی ها در سایت گردشگری استان سمنان، مبلغ آن چیزی حدود 2 هزار تومان است. مدت زمانی که طول می کشد تا از این عمارت و موزه آن بازدید کنید چیزی در حدود 1تا 2 ساعت خواهد بود.

    6
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 24 خرداد ماه 1402

    خانه لطفی با قدمتی که به دوره قاجار بازمی‌گردد، از مقاصد گردشگری و دیدنی های دامغان است و از بخش‌های متعددی از جمله خانه‌ مستخدمین، اصطبل، حیاط بیرونی، حیاط پشتی، حیاط اندرونی و... تشکیل می‌شود. این خانه در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع و در دوران مظفر الدین شاه قاجار ساخته شده است. تزئینات انجام شده در این عمارت، بسیار زیبا و چشم‌نواز هستند و معماری و طرح بنا در خور توجه است. موزه تاریخ شهر دامغان نیز در این خانه قرار دارد و مجموعه آن شامل آثار مردم‌شناسی مانند ابزار کار آهنگری، اسناد و قباله‌ها، لباس‌های محلی، لوازم خانه، وقف‌نامه و بیع‌نامه می‌شود. 

    2
  • avatar
    پدرام
    جمعه 22 اردیبهشت ماه 1402

    مکانی زیبایی است و جزو زیباترین و دیدنی ترین موزه ها است.

    1
  • avatar
    Sasan.h
    یکشنبه 02 اردیبهشت ماه 1403

    جای بسیار دیدنی و قشنگی هستش

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 14 فروردین ماه 1402

    مکان بسیار زیبایی هسته

  • avatar
    امیرمحمد
    سه شنبه 05 اسفند ماه 1399

    خوبه

  • avatar
    معروفی
    سه شنبه 31 فروردین ماه 1400

    مکانی تاریخی با ساختمانی زیبا و چشم نواز محیط قشنگی داره و نسبتا امکانات خوبی داره برای بازدید و الان چند سالی هست تبدیل به موزه شده

  • avatar
    غیبی
    پنجشنبه 23 اردیبهشت ماه 1400

    مکانی خوب دنج و زیبا که از مکانهای تاریخی شهر دامغان است و یادآور زمانهای قدیم است

  • avatar
    mnp89
    سه شنبه 31 فروردین ماه 1400

    مکان زیبا و تاریخی که تمیز و دنج. محل سکونت یکی از اربابان دامغان بوده.


آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط "ساره (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ یکشنبه 02 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی) اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: یکشنبه 02 اردیبهشت ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی) در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی) ندارد.
location استان سمنان، دامغان، بلوار امام خمینی، دوازدهم فروردین
clock - مشاهده ساعات کاری

ساعت کاری موزه تاریخ شهر دامغان (خانه لطفی)

شنبه 07:30 تا 18:30
یک‌شنبه 07:30 تا 18:30
دوشنبه 07:30 تا 18:30
سه‌شنبه 07:30 تا 18:30
چهارشنبه 07:30 تا 18:30
پنج‌شنبه 07:30 تا 18:30
جمعه تعطیل است
ثبت نظر و تصویر
neshan logo