info
عکس عصارخانه سنتی خمینی شهر
category

عصارخانه سنتی خمینی شهر خمینی شهر

مکان تاریخی

درباره‌ی عصارخانه سنتی خمینی شهر

عصارخانه سنتی خمینی شهر (مکان تاریخی) در خمینی شهر و میدان عصارخانه واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بازار ورنوسفادران و همچنین حسینیه محله باولگان، بستنی فروشی چمن زار، چهارشنبه بازار، سایت آثار باستانی زیرزمینی ورنوسفادران و مسجد حجت قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



ایستگاه‌های نزدیک به عصارخانه سنتی خمینی شهر

نظرات کاربران در مورد عصارخانه سنتی خمینی شهر

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    پوریا حاج حیدری
    دوشنبه 30 بهمن ماه 1402

    عصارخانه صفوی خمینی شهر، یک بنای تاریخی با قدمت نزدیک به 500 سال است که نحوه کشف شدن آن بسیار جالب است. این عصار خانه در زمان بازسازی یک خیابان در خمینی شهر و مشخص شدن سوراخی در زمین، پیدا شد و در سال 1386 نامش در بین آثار ملی ایران رفت. این اثر تاریخی مربوط به دوران صفویه بوده و در قرن یازدهم هجری قمری و دوران پادشاهی شاه عباس ساخته شده است.

    2
  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    دوشنبه 26 دی ماه 1401

    این عصار خانه قدیمی مربوط به دوران صفویه است خیلی زیبا و قدیمی از دوران کهن است

    1
  • avatar
    امپراطور
    دوشنبه 24 مرداد ماه 1401

    مکانی دیدنی

    1
  • avatar
    shima
    پنجشنبه 24 خرداد ماه 1403

    این عصارخانه در هنگام آزادسازی خیابانی در خمینی شهر با آشکار شدن یک سوراخ در زمین این منطقه کشف شده است. عصارخانه تاریخی خمینی شهر سال۸۶ با شماره ۲۶۸۵۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این اثرتاریخی مربوط به دوره صفویه است سنه یازدهم هجری قمری ودوران پادشاهی شاه عباس اول .که پس از مشخص شدن این موضوع،برای ثبت این اثرارزشمند اقدام شد. همچنین درکنار این عصارخانه ،کاروانسرا ومسجد تاریخی حجت نیزقرار داشته که کاروانسرای آن تخریب شده و مسجدتاریخی نیزچندی پیش به سرنوشت کاروانسرا دچار شده است .زمان تعطیلی و تخریب عصارخانه نیز به پیش از انقلاب و اوایل انقلاب برمی گردد . تااینکه درحدود سالهای ۷۸-۷۹طبقه همکف عصارخانه توسط شهرداری (به دستور شهردار وقت ) به طور کامل تخریب شده و زیرزمین آن بانخاله های ساختمانی پر می شود و پس ازخاکریزی ، روی آن آسفالت می شود و فقط یادی از آن در ذهن مردم محلی باقی می ماند . تا اینکه پس از چند سال مردم محلی به مسئولین خبر می دهند که در محوطه تاریخی چهارشنبه بازار واقع درخیابان امام شمالی حفره ای ایجادشده است. سفره خانه عصارخانه خمینی شهر، در محل عصارخانه تاریخی ورنوسفادران شهرستان خمینی شهر اصفهان افتتاح شد. در زمان قدیم، از این مکان برای روغن گیری استفاده می‌شده است. ابتدا دانه‌ های روغنی در زیر سنگ آسیاب خرد و پس از تبدیل شدن به خمیر به عصارخانه منتقل شده تا در نهایت روغن آن استخراج شود. این عصار خانه با طاق زیبای فضای مرکزی از نوع طاقهای کلمبو با کاربندی های زیبا وقوس جناغی دهانه ورودی وراهرو های طرفین آن که با طاق وتویزه پوشیده شده وفضایی زیبا بوجود آورده است. مصالح بکار رفته دراین بنا عمدتا از خشت وآجر وسنگ وگج می باشد در خمینی شهر از زمان صفویه عصار خانه ها و آسیاب های مخصوص خرد کردن سنگ وزردچوبه وفلفل وجود داشته است.

  • avatar
    ‌‌‌‌‌
    پنجشنبه 10 خرداد ماه 1403

    بهترین جایی است که تا حالا دیدم

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 20 خرداد ماه 1402

    عصار خانه بزرگ یا عصار خانه آقا مربوط به دوره صفوی است و در نجف‌آباد، بازار، خیابان ۱۷ شهریور واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۵۸۸۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و در میان جاهای دیدنی نجف آباد قرار دارد. این عصارخانه که اکنون از آن بهره‌برداری نمی‌شود، بزرگترین و یکی از زیباترین عصارخانه‌های ایران است. وجود سنگ آسیایی که روی آن سوره مبارکه «القلم» حکاکی شده یکی از جذاب‌ترین قسمت‌های عصارخانه در کنار تیرهای چوبی اهرمی برای گرفتن روغن از دانه‌های روغنی مثل بزرک، کیکج (کلزا) است. روغن به دست آمده در عصارخانه‌ها، برای روشن کردن چراغ‌های قدیمی استفاده می‌شده است و در حال حاضر برای تقویت زمین‌های کشاورزی و نیز رنگرزی و محافظ چوب‌های کشتی و کندوهای عسل استفاده می‌شود.

  • avatar
    همدلی
    جمعه 26 خرداد ماه 1402

    در حال بازسازی امکان رفتن به داخل نیست.

  • avatar
    رضا
    شنبه 17 اردیبهشت ماه 1401

    عصارخانه تاریخی خمینی شهر مربوط به دوره صفویه است که در سنه یازدهم هجری قمری و دوران پادشاهی شاه عباس اول توسط بانویی ساخته شده است. این عصارخانه در زمان صفویه محور فعالیت اقتصادی و تجاری و یكی از بازار های منطقه بوده است. عصارخانه برای روغن گیری استفاده می ‌شده است، انواع دانه های روغنی را پس از برداشت برای خرد کردن با آسیاب و تبدیل کردن به خمیر به عصارخانه ها منتقل می کردند تا با قرار گرفتن زیر اهرمهای سنگین روغن آن بدست آید. این بنا که پس از بازسازی در سال ۱۳۹۵ به عنوان یک جاذبه گردشگری بازگشایی و اکنون بخش خصوصی در آن فعال است، به دلیل حفظ خصوصیات عصارخانه بسیار جذاب است و گردشگران زیادی را از داخل و خارج از کشور به خود جذب نموده است. عصارخانه تاریخی خمینی شهر در سال۸۶ با شماره ۲۶۸۵۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 18 بهمن ماه 1401

    خیلی جای خوبیه ولی حیف که اغلب بسته س وساعت وروز کاریشون معلوم نیس

  • avatar
    ارجمند
    شنبه 30 اسفند ماه 1399

    محیط مناسب و خوبی دارد و فضای گرم و صمیمی است و موسیقی سنتی دوست داشتنی پخش می شود


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده عصارخانه سنتی خمینی شهر واقع شده‌اند:

آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط ebi_m_26 (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ پنجشنبه 24 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی عصارخانه سنتی خمینی شهر اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 24 خرداد ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد عصارخانه سنتی خمینی شهر در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه عصارخانه سنتی خمینی شهر ندارد.
neshan logo