کتیبه های آجری این آرامگاه واقعا دیدینی است و کاشی های فیروزه ای رن
به هر خراسانی واجبه که از اینجا دیدن کنه
مکانی باصفا و دنج و تمیزی و نظافت رعایت میشه و بهتره که بیشتر بهش برسن
مولانا زین الدین ابوبکر تایبادی عارف نامدار و از مشایخ صوفیه درگذشته به سال 768 خورشیدی ( 791 ه.ق ) یعنی در سده ی هشتم زندگی می کرده . مردم بومی ارادت ویژهای به مولانا دارن . آرامگاه پسرش و پدرش شیخ علی تایبادی هم در همین مجموعه هستش . این آرامگاه در سال 823 خورشیدی ( 848 ه..ق ) و هم زمان با پادشاهی شاهرخ پسر تیمور گورکانی به پایان رسیده . دارای ایوان 25 متریه ، در سال 1316 و با شماره 309 ثبت ملی شده . عکس ها آذر 1403 گرفته شده .
عالی
مکانی عرفانی و از آثار و هنرنمایی هنرمندان ایران زمین 🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷 آرامگاه مولانا زین الدین ابوبکر تایبادی مربوط به سدهٔ ۹ ه.ق است و در حاشیه تایباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۱۶ با شمارهٔ ثبت ۳۰۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا در جنوب غربی شهر تایباد قرار دارد. کار ساختمان آن در سال ۸۴۸ ه. ق، همزمان با سلطنت شاهرخ پسر تیمور به پایان رسیدهاست.
آرامگاه مولانا زین الدین ابوبکر تایبادی مربوط به سدهٔ ۹ ه.ق است و در حاشیه تایباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۱۶ با شمارهٔ ثبت ۳۰۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. این بنا در جنوب غربی شهر تایباد قرار دارد. کار ساختمان آن در سال ۸۴۸ ه. ق، همزمان با سلطنت شاهرخ پسر تیمور به پایان رسیدهاست. معماری بنا به شیوه آذری و ساخت آن به دستور پیر احمد خوافی وزیر شاهرخ انجام شدهاست. کتیبه ایوان اصلی که با خط ثلث بسیار زیبا با آجر تراشیده در زمینه کاشی فیروزهای قرار دارد، در خراسان بینظیر است. بر روی نمای بیرون مسجد با ایوان رفیع آن (به ارتفاع ۲۵ متر) کاشی کاری و آجرکاریهای ظریف به چشم میخورد که با خطوط معرق و تزئینات گل و بوته اسلیمی و خطایی بر روی کاشیهای معرق نقش بستهاند، جلوهٔ خاصی به این بنا دادهاند. معماری این بنا به عهدهٔ خانواده هنرمند شیرازی، قوام الدین و غیاث الدین بودهاست. مولانا زین الدین ابوبکر تایبادی عارف و فصیح قرن هشتم هجری است که در قرن هشتم میزیسته است. او در آخر محرم سال ۷۹۱ق درگذشت. 🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
در 223 کیلومتری جنوب شرقی مشهد ونزدیکی مرز افغانستان با آب و هوای بیابانی و نیمهخشک قرار گرفته که بیشتر مردمانش از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش میکنند.. زینالدین ابوبکر تایبادی از صوفیان بزرگ سده هشتم است که به سال 791 قمری در گذشت و در دوران حیات خود با حافظ و تیمورلنگ ملاقات کرد. مجموعه مزار او در کنار گورستان قدیمی و در ابتدای جاده تایباد به خواف قرار داره که متعلق به نیمه نخست قرن نهم است و به وسیله وزیر شاهرخ تیموری بنا گردیده است.
جای تاریخی دیدنی توریستی زیبا ومنحصر به فرد
خیلی خوبه
مرحوم مولانا زینالدین ابوبکر تایبادی محبوب دل مردم تایباد
بهترین مکان تایباد
مکانی تاریخی و از جاذبههای گردشگری شهر تایباد.
آرامگاه مولانا زین الدین ابوبکر تایبادی (مکان تاریخی) در تایباد و خیابان مولانا غربی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی جمعه بازار تایباد و همچنین تعمیرگاه اتومبیل وحدت، مزار مولانا علی تایبادی پدر مولانا ابوبکر تایبادی، مسجد تاریخی مزار مولانا، لوازم یدکی نظری و آرامستان تایباد قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.