مکان تاریخی - باز است : ۹ تا ۱۸
ساعت کاری: باز است - ۹ تا ۱۸
قنات قصبه گناباد از حیرت انگیزترین پدیده هاي ساخته دست بشر و نمادي از هم نوايي بشر با طبيعت است . اين قنات به طول 33 کیلومتر ، از دو رشته اصلی به نام هاي قصبه و دولاب تشکیل شده است كه مجموعا 472 میله چاه دارد. حفر کانالی بدین عظمت با ژرفناي بیش از 300 و حجم افزون بر 73 میلیون متر مکعب برداشت خاک در عمق 300 متري با کم ترین خطا در مسیر یا شیب بندي از عصر هخامنشيان، مؤید نبوغ ایرانی و شاهکاری بی نظیر در سراسر جهان است. این قنات شگفت انگیز که تاریخ آن حداقل به 2250 سال پیش باز می گردد، یکی از پر آب ترین قناتهاي ایران است که با توجه به این ویژگی ها در پرونده قنات های یازده گانه ایران در تاریخ 25 تیرماه 1395 (15 July 2016) در چهلمین اجلاس کمیته میراث جهانی در شهر استانبول ترکیه به عنوان 20 امین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. ناصر خسرو قبادیانی در سفرنامه اش به توصیف این قنات پرداخته و حفر آن را به کیسخرو نسبت داده است.این قنات شاهكاری از پیوند هنر، دانش، تكنولوژی و مدیریت منابع آب است كه مهمترین شاخصه آن عمق مادر چاه، تكنولوژی حفر قنات و نیز شیوه بهره برداری آب می باشد كه آن را به یكی از جاذبه های تاریخی و مهندسی جهان تبدیل كرده است. قنات قصبه بنای تاریخی، گردشگری و مفید برای كشاورزی است كه در سال 1379 توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره 2963 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. این قنات از 2 رشته اصلی و 6 شاخه فرعی تشكیل شده و مادر چاه آن در دامنه شمالی سیاه كوه و مظهر كنونی قنات در جنوب محله معروف به قصبه شهر (كوی شرقی) قرار دارد. طول این قنات بیش از 33 كیلومتر است و عمق مادرچاه اصلی در انتهای رشته 'دولاب نو' با توجه به شیب زمین حدود 300 متر و میزان آبدهی آن بیش از 130 لیتر در ثانیه است. از جمله تدابیر به كار رفته در معماری این قنات تعدد چاه های آن می باشد كه به بیش از 470 حلقه می رسد. تعدد چاه ها سبب پیشگیری از كور شدن چاه ها توسط دشمنان هنگام حمله و همچنین كاهش وزن طناب در زمان حفر و تخلیه چاه ها شده است. از دیگر موارد آن می توان به 2 شاخه شدن در فاصله 683 متری كانال اصلی و سپس 6 شاخه شدن كانال ها به دلیل پیشگیری از ریزش احتمالی و قطع جریان آب اشاره كرد. قنات قصبه هم اكنون با بازگشایی 500 متر اولیه برای بازدید گردشگران آماده شده و مابقی مسیر آن نیازمند مستحكم سازی و ایجاد امكانات رفاهی است. 60 درصد چاه های قنات مسدود است و 40 درصد آنها با آبدهی 150 لیتر در ثانیه باقی مانده است. ناصر خسرو در سفرنامه خود سخن از قناتی پر آب می آورد با 700 گز عمق و چهار فرسنگ طول، این قنات قناتی نیست جز قنات قصبه گناباد كه با 2500 سال قدمت قدیمی ترین و پر آب ترین قنات جهان با عمیق ترین مادر چاه جهان به عمق 300 متر است.
سلام امکان بازدید از داخل قنات هم هست
حتما دیدن کنید
قنات قصبه گناباد به عنوان یکی از پدیدههای شگفتانگیز دست ساخته انسان در طول تاریخ و نمادی از همنوایی بشر با طبیعت توجه بسیاری از مورخان و پژوهشگران را به خود جلب کرده است. این قنات از میانه اراضی کوی شرقی گناباد از محلی معروف به «برج علی ضامن» در داخل رسوبهای ریزدانه آغاز شده و از هفت کانال متصل به هم شکلگرفته است. قطعه سفالهای پراکنده در اطراف دهانه چاهها حاکی از این است که رشته قصبه در واقع کانال اولیه اصلی قنات گناباد بوده که در زمان هخامنشیان حفر شده و در پی آن رشتههای دیگری در مواقع خشکسالی ایجاد شده است.
قصبه گناباد قناتی رمزآلود است که بهعنوان بزرگترین و قدیمیترین قنات ایران و جهان شناخته میشود و در بخش مرکزی شهرستان گناباد در استان خراسان رضوی قرار دارد. انتهای این قنات همچنان ناشناخته است و کسی سر از انتهای آن درنیاورده اما تخمین زدهاند که در حدود ۳۰ کیلومتر طول دارد. ساختار این قنات خیلی پیچیده است و عدهای عقیده دارند که به دست انسانها ساخته نشده و جنها آن را ساختهاند. این کاریز همچنان پابرجاست و آب مورد نیاز گناباد را تأمین میکند. قصبه ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ سال قدمت دارد.
بسیار قشنگ و بیاد ماندنی
قدیمی ترین قنات جهان با 33 کیلومتر طول
سلام بس که جذبه قابل گفتن سفر کنید تا ببنید داراي آب گرم و درمانی
در بدو ورود به کانکسی میرسید که مبلغ ۳۰ هزار تومان بابت ورودی و راهنمایی مسیر دریافت میکنه، تقریبا ۳۰۰ متر پیاده روی روی سطح صاف داره که به ورودی دوم برسید که همون ورودی اصلی.. جای پارک خودرو محصور دارد لیدر توضیح مسیر دارد فضای داخلی قنات سرد و حدود چهل پله دارد که ۲۵ الی ۳۰ متر باید پایین بروید، آب قنات ولرم و فضای داخلی آن سرد می باشد پیشنهاد میشود در فصل بهار و تابستان اول صبح برید ضمنا جمعه ها هم پذیرای مهمانان هستند و از ساعت ۹ صبح الی ۴ عصر بازن.
در اینجا تا می توانید در آب پیشروی کنید...چراغ روشنایی همراه داشته باشید
این قنات ساخت دوره هخامنشی می باشد و در مدت 400 سال تعبیه شده است و تعداد بیش از 430 نیمه چاه از رشته کوهای سیاه کوه به گناباد کشیده شده است از این محل دیدن کنید تا توانمندی بشر رو بدون وسیله ببینید و تعجب کنید از قدرت انسان های زمان قدیم
قنات قضیه گناباد مربوط به ۲۵۰۰سال قبل است اما بسیار محجور واقع شده در زمان ما ورودی برای دیدن در حالت خشکی ۲۰ هزار و در مسیر پیاده روی آبی ۴۰هزار تومان است مسیرها هر دو کوتاه اما لذت بخش برای کسانی که عاشق باستان شناسی و مکانهای تاریخی هستند جالب است بدانید آب قنات همچنان در جریان است ۷۰۰لیتر در ثانیه تا زمان حمله مغولها به ایران که به ۱۶۰لیتر کاهش پیدا کرده
با سلام دوستان عزیز خواهش وارد اون غال نشید اگ واقعا جون خانوادتون براتون عزیزه وارد نشید چون داخل غال چند تا مار بسیار سمی دیده شده ک بنده یکی ببندگانش بودم ک باکلی ترس مسیرو برگشتم
قنات قصبه گناباد (مکان تاریخی) در خراسان رضوی، شهرستان گناباد واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی غال شغال و همچنین آب انبار قدیمی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.