محل عبادت
فضای خیلی قشنگی داشت معماریش حرفه ای بود و همچنین یه درخت بزرگ قدیمی هم تو محوطه بود
بناى بقعه و گنبد کلاهخودى آن، ظاهراً از بناهاى قرن هشتم هجرى مىباشد و بخشهاى تابعة آن، از ایوانهاى چهارگانه و غرفههاى جهات فرعى، از الحاقات عصر صفویّه است. این بنا، مشتمل بر بقعه، گنبد، چهار ایوان و چهار حجره یا غرفه و صفّة فوقانى است که مجموعاً به صورت هشتضلعی به طول هر ضلع هفت متر است. در 10 مترى غرب بقعه، برکهاى با بناى باستانى است که در جبهة مدخل آن، لوحى از مرمر نصب بوده که روى آن، تاریخ الحاق ایوانها، تعمیر گنبد و بناى برکه ـ سال 1073 هـ. ق ـ از ناحیة «امیر فصیحالدّین محمّد» حجّارى شده بود که متأسّفانه این لوح دزدیده شده است! بناى بقعه به هیأت مربّع به دهانة هفت و ارتفاع 9 متر با جدار سادة گچى و خاکى تعمیرى است که در هر ضلع آن، شاهنشینى به دهانة چهار و عرض یک متر قرار دارد و از هر شاهنشین، درگاهى باز گذاشته و جلوى هر در هم ایوانى ساختهاند. در چهار گوشة بقعه، همطراز پوشش شاهنشینها، نیم طاقى بالا آورده و صورت چهار ضلعى را به هشت ضلعى متساوى نامحسوس مبدّل ساختهاند و بلافاصله، شکل داخلى را به فلکهاى تبدیل کرده و پاطاق گنبد رسمىبندى آجرى را بالا بردهاند. در وسط بقعه، مرقدى با جدار گچى بدون تزیین و ضریح، به ارتفاع یک متر قرار دارد
بناى بقعه و گنبد کلاهخودى آن، ظاهراً از بناهاى قرن هشتم هجرى مىباشد و بخشهاى تابعة آن، از ایوانهاى چهارگانه و غرفههاى جهات فرعى، از الحاقات عصر صفویّه است. این بنا، مشتمل بر بقعه، گنبد، چهار ایوان و چهار حجره یا غرفه و صفّة فوقانى است که مجموعاً به صورت هشتضلعی به طول هر ضلع هفت متر است. در 10 مترى غرب بقعه، برکهاى با بناى باستانى است که در جبهة مدخل آن، لوحى از مرمر نصب بوده که روى آن، تاریخ الحاق ایوانها، تعمیر گنبد و بناى برکه ـ سال 1073 هـ. ق ـ از ناحیة «امیر فصیحالدّین محمّد» حجّارى شده بود که متأسّفانه این لوح دزدیده شده است! بناى بقعه به هیأت مربّع به دهانة هفت و ارتفاع 9 متر با جدار سادة گچى و خاکى تعمیرى است که در هر ضلع آن، شاهنشینى به دهانة چهار و عرض یک متر قرار دارد و از هر شاهنشین، درگاهى باز گذاشته و جلوى هر در هم ایوانى ساختهاند. در چهار گوشة بقعه، همطراز پوشش شاهنشینها، نیم طاقى بالا آورده و صورت چهار ضلعى را به هشت ضلعى متساوى نامحسوس مبدّل ساختهاند و بلافاصله، شکل داخلى را به فلکهاى تبدیل کرده و پاطاق گنبد رسمىبندى آجرى را بالا بردهاند. در وسط بقعه، مرقدى با جدار گچى بدون تزیین و ضریح، به ارتفاع یک متر قرار دارد.
فضای خیلی قشنگی داشت معماریش حرفه ای بود و همچنین یه درخت بزرگ قدیمی هم تو محوطه بود
بقعه ابوالعلا (محل عبادت) در تفرش و خیابان استاد زین العابدین نصیر واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی موزه مردم شناسی نصیر تفرش و همچنین فروشگاه و خدمات موبایل کلیک، تهیه غذای دهکده، پارک حکیم نظامی، گل فروشی لیندا و فست فود من و بابام قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از محلهای عبادت خوب این منطقه میباشد.