محل عبادت
بقعه شیخ عبدالله طرشتی یکی از بقاع متبرکه تهران به شمار میرود که به ثبت میراث فرهنگی رسیده است. شیخ عبدالله طرشتی از عالمان و مدرسان بزرگ قرن ششم بوده که در روستای قبلی و محله کنونی طرشت به خاک سپرده شده است.
بقعه شیخ طرشتی درکنارکتابخانه طرشت واقع شده و فضای دلنشین و خوبی داره و حال و هوای بسیارعالی داره
برخورد خادمین بقعه، با همه مناسب نیست،خیلی راضی نیستم
اوه فکر میکنن زمین شخصی خودشونه
بقعه شیخ طرشتی یه مکان تاریخی و دیدنی با فضایی بسیار دنج و خوب در کنار کتابخانه ی طرشت هست و مکانی بسیار معنوی است ولی گویا پارک بغلش قبلا قبرستون بوده که الان شده پارک
درگرما گرم ظهر تابستان گذرم به بوستانی افتاد به بنام طرشت که درابتدای آن چشمم به بارگاهی افتادبه گمانم که امامزاده ای باشد وقتی به اندرون حیاط رفتم نظرم رانوشته ای جلب کرد.بقعه شیخ عبدالله طرشتی(درویستی)ازنوادگان خذیفه بن یمان صحابه رسول اکرم بود.با بافت قدیمی ودیوارهایی آجری که البته قدمت آن رانمی دانستم.درون آرامگاه بقعه ای کوچک اما زیبا خودنمایی می کرد.جایی معنوی جهت عبادت خلق الله. که اطراف آرامگاه به محل خاکسپاری مردم بدل شده است.درمجاورت آن کتابخانه فعالی بنیاد شده است. بازدیدازاین مکان مذهبی رابه سایرعزیزان پیشنهاد می کنم. یاعلی مدد.
عالی
بقعه شیخ عبدالله طرشتی یکی از بقاع متبرکه تهران به شمار میرود که به ثبت میراث فرهنگی رسیده است. شیخ عبدالله طرشتی از عالمان و مدرسان بزرگ قرن ششم بوده که در روستای قبلی و محله کنونی طرشت به خاک سپرده شده است. یاقوت حموی در معجمالبلدان درباره شیخ عبدالله طرشتی مینویسد: «از جمله منتسبان آنجا عبدالله بن جعفر بن محمد بن موسی بن جعفر ابومحمد دوریستی است، که خود را از اولاد حذیفة بن الیمان، از اصحاب حضرت رسول(ص) میدانست که او یکی از فقهای شیعه امامیه است که در سال ۵۶۶ به بغداد آمد و مدتی در آنجا اقامت کرد و از جد خویش، محمد بن موسی، در اخبار ائمه اثناعشر حدیث بگفت و از بغداد به شهر خویش بازگشت و شنیدم که اندکی پس از سال ۶۰۰ ق. درگذشت» و در همان طرشت در مقبرهای که هنوز پابرجاست به خاک سپرده شد.” بنای اولیه بقعه شیخ عبدالله طرشتی بنا به نقلی مربوط به آغاز عهد صفویان و به احتمال زیاد از زمان شاه طهماسب است، که بقعه آجری سادهای بود. امّا شناسنامه آثار ثبتی در میراث فرهنگی آن را مربوط به قرن هشتم میداند. قدیمی ترین تاریخ موجود مربوط به سنگ قبرهایی با تاریخ ۹۵۴و ۹۷۱ ق است که حکایت از بنای بقعه در آغاز دوران صفویه دارد. در سالهای قبل، دوآب انبار بزرگ قدیمی در مجاورت بقعه قرار داشته و نیز مسجدی کهنسال که احتمالا مربوط به قرن نهم هجری بوده این مجموعه را کامل می ساخته است. گورستان طرشت، در کنار این بقعه قرار داشت و امروزه تبدیل به بوستان شده و این مزار داخل آن است. در مجاورت این بقعه آبانبار بزرگی برای استفاده زائران بود. همچنین در کنار بقعه مسجدی بسیار قدیمی و تاریخی وجود داشت که مردم آن را منسوب به امام مجتبی(ع) میدانستند. از آثار باقی مانده و اسناد چنان به نظر میرسد که این مسجد مربوط به پیش از صفویه بوده است. هرچند که امروزه اثری از آن بنای میراثی باقی نمانده و مسجد بازسازی شده است. بقعه شیخ عبدالله در سالهای اخیر بازسازی و ایوان و نمازخانه و آبدارخانه به آن اضافه شد و به تازگی حسینیهای در کنار آن افزودهاند.” بقعه شیخ عبدالله طرشتی مربوط به سدهٔ ۸ ه. ق. است و این اثر در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۲۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بنای قدیمی بقعه با پلان مربع شکل و آجرهای بزرگ به صورتی ساده ساخته شده که در حال حاضر پوشش گنبدی کم خیزی بر آن استوار است. مسیر اتوبوس دسترسی از طریق پایانه اتوبوس BRT مسیر آزادی – تهرانپارس – ایستگاه استاد معین مسیر مترو دسترسی از طریق خطوط ۴ مترو – ایستگاه استاد معین مسیر خودروی شخصی دسترسی از طریق بزرگراه شیخ فضل الله و خیابان آزادی منبع: seeiran.ir
تا ساعت چند باز است؟
بایستی این مکان تاریخی بیشتر به مردم معرفی بشه
در شبستان وسیع مجاور بقعه، نماز جماعت اقامه می شود
نمی دونم من این حس رو دارم که این مکان خوش یمن هست یا دیگران هم همین حس رو دارن
خیلی جای دنج وخلوت خوبیه برای خلوت کردن با خودت و خدای خودت.خیلی حالم بهتر شد اومدم اینجا
بقعه شیخ طرشتی درکنارکتابخانه طرشت واقع شده و فضای دلنشین و خوبی داره و حال و هوای بسیارعالی داره
در هر مناسبتی فعال میباشد و قبر های خصوصی برای دفن افراد بومی دارد ، و داخل پارک طرشت واقع شده است ، متشکرم
بقعه متبرکه شیخ عبدالله طرشتی (محل عبادت) در محله طرشت تهران و خیابان آزادی، اکبری واقع شده است. این مکان یکی از سه محل عبادت در محله طرشت تهران میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی دیجی اسکال و همچنین مجموعه ورزشی شهدای طرشت، شرکت آرا سلولز فارس، بوستان طرشت، بنیان توسعه و نو آوری مغزافزار (بتنا) و دبستان دخترانه شهید فرهاد حسینمردی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از محلهای عبادت خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو استاد معین، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.