موزه - باز است : ۸:۳۰ تا ۱۸
ساعت کاری: باز است - ۸:۳۰ تا ۱۸
باغ موزه هرندی (موزه رضاشاه، موزه ساز، موزه باستان شناسی) یکی از باغهای معروف ایرانی است که در استان کرمان قرار دارد. این باغ موزه در اواخر دوره قاجار در خیابان فردوسی کنونی شهر کرمان، توسط یکی از صاحبان منصب نظامی آن دوره به نام عدلالسلطنه بنا نهاده شد. این باغ موزه را ابوالقاسم هرندی که از تجار مطرح و معروف شهر کرمان بود در سال 1313 از صاحب آن خریداری نمود. باغ موزه هرندی به خاطر داشتن دو موزه به نام موزه سازهای سنتی و موزه باستان شناسی از اهمیت و اعتبار بیشتری برخوردار است. به طوری که مردم کرمان و علاقهمندان به سازهای سنتی و باستانی از سراسر ایران راهی کرمان میشوند تا از این اثر تاریخی ناب دیدن کنند. باغ موزه هرندی برای مدتی ساختمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان به شمار میرفت که اکنون تغییر کاربری داده و طبقه همکف آن به عنوان موزه باستان شناسی مورد بازدید عموم قرار میگیرد. باغ موزه هرندی از دو بخش مجزا تشکیل شده است که در هر کدام از قسمتهای آن غرفههایی به چشم میخورند. در غرفههای باغ موزه هرندی آثار دوره پیش از اسلام و دوران اسلامی را به نمایش گذاشتهاند. این غرفهها شامل غرفه جازموریان (قبل تاریخ، بعد تاریخ)، غرفه شهداد، غرفه شماره 4 و غرفه اسلامی میشود. در غرفه شهداد آثار باستانی مربوط به منطقه باستانی شهداد، انواع ظرفهای سفالی و سنگی هزارههای سوم و چهارم پیش از میلاد مسیح، گردنبندهای بسیار ظریف و ظروف سنگی شبیه به دوات را مشاهده میکنید. غرفه جازموریان موزه باستان شناسی هرندی نیز به جامهای سفالین، كوزه، بشقاب، قمقمه و انواع سفالهای خاكستری رنگ بسیار ظریف و با نقوش زیبا که با رنگ مشكی تزیین شدند و از اواخر هزارهی سوم و اوایل هزارهی دوم پیش از میلاد مسیح به جا ماندهاند اختصاص داردباغ موزه هرندی جایی بود که رضا خان در مسیر تبعیدش در آن اقامت داشت و مورد توجه وی بوده است. باغ هرندی در دوره قاجارتوسط «عدل السلطنه» یکی از صاحب منصبان نظامی آن دوره ساخته شده است،این باغ در سال 1313 به مبلغ 40 هزار تومان به تاجری کرمانی به نام ابوالقاسم هرندی فروخته شد.در معماری این باغ تمام عناصر معماری باغ ایرانی به کار رفته است. امروز این باغ به دو موزه باستان شناسی و موزه ساز تبدیل شده است. بیش از 250 ساز سنتی در این موزه همچون، قیچک، سنتور، قانون، رباب و عود که از جمله کارهای هنرمندانه اساتیدی چون یحیی، نریمان و مسعود میباشد به نمایش گذاشته شده است. در طبقه فوقانی موزه باستان شناسی آثار تاریخی از تمدن های شهداد، حوزه فرهنگی هلیل رود و تاریخ استان کرمان است. در باغ این موزه هم اتوموبیل رضا خان مربوط به زمانی که آنجا اقامت داشته و استفاده میکرده است، به نمایش گذاشته شده است.
باغ هرندی کرمان که به موزه هرندی نیز معروف است، تاریخچه جالب توجهی دارد؛ این باغ برای اولین بار در حدود سال ۱۲۹۰ قمری توسط «محمدرضا خان عدل سلطان» که یکی از نظامیان سرشناس کرمان در زمان خود بود، به عنوان باغی تفریحی در خارج از شهر ساخته شد که چندین سال بعد به یکی از تاجران مشهور کرمان به نام ابوالقاسم هرندی فروخته شد.حدود 40سال بعد این باغ به وزارت فرهنگ و هنر اهدا شده و از حالت ملک شخصی خارج گشت. در طول زمان این باغ سرسبز و باصفا به موزههای گوناگون تبدیل گشته و برای مدتی به عنوان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان نیز مورد استفاده قرار گرفت. باغ هرندی در حال حاضر در خیابان فردوسی این شهر قرار گرفته و طبقه همکف آن به موزه سازهای سنتی و طبقه اول این باغ به موزه باستان شناسی اختصاص یافته است.
موزه باستانشناسی به نام باغ موزه هرندی در شهر کرمان که در عمارت آن دو موزه موسیقی و آثار تاریخی قرار دارد
موزه ها مکان های با ارزشی هستند که تاریخ گذشتگانمون را در آن نگهداری می کنند.
باغ موزهب هرندی کرمان تمامی ویژگی های یک باغ عمارت ایرانی را داراست که از قسمت های آن میتوان به ساختمان اندرونی، بیرونی، بهار خواب، اشاره کرد.
این مجموعه چندتا موزه داره که من بیشتر از موزه ی ابزار الات موسیقیش خوشم اومد.
ما کمی دیر رسیدیم و کارمندای محترم داشتن میرفتن و نتونستیم همه جا رو ببینیم، ولی باغ دیدنیه.
باغ موزه هرندی یکی از مهمترین و جالب ترین و تمیز ترین موزه هایی بود که در شهر کرمان رفتم. در مورد باغ هرندی داستان از این قراره که: " حدود سال 1390 مرحوم محمد رضا خان عدل السلطان که یکی از صاحب منصبان نظامی کرمان بود، اقدام به احداث باغی تفریحی خارج از حصار شهر کرمان نمود. عدل السلطان از نوادگان وکیل الملک حاکم تهران بود که بعد ها نام خانوادگی اسفندیاری را انتخاب کرد. نقشه خانه (ساختمان فعلی موزه) را پسرش مرحوم دکتر مرتضی قلی اسفندیاری که بین سال های 1285 تا 1305 در فرانسه مشغول به تحصیل بود تهیه و برای پدرش فرستاد و در واقع این بنا بر اساس نقشه ای فرنگی و ساختاری تلفیقی با ویژگی های معماری ایرانی بنا گردیده است. باغ مذکور مدتی قبل از سال 1320 بوسیله ورثه اسفندیاری به مرحوم هرندی که یزدی الاصل و از تجار کرمان بود فروخته شد. در سال 1354 بخشی از باغ و بنای آن بوسیله مرحوم هرندی به وزارت فرهنگ و هنر جهت تبدیل به موزه اهدا گردید و پس از مدتی بقیه باغ توسط وزارت فرهنگ و هنر از وی خریداری گردید. این باغ وسعتی حدود بیست هزار متر مربع دارد که باغ سازی آن بر اساس طرح های هندسی مربع و مستطیل و بصورت نوارهای متصل انجام گرفته که معمولا در هنر باغ سازی ایرانی این شیوه مرسوم بوده است". تاریخ ثبت این بنا به 18/9/1354 خورشیدی برمی گرده. ور در جای دیگری در توصیف این باغ زیبا آمده است که: "مجموعه باغ موزه هرندی و بنای موجود در آن مربوط به اواخر دوره قاجار است. این مجموعه توسط مرحوم عدل السلطان بنا گردید و در سال 1313 شمسی به مرحوم ابوالقاسم هرندی فروخته شد. یکی از نکات مورد توجه تاریخی، توقف رضا خان در مسیر آخرین سفر تبعیدش در این منزل می باشد و به همین مناسب قسمتی از باغ توسط مالک به وزارت فرهنگ و هنر اهدا گردید و در نهایت سایر بخش های آن خریداری گردید. مموعه باغ هرندی که در زمان احداث، خارج از شهر کرمان قرار داشت، کلیه ویژگی های یک باغ عمارت ایرانی را دارا بوده است. از جمله قسمت های باغ می توان ساختمان اندرونی، بیرونی، بهار خواب، حمام، آشپزخانه، اتاق های مستخدمین، گاوگرد (گاوچاه)، حوض و آبنما، اصطبل و درختان میوه را نام برد که بر اثر مرور زمان دستخوش تغییرات زیادی شده است، که می توان به تخریب اصطبل و انبارها، تبدیل به آشپزخانه به ساختمان اداری اشاره کرد. آبرسانی درختان میوه این باغ از چاه گاوگرد باغ تامین می شده و گاوگرد و تجهیزات آن در ضلع جنوبی باغ قرار دارد. ساختمان موجود در این باغ اکنون به عنوان موزه منطقه ای استان کردمان بود بهره برداری قرار گرفته است. در حال حاضر در طبقه همکف این ساختمان، موزه سازه های سنتی استاد مسعو و در طبقه فوقانی آن موزه باستانشناسی قرار دارد. از اهداف مهم موزه باستانشناسی معرفی تمدان های کهن منطقه جنوب شرق ایران و ارتباط آنها با تمدن های همجوار می باشد.
باغ هرندی باغ هرندی کرمان که به موزه هرندی نیز معروف است، تاریخچه جالب توجهی دارد؛ این باغ برای اولین بار در حدود سال ۱۲۹۰ قمری توسط «محمدرضا خان عدل سلطان» که یکی از نظامیان سرشناس کرمان در زمان خود بود، به عنوان باغی تفریحی در خارج از شهر ساخته شد که چندین سال بعد به یکی از تاجران مشهور کرمان به نام ابوالقاسم هرندی فروخته شد. حدود ۴۰سال بعد این باغ به وزارت فرهنگ و هنر اهدا شده و از حالت ملک شخصی خارج گشت. در طول زمان این باغ سرسبز و باصفا به موزههای گوناگون تبدیل گشته و برای مدتی بهعنوان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان نیز مورد استفاده قرار گرفت. باغ هرندی در حال حاضر در خیابان فردوسی این شهر قرار گرفته و طبقه همکف آن به موزه سازهای سنتی و طبقه اول این باغ به موزه باستان شناسی اختصاص یافته است.
می نویسم به نـام آن خـدا،کـه هستم بـه درگـاهش مـن گـدا💔 سلام، خانهها و بناهای قدیمی هر شهر، نشاندهنده غنای تاریخی آن هستند و کرمان نیز با تعداد زیادی از آثار ارزشمند از این قاعده مستثنا نیست. خانه هرندی از جـاهای دیدنی کـرمان در مرکز شهر و از بناهای بهجامانده از دوره قاجار است که در آن المانهای معماری ایرانی و غیرایرانی با تلفیقی زیبا به چشم میخورد. این مجموعه متشکل از باغ، بنای مرکزی و بخشهای جانبی دیگر است. امروزه دو موزه باستانشناسی و موزه سازهای سنتی در مجموعه تاریخی هرندی از گردشگران میزبانی میکننداز دیگر دیدنیهای باغ موزه هرندی، گاوگرد آن است. از گاوگرد در گذشته برای انتقال آب از عمق چاه به سطح زمین استفاده میشد. گاوگرد باغ هرندی در انتهای باغ و در نزدیکی استخر قرار دارد. دو مسیر آب از قناتهای طهماسب آباد و حسنآباد نیز پیشتر در باغ جریان داشتند. همچنین در نزدیکی ورودی اصلی، مکانی برای سکونت خدمه در نظر گرفته شده بود که امروزه از بین رفته است.از اهداف مهم موزه باستانشناسی معرفی تمدنهای کهن منطقه جنوب شرق ایران و ارتباط آنها با تمدنهای همجوار است. این موزه از دو بخش کلی دوران پیش از اسلام و دوران اسلامی تشکیل میشود و شامل غرفههای متعددی است که عبارتاند از: غرفـهی شـهـداد، آثار به نمایش گذاشته شده در این غرفه از کاوشهای باستانشناسی مجموعه باستانی شهداد است و شامل انواع ظرفهای سفالی، سنگی و فلزی (مفرغ) مربوط به هزارههای سوم و چهارم پیش از میلاد مسیح میشود. از سایر آثار این غرفه میتوان به گردنبندهای بسیار ظریف و ظروف سنگی شبیه به دوات اشاره کرد باتشکـر
عالی
بسیار زیبا بود
جای دیدنی و با صفاعیه
خانه هرندی از یادگارهای دوره قاجار محسوب میشود که پس از بیش از یک قرن همچنان پا برجای باقی مانده است و از آن بهعنوان موزههای باستانشناسی و سازهای سنتی استفاده میشود. در باغ مجموعه میتوان المانهای منحصر به باغهای ایرانی را مشاهده کرد و ساختمان مرکزی آن، ترکیبی از ویژگیهای معماری ایرانی و اروپایی را به نمایش میگذارد
باغ موزه یا خانه هرندی از یادگارهای دوره قاجار محسوب میشود که پس از بیش از یک قرن همچنان پا برجای باقی مانده است و از آن بهعنوان موزههای باستانشناسی و سازهای سنتی استفاده میشود. در باغ مجموعه میتوان المانهای منحصر به باغهای ایرانی را مشاهده کرد و ساختمان مرکزی آن، ترکیبی از ویژگیهای معماری ایرانی و اروپایی را به نمایش میگذارد موزه باستانشناسی هرندی چهار غرفه دارد. در غرفهها آثار کشف شده نظیر ظروف سفالی، سنگی، فلزی، شیشهای و کتیبههای سنگی قرون مختلف از جمله دوران اسلامی نگهداری میشود. اکثر آثار تاریخی موزه از حوزه هلیلرود (جیرفت) و شهداد به دست آمدهاند. موزه سازهای سنتی نیز مجموعهای بینظیر از سازها را در معرض بازدید گردشگران قرار میدهد. توضیحاتی درباره هر ساز در کنار آن دیده میشود که اطلاعات مفیدی را درباره آنها در اختیار بازدیدکنندگان میگذارند.
ومیری تو زمان ناصراددیگ شاه
اینجا نوشته ساعت بازدید تا ۱۸ عصر ولی ما که ساعت ۱۶ رفتیم بسته بود!! حقیقتا باید گفت خاک بر سر مسئول میراث فرهنگی و گردشگری این شهر... همینه که به نسبت خیلی شهرهای دیگه کرمان توریست خیلی کمتری به خودش می بینه و چقدر حیف
باغ موزه هرندی (موزه) در کرمان و خیابان شهید بهشتی، بهشتی 14 واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان حضرت فاطمه (س)، موزه سازهاي سنتي و مجتمع تجاری تفریحی صالح المهدی و همچنین چهارراه سمیه (طهماسب آباد)، بازارچه کامپیوتر رضا - کامپیوتر الماس، خانه و کاشانه، مطب دکتر پردیس ساسانی و آبمیوه و بستنی توت فرنگی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد.