info
عکس باغ موزه هرندیعکس باغ موزه هرندیعکس باغ موزه هرندیعکس باغ موزه هرندی
category

باغ موزه هرندی کرمان

موزه

درباره‌ی باغ موزه هرندی

در حدود سال ۱۲۹۰ قمری، محمدرضا خان عدل السلطان که یکی از صاحب منصبان نظامی کرمان بود، اقدام به احداث باغی تفریحی خارج از حصار شهر کرمان نمود. مساحت این باغ ۲۵ هزار متر مربع می‌باشد . عدل السلطان از نوادگان وکیل الملک حاکم کرمان و فرزند مرتضی قلی خان وکیل الملک دوم (ثانی) و برادر میرزا حسین خان عدل السلطنه بود. عدل السلطنه بعداً لقب "سردار نصرت" را گرفت.این باغ در سال ۱۳۱۳ شمسی به مبلغ ۴۰ هزار تومان به ابوالقاسم هرندی که یکی از تجار مطرح کرمان بود فروخته شد. این مجموعه به دلیل توقف چند روزهٔ رضاخان در مسیر سفر تبعیدش مورد توجه قرار گرفت و در سال ۱۳۵۴ توسط مالک باغ به وزارت فرهنگ و هنر اهدا شد.
باغ هرندی مدتی نیز به عنوان ساختمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردش‌گری کرمان مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر طبقهٔ همکف ساختمان موجود در آن به‌عنوان موزهٔ سازهای سنتی و طبقهٔ اول آن به‌عنوان موزهٔ باستان‌شناسی مورد بازدید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. این اثر در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۱۱۷۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
منبع: ویکی‌پدیا

باغ موزه هرندی (موزه) در کرمان و خیابان شهید بهشتی، بهشتی 14 واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان حضرت فاطمه (س)، موزه سازهاي سنتي و مجتمع تجاری تفریحی صالح المهدی و همچنین داروخانه آزادی، چهارراه سمیه (طهماسب آباد)، بازارچه کامپیوتر رضا - کامپیوتر الماس، خانه و کاشانه و مطب دکتر پردیس ساسانی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد باغ موزه هرندی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    BEHZAD-09390631352-
    چهارشنبه 26 مهر ماه 1402

    می نویسم به نـام آن خـدا،کـه هستم بـه درگـاهش مـن گـدا💔 سلام، خانه‌ها و بناهای قدیمی هر شهر، نشان‌دهنده غنای تاریخی آن هستند و کرمان نیز با تعداد زیادی از آثار ارزشمند از این قاعده مستثنا نیست. خانه هرندی از جـاهای دیدنی کـرمان در مرکز شهر و از بناهای به‌جامانده از دوره قاجار است که در آن المان‌های معماری ایرانی و غیرایرانی با تلفیقی زیبا به چشم می‌خورد. این مجموعه متشکل از باغ، بنای مرکزی و بخش‌های جانبی دیگر است. امروزه دو موزه باستان‌شناسی و موزه سازهای سنتی در مجموعه تاریخی هرندی از گردشگران میزبانی می‌کننداز دیگر دیدنی‌های باغ موزه هرندی، گاوگرد آن است. از گاوگرد در گذشته برای انتقال آب از عمق چاه به سطح زمین استفاده می‌شد. گاوگرد باغ هرندی در انتهای باغ و در نزدیکی استخر قرار دارد. دو مسیر آب از قنات‌های طهماسب آباد و حسن‌آباد نیز پیشتر در باغ جریان داشتند. همچنین در نزدیکی ورودی اصلی، مکانی برای سکونت خدمه در نظر گرفته شده بود که امروزه از بین رفته‌ است.از اهداف مهم موزه‌ باستان‌شناسی معرفی تمدن‌های کهن منطقه‌ جنوب شرق ایران و ارتباط آن‌ها با تمدن‌های هم‌جوار است. این موزه از دو بخش کلی دوران پیش از اسلام و دوران اسلامی تشکیل می‌شود و شامل غرفه‌های متعددی است که عبارت‌اند از: غرفـه‌ی شـهـداد، آثار به نمایش گذاشته شده در این غرفه از کاوش‌های باستان‌شناسی مجموعه باستانی شهداد است و شامل انواع ظرف‌های سفالی، سنگی و فلزی (مفرغ) مربوط به هزاره‌های سوم و چهارم پیش از میلاد مسیح می‌شود. از سایر آثار این غرفه می‌توان به گردنبندهای بسیار ظریف و ظروف سنگی شبیه به دوات اشاره کرد باتشکـر

    26
  • avatar
    PARSA
    جمعه 10 فروردین ماه 1403

    بسیار زیبا بود

    4
  • avatar
    مسافر
    شنبه 12 فروردین ماه 1402

    باغ موزه یا خانه هرندی از یادگارهای دوره قاجار محسوب می‌شود که پس از بیش از یک قرن همچنان پا برجای باقی مانده است و از آن به‌عنوان موزه‌های باستان‌شناسی و سازهای سنتی استفاده می‌شود. در باغ مجموعه می‌توان المان‌های منحصر به باغ‌های ایرانی را مشاهده کرد و ساختمان مرکزی آن، ترکیبی از ویژگی‌های معماری ایرانی و اروپایی را به نمایش می‌گذارد موزه باستان‌شناسی هرندی چهار غرفه دارد. در غرفه‌ها آثار کشف شده نظیر ظروف سفالی، سنگی، فلزی، شیشه‌ای و کتیبه‌های سنگی قرون مختلف از جمله دوران اسلامی نگهداری می‌شود. اکثر آثار تاریخی موزه از حوزه‌ هلیل‌رود (جیرفت) و شهداد به دست آمده‌اند. موزه سازهای سنتی نیز مجموعه‌ای بی‌نظیر از سازها را در معرض بازدید گردشگران قرار می‌دهد. توضیحاتی درباره هر ساز در کنار آن دیده می‌شود که اطلاعات مفیدی را درباره آن‌ها در اختیار بازدیدکنندگان می‌گذارند. 

    3
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    شنبه 16 دی ماه 1402

    خانه هرندی از یادگارهای دوره قاجار محسوب می‌شود که پس از بیش از یک قرن همچنان پا برجای باقی مانده است و از آن به‌عنوان موزه‌های باستان‌شناسی و سازهای سنتی استفاده می‌شود. در باغ مجموعه می‌توان المان‌های منحصر به باغ‌های ایرانی را مشاهده کرد و ساختمان مرکزی آن، ترکیبی از ویژگی‌های معماری ایرانی و اروپایی را به نمایش می‌گذارد

    2
  • avatar
    کاربر حذف شده
    دوشنبه 04 اردیبهشت ماه 1402

    ومیری تو زمان ناصراددیگ شاه

    2
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    جمعه 22 بهمن ماه 1400

    باغ موزه هرندی (موزه رضاشاه، موزه ساز، موزه باستان شناسی) یکی از باغ‌های معروف ایرانی است که در استان کرمان قرار دارد. این باغ موزه در اواخر دوره قاجار در خیابان فردوسی کنونی شهر کرمان، توسط یکی از صاحبان منصب نظامی آن دوره به نام عدل‌السلطنه بنا نهاده شد. این باغ موزه را ابوالقاسم هرندی که از تجار مطرح و معروف شهر کرمان بود در سال 1313 از صاحب آن خریداری نمود. باغ موزه هرندی به خاطر داشتن دو موزه به نام موزه سازهای سنتی و موزه باستان شناسی از اهمیت و اعتبار بیشتری برخوردار است. به طوری که مردم کرمان و علاقه‌مندان به سازهای سنتی و باستانی از سراسر ایران راهی کرمان می‌شوند تا از این اثر تاریخی ناب دیدن کنند. باغ موزه هرندی برای مدتی ساختمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان به شمار می‌رفت که اکنون تغییر کاربری داده و طبقه همکف آن به عنوان موزه باستان شناسی مورد بازدید عموم قرار می‌گیرد. باغ موزه هرندی از دو بخش مجزا تشکیل شده است که در هر کدام از قسمت‌های آن غرفه‌هایی به چشم می‌خورند. در غرفه‌های باغ موزه هرندی آثار دوره پیش از اسلام و دوران اسلامی را به نمایش گذاشته‌اند. این غرفه‌‌ها شامل غرفه جازموریان (قبل تاریخ، بعد تاریخ)، غرفه شهداد، غرفه شماره 4 و غرفه اسلامی می‌شود. در غرفه شهداد آثار باستانی مربوط به منطقه باستانی شهداد، انواع ظرف‌های سفالی و سنگی هزاره‌های سوم و چهارم پیش از میلاد مسیح، گردنبندهای بسیار ظریف و ظروف سنگی شبیه به دوات را مشاهده می‌کنید. غرفه جازموریان موزه باستان شناسی هرندی نیز به جام‌های سفالین، كوزه، بشقاب، قمقمه و انواع سفال‌های خاكستری رنگ بسیار ظریف و با نقوش زیبا که با رنگ مشكی تزیین شدند و از اواخر هزاره‌ی سوم و اوایل هزاره‌ی دوم پیش از میلاد مسیح به جا مانده‌اند اختصاص داردباغ موزه هرندی جایی بود که رضا خان در مسیر تبعیدش در آن اقامت داشت و مورد توجه وی بوده است. باغ هرندی در دوره قاجارتوسط «عدل ‌السلطنه» یکی از صاحب منصبان نظامی آن دوره ساخته شده است،این باغ در سال 1313 به مبلغ 40 هزار تومان به تاجری کرمانی به نام ابوالقاسم هرندی فروخته شد.در معماری این باغ تمام عناصر معماری باغ ایرانی به کار رفته است. امروز این باغ به دو موزه باستان شناسی و موزه ساز تبدیل شده است. بیش از 250 ساز سنتی در این موزه همچون،  قیچک، سنتور، قانون، رباب و عود که از جمله کارهای هنرمندانه اساتیدی چون یحیی، نریمان و مسعود می‌باشد به نمایش گذاشته شده است. در طبقه فوقانی موزه باستان شناسی آثار تاریخی از تمدن های شهداد، حوزه فرهنگی هلیل رود و تاریخ استان کرمان است. در باغ این موزه هم اتوموبیل رضا خان مربوط به زمانی که آنجا اقامت داشته و استفاده می‌کرده است، به نمایش گذاشته شده است.

    2
  • avatar
    Amir hossein ❤️‍🔥❤️
    دوشنبه 09 خرداد ماه 1401

    آیا کسی می دونه هنوز ماشینه هست داخل باغ یانه ؟؟؟

    1
  • avatar
    نظرت را بنویس و ❤️ کن.👇
    چهارشنبه 04 خرداد ماه 1401

    باغ هرندی کرمان که به موزه هرندی نیز معروف است، تاریخچه جالب توجهی دارد؛ این باغ برای اولین بار در حدود سال ۱۲۹۰ قمری توسط «محمدرضا خان عدل سلطان» که یکی از نظامیان سرشناس کرمان در زمان خود بود، به عنوان باغی تفریحی در خارج از شهر ساخته شد که چندین سال بعد به یکی از تاجران مشهور کرمان به نام ابوالقاسم هرندی فروخته شد.حدود 40سال بعد این باغ به وزارت فرهنگ و هنر اهدا شده و از حالت ملک شخصی خارج گشت. در طول زمان این باغ سرسبز و باصفا به موزه‌های گوناگون تبدیل گشته و برای مدتی به عنوان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان نیز مورد استفاده قرار گرفت. باغ هرندی در حال حاضر در خیابان فردوسی این شهر قرار گرفته و طبقه همکف آن به موزه سازهای سنتی و طبقه اول این باغ به موزه باستان شناسی اختصاص یافته است.

    1
  • avatar
    💥امیرخان🚚
    پنجشنبه 04 آذر ماه 1400

    عالیه

    1
  • avatar
    ایمان
    جمعه 19 آبان ماه 1402

    در دوره قاجار باغ‌های متعددی در کرمان احداث شد که باغ هرندی یکی از آن‌ها است. محمدرضاخان عدل‌السلطان که یکی از صاحب‌منصبان نظامی کرمان بود، در سال ۱۲۹۰ قمری/۱۲۵۲ خورشیدی باغ را خارج از حصار کرمان ساخت. نقشه‌ ساختمان مرکزی باغ را که موزه باستان‌شناسی کرمان و موزه‌ سازهای سنتی در آن قرار گرفته‌اند، مرتضی قلی اسفندیاری، پسر عدل السلطان، در حدود سال ۱۲۶۶ خورشیدی از فرانسه برای پدرش فرستاد. طرح ساختمان تلفیقی از نقشه‌ای فرنگی و معماری ایرانی است. 

  • avatar
    ژلوفن
    پنجشنبه 13 مهر ماه 1402

    اینجا نوشته ساعت بازدید تا ۱۸ عصر ولی ما که ساعت ۱۶ رفتیم بسته بود!! حقیقتا باید گفت خاک بر سر مسئول میراث فرهنگی و گردشگری این شهر... همینه که به نسبت خیلی شهرهای دیگه کرمان توریست خیلی کمتری به خودش می بینه و چقدر حیف

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    جمعه 17 شهریور ماه 1402

    شهر کرمان اگرچه دارای آب وهوایی گرم و خشک است اما دارای باغ های بسیاری نیز می باشد یکی از این باغ ها به نام باغ موزه هرندی علاوه بر محوطه چشم نواز، عمارت زیبایی را در خود جای داده که زمانی محل اقامت رضاخان در زمان تبعیدش بود. باغ موزه هرندی توسط یکی از صاحبان قدرت نظامی به نام عدل‌السلطنه در زمان قاجار ساخته شد اما بعدها این باغ در سال ۱۳۱۳ توسط یکی از تجار مشهور کرمان به نام ابولقاسم هرندی خریداری شد. جالب است بدانید نقشه ساخت این باغ را پسر عدل‌السلطنه از فرانسه فرستاده است بنابراین دور از انتظار نیست که معماری آن ترکیبی از ایرانی و فرانسوی باشد. بنابراین در باغ می‌توانید بخش‌هایی چون ساختمان اندرونی و بیرونی،حمام، قسمت بهار خواب، اتاق‌های خدمه دیدن کنید. اما بخش‌هایی چون آشپزخانه تبدیل به ساختمان اداری شده همچنین بخش‌هایی دیگری مانند اسطبل و انبار نیز تخریب شده اند. برای آبیاری باغ نیز از گاو چاه استفاده می‌کردند که هم‌ اکنون تمام وسایل مورد استفاده از آن در ضلع غربی این با موجود است. ( گاوچاه: چاهی است که برای کشیدن آب از آن، از گاوهای بزرگ و کوهان دار استفاده می‌کردند)موقعیت ساختمان اصلی که در قسمت شمالی باغ و در جوار آب‌نماها قرار داد در دو طبقه احداث شده است. این ساختمان دارای سقفی گنبدی شکل است، کف بنا با پوشیده از آجرهای قدیمی بوده که اکنون برای جلوگیری از فرسایش سرامیک شده است. بر روی قسمت پشت بام ساختمان نورگیری چند ضلعی قرار دارد تا نور ساختمان را تامین کند.امروزه باغ موزه هرندی گنجینه‌ای غنی از ۲۵۰ساز بی‌نظیر سنتی و اشیای تاریخی و باستانی را در خود جای داده است. حسین مسعود کرمانی در سال ۱۳۷۸ اعلام کرد که قصد دارد موزه‌ای به نام موزه ساز در این باغ موزه راه‌اندازی کند او که از کارمندان سازمان میراث فرهنگی و آخرین نفری بود که مهارتی در زدن تار به روش قدیمی داشت انواع سازهای سنتی و ایرانی را در این موزه برای بازدید عموم گرد هم آورد. اما به دلیل وجود مشکلاتی برای مدتی این موزه تعطیل شد که پس از رفع آن دوباره درهای آن به روی بازدید کنندگان باز شد. امروزه می‌توانید از این گنجینه ارزشمند در طبقه همکف بازدید کنید.

  • avatar
    امیر شادمهری
    سه شنبه 05 اردیبهشت ماه 1402

    دارای 2بخش موزه ساز و باستان شناسی است. توجه کنید ورودی موزه از بلوار فردوسي، فردوسی 18 می باشد.

  • avatar
    سهیل خان
    دوشنبه 29 اسفند ماه 1401

    عالی

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 05 مهر ماه 1401

    محل تاریخی وباارزشی است که به یادگار مانده

  • avatar
    بهاری
    جمعه 30 آبان ماه 1399

    این مجموعه چندتا موزه داره که من بیشتر از موزه ی ابزار الات موسیقیش خوشم اومد.

  • avatar
    sir mh
    دوشنبه 06 دی ماه 1400

    زیبا تاریخی

  • avatar
    مباشری
    چهارشنبه 05 خرداد ماه 1400

    موزه ها مکان های با ارزشی هستند که تاریخ گذشتگانمون را در آن نگهداری می کنند.

  • avatar
    حسابی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    باغ موزهب هرندی کرمان تمامی ویژگی های یک باغ عمارت ایرانی را داراست که از قسمت های آن می‌توان به ساختمان اندرونی، بیرونی، بهار خواب، اشاره کرد.

  • avatar
    اکبری
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    موزه باستانشناسی به نام باغ موزه هرندی در شهر کرمان که در عمارت آن دو موزه موسیقی و آثار تاریخی قرار دارد


سایر موزه‌ها که در محدوده باغ موزه هرندی واقع شده‌اند:

  • موزه اسلحه کرمان
    شهید قرنی، معلم
  • موزه سازهاي سنتي
    (5.0)
    بلوار فردوسی، فردوسی 18
  • موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان
    (4.8)
    شهید بهشتی، بهشتی 18
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط حسن نژاد (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ دوشنبه 14 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی باغ موزه هرندی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 14 خرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد باغ موزه هرندی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه باغ موزه هرندی ندارد.
    location استان کرمان، کرمان، شهید بهشتی، بهشتی 14
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری باغ موزه هرندی

    شنبه 08:30 تا 18:00
    یک‌شنبه 08:30 تا 18:00
    دوشنبه تعطیل است
    سه‌شنبه 08:30 تا 18:00
    چهارشنبه 08:30 تا 18:00
    پنج‌شنبه 08:30 تا 18:00
    جمعه تعطیل است
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo