info
عکس کلیسای هوانسعکس کلیسای هوانس
category

کلیسای هوانس محله ارمنستان، مراغه

کلیسا

درباره‌ی کلیسای هوانس

کلیسای هوانس (کلیسا) در محله ارمنستان مراغه و بلوار شهید شکاری، امام خمینی، بن بست کلیسا واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان خواجه نصیر و پاساژ امیرکبیر و همچنین مسجد چهل پای پایین، مهمانپذیر لوکس بلوار، کالای برق حدیدی، اینترنت وکامپیوتر پاسارگاد و مسجد گیلاسلوق قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از کلیساهای خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد کلیسای هوانس

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 14 مرداد ماه 1401

    کلیسادراصل دودرب داردکه درب اصلی آن درب کوچکی بود و ورودی آن ازکوچه گیلاسلوق دربنداذرشین فام بوده که متأسفانه اداره میراث‌فرهنگی وگردشگری بااینکه چهارچوبه آن همراه باپلاک شماره۷روی چهار چوبه باقی مانده وبین چهارچوبه رادیوارکشی کرده اند

    4
  • avatar
    omid66
    پنجشنبه 02 فروردین ماه 1403

    محل تاریخی دارای حیات باصفا در پشت ساختمان کلیسا و چندین قبر مسیحی با قدمت چندین ساله در ورودی محل

    3
  • avatar
    a.timouri
    شنبه 18 آذر ماه 1402

    بنای این کلیسا به قرن ۵ و ۶ میلادی برمیگردد و بنای اصلی کلیسا بارها بر اثر عوامل مختلف تخریب شد و بنای فعلی در سال ۱۸۴۰ میلادی به ابتکار سردار سامسون خان و توسط معماران روسی و فرانسوی ساخته شد. بنا به صورت مستطیل با نمای آجری ساخته شده‌است. پیشنهاد میکنم اگر به مراغه آمدید حتما به این جای زیبا یه سری بزنید

    3
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    جمعه 26 خرداد ماه 1402

    کلیسای هوانس مقدس یا کلیسای سن هوانس یکی از کلیساهای ارامنه کاتولیک است که جزو جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود. کلیسای هوانس مراغه تنها کلیسای موجود در شهر مراغه است که در سال ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ثبت ۷۶۶ به‌عنوان اثری ملی به ثبت رسید.کلیسای هوانس مقدس یکی از کلیساهای ارامنه کاتولیک است و نام آن از اسم یوحنا، یکی از حواریون عیسی گرفته شده است که ارامنه به آن «هوانس» می‌گویند. بنای مذکور به‌شکل مستطیلی با نمای آجری است. مرمت این کلیسا از حدود سال ۱۳۹۶ هجری شمسی آغاز شد و تا سال ۱۴۰۰ هجری شمسی بیش از ۱۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شد. در سال ۱۴۰۰ قرار است که سه طاق در قسمت سرودخانه و همچنین پوشش کلیسا مرمت شود و بهسازی محوطه نیز در دستور کار قرار بگیرد.کلیسای هوانس مراغه با ۲۵۸ مترمربع مساحت یکی از ۱۵ اثری است که در پنجمین همایش ملی شورای سیاست‌گذاری ثبت میراث فرهنگی، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.پایه‌های اصلی کلیسای هوانس بسیار قدیمی است؛ اما ساختمان موجود در آن به اواخر قاجار و اوایل پهلوی می‌رسد. بنای اصلی کلیسا بارها بر اثر عوامل مختلف تخریب و بنای فعلی در سال ۱۲۱۹ هجری شمسی به ابتکار سردار سامسون خان و توسط معماران روسی و فرانسوی ساخته شد. کلیسای هوانس مراغه در دوره حکومت ایلخانیان مغول از موقعیت خاصی برخوردار بود؛ ولی در زمان حاضر این کلیسا به‌دلیل مهاجرت ارامنه به تهران و شهرهای دیگر، عملا بدون استفاده باقی مانده‌ است.

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 23 آذر ماه 1402

    خیلی زیباست . اگر اونورها رفتید فرصت کردید حتما یه سر بزنید

    2
  • avatar
    رامین
    سه شنبه 23 فروردین ماه 1401

    کلیسای قدیمی

    2
  • avatar
    قاسم زاده
    شنبه 08 مهر ماه 1402

    کلیسای در دست تعمیر که به علت مهاجرت ارامنه از مراغه در حال حاضر دیگر کاربردی بعنوان کلیسا ندارد.

    1
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    سه شنبه 03 مرداد ماه 1402

    یوحنا یکی از حواریون حضرت مسیح است که ارامنه از او با نام هوانس یاد می‌کنند. کلیسای هوانس مقدس در روستای سهرقه به نام او نام‌گذاری شده است. روستای سهرقه در جاده تبریز به مرند قرار دارد و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی زیادی دارد که معروف‌ترین آن‌ها کلیسای هوانس است. این کلیسا در قرن پنجم و ششم میلادی ساخته شده است. برج ناقوس، محراب، محل روشن کردن شمع و عود و اسکان اسقف اعظم از مهم‌ترین قسمت‌های این ساختمان‌اند. کلیسای هوانس مقدس محل عبادت ارامنه کاتولیک است.

    1
  • avatar
    ༺Ʀổʱỵ༻
    جمعه 01 مهر ماه 1401

    معماری باسیلیک و تاریخ نهفته در آن گردشگران تاریخ دوست زیادی را به خود جلب می‌کند. کلیسای هوانس مگردیچ از خشت و آجر ساخته شده است و ستون‌ها، قوس‌ها و گنبد آن حکایت از معماری هوشمندانه سازندگانش دارد. در محراب کلیسا و زیر گنبد، نقاشی‌های مختلفی با مضامین کتاب مقدس به چشم می‌خورند که جالب توجه خواهد بود. کلیسای هوانس مگردیچ سه ورودی دارد و در مقابل ورودی رغبی کلیسا، برج ناقوس دو طبقه‌ای میبینید که در سال 1841 به مجموعه اضافه شده است.

    1
  • avatar
    فرهاد
    پنجشنبه 10 اسفند ماه 1402

    مکانی زیبا و دیدنی


آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط جناب خان (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ یکشنبه 16 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی کلیسای هوانس اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: یکشنبه 16 اردیبهشت ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد کلیسای هوانس در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه کلیسای هوانس ندارد.
neshan logo