پارک کوهستانی آبیدر و پارک کودک استان زیبا و مهمان نواز کردستان(سنندج)
بلوار ادب سنندج
شهر سنندج.شهری بسیار زیبا و دلنشین وپل معلق در پارک آبیدر
پیادهراه فردوسی ، اولین باران پاییزی سال ۱۴۰۳. ۱۴۰۳/۸/۱۱
خانه قجری سنندج
مجسمه پارک جنگلی ابیدر سنندج کنار این مجسمه پل معلق و زیپ لاین است مکانی برای تفریح
شهر سنندج شهر "خلاق موسیقی ایران" شهر زیبای سنندج، مرکز استان کردستان و از شهرهای کهن و تاریخی غرب کشور به شمار میآید که امروزه میزبان جمع زیادی از میراث ارزشمند ایران است. همچنین این منطقه کردنشین ایرانی، بهدلیل آب و هوای مطبوع در فصل تابستان، میتواند بهعنوان مقصد گردشگری با طبیعتی بسیار زیبا و عمارات و بناهای تاریخی و کهن، در نظر گرفته شود. در گذشته، سنندج بهدلیل قرارگیری در دامنه و سینهکش کوه، با نام «سنه» شهرت یافته بود. همچنین قلعه این شهر که اهمیت بسیار زیادی از نظر نظامی داشته است، به «سنهدژ» یعنی قلعهای که در پای کوه قرار گرفته است، نام گرفت. ازاینرو با گذشت زمان، این نام تغییر و به سنندج امروزی شهرت یافت. کارشناسان قدمت شهر سنندج را متعلق به نیمه اول قرن یازدهم هجری میدانند که در سال ۱۰۴۰ هجری در دوران سلطنت شاه صفی، به همت سلیمانخان درست زمانی که به حکومت کردستان نائل آمد، احداث شد. مسجد جامع -،عمارت آصف خان وزیری - حمام خان -عمارت خسرو آباد - عمارت سعید - مجموعهتفریحی سیاحتی آبیدر - حمام شیشه - عمارت وکیل الملک ، ....
نمای شهر زیبای سنندج از پارک طبیعی آبیدر
گردنه تیتور سنندج
شهر سنندج واقعا عالیه از هر نظر نظافت، امنیت و مردمان با غیرت و مهمان نواز حتماسفر داشته باشید بام سنندج برید برای اسکان و چادر زدن و بازار گذر حتما بروید عالیه ما که لذت بردیم حیف سنندج بیای و مریوان نری از سنندج به مریوان از جاده نگل بروید بهشت گمشده ایران لذتی که در سفر به سنندج و مریوان بردم در هیچ سفری نداشتم
سنندج مرکز استان کردستان و یکی از کلانشهرهای ایران در غرب کشور است. قدمت سنندج کنونی به دوره صفوی باز میگردد و از همان زمان تا کنون، یکی از قطبهای فرهنگی ایران بهحساب میآید؛ تا جایی که از این شهر با لقب «پایتخت نوروز جهان» و «شهر خلاق موسیقی» یاد میکنند.
سنندج همچنین یکی از کانونهای مذهب تسنن در ایران شناخته میشود. اکثریت مردم این دیار، از اقوام کرد هستند و زبان رایج مردم، زبان کردی اردلانی است.
سنندج در منطقه کوهستانی زاگرس واقع شده است و گرداگرد آن را کوههای آبیدر، شیخ معروف و سراجالدین فرا گرفتهاند. این شهر آبوهوایی معتدل و کوهستانی دارد که با زمستانهایی سرد همراه است. میانگین بارش سالانه باران در سنندج به ۵۰۰ میلیمتر میرسد.
بهواسطه فعالیتهای شهرسازی عصر صفوی تا قاجار، شهر سنندج دارای بافت تاریخی منحصربهفردی به وسعت ۱۲۰ هکتار است. سنندج کنونی از سه منطقه شهرداری تشکیل شده ست و مشهورترین محلههای آن عبارتاند از:
میراث تاریخی ارزشمند در کنار طبیعتی دلانگیز و خوشآبوهوا، سبب شده است تا سنندج به یکی از شهرهای محبوب گردشگران تبدیل شود. عمارتها و خانههای تاریخی، مجموعهها و مراکز تفریحی، دریاچهها، دشتها و بوستانها تنها گوشهای از زیباییهای سنندج است. برخی از بهترین جاهای دیدنی سنندج به شرح زیر است:
سنندج بهرغم اینکه یکی از محبوبترین مقاصد توریستی فصل تابستان در کشور است، امکانات اقامتی و زیرساختهای گردشگری ایدئالی ندارد؛ با این حال چند هتل و مرکز اقامتی در این شهر فعالیت میکنند که در فصول داغ گردشگری، ظرفیتهای خالی اندکی دارند.
اقامتگاههای سنتی و بومگردیهای سنندج نیز گزینهای مناسب پیش روی گردشگران است تا چند صباحی را در مجاورت فرهنگهای اصیل مردمان کردنشین و طبیعت بکر اقامت کنند. برخی از بهترین مراکز اقامتی و هتلهای سنندج عبارتاند از:
بازار سنتی سنندج و برخی پاساژها و مجتمعهای تجاری، فرصت خرید کالاهایی با قیمت مناسب را در سنندج به شهروندان و مسافران اعطا میکند. بازار سنندج که قدمت آن به عصر صفوی بازمیگردد، بهترین مکان برای خرید سوغات سنندج مانند نانبرنجی و کاک است.
صنایعدستی کردستان مانند تنبور، جاجیم و گلیم نیز در این بازار به فروش میرسند. در ادامه به برخی از بهترین بازارها و مراکز خرید سنندج اشاره شده است:
شهرهای کردنشین با کبابهای خوشطعم و دوستداشتنی مشهور هستند و رستورانهای باکیفیت سنندج فرصت صرف یک وعده غذای لذیذ را به مشتریان میدهند.
همچنین برخی از آشها و خوراکهای محلی مانند شلکینه، آش عدس و بلغور، آش دانهکولانه و خورشت تره کردی نیز در منوی برخی رستورانهای سنتی سنندج دیده می شود. بهترین کافهها و فستفودها و رستورانهای سنندج عبارتاند از: