مکان تاریخی
مکان جذاب و دیدنی است و قدمت طولانی دارد و نیاز به رسیدگی دارد تا از بین نرود
جزو آثار تاریخی هستش ک نگهداری و رسیدگی بهش نشده، و خیلی جاهاش تخریب شده
سنگ نوشته خرم اباد محیط کوچیکی داره و خیلی جالب و دیدنیه و پیشنهادمیشه
این سنگ نوشته که مربوط به دوره ی سلجوقیان هست چند قانون رو بیان کرده که خیلی جالبه
سنگ نبشته خرم آباد، یکی از گنجینههای فرهنگی و تاریخی ایران و یکی از جاهای دیدنی خرم آباد، نمایانگر شکوفایی هنر و اندیشه این مرزوبوم در دوران سلجوقیان است. این کتیبه با زبان کوفی، به عنوان یک اثر هنری و منبع ارزشمند اطلاعات اجتماعی و فرهنگی در آن زمان به شمار میآید. این سنگ نبشته به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ خرم آباد، بیانگر مسائل اخلاقی و اجتماعی آن دوران است. محتوای آن شامل قوانین و مقرراتی است که به مسائل مالی، نظیر بخشش مالیات و چراندن دام در چراگاه، اشاره دارد. علاوه بر این، متن این سنگ نبشته دربردارنده نهی از رفتارهای ناپسند و تقاضا برای رعایت آداب و رسوم اخلاقی است. این ویژگیها باعث شده که سنگ نبشته خرم آباد نه تنها یک اثر تاریخی، بلکه منبعی برای پژوهشگران و علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ ایرانی باشد. با وجود ارزش تاریخی فراوان سنگ نبشته خرم آباد، متأسفانه در سالهای اخیر توجه کافی به این میراث فرهنگی نشده است. عدم مراقبت و حفاظت از این کتیبه، میتواند به تدریج باعث تخریب و از بین رفتن این اثر بینظیر گردد. نقش نهادهای فرهنگی و دولتی در حفظ و نگهداری از اینگونه آثار تاریخی انکارناپذیر است و باید توجه جدی به ساماندهی و محافظت از آنها صورت گیرد.
سنگ نوشته خرم آباد میراثی باقیمانده از دوران حکومت سلطان محمود بن محمد بن ملکشاه سلجوقی و متعلق به قرن ششم هجری قمری در شرق شهرستان خرم آباد و در خیابان شریعتی این شهرستان قرار دارد که به سنگنبشته یا در گویش محلی به برد نوشته شهرت یافته است. متنی در چهار صفحه به خط کوفی و زبان فارسی، در چهار سمت این اثر مشاهده میشود که با بسمالله شروع شده است و به نظر میرسد حکم امیر «ابوسعید برسق» است. موقعیت امروزی این سنگنبشته در مجاورت راه ترانزیت تهران به خوزستان است.
سنگ نوشته یا در گویش محلی سنگ نبشته خرمآباد که متاسفانه نگهداری مناسبی نداره و در اثر فرسایش طبیعی از بین خواهد رفت
این بنا کنار خیابون قرار داره، بدون هیچ شرح و تابلویی
واقعا متاسفم برای غیر مسئولین این شهر،این سنگ نوشته هم از لحاظ قرار گیری در جای مناسبی هست،هم اصالت شهر را نشان میدهد طوری که در برخی شهر ها و حتی کشورها ارزوی این چنین اثاری را دارند،متاسفانه چندین سال به عمد بدون حفاظ رها شده و نیاز به بازسازی و نگهداری علمی دارد
بسیار زیبا وبا شکوه ونشانه فرهنگ دیرین مردم لرستان
حتما دیدن کنید
سنگنبشته خرم آباد کتیبهای به خط کوفی بر تکه سنگی بزرگ به ارتفاع سه و نیم متر است که قدمت آن به دوران سلجوقیان میرسد. این سنگنبشته از جاهای دیدنی شهر خرم آباد محسوب میشود و در شرق شهر در خیابان شریعتی قرار دارد. در گویش محلی از این اثر با نام «برد نوشته» یاد میکنند.
این کتیبه ارزشمند تاریخی که زمانی در دروازه شهر خرمآباد قرار داشته است فرهنگ و آداب و رسوم مردم، همچنین تاریخ و تمدن این دیار را فریاد میزند. سنگ نبشته (نوشته) نوشتهای تاریخی مربوط به حدود سال ۵۱۳ هجری قمری و دوره سلجوقیان می باشد که بر سنگی مکعبی شکل بهصورت یکپارچه متصل به صخرهای طبیعی در مرکز شهر خرمآباد (ضلع شرقی - خیابان شریعتی) و در مسیر قدیمی شاپور خواست به خوزستان قرار دارد که نمادی از فرهنگ غنی مردمان این سرزمین محسوب می شود. ارتفاع متون کتیبه دار با احتساب ۲ پله در چهار ضلع سنگنوشته، ۳۴۴ سانتیمتر می باشد و این کتیبه به خط کوفی و زبان فارسی دورتادور ستون سنگی تحریر شده است. سنگ نبشته خرمآباد که درگذشته به «بردنوشته» معروف بوده سال ۱۳۳۴ توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره ۳۹۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
کنار خیابون و اصلا مزاحمتی نداره مسیرش ما از گرداب سنگی بعد مناره و بعد اینجا دیدن کردیم
سنگ نوشته خرم آباد (مکان تاریخی) در محله شریعتی خرم آباد و بلوار شریعتی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان ایران، بام خرم آباد و سنگ سیلا و همچنین خشکشویی مدرن (جوانمرد)، تعمیرگاه پارسیان، حسینیه محبین امام حسن مجتبی علیه السلام، پیتزا برفی و سوپر مارکت وارک قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.