مکانی ناشناخته و با دسترسی سخت که زیاد بهش رسیدگی نمی شود و در حال تخریب است.
از مکان های تاریخی و ناشناخته و اطلاعات کمی در موردش وجود داره
مقبره بابا طاهر این بناست و عکس های دیگر اشتباه است درضمن کلا تعطیله و واقعا برای اداره گردشگری خرم آباد متاسفم.
آرامگاه بابا طاهر خرم آباد نماد ارزشمندی از هویّت فرهنگی و تاریخی ایران به شمار میآید. این بنا که مقبرهای برای شاعر نامآور ایرانی، باباطاهر لرستانی است، به لحاظ معماری و تاریخی اهمیت ویژهای دارد. آرامگاه بابا طاهر از دوره خوارزمشاهی به جا مانده و طراحی آن به گونهای است که میتواند تحسین هر بازدیدکنندهای را برانگیزد. این بنا با گنبدی زیبا و ورودی چشمنواز، بازتابدهنده هنر معماری آن دوران است. دیوارههای آرامگاه که به شکل هشتگوش ساخته شده، نمادی از استحکام و زیبایی است که در کنار توجه به جزئیات، هارمونی خاصی را به وجود میآورد. در گذشته، بر روی قبر باباطاهر ضریحی چوبی قرار داشته که این امر نشاندهنده حرمت ویژهای است که مردم نسبت به این شخصیت ملی و فرهنگی قائل بودهاند. آرامگاه بابا طاهر نه تنها مکانی برای یادبود این شاعر بزرگ، بلکه نقطه عطفی در مطالعه ادبیات و تاریخ منطقه به شمار میآید.
شباهت اسمی هست آرامگاه بابا طاهر همدانه
مقبره بابا طاهر خرم آباد یکی دیگر از جاهای دیدنی خرم آباد، بقعهای است کهن که اهالی خرم آباد معتقدند متعلق به باباطاهر، شاعر معروف دوبیتیهای لکی و لری است. این بقعه در مرکز این شهرستان و در ضلع غربی قلعه فلکالافلاک قرار دارد. طراح این اثر تاریخی، نقشه بنا را با معماری ساده و متشکل از گنبد خانهای و یک ورودی طرحریزی کرده است. ساختمان اصلی نیز بهشکل هندسی هشت ضلعی است و گنبد ارتفاعی بالغ بر ۶ متر تا سطح زمین دارد. مقبره شاعر معروف درون زیرزمین (سردابه) قرار گرفته است و روی آن را با ضریحی چوبی پوشانده بودند که در حال حاضر اثری از آن باقی نمانده است. در قسمت غربی ساختمان بقعه، اطاق کوچکی متصل است که به نظر میرسد، قدمت آن به دوران حکومت هخامنشی باز میگردد و بهعنوان اثر ملی به ثبت رسیده است. بیشتر مردم بقعه باباطاهر خرم آباد را با باباطاهر عریان همدان اشتباه میگیرند. در لرستان افرادی که اهل حق هستند، «بابا» لقب میگیرند و احتمالا این بقعه به یکی از این افراد تعلق دارد. قدمت ساختمان بقعه به دوران صفوی باز میگردد.
حیف این اسم وشعرهایش
از نظر تاریخی و فرهنگی میتونه اثر جالب و ارزشمندی باشه اما از لحاظ زیبایی و گردشگری چیز خاصی نداره، اگه مسافر هستین و میخواین از یه اثر دیدن کنید، این مقبره پیشنهاد خوبی نیست. میتونید وقتتون رو صرف بازدید از سایر آثار بکنید.
اگر شیری اگر میری اگر مور گذر باید کنی آخر لب گور دلا رحمی بجان خویشتن کن که مورانت نهند خوان و کنند سور
مقبره بابا طاهر در خرم آباد یک بنای قدیمی است که نمای آجری سادهای دارد. این بنا که قدمتش به زمان خوارزمشاهیان برمیگردد، در ضلع غربی فلک الافلاک و در محلهای به نام "درباوطاهر" شهر خرم آباد واقع شده است. ساختمان یک گنبد ساده و یک ورودی دارد. دیوارهای 8 ضلعی بنا بسیار ماهرانه ساخته شدهاند به طوری که 4 ضلع اصلی آن هر یک 250 سانتی متر و اضلاع فرعی 171 سانتی متر است. تنها تزئین مقبره بابا طاهر در قسمت سر در ورودی به چشم میخورد که آجرکاری مشبک دارد. در زمان قدیم، یک ضریح چوبی بر روی قبر قرار داشته که به مرور زمان از بین رفته است و اتاق کوچکی به نام قلندر را در عصر معاصر در داخل بنا ساختهاند. از نظر محققان و کارشناسان، محل قبر احتمالا در قسمت سردابه قرار دارد. اما در مورد هویت بابا طاهر باید گفت، این بنا در دوران صفویه ساخته شده است پس قطعا قبر بابا طاهر عریانی همدانی نیست. از آنجایی که در خرم آباد به اهل حق "بابا" گفته میشود به احتمال زیاد اینجا محل دفن پیری به نام بابا طاهر است. این اثر از سال 1384 جز آثار ملی ایران به شمار میرود.
بسیاری از افراد آرامگاه باباطاهر خرم آباد را با بقعه باباطاهر عریان همدان اشتباه میگیرند. میدانید که در تعارف و طبقات صوفیه، به افرادی که اهل حق بودند و افراد سرشناسی به حساب میآمدند، «بابا» میگفتند. به احتمال فراوان این بقعه نیز به فردی اهل حق و راستی تعلق داشته که به وی باباطاهر میگفتند. قدمت بقعه باباطاهر به دوران صفویه باز میگردد و از جمله زیباترین جاهای دیدنی خرم آباد است که حتماً باید از آن دیدن کنید. این بقعه در میان محلهای قدیمی به شکلی غریب قرار دارد. حتی درب بقعه را در اکثر روزهای سال میبندند. انگار که این بقعه وصله ناجور شهر شده است و انگار با ماشین زمان سر از اینجا درآورده و غریب باقی مانده است.
تو تبلیغ و میراث فرهنگی نماد شهری اصلا اشنا نیست ان شالله مسئولین مربوطه بیشتر کار کنند تا این نمادهای زیبای خرم اباد در اذهان و مردم نمود و مشهور شود
یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی شهر خرمآباد است. باباطاهر شاعر معروف ایرانی، لر و از اهالی دلفان بودهاست. باباطاهر را در زبان لری باوطاهِر تلفظ میکنند. در آثار و دوبیتیهای این شاعر ایرانی از کلمات و اصطلاحات لکی استفاده شدهاست. سالها پیش کتیبهای چوبین در داخل بنا وجود داشته که روی آن شجره شخص مدفون با ابیاتی نوشته شده و از وی در آن با عنوان «بابا طاهر» یاد شدهاست. عطا حسنپور، یکی از باستانشناسان و کارشناسان میراث فرهنگی استان لرستان توضیح داد: در لرستان لقب «بابا» برای کسانی به کار میرود که یارسان (اهل حق) هستند و احتمالاً مقبرهای که به نام باباطاهر در خرمآباد است، به یکی از همین افراد تعلق دارد؛ اما قطعاً این فرد باباطاهر لرستانی است.
مقبره بابا طاهر (مکان تاریخی) در محله بازار خرم آباد و خیابان شهید رضوانی واقع شده است. این مکان یکی از سه مکان تاریخی در محله بازار خرم آباد میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه هنرهای سنتی و صنایع دستی (آخوند ابوطالب) خانه قاضی، چشمه اراز و پاساژ آراسته و همچنین قلعه فلک الافلاک، رستوران و مجموعه تاریخی حمام گپ، حرم مطهر امامزاده زید بن علی علیهما السلام، عسل فروشی بیرانوند و موزه باستان شناسی و مردم شناسی فلک الافلاک قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.