info
عکس مقبره بابا طاهر
category

مقبره بابا طاهر محله بازار، خرم آباد

مکان تاریخی

درباره‌ی مقبره بابا طاهر

مقبره بابا طاهر (مکان تاریخی) در محله بازار خرم آباد و خیابان شهید رضوانی واقع شده است. این مکان یکی از سه مکان تاریخی در محله بازار خرم آباد می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه باستان شناسی و مردم شناسی فلک الافلاک، چشمه اراز و پاساژ آراسته و همچنین قلعه فلک الافلاک، رستوران و مجموعه تاریخی حمام گپ، حرم مطهر امامزاده زید بن علی علیهما السلام، عسل فروشی بیرانوند و موزه هنرهای سنتی و صنایع دستی (آخوند ابوطالب) خانه قاضی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مقبره بابا طاهر

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 01 اسفند ماه 1402

    مقبره بابا طاهر خرم آباد یکی دیگر از جاهای دیدنی خرم آباد، بقعه‌ای است کهن که اهالی خرم آباد معتقدند متعلق به باباطاهر، شاعر معروف دوبیتی‌های لکی و لری است. این بقعه در مرکز این شهرستان و در ضلع غربی قلعه‌ فلک‌الافلاک قرار دارد. طراح این اثر تاریخی، نقشه‌ بنا را با معماری ساده و متشکل از گنبد خانه‌ای و یک ورودی طرح‌ریزی کرده است. ساختمان اصلی نیز به‌شکل هندسی هشت ضلعی است و گنبد ارتفاعی بالغ بر ۶ متر تا سطح زمین دارد. مقبره‌ شاعر معروف درون زیرزمین (سردابه) قرار گرفته است و روی آن را با ضریحی چوبی پوشانده بودند که در حال حاضر اثری از آن باقی نمانده است. در قسمت غربی ساختمان بقعه، اطاق کوچکی متصل است که به نظر می‌رسد، قدمت آن به دوران حکومت هخامنشی باز می‌گردد و به‌عنوان اثر ملی به ثبت رسیده است. بیشتر مردم بقعه باباطاهر خرم آباد را با باباطاهر عریان همدان اشتباه می‌گیرند. در لرستان افرادی که اهل حق هستند، «بابا» لقب می‌گیرند‌ و احتمالا این بقعه به یکی از این افراد تعلق دارد. قدمت ساختمان بقعه به دوران صفوی باز می‌گردد.

    12
  • avatar
    Lord Voldemort
    پنجشنبه 08 تیر ماه 1402

    از نظر تاریخی و فرهنگی میتونه اثر جالب و ارزشمندی باشه اما از لحاظ زیبایی و گردشگری چیز خاصی نداره، اگه مسافر هستین و میخواین از یه اثر دیدن کنید، این مقبره پیشنهاد خوبی نیست. میتونید وقتتون رو صرف بازدید از سایر آثار بکنید.

    4
  • avatar
    عاطفی
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مکانی ناشناخته و با دسترسی سخت که زیاد بهش رسیدگی نمی شود و در حال تخریب است.

    4
  • avatar
    علی کوچولو
    پنجشنبه 17 فروردین ماه 1402

    اگر شیری اگر میری اگر مور گذر باید کنی آخر لب گور دلا رحمی بجان خویشتن کن که مورانت نهند خوان و کنند سور

    3
  • avatar
    مرادخانی
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    از مکان های تاریخی و ناشناخته و اطلاعات کمی در موردش وجود داره

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 22 اردیبهشت ماه 1402

    تو تبلیغ و میراث فرهنگی نماد شهری اصلا اشنا نیست ان شالله مسئولین مربوطه بیشتر کار کنند تا این نمادهای زیبای خرم اباد در اذهان و مردم نمود و مشهور شود

    2
  • avatar
    یه شهروند ساده
    چهارشنبه 11 مرداد ماه 1402

    یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی شهر خرم‌آباد است. باباطاهر شاعر معروف ایرانی، لر و از اهالی دلفان بوده‌است. باباطاهر را در زبان لری باوطاهِر تلفظ می‌کنند. در آثار و دوبیتیهای این شاعر ایرانی از کلمات و اصطلاحات لکی استفاده شده‌است. سالها پیش کتیبه‌ای چوبین در داخل بنا وجود داشته که روی آن شجره شخص مدفون با ابیاتی نوشته شده و از وی در آن با عنوان «بابا طاهر» یاد شده‌است. عطا حسن‌پور، یکی از باستان‌شناسان و کارشناسان میراث فرهنگی استان لرستان توضیح داد: در لرستان لقب «بابا» برای کسانی به کار می‌رود که یارسان (اهل حق) هستند و احتمالاً مقبره‌ای که به نام باباطاهر در خرم‌آباد است، به یکی از همین افراد تعلق دارد؛ اما قطعاً این فرد باباطاهر لرستانی است.

    2
  • avatar
    پسر لر
    پنجشنبه 05 آبان ماه 1401

    عالی

    2
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    دوشنبه 12 تیر ماه 1402

    بسیاری از افراد آرامگاه باباطاهر خرم آباد را با بقعه باباطاهر عریان همدان اشتباه می‌گیرند. می‌دانید که در تعارف و طبقات صوفیه، به افرادی که اهل حق بودند و افراد سرشناسی به حساب می‌آمدند، «بابا» می‌گفتند. به احتمال فراوان این بقعه نیز به فردی اهل حق و راستی تعلق داشته که به وی باباطاهر می‌گفتند. قدمت بقعه باباطاهر به دوران صفویه باز می‌گردد و از جمله زیباترین جاهای دیدنی خرم آباد است که حتماً باید از آن دیدن کنید. این بقعه در میان محله‌ای قدیمی به شکلی غریب قرار دارد. حتی درب بقعه را در اکثر روزهای سال می‌بندند. انگار که این بقعه وصله ناجور شهر شده است و انگار با ماشین زمان سر از اینجا درآورده و غریب باقی مانده است.

    1
  • avatar
    mohammad
    یکشنبه 07 خرداد ماه 1402

    مقبره بابا طاهر در خرم آباد یک بنای قدیمی است که نمای آجری ساده‌ای دارد. این بنا که قدمتش به زمان  ‏خوارزمشاهیان برمی‌گردد، در ضلع غربی فلک الافلاک و در محله‌ای به نام "درباوطاهر" شهر خرم آباد واقع ‏شده است. ساختمان یک گنبد ساده و یک ورودی دارد. دیوارهای 8 ضلعی بنا بسیار ماهرانه ساخته ‌شده‌اند به ‏طوری که 4 ضلع اصلی آن هر یک 250 سانتی متر و اضلاع فرعی 171 سانتی متر است. تنها تزئین مقبره ‏بابا طاهر در قسمت سر در ورودی به چشم می‌خورد که آجرکاری مشبک دارد. در زمان قدیم، یک ضریح ‏چوبی بر روی قبر قرار داشته که به مرور زمان از بین رفته است و اتاق کوچکی به نام قلندر را در عصر معاصر ‏در داخل بنا ساخته‌اند. از نظر محققان و کارشناسان، محل قبر احتمالا در قسمت سردابه قرار دارد. اما در مورد ‏هویت بابا طاهر باید گفت، این بنا در دوران صفویه ساخته شده است پس قطعا قبر بابا طاهر عریانی همدانی ‏نیست. از آنجایی که در خرم آباد به اهل حق "بابا" گفته می‌شود به احتمال زیاد اینجا محل دفن پیری به نام ‏بابا طاهر است. این اثر از سال 1384 جز آثار ملی ایران به شمار می‌رود.

    1
  • avatar
    آکو
    چهارشنبه 18 اسفند ماه 1400

    مقبره باباطاهر خرم‌آباد یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی شهر خرم‌آباد است. باباطاهر شاعر معروف ایرانی، لک و از اهالی دلفان بوده‌است. باباطاهر را در زبان لکی باوطاهِر تلفظ می‌کنند. در آثار و دوبیتی‌های این شاعر ایرانی از کلمات و اصطلاحات لکی استفاده شده‌است. سالها پیش کتیبه‌ای چوبین در داخل بنا وجود داشته که روی آن شجره شخص مدفون با ابیاتی نوشته شده و از وی در آن با عنوان «بابا طاهر» یاد شده‌است. عطا حسن‌پور، یکی از باستان‌شناسان و کارشناسان میراث فرهنگی استان لرستان توضیح داد: در لرستان لقب «بابا» برای کسانی به کار می‌رود که یارسان (اهل حق) هستند و احتمالاً مقبره‌ای که به نام باباطاهر در خرم‌آباد است، به یکی از همین افراد تعلق دارد؛ اما قطعاً این فرد باباطاهر عریان همدانی نیست، زیرا قدمت آرامگاه موجود در خرم‌آباد به دوران صفوی می‌رسد. ساختمان مقبره که مربوط به دوره خوارزمشاهی است در ضلع غربی قلعه فلک‌الافلاک و در محله‌ای که نزد مردم خرم‌آباد به دَرْ باوطاهر معروف است قرار گرفته‌است. بنای مقبره متشکل از یک گنبد ساده و یک ورودی است، دیوارهای مقبره متشکل از ۸ ضلع است که چهار ضلع آن هر یک به ابعاد ۲۵۰ سانتی‌متر و اضلاع فرعی هریک ۱۷۰ سانتی‌متر است. محل قبر احتمالی باباطاهر در سردآبه قرار دارد، ضریحی چوبی بر روی قبر وجود داشته که به مرور زمان از بین رفته‌است. در دوران معاصر یک اتاق کوچک که به آن قلندرخانه می‌گفتند اضافه شده‌است. این اثر در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۴۴۷۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

    1
  • avatar
    هژار
    پنجشنبه 06 مرداد ماه 1401

    مقبره باباطاهر خرم‌آباد یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی شهر خرم‌آباد است. باباطاهر شاعر معروف ایرانی، لک و از اهالی دلفان بوده‌است. باباطاهر را در زبان لکی باوطاهِر تلفظ می‌کنند. در آثار و دوبیتیهای این شاعر ایرانی از کلمات و اصطلاحات لکی استفاده شده‌است. سالها پیش کتیبه‌ای چوبین در داخل بنا وجود داشته که روی آن شجره شخص مدفون با ابیاتی نوشته شده و از وی در آن با عنوان «بابا طاهر» یاد شده‌است.عطا حسن‌پور، یکی از باستان‌شناسان و کارشناسان میراث فرهنگی استان لرستان توضیح داد: در لرستان لقب «بابا» برای کسانی به کار می‌رود که یارسان (اهل حق) هستند و احتمالاً مقبره‌ای که به نام باباطاهر در خرم‌آباد است، به یکی از همین افراد تعلق دارد؛ اما قطعاً این فرد باباطاهر عریان همدانی نیست، زیرا قدمت آرامگاه موجود در خرم‌آباد به دوران صفوی می‌رسد. ساختمان مقبره که مربوط به دوره خوارزمشاهی است در ضلع غربی قلعه فلک‌الافلاک و در محله‌ای که نزد مردم خرم‌آباد به دَرْ باوطاهر معروف است قرار گرفته‌است. بنای مقبره متشکل از یک گنبد ساده و یک ورودی است، دیوارهای مقبره متشکل از ۸ ضلع است که چهار ضلع آن هر یک به ابعاد ۲۵۰ سانتی‌متر و اضلاع فرعی هریک ۱۷۰ سانتی‌متر است. محل قبر احتمالی باباطاهر در سردآبه قرار دارد، ضریحی چوبی بر روی قبر وجود داشته که به مرور زمان از بین رفته‌است. در دوران معاصر یک اتاق کوچک که به آن قلندرخانه می‌گفتند اضافه شده‌است. این اثر در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۴۴۷۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

    1
  • avatar
    حسین
    پنجشنبه 20 مرداد ماه 1401

    مقبره بابا طاهر در خرم آباد یک بنای قدیمی است که نمای آجری ساده‌ای دارد. این بنا که قدمتش به زمان ‏خوارزمشاهیان برمی‌گردد، در ضلع غربی فلک الافلاک و در محله‌ای به نام "درباوطاهر" شهر خرم آباد واقع ‏شده است. ساختمان یک گنبد ساده و یک ورودی دارد. دیوارهای 8 ضلعی بنا بسیار ماهرانه ساخته ‌شده‌اند به ‏طوری که 4 ضلع اصلی آن هر یک 250 سانتی متر و اضلاع فرعی 171 سانتی متر است. تنها تزئین مقبره ‏بابا طاهر در قسمت سر در ورودی به چشم می‌خورد که آجرکاری مشبک دارد. در زمان قدیم، یک ضریح ‏چوبی بر روی قبر قرار داشته که به مرور زمان از بین رفته است و اتاق کوچکی به نام قلندر را در عصر معاصر ‏در داخل بنا ساخته‌اند. از نظر محققان و کارشناسان، محل قبر احتمالا در قسمت سردابه قرار دارد. اما در مورد ‏هویت بابا طاهر باید گفت، این بنا در دوران صفویه ساخته شده است پس قطعا قبر بابا طاهر عریانی همدانی ‏نیست. از آنجایی که در خرم آباد به اهل حق "بابا" گفته می‌شود به احتمال زیاد اینجا محل دفن پیری به نام ‏بابا طاهر است. این اثر از سال 1384 جز آثار ملی ایران به شمار می‌رود. برای دیدن این مقبره می‌توان سری به ‏خیابان فردوسی زد.‏ آرامگاه بابا طاهر تنها یک مورد از دیدنی‌های خرم آباد محسوب می‌شود. این شهر که مرکز استان لرستان ‏است، آب و هوایی معدل و مرطوب با بارندگی‌های بهاره دارد. وجود چشمه‌های متععد در شهر یکی از نکات ‏قابل توجه در خرم آباد است. اگر به این شهر سفر کردید، قلعه فلک الافلاک، مناره آجری، سنگ نبشته، پل ‏شکسته، گرداب سنگی و حمام گپ جز جاذبه‌های توریستی شهر خرم آباد محسوب می‌شوند که پیشنهاد ‏می‌کنیم حتما از آنها دیدن کنید. مهمترین ره آورد خرم آباد نان ساجی، ترخینه، عسل، کاک و لبنیات در ‏قسمت خوراکی‌ها و گلیم، جاجیم و صنایع زیبای چوبی در قسمت صنایع دستی است که شما می‌توانید به ‏منظور بردن سوغات برای عزیزانتان از این تولیدات محلی خریداری نمایید و به این ترتیب نقشی در رونق ‏اقتصاد بومی منطقه نیز ایفا کنید.‏

    1
  • avatar
    G.Reza
    جمعه 22 اردیبهشت ماه 1402

    مقبره باباطاهر خرم‌آباد یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی شهر خرم‌آباد است. باباطاهر شاعر معروف ایرانی، لر و از اهالی دلفان بوده‌است. باباطاهر را در زبان لری باوطاهِر تلفظ می‌کنند. در آثار و دوبیتیهای این شاعر ایرانی از کلمات و اصطلاحات لکی استفاده شده‌است. سالها پیش کتیبه‌ای چوبین در داخل بنا وجود داشته که روی آن شجره شخص مدفون با ابیاتی نوشته شده و از وی در آن با عنوان «بابا طاهر» یاد شده‌است. عطا حسن‌پور، یکی از باستان‌شناسان و کارشناسان میراث فرهنگی استان لرستان توضیح داد: در لرستان لقب «بابا» برای کسانی به کار می‌رود که یارسان (اهل حق) هستند و احتمالاً مقبره‌ای که به نام باباطاهر در خرم‌آباد است، به یکی از همین افراد تعلق دارد؛ اما قطعاً این فرد باباطاهر لرستانی است.

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 31 تیر ماه 1402

    بیشتر مردم بقعه باباطاهر خرم‌آباد را با باباطاهر عریان همدان اشتباه می‌گیرند. در لرستان افرادی که اهل حق هستند، «بابا» لقب می‌گیرند‌ و احتمالا این بقعه به یکی از این افراد که نام آن باباطاهر بوده است، تعلق دارد. قدمت ساختمان این بقعه به دوران صفوی باز می‌گردد و با توجه به ارزش تاریخی، از مکان های دیدنی خرم آباد محسوب می‌‌شود.

  • avatar
    سِدْرَةُ‌ المُنْتَهی
    جمعه 08 مهر ماه 1401

    باباطاهر صوفی بوده جهت اطلاع دوستان

  • avatar
    Mra
    یکشنبه 20 شهریور ماه 1401

    مقبره باباطاهر خرم آباد ،در مرکز شهر  ودر ضلع غربی قلعه فلک الافلاک ودر کنار خانه قدیمی آخوند ابو  واقع شده است .در گویش لری به باو طاهر معروف است اهالی شهر خرم آباد معتقدند این مقبره مربوط به بابا طاهر شاعر و عارف نامدار و سراینده دو بیتی های معروف لکی و لری است. سبک بنای مقبره ساده و متشکل از گنبد خانه ای با یک ورودی است . ساختمان اصلی آن بصورت ۸ ضلعی است که چهار ضلع آن هر یک به ابعاد ۲,۵ متر و اضلاع فرعی هریک ۱,۷۰ سانتیمتر است . ارتفاع گنبد تا کف ۶ متر است . محل قبر در داخل سردابه بوده که بر روی سردابه و کف بقعه قبری به ابعاد ۵۲* ۱۰۰*۱۷۷ سانتیمتر وجود دارد .

  • avatar
    hoseinmansuri
    پنجشنبه 13 مرداد ماه 1401

    یه بار مسیر یاب زدم برم همدان باباطاهر اشتباه کردم داشت میرد اینجا😁😁😁😁

  • avatar
    گردشگر ایران
    پنجشنبه 22 اردیبهشت ماه 1401

    به به


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مقبره بابا طاهر واقع شده‌اند:

  • پل صفوی
    (5.0)
    مجاهدین اسلام
  • پشت بازار قدیم طلا فروشی
    (4.0)
    پاسداران، شهید حجت الله رضایی
  • کاروانسرای مسعودی(کهنه/چاله)
    (5.0)
    حافظ، بین شهید چتر باز محمدرضا عبداللهی و فردوسی
  • گرداب سنگی
    (4.2)
    تختی، رهنما
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ سه شنبه 11 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مقبره بابا طاهر اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 11 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مقبره بابا طاهر در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مقبره بابا طاهر ندارد.
    neshan logo