
شمال
نمایش موقعیت منآرامگاه کاشف السلطنه در طبقه بالایی موزه چای ایران-لاهیجان-گیلان 4/فوریه/2024
کاشف السلطنه پدر چای ایران
آرامگاه مرحوم آقامحمدخان قوانلو قاجار ملقب به کاشف السلطنة که پدرصنعت چای ☕️در ایران نام گرفت. وی کشت و فرآوری چای را در لاهیجان توسعه دااد و میراث ارزشمندی برای ایرانیان که همانا چای خوش طعم و طبیعی ایرانی است را، برجای گذاشت.
آقا محمدخان قاجار قوانلو قاجار ملقب به کاشفالسلطنه و مشهور به چایکار (زاده ۱ فروردین ۱۲۴۴ – درگذشته ۳۱ فروردین ۱۳۰۸)، دیپلمات، اصلاحگر، نویسنده، مشروطه خواه دوره قاجار و پهلوی بود. او نخستین کسی است که کشت چای را در ایران رواج داد و به همین دلیل «پدر چای ایران» خوانده میشود او فرزند ارشد اسدالله میرزا نایبالایاله بود و در اول فروردین ۱۲۴۴، مطابق با ۲۳ شوال ۱۲۸۱ در تربت حیدریه به دنیا آمد. مادرش جهان آرا خانم ملقب به عزیزالسلطنه، نخستین فرزند قهرمان میرزا، پسر عباس میرزا نایبالسلطنه بود. اسدالله میرزا بعد از ۱۶ سال به خاطر قیام پدرش، سیف الملوک، و دستگیری و زندانی شدن او، مظنون واقع گردید و پس از انتقال به تهران در خانهای در ارک، که در جوار گلخانه کاخ گلستان بود زندگی میکرد تا آن که درگذشت. از همین زمان محمد میرزا را به معلم سرخانه سپردند تا ادبیات فارسی و عربی را بیاموزد. پس از اتمام دروس سرخانه، آقا محمدخان وارد دارالفنون شد و به فراگرفتن زبان فرانسه و علوم متعارف آن زمان پرداخت. سال ۱۳۷۷، شرکت چایکاران کاشف توسط شاهرخ فرخ ابراهیمی، از نوادگان کاشف السلطنه با مسئولیت محدود تاسیس و آغاز به فعالیت نمود. این زمینه ای شد برای ادامه راه کاشف السلطنه و چای کاشف. امروزه این شرکت با نام چای کاشف، مشغول به فعالیت در زمینه تولید و بسته بندی چای و دمنوش می باشد.
جای بسیار دنج،کنارجنگل و پر از کافه های قشنگ و با صفا. حتما پیشنهاد میکنم.
موزه چای لاهیجان هم ورودی مناسب داره هم میتونید تاریخچه این مایع زندگی چای رو ببینید
مکان زیبایی است و ادای احترام به شخصی که برای واردشدن چای به ایران و کشت آن جانش را فدا کرد
مقبره پدر چای ایران، کاشف السلطنه از شاهزادگان قاجار و نوادگان فتحعلی شاه که بذر چای را از هند به ایران آورده و بنیان صنعت چای و کشت و کار آن در ایران را بنا نهادند.
آرامگاه کاشف السلطنه، پدر چای ایران، شهریورماه ۱۴۰۴، ساعت بازدید تا ۶ عصر هست حواستون باشه.
موزه بسیار جالبی بود در دو طبقه آرامگاه کاشف السلطنه هم در اونجا قرار داره تجربه خوبی بود قیمت بلیطش ۳۰ تومن
آرامگاه کاشف السلطنه و موزه چای ایران در محله حزین لاهیجان و خیابان استان گیلان، شهرستان لاهیجان، هاشمی نژاد، نرسیده به کوثر واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی ماندیرو اسکارف و همچنین استودیو تک، کافه رادیو، رستوران نیم روی، باقلوا پامچال لاهیجان و فروشگاه لباس شهر شب قرار گرفته است.