info
عکس قلعه والیعکس قلعه والیعکس قلعه والیعکس قلعه والی
category

قلعه والی ایلام

مکان تاریخی

درباره‌ی قلعه والی

قلعه والی ایلام عهد قاجار در دشت میان کوهی ایلام و در بالای تپه چگا میرک (خیابان پاسداران کنونی شهر ایلام) در سال ۱۳۲۶ هجری قمری ساخته شده‌است. چشمه بی بی آب این قلعه را تأمین می‌کرده‌است که به سبک گذشته با استفاده از تنبوشه آب چشمه به محوطه حیاط مرکزی قلعه هدایت می‌شده‌است. این اثر در تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۷۹۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.قلعه در ضلع شمالی خیابان پاسداران در مرکز شهر ایلام قرار دارد و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته‌است. این بنا یکی از امکان گردشگری در شهر ایلام است که موزهٔ مردم‌شناسی ایلام در آن واقع شده‌است.
منبع: ویکی‌پدیا

قلعه والی (مکان تاریخی) در ایلام و خیابان مهدی بیگی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان امام، موزه قلعه والی و مجتمع تجاری الماس و همچنین سرای سنتی دیواخان، فست فود بیست، لوستر چلچراغ، آزمایشگاه مرکزی استان ایلام و باشگاه کشتی 17 شهریور قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد قلعه والی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    قلعه والی در سال ۱۳۲۶ هجری قمری و به دستور «غلام رضا خان والی» در محله‌ای به نام «حسین‌آباد فیلی» که به‌عنوان «ده بالا» مشهور بوده، احداث شد. این قلعه در زمینی به بزرگی ۲۵۰۰ مترمربع ساخته شده است. این‌گونه به نظر می‌رسد که هدف غلام رضا خان والی از احداث این قلعه، ساخت مکانی برای اقامت خود در فصل تابستان بوده استبعد از اینکه ساخت قلعه والی به پایان رسید، غلام رضا خان دستور داد تا کتیبه‌ای به طول ۱۸۰ سانتی‌متر به خط نستعلیق حکاکی و سپس بر بالای ورودی شرقی بنا نصب شود، ولی در جریان جنگ تحمیلی این کتیبه سقوط کرد و هم‌اکنون نیز در بخش دیگری از قلعه نگهداری می‌شود.زیربنای قلعه والی چیزی در حدود ۱۵۰۰ مترمربع است. این قلعه دارای یک حیاط مرکزی به مساحت ۷۰۰ مترمربع است. این حیاط از سه سمت به‌وسیله عمارت احاطه شده است. آب این قلعه توسط چشمه «بی بی» تامین می‌شده که آب این چشمه با استفاده از تنبوشه، به محدوده حیاط مرکزی قلعه منتقل می‌شده است. عمده مصالح به کار رفته در ساخت قلعه والی، شامل آجر و در مواردی سنگ است.

    19
  • avatar
    داریوش
    پنجشنبه 07 دی ماه 1402

    این قلعه به دستور «غلامرضا خان والی» و در محله‌ای به نام «حسین آباد فیلی» که به آن «ده بالا» گفته می‌شود، بنا نهاده شد.و یکی از بهترین جاهای ایلام است

    8
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 06 اسفند ماه 1402

    قلعه والی از جاذبه های ایلام یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی و جاذبه‌های گردشگری ایلام را می‌توان قلعه والی دانست که در سال ۱۳۲۶ هجری قمری ساخته شد. این قلعه به دستور «غلامرضا خان والی» و در محله‌ای به نام «حسین آباد فیلی» که به آن «ده بالا» گفته می‌شود، بنا نهاده شد. مساحت این قلعه در حدود ۴۶۸۷ مترمربع و زیربنای ساختمان آن تقریبا ۱۴۶۴ مترمربع است. مصالح به کار رفته در ساخت این قلعه تاریخی شامل سنگ، آجر، کاشی، گچ و چوب بوده و از دوام بالایی برخوردار است. قلعه والی در سال ۱۳۶۷ الی ۱۳۶۹ مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و در سال ۱۳۸۵ موزه مردم شناسی ایلام در آن احداث شد. موزه مردم‌شناسی را می‌توان در زمره مهم‌ترین و تاریخی‌ترین اماکن گردشگری ایلام به حساب آورد که طرفداران بسیاری دارد و گردشگران زیادی از آن بازدید می‌کنند. بد نیست بدانید که این بنای قاجاری بر روی تپه چغامیرگ و در خیابان پاسداران از جاهای دیدنی ایلام قرار دارد. در سفر خود به ایلام، حتما بازدید از قلعه والی خان را در برنامه خود قرار دهید.

    6
  • avatar
    جلیل
    چهارشنبه 19 آذر ماه 1399

    موزه ی مردم شناسی با راهنما داره که همه چیز رو راجع به این مکان بهتون توضیح میده

    3
  • avatar
    shaha_Kh
    یکشنبه 28 فروردین ماه 1401

    به نظر من جایه که حتما باید یک بار تو زندگیت بری خیلی خوب وبا صفا واز همه لحاظ عالیه

    2
  • avatar
    محمد علی
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مکانی تاریخی مربوط به دوره قاجاریه و جالب و دیدنی به همراه موزه مردم شناسی، پر ازدحام و شلوغ.

    2
  • avatar
    لاهیجانی
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مکانی زیبا و تاریخی راهنماهای خیلی خوب و عالی متفاوت و جذتب

    2
  • avatar
    پارسا نشان
    جمعه 02 دی ماه 1401

    در سال ۱۳۲۶ هجری قمری غلام رضا خان فیلی، پسر حسینقلی خان ابوقداره، والی این منطقه در دوره قاجار دستور ساخت قلعه والی ایلام را صادر کرد. این قلعه در ده بالا روی تپه ای نسبتا بلند احداث شد و اکنون در ضلع شمالی خیابان پاسداران قرار گرفته و ارتفاع فعلی از کف حیاط حدودا ۴ متر است. بر روی سنگ نوشته‌ ای در این منطقه غلام رضاخان در مورد دستور وی به ساختن قلعه حسین آباد فیلی با معماری حاج درویش علی کرمانشاهی و حجاری رضاقلی اشاره شده است. ساخت Vali Castle در سال ۱۳۲۵ قمری به اتمام رسیده است. قلعه والی دارای اتاق ‌های تو در تو است که دارای ۲۰ اتاق بزرگ، ۵ اتاق کوچک، ۴ ایوان و ۲ تراس کوچک در ضلع جنوبی است. ضلع شرقی و غربی قلعه کاملاً به صورت قرینه ساخته شده اند و از حیاط با چهار پله سنگی به اتاق ها و ایوان ‌ها خواهید رسید. این قلعه دارای سه راه پله است که به پشت بام دسترسی خواهید داشت. هم چنین این قلعه دو برج نگهبانی به صورت نیم دایره دارد. در داخل راهرو ها نیز قسمت هایی به صورت طاق نما در دیوار ساخته شده که محل استقرار نگهبانان بوده ‌است. سقف راهروی ورودی ضلع شرقی و اتاق شاهنشین با کاشی‌ های رنگی و گچبری‌ های زیبایی تزیین شده ‌اند. همچنین در این قلعه شش زیر زمین در سه ضلع شمال، غرب و شرق وجود دارد و روشنایی این قسمت ها به وسیله پنجره‌ های مشبک آجری و رنگی تامین می شود. در بازسازی های انجام گرفته بر روی این قلعه، در سقف‌ ها از ملات گچ و در دیوار‌ ها از گل و آهک و از ملات ماسه و سیمان استفاده شده‌ است.

    1
  • avatar
    یزدان
    یکشنبه 29 اسفند ماه 1400

    معماری فوق العاده داره پیشنهاد میکنم

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 20 مرداد ماه 1401

    بسیار زیبا

    1
  • avatar
    علی
    پنجشنبه 10 اسفند ماه 1402

    قشنگ و جالب

  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 14 مهر ماه 1402

    خیلیییییییییییییی خوب

  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    دوشنبه 23 مرداد ماه 1402

    «قلعه والی» در سال ۱۳۲۶ هجری قمری در شهر ایلام به‌دستور غلام‌رضاخان فیلی، والی منطقه و به‌منظور اقامت تابستانی او روی تپه‌ چگا میرک ساخته شده است. قلعه والی سه در ورودی دارد که ورودی اصلی با ۱۱ پله به داخل اتاق نگهبانی و از آنجا با هشت پله دیگر به کف حیاط می‌رسد. اتاق‌‌های بزرگ و کوچک، ایوان و دو تراس در ضلع جنوبی حیاط قرار دارد. ضلع شرقی و غربی قلعه والی کاملا به‌صورت قرینه ساخته شده است. این قلعه سه راه‌پله برای دسترسی به پشت‌بام و دو برج نگهبانی به‌شکل نیم‌دایره دارد. قلعه والی دارای ۶ زیرزمین است که نور آن‌ها از طریق پنجره‌های مشبک رنگی تامین می‌شود. اتاق شاه‌نشین قلعه والی با کاشی‌های رنگی و گچ‌بری‌های زیبا تزیین شده است. حوض کوچک سنگ مرمری در وسط تالار شاه‌نشین، ستون‌های نقاشی‌شده، نرده‌های آجری به رنگ فیروزه‌ای، ارسی‌های خاص، تراس سرپوشیده و درختان تنومند کمیاب در فضای سبز تالار از زیبایی‌های شگفت‌انگیز قلعه والی به شمار می‌رود که در هنگام ورود به قلعه گردشگران را خیره می‌کند.

  • avatar
    masi
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    قلعه والی و موزه

  • avatar
    ایران سربلند
    چهارشنبه 04 آبان ماه 1401

    خیلی عالی و دقیق

  • avatar
    EyZeD
    دوشنبه 14 آذر ماه 1401

    هزینه داره ورود بهش؟؟؟؟

  • avatar
    Civileng2000
    شنبه 10 دی ماه 1401

    قلعه والی ایلام(قلعه والی لرستان پشتکوه) عهد قاجار در دشت میان کوهی ایلام و در بالای تپه چگا میرک (خیابان پاسداران کنونی شهر ایلام) در سال ۱۳۲۶ هجری قمری ساخته شده‌است. چشمه بی بی آب این قلعه را تأمین می‌کرده‌است که به سبک گذشته با استفاده از تنبوشه آب چشمه به محوطه حیاط مرکزی قلعه هدایت می‌شده‌است. این اثر در تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۷۹۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. قلعه در ضلع شمالی خیابان پاسداران در مرکز شهر ایلام قرار دارد و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته‌است. این بنا یکی از امکان گردشگری در شهر ایلام است که موزهٔ مردم‌شناسی ایلام در آن واقع شده‌است. قلعه والی یکی از بناهای فرهنگی-تاریخی عظیمی است که در ضلع شمالی خیابان پاسداران ایلام قرار دارد. این بنای تاریخی که یادگاری از ادوله و زمان‌های پیشین و در نوع خود بی‌نظیر است. در سال ۱۳۲۶ قمری به دستور غلامرضا خان فیلی در محله‌ای به نام حسین‌آباد فیلی که به ده بالا مشهور بوده، احداث گردید. غلامرضاخان والی فیلی این محل‌ها و بنا‌ها را برای اسکان خود در فصل تابستان انتخاب کرده و آن را بر روی تپه‌ای نه چندان بلند احداث کرد و با توجه به آن، ارتفاع فعلی کف حیاط از اطراف آن محدوده ۵/۳ تا ۴ متر است. در مورد تاریخچه قلعه والی چنانچه از سنگ نوشته‌ای که در تخت خان (محله‌ای در ۱۵ کیلومتری شمال شرقی صالح آباد-ایلام) پیداست چنین آمده که غلام رضاخان بعد از ذکر چندین سطر از کارهای انجام شده خود می‌نویسد: امر به ساختن قلعه حسین‌آباد فیلی که مشهور به ده بالا است نمودم. قلعه حمام و باغ به معماریت حاج درویش علی کرمانشاهی و حجاری رضاقلی بود مورد توجه غلام رضا خان قرار گرفته و خان ایلام مسئولیت حفاظت از زنانش را در تمامی جنگ‌هایی که غلامرضا ابوقداره انجام می‌داد به رضا قلی سپرد، از این پس رضا قلی در طول جنگ‌های غلامرضاخان زنانش را با لباس مبدل به ایلات و عشایر ایلام می‌برد. در آن زمان رضا قلی با دختر باقر یکی از بزرگان خاندان غیاثی ازدواج نمود و در ایلام ماندگار شد پس از فرار غلامرضا خان از ایلام و اقامت در بغداد در سال ۱۳۰۶ شمسی، رضا قلی چند وقتی را در یکی از شهرهای مرزی عراق به سر برده و پس از اعلام امان نامه حکومت وقت، به ایلام برگشته و اواخر عمر خود را در شهر ایلام سپری نمود. رضا قلی فرزند حیدر کرمانشاهی است. . فرزندان بجا مانده از رضا قلی دو دختر به نام‌های فردوس و ربابه محجوبی که در ایلام سکونت دارند. رضا قلی در سن ۸۰ سالگی در سال ۱۳۳۰ شمسی در اثر بیماری درگذشت و در شهر کرمانشاه بخاک سپرده شد.

  • avatar
    علوی
    سه شنبه 03 آبان ماه 1401

    مکانی تاریخی و دلنشین


آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط فاطمه (شهریار سطح ۱۱ نشان) در تاریخ پنجشنبه 16 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی قلعه والی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 16 فروردین ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد قلعه والی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه قلعه والی ندارد.
neshan logo