info
عکس منار میدان کهنه
category

منار میدان کهنه محله رضویه، قم

مکان تاریخی

درباره‌ی منار میدان کهنه

منار میدان کهنه (مکان تاریخی) در محله رضویه قم و خیابان رضویه واقع شده است. این مکان یکی از چهار مکان تاریخی در محله رضویه قم می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بازار کهنه و بازار موبایل الزهرا و همچنین آستان امامزاده حمزه، کبابی شاه حمزه، تره بار میدان کهنه، خشکبار پاشایی و سوپر گوشت غزال قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد منار میدان کهنه

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 26 فروردین ماه 1402

    محله‌های پامنار قم، بافت‌هایی تاریخی در این شهر هستند که محله میدان‌کهنه و محله مدرسه غیاثیه، از جمله معروف‌ترین آنان به شمار می‌روند. مناره تاریخی میدان کهنه یکی از جاذبه‌ های گردشگری قم است و جزو میراث فرهنگی در معرض خطر محسوب می‌شود. این مناره تاریخی به‌واسطه پخش اذان، نقش مهمی در شکل‌گیری هسته‌های اجتماعی ایفا کرده است. بنا بر متون تاریخی، قدمت مناره میدان کهنه به سال ۲۹۱ هجری قمری بازمی‌گردد و به نظر می‌رسد که در دوران حکومت «یحیی بن اسحق»، در مجاورت «مسجد ابولصدیم حسین اشعری»، احداث شده است. گرچه با در نظر گرفتن نوع معماری مناره‌ میدان کهنه‌ قم و مقایسه‌ آن با دیگر بناهای تاریخی، محققان مدعی هستند که باید قرن پنجم هجری قمری را به‌عنوان قدمت واقعی این اثر تاریخی در نظر گرفت؛ بنابراین ایشان قرن سوم هجری را به‌عنوان سده‌ احداث این مناره صحیح نمی‌دانند. با این همه، گروهی از محققان و باستان‌شناسان منار میدان کهنه‌ شهر قم را یکی از قدیمی‌ترین مناره‌هایی معرفی می‌کنند که در کشور وجود دارد.

    3
  • avatar
    نظرت را بنویس و ❤️ کن.👇
    شنبه 13 فروردین ماه 1401

    پامنارهای قم، درواقع سه بنای قدیمی است که یکی از آن‌ها به نام منار میدان کهنه و دیگری به نام پامنار سردر مدرسه‌ی غیاثیه شناخته می‌شود. این میراث ارزشمند کشور، در محله‌ای به نام «میدان کهنه‌»، در فاصله‌ای بین محله‌ی «چهارمردان» و «مسجد جامع» این شهرستان قرار گرفته و از جاذبه‌ های گردشگری قم به ‌شمار می‌رود. متاسفانه بر اثر گذشت زمان و وقوع حوادث طبیعی، از این آثار ارزشمند تاریخی ایران تنها بخش کوچکی برجای مانده است و قسمت اعظم آن از بین رفته است؛ این در حالی است که تزئنیات گچبری ظریف و هنرمندانه‌ی آن، با گذشت زمان بسیار، همچنان دیدنی و مثال‌زدنی است.

    3
  • avatar
    حسنی
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مکانی قدیمی و نوستالژی در مرکز شهر که در نزدیکی ان بازار تره بار قرار داره

    3
  • avatar
    naderi
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مرکز خرید نزدیک و محلی داخل شهر و سنتی قم است بافت قدیمی بازار کهنه در کنار انواع میوه و سبزیجات.

    3
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    سه شنبه 18 مهر ماه 1402

    محله‌های پامنار قم، بافت‌هایی تاریخی در این شهر هستند که محله میدان‌کهنه و محله مدرسه غیاثیه، از جمله معروف‌ترین آنان به شمار می‌روند. مناره تاریخی میدان کهنه یکی از جاذبه‌ های گردشگری قم است و جزو میراث فرهنگی در معرض خطر محسوب می‌شود. این مناره تاریخی به‌واسطه پخش اذان، نقش مهمی در شکل‌گیری هسته‌های اجتماعی ایفا کرده است.مناره میدان کهنه در طول تاریخ یکی از نمادهای شهر قم به‌حساب می‌آمد. متاسفانه بر اثر گذشت زمان و وقوع حوادث طبیعی، از این اثر تاریخی تنها بخش کوچکی برجای مانده و قسمت اعظم آن از بین رفته است؛ این در حالی است که تزئنیات گچبری ظریف و هنرمندانه‌ آن، با گذشت زمان بسیار، همچنان دیدنی و مثال‌زدنی هستند. منار میدان کهنه در شهر قم، یکی از آثار تاریخی ارزشمند ایران محسوب می‌شود که در آذر ماه سال ۱۳۸۰ به ثبت ملی رسیده است.بنا بر متون تاریخی، قدمت مناره میدان کهنه به سال ۲۹۱ هجری قمری بازمی‌گردد و به نظر می‌رسد که در دوران حکومت «یحیی بن اسحق»، در مجاورت «مسجد ابولصدیم حسین اشعری»، احداث شده است. گرچه با در نظر گرفتن نوع معماری مناره‌ میدان کهنه‌ قم و مقایسه‌ آن با دیگر بناهای تاریخی، محققان مدعی هستند که باید قرن پنجم هجری قمری را به‌عنوان قدمت واقعی این اثر تاریخی در نظر گرفت؛ بنابراین ایشان قرن سوم هجری را به‌عنوان سده‌ احداث این مناره صحیح نمی‌دانند. با این همه، گروهی از محققان و باستان‌شناسان منار میدان کهنه‌ شهر قم را یکی از قدیمی‌ترین مناره‌هایی معرفی می‌کنند که در کشور وجود دارد.با توجه به کتیبه‌ سنگی مربوط به سال ۹۳۶ هجری قمری که در منار میدان کهنه قرار دارد، نام دیگر این اثر تاریخی «منار چهار سو» است. منار قدیمی میدان‌کهنه رخدادهای تاریخی متعددی را از سر گذرانده است. در این میان، می‌توان به اشغال شهر قم در طی جنگ جهانی اول توسط نیروهای خارجی اشاره کرد. در آن زمان، گلوله‌هایی از توپ به بدنه‌ مناره شلیک شد که هنگام ورود نیروهای خارجی برای ایجاد رعب و وحشت در بین مجاهدان صورت گرفت.  در طول تاریخ، مساجد بسیاری در مجاورت منار میدان کهنه ساخته شده است و به این مساجد که امروزه اثری از آنان نیست، مسجد منار گفته می‌شد. تنها مسجدی که در عصر حاضر در نزدیکی منار میدان کهنه باقی مانده، به تلاش «مرحوم آیت‌الله حاج میرزا محمد تقی فیض» و در سال ۱۳۱۰ خورشیدی احداث شده است.

    2
  • avatar
    مشهدی
    جمعه 07 خرداد ماه 1400

    حتما سر بزنین اگه علاقه دارین به تاریخ

    2
  • avatar
    حبیب
    دوشنبه 04 اردیبهشت ماه 1402

    مسجد میدان کهنه قم از آثار تاریخی ایران است، در کنار این مسجد مناره ای به ارتفاع ۲۵ متر وجود دارد که از مناره های قدیمی جهان اسلام و ایران می باشد. قطر قسمت پاييني اين مناره ۳/۵ متر است، مؤلف گنجينه آثار قم، مناره ميدان کهنه را همان مناره ۲۹۱ ق مي داند که از قديمي ترين مناره های موجود در ايران است. جدار اين مناره‌ آجري بدون تزئينات است. مناره با گذر زمان فرسوده شده و قسمت هايي از آن فرو ريخت، در سال ۱۱۹۱ هـ.ق مرمّت و مأذنه جديدي در بالاي آن ساخته شد، مناره اخيراّ نیز مرمّت شده است و راهروي اين مناره در مسجد ميدان كهنه قرار دارد. مناره ميدان کهنه که بر اساس کتيبه سنگي سال ۹۶۳ ق موجود در محل به آن مناره چهارسو نيز مي گفتند به صورت رگ چيني آجري، همچون اغلب مناره هاي عصر سلجوقي با دو راه پله مارپيچي به صورت رفت و برگشت دريچه اي رو به بام دارد. شکل آجرکاري آن مشابه مناره مسجد ميدان ساوه است و به نظر مي رسد که مناره ميدان کهنه قم، همچون مناره ميدان ساوه و ديگر مناره هاي هم عصر در قسمت تاج و مأذنه، داراي کتيبه هايي از آجر بوده که در طول زمان فرو ريخته است. منار ميدان کهنه با توجه به قدمت آن، شاهد ساخت و تخريب مساجد متعددي در جوار خويش بوده که نمونه هايي از آن در منابع تاريخي به مسجد منار معروف است. مسجد کنوني که در جوار مناره واقع است، به همت "آيت الله حاج ميرزا محمد تقي فيض" پس از تخریب دکان رنگرزي که در مدخل راه پله مناره قرار داشت، به سال ۱۳۱۰ ش در محوطه اي به طول ۲۱ و عرض ۲۱ متر از ده چشمه طاق بر فراز ستون هاي سنگي احداث شده است. این منار قدیمی رخداد های تاریخی متعددی را به نظاره نشسته که می‌ توان به اشغال شهر قم در طی جنگ جهانی اول توسط نیروهای خارجی اشاره کرد. در این زمان گلوله ‌هایی از توپ به بدنه‌ مناره شلیک شده که هنگام ورود نیروهای خارجی برای ایجاد رعب و وحشت در بین مجاهدین انجام شده است. با درنظر گرفتن نوع معماری مناره‌ میدان کهنه‌ قم و مقایسه‌ آن با دیگر بناهای تاریخی که قدمت آنها مشخص است، محققان قرن سوم هجری را که در برخی از سند های تاریخی مبنی بر سده‌ احداث این مناره عنوان شده است، صحیح نمی ‌دانند. قم دارای سه منار است و در متون ثبت شده‌ تاریخی که متعلق به اوایل و اواسط دوران اسلامی است، از این سه منار یاد شده است. موقعیت مکانی قم، خیابان آذر، درون میدان کهنه

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 30 شهریور ماه 1399

    عالیه

    1

سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده منار میدان کهنه واقع شده‌اند:

  • آب انبار عربستان
    (5.0)
    بلوار عمار یاسر، عماریاسر 12
  • خواجه اباسلط
    (4.3)
    دروازه ری، بین دروازه ری 44 و لطیفی
  • سرای ملا حسین
    (3.7)
    آیت الله طالقانی، طالقانی 71
  • کاروانسرای ملاحسین
    (3.7)
    بلوار عمار یاسر، رضویه، بین صابونی و طالقانی 73
  • خانه شاکری
    (4.3)
    آیت الله طالقانی، آقاسیدحسن، طالقانی 112/4
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Esteghlali (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ جمعه 21 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی منار میدان کهنه اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: جمعه 21 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد منار میدان کهنه در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه منار میدان کهنه ندارد.
    location استان قم، قم، بلوار عمار یاسر، رضویه، بین صابونی و طالقانی 73
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری منار میدان کهنه

    شنبه 07:00 تا 22:00
    یک‌شنبه 07:00 تا 22:00
    دوشنبه 07:00 تا 22:00
    سه‌شنبه 07:00 تا 22:00
    چهارشنبه 07:00 تا 22:00
    پنج‌شنبه 07:00 تا 22:00
    جمعه 07:00 تا 22:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo