نقشه نمای شب
layersلایه‌های نقشه
©OpenStreetMap Contributors©Neshan
cursor
شمال
کنترل بزرگنمایی نقشه
نمایش موقعیت من

عکس خانه گفتمان شهر گرگان (خانه تاریخی کبیر)
place icon

خانه گفتمان شهر گرگان (خانه تاریخی کبیر)

مکان تاریخی - بسته است : ۸ تا ۱۴

4/3
8 رای

infoساعت کاری: بسته است - ۸ تا ۱۴

به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات برگزیده خانه گفتمان شهر گرگان (خانه تاریخی کبیر)

  • D@V00D
    D@V00D
    1399/12/25
    • گزارش نظر

    خانه گفتمان شهر گرگان مکانی قدیمی و تاریخی که ویران شده لست.


  • جاودانی
    جاودانی
    1399/12/22
    • گزارش نظر

    خانه گفتمان شهر گرگان خانه ای تاریخی و زیبا با معماری سنتی و خوب

مکان‌های مشابه

عکس مناره سلجوقی مسجد جامع

مناره سلجوقی مسجد جامع

star5
عکس خانه تاریخی شَعرباف

خانه تاریخی شَعرباف

star5
عکس خانه تاریخی مفیدیان (مرکز مطالعه دیوار دفاعی گرگان)

خانه تاریخی مفیدیان (مرکز مطالعه دیوار دفاعی گرگان)

star4
عکس تکایای تاریخی دربنو

تکایای تاریخی دربنو

star5
عکس خانه تاریخی مشروطه

خانه تاریخی مشروطه

به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات درباره‌ی خانه گفتمان شهر گرگان (خانه تاریخی کبیر)

  • کاربر بی نشان
    کاربر بی نشان
    1401/12/23
    • گزارش نظر

    خانه کبیر گرگان در بافت قدیمی شهر گرگان و در سمت شرق در محله ی قدیمی و کهن ، دوشنبه ای واقع شده است، این خانه از آثار نفیس و بزرگ مجموعه های مسکونی تاریخی در عهد قاجاریه شمال کشور است که توسط حاج آقا محمد کبیر معروف ترین تاجر استر آباد (گرگان قدیم) و همچنین یکی از مالکین اصلی بازار قیصریه بودند ساخته شده است، این عمارت بیش از ۲۵۰۰ مترمربع مساحت آن و ۱۵۰ سال قدمت آن می باشد . در حال حاضر برای بازسازی آن را به ۶ قسمت (پلاک) تقسیم بندی کره اند که دو پلاک اصلی آن که به مساحت ۱۴۰۰ متر مربع و عمارت اصلی در آن واقع شده را شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برای بازسازی و مرمت خریداری کرده است . این عمارت دو طبقه در سال ۱۲۴۰ هجری قمری بناشده است که در سال ۱۳۷۷ به شماره ۲۲۴ در فرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .


  • پارسا نشان
    پارسا نشان
    1401/09/15
    • گزارش نظر

    خانه تاریخی کبیر یا منزل شیخ کبیر در بافت قدیم گرگان، خیابان ۵ آذر، نزدیک به میدان سرخواجه است.خانه تاریخی کبیر مربوط به اواخر دوره قاجار است. این اثر در تاریخ ۸ اسفند ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۷۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.یکی از اقوامی که در سال‌های دور وارد استرآباد شدند و آنجا ساکن شدند خاندان کبیر بودند، این خانواده که از کشور لبنان و به قصد تجارت به این منطقه وارد شدند، به دلیل آب و هوای مطلوب منطقه پس از مدتی در آنجا ساکن شدند و زندگی جدید خود را در این شهر آغاز کردند. خانه تاریخی کبیر توسط حاج آقا محمد بزرگ یا حاج آقا محمد کبیر ساخته شده که از بزرگترین و مشهورترین تجار استرآباد و همچنین یکی از مالکین اصلی بازار قیصریه بود. همچنین حاج آقا محمد کبیر یک تیمچه و کاروانسرا نیز در جنب بازار قیصریه داشته که با نام تیمچه حاج آقا محمد یا تیمچه کبیر معروف بوده.خانه تاریخی کبیر اثری به جا مانده از دوره ناصری اول است و زمان ساخت آن به سال ۱۲۴۰ هجری قمری باز می‌گردد. زیربنای این خانه ۱۷۷۰ متر است که امروز تنها بخشی از آن برای بازدید عموم در دسترس قرار دارد. در حقیقت خانه تاریخی کبیر در حال حاضر به پنج پلاک تقسیم شده و بنایی که امروزه با نام خانه تاریخی کبیر شناخته می‌شود محل اصلی زندگی این خاندان بوده. خانه کبیر در دو طبقه ساخته شده و در مجموع دارای ۱۷ اتاق می‌باشد. ضلع غربی بنا در دوره پهلوی دوم از بنای اصلی جدا شده. این بخش از عمارت کبیر دارای راه ارتباطی به محله نُقارچیان و بازار قیصریه، محل تجارت اجداد کبیر، بوده است. ضلع جنوبی بنا نیز اکنون به ۳ پلاک تقسیم شده و مالکین فعلی آن خانوده‌ها حافظی، مومنی و اداره بهزیستی است.


  • D@V00D
    D@V00D
    1399/12/25
    • گزارش نظر

    خانه گفتمان شهر گرگان مکانی قدیمی و تاریخی که ویران شده لست.


  • جاودانی
    جاودانی
    1399/12/22
    • گزارش نظر

    خانه گفتمان شهر گرگان خانه ای تاریخی و زیبا با معماری سنتی و خوب


  • mamh1364
    mamh1364
    1400/12/23
    • گزارش نظر

    این خانه هشتصد سال قدمت دارد

درباره‌ی خانه گفتمان شهر گرگان (خانه تاریخی کبیر)

خانه گفتمان شهر گرگان (خانه تاریخی کبیر) (مکان تاریخی) در محله سبزه مشهد گرگان و سی متری رسالت، 22 رسالت، خیابان مصلی 1 واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند مرکز محله سرچشمه، سرای باقری‌ها و بازار بزرگ مواد پروتئینی (بازار ماهی) و همچنین مصلی گرگان، قدمگاه امام حسن عسکری علیه السلام ، کافه توپال، چایخانه و صبحانه خوری سرچشمه و لبنیات سید قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.