info
عکس بقعه متبرکه دانای علیعکس بقعه متبرکه دانای علی
category

بقعه متبرکه دانای علی محله چمارسرا، رشت

محل عبادت

درباره‌ی بقعه متبرکه دانای علی

بقعه متبرکه دانای علی (محل عبادت) در محله چمارسرا رشت و خیابان آیت الله طالقانی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند آب نما پارک مفاخر و مرکز خرید بانوان تیپ مد و همچنین قالیشویی بیستون رشت، آموزشگاه موسیقی آوای گلشن، داروخانه شبانه روزی دکتر حسین زاده رافعی، نمایندگی سایپا خودرو سرویس خزر (شفیعی) و قهوه خانه قاسم قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از محل‌های عبادت خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد بقعه متبرکه دانای علی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    مستفوی
    دوشنبه 03 خرداد ماه 1400

    بقعه متبرکه دانای علی محیط زیبا و معنوی داره برای زیارت و عبادت داره حتما اگه توی مسیرتون بود به زیارتش برید خالی از لطف نیست

    4
  • avatar
    تانیش
    شنبه 14 آبان ماه 1401

    مقبره عالمی در رشت که در بین دو سمت خیابان واقع شده . کاشیکاری های فیروزه ای جالبی دارد. در جلوی محوطه محلی برای قدم زدن درست کرده اند که آن هم در وسط خیابان بین دو لاین است. ورودی مردان و زنان جداگانه است. در نوشته های بالای دیوار درون محوطه تاریخ 1374 برای بازسازی ثبت شده است. از نظر تزیینات داخلی زیباست. در روزهای دهه محرم و تاسوعا، عاشورا دسته جان عزاداری از سرتا سر استان گیلان به این مکان میآیند.

    3
  • avatar
    navid
    یکشنبه 25 مهر ماه 1400

    مکان مورد احترام مردمان گیلان

    3
  • avatar
    محمد
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    سلام خدا قوت و خسته نباشید بقعه بسیار زیبا با قدمت بالا و دیدنی ایشون انسان بسیار مورد احترامی هستند ایشون از مردان درجه یک خدا در دوران خودشون که اکنون در شهر رشت خیلی ایشون رو دوست دارند و مورد احترام اهالی با اصل و نسب شهر رشت میباشند ساختمان بقعه دانای علی کوچک می باشد و مساحت آن 92 متر مربع است. این بنا از جنس آهن و آجر ساخته شده است. تزئینات آن به وسیله کاشی های منقوش و مکتوب و سنگ مرمر انجام شده است. گنبد فیروزه ای رنگ و کاشی کاری شده این بقعه به تقلید از گنبد بقعه شیخ زاهد گیلانی یا شیخانه ور ساخته شده است و طرح آن کلاه درویشی است. درون بقعه بسیار زیباست. شما می توانید تجلی هنر کاشی کاری و آینه کاری را در این مکان ببیند.نامش "علی" وملقب به دانا (به معنی انسان کامل) بود که این لقب ظاهراً بعداز مرگش به وی داده شد.مطابق روایات سینه به سینه ،این مرد زاهد وپارسا که از مریدان حضرت علی علیه سلام به شمار میرفت،از اهالی روستای سیاه اسطلخ پیربازار وسالها در همانجا به زراعت مشغول تاریخچه بقعه دانای علی رشت تقریبا نزدیک دو قرن پیش مردی در محله سیاه اسطلخ که در حومه رشت بود زندگی می کرد که اصالتا زنجانی بود. او از زمان کودکی به رشت آمده بود و در آنجا زندگی می کرد. این مرد به زراعت مشغول بود و به وسیله فروش علوفه به دامداران گذران زندگی می کرد. او یکی از بندگان صالح خداوند بود و به زهد و تقوا و صداقت شهره بود. با اینکه نه سید بود، نه امامزاده در طول حیات خود مشکلات مردم را رفع می نمود و حالا که دیگر در این دنیا نیست هم واسطه ای برای گشایش و برکات متوسلین و زوار خود می باشد.  گفته می شود دانای علی دارای کرامات بود و طی الارض می کرد و نمازهای یومیه خود را در مکه می خوانده است.  او مریدانی داشته و مریدان وی داستان هایی در مورد کرامات و الطاف او نسبت به مردم می گویند. همین کرامات باعث شده بود به او لقب دانا را که به معنی انسان کامل است، بدهند. نام او علی بود و پسوند دانا را نیز مردم به نام او اضافه کردند. اما ظاهرا سرنوشت دانای علی اینگونه بوده است که روزی ماموران ظالم آن دوره وی را به اتهامی دستگیر و شکنجه می نمایند. یکی از مریدان او از اشخاص برجسته و با نفوذ آن دوران بوده است. او برای ماموران از کرامات این مرد نقل می کند تا بلکه او را به این بهانه آزاد کنند، اما برملا شدن همین راز سبب مرگ دانای علی می شود. پیکر او را در کنار قبرستان عمومی شهر به خاک می سپارند. اما امروز به خاطر توسعه و گسترش شهر دیگری اثری از آن قبرستان نمانده است.  برخی دیگر نیز معتقدند زمانی که اغیار به کرامات این مرد واقف شدند، وی برای همیشه از نظرها ناپدید شد.  قرار بود در سال 1321 هجری شمسی قبر دانای علی را هم به بهانه تعریض خیابان خراب کنند. اما ظاهرا در دوربین های نقشه برداری هیچ چیز جز امواج آب ندیدند. به همین خاطر ترسیدند و دست از تخریب بنا برداشتند. تعریض خیابان در اطراف این بقعه صورت گرفت. به همین خاطر شما امروزه بقعه را در وسط خیابان می بینید.  البته شایعاتی هم در مورد این هست که مردم سقوط شهردار از بالکن شهرداری را دیده اند، یا اینکه مرگ فرزند شهردار دلیل ترس مسئولین آن زمان می دانند.

    2
  • avatar
    محمد
    دوشنبه 07 شهریور ماه 1401

    مکان معنوی و مورد قبول مردم فقط بسیار شلوغ و جای پارک نداره ورودی مرد و زن جداگانه قدمت بالا

    2
  • avatar
    captainshahbaz
    چهارشنبه 18 خرداد ماه 1401

    آرامگاه یکی از مردان خدا

    2
  • avatar
    نشانک
    یکشنبه 19 دی ماه 1400

    مکانی معنوی است. مردم رشت بدان اعتقاد فراوان دارند. چندسال پیش به خاطر تعریض خیابان خواستند که آن را خراب کنند که از امام‌زادگان نبود اما بلدوزر خراب شد و مشکلات زیادی پیش آمد. دست غیب این مکان را نگه داشت.

    2
  • avatar
    behn@m
    یکشنبه 09 آذر ماه 1399

    ما که جای پارک پیدا نکردیم از خیرش گذشتیم ندیدیم چی‌ بود

    2
  • avatar
    دانش‌آشتیانی
    سه شنبه 10 فروردین ماه 1400

    جای در آن عبادت میکنند باید تمیز و خوش بو و مرتب باشه تا با خیال راحت با خدا راز و نیاز کنند.

    2
  • avatar
    عتیقه چی
    شنبه 07 مرداد ماه 1402

    مقبره دانای علی محرم ۱۴۰۲

    1
  • avatar
    سامی
    جمعه 03 فروردین ماه 1403

    روز جمعه سوم فروردین ۱۴۰۳

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    سه شنبه 27 تیر ماه 1402

    بقعه دانای علی از مقاصد مذهبی و مکان های دیدنی گیلان در رشت به شمار می‌آید و مدفن دانای علی، از عرفای قرن سیزدهم هجری قمری است. مردم رشت برای دانای علی احترام خاصی قائل هستند. فضای داخلی مقبره با کاشی‌های آبی‌رنگ بسیار دلپذیر و نمای بیرونی آن نیز متقارن و جذاب است. در سال ۱۳۲۱ هجری شمسی قرار بود قبر دانای علی به بهانه تعریض خیابان تخریب شود. مهندسان شهرداری به مسئولیت مهندس سیمرغ با مخالفت مردم روبه‌رو شدند و نتوانستند بقعه را تخریب کنند. لذا قبری که تاکنون در کنار خیابان بود، با تعریض خیابان بیستون (طالقانی) در وسط خیابان اصلی شهر قرار گرفت.

  • avatar
    مسعود
    یکشنبه 31 اردیبهشت ماه 1402

    بقعه دانای علی نام آرامگاهی است در شهر رشت مرکز استان گیلان.[۱] برخی مردم شهر رشت اعتقاد و تعصب خاصی نسبت به این بقعه دارند. این بقعه در محله چمار سرا و در وسط خیابان واقع شده است. دانای علی از اهالی روستای سیاه اسطلخ شهر رشت بود.به اعتقاد برخی دانای علی انسانی بود که دارای قابلیت‌های منحصر بفردی از جمله حضور هم‌زمان در دو مکان بوده است که این نکته علاوه بر دانش بالای این فرد در زمان خودش او را متمایز از دیگران ساخته بود. همچنین در روایات آمده است که هنگامی که راز فارغ از زمان و مکان بودن او توسط سایر افراد کشف شد دانای علی برای همیشه ناپدید گردید و برخی نیز فوت او را به این واقعه نسبت می‌دهند

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 06 اسفند ماه 1401

    کاشی‌کاری جالبی داره


سایر محل‌های عبادت که در محدوده بقعه متبرکه دانای علی واقع شده‌اند:

  • بقعه السادات
    (3.0)
    بلوار ضیابری، بین تقدیر 15 و سردار جنگل
  • حسینیه و مزار شهدای گمنام
    (4.4)
    بلوار شهید حمیدیان، بزرگراه شهید بهشتی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط سجاد حقیقی (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ شنبه 11 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی بقعه متبرکه دانای علی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 11 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد بقعه متبرکه دانای علی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه بقعه متبرکه دانای علی ندارد.
    neshan logo